15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Türkiye, fiberleşme hızında Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında

Türkiye, fiberleşme hızında Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında

Haberton - Haberton
12 Mayıs 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
‘Sadece merkeze değil herkese’ hizmet anlayışıyla Türkiye'yi fiber ağlarla örmeye devam ediyoruz’

‘Sadece merkeze değil herkese’ hizmet anlayışıyla Türkiye'yi fiber ağlarla örmeye devam ediyoruz’

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türk Telekom Ceo’su Ebubekir Şahin, Ftth Council Europe’un yayımladığı Ftth/B Market Panorama raporuna göre Türkiye’nin fiberleşme hızında Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer almasına yönelik “Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom olarak ‘insan’ odaklı yatırımlarımız ve aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarımızla ülkemizi geleceğe taşıyoruz” dedi.

Eylül 2024 ile Eylül 2025 arasındaki bir yıllık verileri kapsayan Ftth/B Market Panorama raporuna göre; Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında Almanya’nın ardından en fazla Ftth/B (Eve, binaya kadar fiber) hane erişimi artışı sağlayan ikinci ülke oldu. Aynı rapora göre Türkiye, fiber hane erişimi yıllık büyüme oranında Belçika, Malta, Almanya ve İsviçre ile birlikte Avrupa’nın en hızlı gelişen ilk 5 pazarı arasında yer aldı.

Türk Telekom, aralıksız sürdürdüğü fiber altyapı çalışmalarıyla bu artışa en yüksek katkıyı sunan operatör olduğunu söyleyen Ceo Ebubekir Şahin, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom olarak ‘insan’ odaklı yatırımlarımız ve aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarımızla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Faaliyetlerimizle yalnızca bugünün bağlantı ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, 5G dünyasının yapay zeka ekosistemini, tüm ileri teknolojileri ve milli teknoloji üretme vizyonumuzu destekleyecek güçlü bir dijital omurga oluşturuyoruz. Sadece ‘merkeze değil herkese’ hizmet anlayışımızla bu dijital omurgayı Türkiye’nin en zorlu coğrafyalarına kadar taşıyoruz.

Türkiye, sayısal artışta eve, binaya kadar fiberde Avrupa ikincisi olurken, bu artışa en yüksek katkıyı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyonun somut bir göstergesi olan Ftth Council’in raporu Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda Avrupa ölçeğinde oyun kurucu bir güç olduğunu da kanıtlıyor. Türk Telekom olarak liderlik ettiğimiz bu yolculukta ülkemizi küresel dijital ekonominin merkez üslerinden biri yapma hedefimize kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şahin, “Türkiye’yi fiber ağlarla örmeye devam eden Türk Telekom, herkes için 5G vizyonuyla girdiği yeni dönemde 5G için kritik öneme sahip Lte mobil baz istasyonlarını fiberleştirmeye devam ediyor. Lte mobil baz istasyonlarının yüzde 62’sini fiberle bağlayarak dünya genelinde 2030 yılı için hedeflenen oranın üzerine çıkan Türk Telekom, güçlü fiber altyapısını mobil yatırımlarla destekleyerek Türkiye’nin her köşesinde ve herkes için kesintisiz 5G deneyimi sunuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı Yapmaya Devam Edeceğiz

‘Sadece merkeze değil herkese’ hizmet anlayışıyla 81 ilin her köşesini fiber ağlarla ördüklerini belirten Şahin, “Türkiye’nin her köşesine yayılan yatırımlarımızda herkes için dijital gelecek inşa ediyoruz. Geleceğin ileri teknolojilerinin temelini oluşturan fiber ağımızı, coğrafi ve fiziki koşulların çetin olduğu noktalara taşıyor, dijital çağın olanaklarını herkes için erişebilir hale getiriyoruz. Kar odaklı değil ‘insan’ odaklı yatırımlar gerçekleştiriyor, yalnızca nüfus yoğunluğu yüksek bölgelere değil nüfus yoğunluğu düşük bölgelere de aynı hizmeti götürüyoruz. Bu sadece teknik bir başarı değil, yerli ve milli vizyonumuzun, ülkemizin her ferdine en ileri teknoloji sunma kararlılığımızı gösteriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması Raporu (Sege-2022) sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş bölgelere bağlantı sağlama konusundaki kararlılığımızı açıkça ortaya koyuyor. Sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş olarak tanımladığımız 343 ilçede, 2020 yılında 671 bin olan fiber hane kapsaması sayısını 2025 itibarıyla 1,2 milyon haneye yükselttik. Herkes için eşit bir dijital gelecek vizyonumuz kapsamında yine aynı ilçelerde son 5 yılda toplam 6,6 bin yeni baz istasyonu devreye alarak aynı ilçelerdeki mobil nüfus kapsama oranımızı son 5 yılda yüzde 76’dan yüzde 99’a yükselttik. Bu sayede Türkiye’nin her köşesinde kaliteli ve güvenilir erişim hizmeti sağlamakla kalmıyor, dijitalleşmeye, sosyal ve ekonomik kalkınmaya da katkı sunuyoruz.

Ülkemizin her köşesini fiberle örmeye, ‘Türkiye Yüzyılı’nı dijitalin yüzyılı yapmaya ve ülkemizin küresel rekabet gücüne destek olmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: KarTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Yünden Yürek’ keçe işleme sergisi Taksim’de sanatseverlerle buluştu

Sonraki Haber

2026 Tatbikatı’nda 53 bayrak gökyüzünde dalgalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Migros'tan güvenli yemek hamlesi: Meyve ve sebze pestisit analiz sonuçlarını uygulamasında yayınladı
İş Dünyası

Migros’tan güvenli yemek hamlesi: Meyve ve sebze pestisit analiz sonuçlarını uygulamasında yayınladı

14 Eylül 2026
Canik DVD 2026 fuarına katılacağını duyurdu
İş Dünyası

Canik, DVD 2026 fuarına katılacağını duyurdu

14 Eylül 2026
Bankaya gitme devri kapanıyor: Denizcilik ödemeleri dijitale taşındı
İş Dünyası

Bankaya gitme devri kapanıyor: Denizcilik ödemeleri dijitale taşındı

14 Eylül 2026
Petrol Ofisi marketlerde ‘ÖDEGEÇ KASA’ uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu
İş Dünyası

Petrol Ofisi marketlerde büyük kolaylık: ‘ÖDEGEÇ KASA’ uygulaması hayata geçirildi

14 Eylül 2026
Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı, içme sütü üretimi azaldı
İş Dünyası

Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı, içme sütü üretimi azaldı

14 Eylül 2026
Dış ticaret haddi temmuzda azaldı, ithalat birim değer endeksi yüzde 12,8 arttı
İş Dünyası

Dış ticaret haddi temmuzda azaldı, ithalat birim değer endeksi yüzde 12,8 arttı

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Efes-2026 Tatbikatı kapsamındaki bayrak atlayışı faaliyetinden görüntü paylaştı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

2026 Tatbikatı'nda 53 bayrak gökyüzünde dalgalandı

En Güncel Haberler

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

15 Eylül 2026
Bursa'da soğuk hava deposunda yangın
Yerel Haberler

Bursa’da soğuk hava deposunda yangın

15 Eylül 2026
Bakırköy’de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binanın çatısı alev alev yandı
Yerel Haberler

Bakırköy’de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binanın çatısı alev alev yandı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı

14 Eylül 2026
Yaşam

Emniyet Müdürü, şehit çocuğunu okuldan özel harekat aracıyla alıp evine bıraktı

14 Eylül 2026
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt'ta trafikteki 2 sürücünün kavgası kamerada

Esenyurt’ta trafikteki 2 sürücünün kavgası kamerada

- Haberton
14 Eylül 2026

Esenyurt'ta taksi şoförü ile başka bir aracın sürücüsü arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Aracından inen sürücünün taksiyi yumrukladığı kavga...

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

15 Eylül 2026
Bursa'da soğuk hava deposunda yangın

Bursa’da soğuk hava deposunda yangın

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton