16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Türkiye Hentbol Federasyonu ve TED arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Hentbol Federasyonu ve TED arasında iş birliği protokolü imzalandı

Haberton - Haberton
27 Ağustos 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Hentbol Federasyonu ile Türk Eğitim Derneği arasında, genç hentbolcuların eğitim ve sportif gelişimlerini birlikte sürdürmelerini amaçlayan ‘Hentbolun Meşaleleri İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Protokol kapsamında, THF tarafından belirlenecek 9’uncu sınıf düzeyindeki 14 sporcu öğrenci, 2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren TED Polatlı Koleji’nde yüzde 100 burslu ve yatılı olarak eğitim görecek.

İş birliği protokolü, Türkiye Hentbol Federasyonu Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda düzenlenen törenle, THF Başkanı Mesut Çebi ile TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında, THF tarafından belirlenecek 9’uncu sınıf düzeyindeki 14 sporcu öğrenci, 2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren TED Polatlı Koleji’nde yüzde 100 burslu ve yatılı olarak eğitim görmeye başlayacak. Genç sporcuların eğitim süreçleri, antrenman, kamp ve müsabaka takvimleriyle uyumlu şekilde planlanacak. Böylece öğrencilerin akademik gelişimlerini sürdürürken sportif hedeflerinden uzaklaşmamaları ve eğitim ile sporun birlikte yürütülebileceği sürdürülebilir bir model oluşturulması hedefleniyor.

TED ve THF arasında hayata geçirilecek iş birliğiyle, gelecekte Türkiye’yi ulusal ve uluslararası arenada temsil etmesi hedeflenen genç hentbolcuların hem akademik hem de sportif gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

“Umuyorum Türkiye’de hentbolun yaygınlaşmasında öncülük yaparız”

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu törendeki konuşmasında, “Türk Eğitim Derneği olarak spor, kültür ve sosyallikle dünyada önder olabilecek bir neslin daha önemli olduğuna inanıyoruz. Ve sporla ilgili de bunu sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Görevli bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda da gündeme getirdiğim konu, milli takım oyuncularına lisede, üniversitede ek puan verilmesidir. Bunu birkaç kere gündeme getirdim ve biz hala bunun doğruluğuna inanıyoruz. Tabii ki branşlar seçilebilir ama bizim milli çocuğu çocuklarımızın lisede, üniversite sınavı baskısı altında sporu bırakması değil, aslında akademik başarıları kadar hem fiziki hem de ruhsal başarılarını da destekleyecek spordan kopmamalıdır. Bunun için de bu milli çocuklarımızın beden eğitimi öğretmenliği olmak dışında da başka alanlarda da başarılı olma imkanını vermemiz gerekir. Bu vereceğimiz sayılar ve bursların büyük bir ek puanın çok büyük bir etkisi, negatif etkisi yani genele sayısı olarak yapacağını düşünmüyoruz. Çünkü 21’inci yüzyılda artık dünyanın bırakmış olduğu sınav baskısı altında değil, çocukların öz güvenleriyle ve sporla, sanatla yetiştirildiği bir kuşağa sahip olma ihtiyacımız var.

Biz Türk Eğitim Derneği olarak bazı okullarımızda öncelikli branşlar belirledik. Ve bu branşlarımızda da federasyonla ve diğer kurumlarla yapabilecek öğrencilerimizi seçip onlara burs imkanı vereceğiz. Türk Eğitim Derneği olarak bizim binlerce bursumuz var. Akademik bursumuz var. Afette zarar görmüş öksüz çocuklarımızdan yaklaşık bine yakın çocuğumuzu okutuyoruz üniversite sonuna kadar. Bir de sporcu bursumuz var. Bu sporcu bursunu Sayın Başkanın ve federasyonun da iş birliği ve onayıyla geliştirmeye karar verdik. TED Polatlı Koleji’ni Hentbol Merkezi ve Hentbol Federasyonu’nun bir ayağı hâline getiriyoruz. Biz Türk Eğitim Derneği olarak akademik kısmını, çocuklarımızın desteklenmesini, yurtlarımızda barınmalarını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacağız. Federasyonumuzda öğrencileri seçecekler ve devamını yapacaklar. Umuyorum ki bu bir örnek olur. Türk Eğitim Derneği olarak her okulumuzun bir branşta çocuklarımıza sevdikleri sanat ve spor yaptırmalarını ve öne çıkmasını istiyoruz. Umuyorum ki bir başarı sinsilesi oluştururuz. Bizim kuşağımız beyaz gölgeyle basketçi oldu. Bugün okullarımızdaki kız öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 40-50’si voleybol tercih ediyor. Kadın voleybol takımımızdan dolayı. Umuyorum ki burada federasyonun alt yapısında çalışarak Türkiye’de hentbolun yaygınlaşmasında öncülük yaparız.” dedi.

“Diğer okullara ve akademik kuruluşlara da bu bir örnek olsun”

THF Başkanı Mesut Çebi ise törende yaptığı konuşmada, “Sporun yanında aslında eğitimin akademik başarının ve sosyokültürel faaliyetlerin Türk gençlerinin ve çocuklarımızın eğitimine ne kadar çok fayda sağladığını, başarı denilen şeyin sadece bir akademik başarı olmadığını ve projemizin adı olan Hentbol Meşalesi aslında ben de bir Hentbol Meşalesiyim. Meşale ifadesi Ted Koleji’nden geliyor. Ben de bir kolej mezunu olarak bir Hentbol Meşalesiyim aslında. Biz bu projenin Türk gençliğine, bu ülkedeki çocuklara çok büyük fırsatlar yaratabileceğini düşünüyoruz. Türkiye Eğitim Derneği’nin yapmış oldukları katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü gerçekten bizim için bulunmaz bir fırsat.

Sözleşme süremiz yaklaşık beş sene olacak. Beş sene boyunca ilk sene 14 sporcu ile başlayacak ve her sene ek kontenjan 9’uncu sınıfı olmak koşuluyla 5’er tane çocuk ekleyerek projemizi büyüterek burada bir hem milli takımımızın altyapısını oluşturacağız hem de bu çocuklara uluslararası düzeyde çok yetkin bir şekilde akademik eğitim verdirmeye hedefliyoruz. Tabii ki kendini yetiştirmiş, iyi eğitim almış, Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen çocukları başlıca bizim standardımız tabii ki sportif başarıları ve durumları olmak üzere şeffaf bir şekilde bu süreçleri yürüterek gelecekteki milli takımlarımızın ve altyapı takımlarımızın çok büyük başarılar elde edeceğini düşünüyoruz. Tabii ki sportif taraf bizim sorumluluğumuzda, eğitim akademik tarafı Türk Eğitim Derneği ailesinde. İnşallah diğer okullara da diğer akademik kuruluşlara da bu bir örnek olur.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: AnkaraEğitimKadınTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Sonraki Haber

İstanbul Park, 2031 sezonunun sonuna kadar Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta
Spor Haberleri

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta

16 Eylül 2026
Trabzonspor tarihinin 45’inci teknik direktörü Thomas Reis oldu
Spor Haberleri

Trabzonspor tarihinin 45’inci teknik direktörü Thomas Reis oldu

16 Eylül 2026
TFF, MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor’ın hakem kararları analizi yayımladı
Spor Haberleri

TFF, MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor’ın hakem kararları analizi yayımladı

16 Eylül 2026
Fenerbahçe'den Marco Asensio açıklaması: Eyüpspor kadrosunda yer alacak
Spor Haberleri

Fenerbahçe’den Marco Asensio açıklaması: Eyüpspor maçının kadrosunda yer alacak

16 Eylül 2026
Galatasaray’dan yeni sponsorluk anlaşması: Zade Vital forma ve şort yanında yer alacak
Spor Haberleri

Galatasaray’dan yeni sponsorluk anlaşması: Zade Vital forma ve şort yanında yer alacak

16 Eylül 2026
Beşiktaş, Marsilya maçının hazırlıklarını tamamladı
Spor Haberleri

Beşiktaş, Marsilya maçının hazırlıklarını tamamladı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
İstanbul Park, 2031 sezonunun sonuna kadar Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak

İstanbul Park, 2031 sezonunun sonuna kadar Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton