9 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı

Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı

Haberton - Haberton
19 Eylül 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Singapur ile ilişkilerimizi yeni adımlarla güçlendirme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da düzenlenen Singapur Milli Günü programına katıldı. Bakan Göktaş, Singapur Milli Günü’nü kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti adına Singapur hükümetinin ve dost Singapur halkının Milli Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Singapur’a huzur ve refah dolu bir gelecek temenni ediyorum. Singapur, bağımsızlığını kazandığı günden bu yana güçlü bir kalkınma başarısı gösterdi. Hızla gelişerek, yüksek bir refah düzeyine ulaştı. Bugün ‘Aslan Şehir’ olarak anılan Singapur, ortaya koyduğu başarıyla pek çok ülkeye ve şehre ilham veriyor” ifadelerini kullandı.

‘GÜVENİLİR ORTAKLIĞIMIZI ÇOK KIYMETLİ BULUYORUZ’

Türkiye’nin Singapur ile ilişkilerine değinen Göktaş, “Türkiye olarak biz de Singapur ile dostane ilişkilerimizi ve güvenilir ortaklığımızı çok kıymetli buluyoruz. Bu köklü dostluk temelinde bu yıl, diplomatik ilişkilerimizin 57’nci, stratejik ortaklığımızın ise 12’nci yıl dönümünü kutladık. Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz karşılıklı üst düzey ziyaret ve temaslar, birçok alanda tesis ettiğimiz iş birliklerimizi daha da güçlendirdi. Bunun yanı sıra, parlamentolarımız arasındaki etkili diyalog, ilişkilerimizin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Bu yakın temas, parlamentolarımızdaki Dostluk Gruplarının çalışmalarıyla daha da pekişiyor” diye konuştu.

’40 BİNDEN FAZLA SİNGAPURLU MİSAFİRİ AĞIRLADIK’

İki ülke arasındaki ulaşım ve lojistik bağlantılarına ilişkin Bakan Göktaş, “Bağlantısallık konusundaki ortak vizyonumuz, ülkelerimiz açısından önemli fırsatlar sunuyor. Güçlü hava yolu bağlantılarımız, ülkelerimiz arasındaki mesafeleri kısaltarak halklarımızı yakınlaştırıyor. Nitekim geçtiğimiz yıl, 40 binden fazla Singapurlu misafiri ülkemizde ağırladık. Hava yolunda ulaştığımız bu güçlü düzeyi, deniz yolu bağlantılarımıza da taşıyabileceğimize inanıyoruz. Küresel ticaret yollarında yaşanan güçlükler karşısında, birlikte atacağımız adımların yeni fırsatlar doğuracağını düşünüyoruz” dedi.

Singapur Liman Otoritesi’nin Mersin Uluslararası Limanı’ndaki yatırımlarının iki ülke arasındaki ortaklığın somut örneklerinden biri olduğunu belirten Göktaş, “Bu ortaklığa büyük değer veriyor ve gelecekte daha da gelişmesini temenni ediyoruz. Bu tecrübeyi temel alarak, ticaret yollarımızı güçlendirmeyi ve lojistik bağlarımızı daha da derinleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

‘TİCARET HACMİ 1 MİLYAR DOLARI AŞTI’

Singapur’un, Türkiye’nin Güneydoğu Asya’daki en büyük 5’inci ticaret ortağı olduğunu belirten Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

“İki ülke arasındaki ticaret hacmi, geçtiğimiz yıl 1 milyar ABD dolarını aştı. Bölge ülkeleriyle imzaladığımız en kapsamlı ticaret anlaşması, 2017 yılından bu yana yürürlüktedir. ASEAN Diyalog Ortaklığımız da bölgeyle ilişkilerimizin önemli dayanaklarından biridir. Geçtiğimiz temmuz ayında Manila’da olumlu sonuçlanan Diyalog Ortaklığı başvurumuza verdiği değerli destek için Singapur’a içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bu statünün, tüm bölgeyle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağına ve ortak refah için önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz.”

‘İŞ BİRLİĞİMİZ İLİŞKİLERİMİZE AYRI DEĞER KATIYOR’

Türkiye ve Singapur’un küresel meseleler karşısında benzer ve ilkeli bir tutum sergilemesini son derece kıymetli bulduklarını ifade eden Göktaş, “Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin yanı sıra, sosyal hizmetler alanındaki iş birliğimiz de ilişkilerimize ayrı değer katıyor. Singapur, özellikle aileleri destekleyen ve aile bağlarını güçlendiren uygulamalarıyla öncü ülkeler arasında yer alıyor. Ailelerin karşılaştığı ortak sınamalara karşı, tecrübelerimizi ve başarılı uygulamalarımızı paylaşmayı değerli buluyoruz. Bu anlayışla, toplumun farklı kesimlerine yönelik sosyal hizmetlerde tecrübelerimizi bir araya getirerek yeni adımlar atmak istiyoruz” dedi.

‘SOMUT PROJELERE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’

Sosyal hizmetler alanında atılacak ortak adımların ailelerin güçlendirilmesine ve toplum refahının desteklenmesine önemli katkılar sunacağına inandıklarını dile getiren Göktaş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Toplumsal ve Aile Gelişim Bakanlığı ile imzaladığımız Mutabakat Zaptı, bu alanda yürüteceğimiz ortak çalışmalar için sağlam bir zemin oluşturdu. Önümüzdeki dönemde bu zemini, somut projelere dönüştüreceğiz. Singapur ile ilişkilerimizi yeni adımlarla güçlendirme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fındık fiyatları mercek altında: Bakanlık 4 ticaret borsasında inceleme başlattı

Sonraki Haber

Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Fon’ tartışması

9 Ekim 2026
Mehmet Şimşek açıkladı: 43 bin fon katılımcısının parası bankalara aktarıldı
Politika

Mehmet Şimşek açıkladı: 43 bin fon katılımcısının parası bankalara aktarıldı

8 Ekim 2026
Yeni Partili Başarır: Meclis araştırma komisyonu kurulsun
Politika

Ali Mahir Başarır’dan fon soruşturması çağrısı: “Meclis araştırma komisyonu kurulsun”

8 Ekim 2026
DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti'ye kritik ziyaret!
Politika

DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti’ye kritik ziyaret

8 Ekim 2026
Adalet Bakanlığı'ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: "Mesnetsiz bir iftira"
Politika

Adalet Bakanlığı’ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: “Mesnetsiz bir iftira”

8 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek
Politika

Bakan müjdeyi verdi: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz

Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti

9 Ekim 2026
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

9 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı

9 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti

8 Ekim 2026
Yaşam

Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır’dan İran’a pedal çeviriyorlar

8 Ekim 2026
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Beyoğlu’nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı

Beyoğlu’nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı

- Haberton
9 Ekim 2026

Beyoğlu’nda camide bir kişinin çantasındaki 5 bin euro, 3 bin dolar ve 5 bin Suudi riyali çalındı. Beyoğlu Asayiş Büro...

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Kastamonu’dan İtalya’ya uzanan cazibe: Asırlık ahşap mirası Avrupa’ya açılıyor

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Güncel Haber

Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti

Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti

9 Ekim 2026
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

9 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton