7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmakta

Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmakta

Haberton - Haberton
22 Mart 2024 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmakta

Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmakta

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, “Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2002’de 238 milyar dolarla devralınan milli gelirimiz 1 trilyon 118 milyar dolara ulaşarak Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır. 2002’de 3 bin 608 dolar olan kişi başına milli gelirimizin, 2023’te 13 bin 110 dolara yükselmesi bu artan ekonomik büyüklüğün vatandaşlarımıza onların refah düzeylerinde ve satın alma işlerinde yaptığı katkıyı göstermektedir” dedi.

Ankara’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından geleneksel hale dönüştürülen iftar programı düzenlendi. Altındağ Kültür Sarayı’nda organize edilen iftara; Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD üyeleri ve iş insanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başlayan iftar programında konuşan Bakan Işıkhan, ramazan ayını kutlayarak, “MÜSİAD salgının zor koşullarını tecrübe ettiğimizde de asrın afetini yaşadığımız yakın geçmişimizde de her şeye rağmen çalışma hayatımıza katkı sunmaya devam etmiştir. Bizler, 21 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘Yüzyılın Türkiye’sini inşa etmek için geleceğe yürüdüğümüz bu kutlu yolda milletimizin yanında yer alan hiçbir kuruluşu tek başına bırakmadık. Hükümetimiz gerek maddi gerekse manevi anlamda yatırımcısına, işverenine, sanayicisine verdiği teşvik ve desteklerle üzerimizde oluşturulmaya çalışılan ekonomik baskıyı ortadan kaldırmıştır. Bizler birbirine karşı olan değil birbirini destekleyen, birlikte büyüyen bir mekanizmanın dişlileri gibiyiz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA ETME NOKTASINDA BAKANLIK OLARAK GİRİŞİMCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

Bakan Işıkhan, bugün uzaya astronot gönderen, kendi stratejik silahlarını, uçağını, gemisini, arabasını yapabilen tam bağımsız milli kalkınma yolunda her türlü imkana sahip güçlü bir Türkiye ve güçlü bir irade bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bir yandan pandemi süreci bir yandan Kahramanmaraş depremleri, diğer yandan da geçtiğimiz dönemlerde bazı adımlardan kaynaklı ciddi bir yük olduğunu buna istinaden de çalışma hayatında ve sosyal güvenlikte yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. İnşallah 31 Mart’tan sonra bu reformların hayata geçirileceği bir dönemi başlatacağız. Orta vadeli program, 12’nci Kalkınma planımız ve diğer üst belgelerimiz çerçevesinde biz bu temel hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı başarıyla inşa etme noktasında bakanlık olarak çok daha etkin kullanacak, girişimcilerimizin önünü açacağız. Politikalarımızı günü kurtaran değil, geleceği inşa eden bir anlayışla planlarımıza bağlı olarak bir disiplin içerisinde yürüteceğiz. İşçimizin, işverenimizin, yatırımcılarımızın yoluna engel değil destek olan bir zihinsel ve yapısal dönüşümü sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, "Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır" dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, “Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır” dedi.

‘2023’TE MİLLİ GELİRİMİZ 13 bin 110 DOLARA YÜKSELDİ’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, “2002’de 238 milyar dolarla devralınan milli gelirimiz 1 trilyon 118 milyar dolara ulaşarak Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır. 2002’de 3 bin 608 dolar olan kişi başına milli gelirimizin, 2023’te 13 bin 110 dolara yükselmesi bu artan ekonomik büyüklüğün vatandaşlarımıza onların refah düzeylerinde ve satın alma işlerinde yaptığı katkıyı göstermektedir” diye konuştu.

‘TARİHİMİZİN REKORLARI OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR’

Pandeminin sona ermesinin yaklaştığı zamandan bu yana 14 çeyrektir ülke ekonomisinin kesintisiz büyüdüğüne işaret eden Bolat, “2023 yılını yüzde 4,5 büyümeyle kapatmıştır. Benzeri bir şekilde mal ihracatında 2002’deki 36 milyar dolardan 2023’te 256 milyar dolara 7,5 katlık artış, hizmetler ihracatında 2002’de 14,5 milyar dolardan 7 kat artışla 100 milyar dolara yükseliş Türkiye’nin yılda 356 milyar dolar döviz kazanması ekonomimizi rahatlatmıştır ve cumhuriyet tarihimizin rekorları olarak tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

‘CARİ AÇIĞIMIZIN 32 MİLYAR DOLAR CİVARINA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ’

Bakan Bolat, Türkiye’nin dış ticaret açığını ve cari işlemler açığını kapatmada büyük adımlar attığını ifade ederek, “Geçen mayıs ayında 122 milyar dolar olan 12 aylık dış ticaret açığımızı, şubat itibariyle 93 milyar dolara ve yine geçen mayıs ayında 60 milyar dolar olan cari açığımızı, ocak ayı itibariyle 37,5 milyar dolara düşürmeyi başardık. Şubat rakamları açıklandığında cari işlemler açığımızın 32 milyar dolar civarına düştüğünü hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

‘TURGUT ALTINOK İLE ANKARA BU DÖNEMDE ‘ALTIN’ BİR DÖNEM YAŞAYACAK’

31 Mart yerel seçimlerine 9 gün kaldığını hatırlatan Bakan Bolat, şöyle dedi:

“Bu 9 gün içinde kampanyalar devam edecek. 31 Mart’ta aziz milletimiz vicdani kanaatini ortaya koyup, kararını verecek ve inşallah şehirlerimizi yönetecek başkanlar ve belediye meclis üyelikleri seçilmiş olacak. Ankara’da Ankara’nın Türkiye’nin bu hızlı gelişme ve büyümesine paralel olarak yeni ve Ankara’yı dünya başkenti yapabilecek projelerle donatacak ulaştırmadan trafiğin çözümüne, emeklilerden, öğrencilerden, ev kadınlarına sosyal hizmetlerden, kültür sanat hizmetlerine, gençliğe hizmetlerden spor hizmetlerine varıncaya kadar çok büyük projelerle iddiasını ortaya koyan değerli başkan adayımız Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Başkan adayı Turgut Altınok’la, Ankara’nın da inşallah bu dönemde altın bir dönem yaşayacağını ümit ediyoruz ve sizlere güveniyoruz.”

Ardından, Bakan Bolat ve Bakan Işıkhan’a hediye verildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hayatının en büyük hayat dersini veriyoruz ona

Sonraki Haber

Biyoteknoloji, tüm sektörleri geliştiren kilit güç olarak görülüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Biyoteknoloji, tüm sektörleri geliştiren kilit güç olarak görülüyor

Biyoteknoloji, tüm sektörleri geliştiren kilit güç olarak görülüyor

En Güncel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı
Yerel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Girne açıklarındaki gemi kazasında kaybolan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Girne açıklarındaki gemi kazasında kaybolan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

- Haberton
7 Ekim 2026

Mersin'de Defnedilecek KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunan kayıp yolculardan üniversite öğrencisi Özgür Gönül'ün (20) cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton