25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecek

Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecek

Haberton - Haberton
3 Nisan 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecek

Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecektir. Bu 4 yıllık süre içerisinde özellikle milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğünü hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye, büyük bir olgunlukla gerçekleştirdiği ve sonuçlarını kabul etmek bakımından tereddütsüz milletin bütün fertlerinin aynı şekilde kabul gösterdiği bu yerel seçim sonrasında, şimdi 2028 yılına kadar 4 yıl seçimsiz bir dönemde Türkiye yönetilecektir. Bu 4 yıllık süre içerisinde özellikle milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğünü hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen milletvekilleriyle iftar programında konuştu. Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını anımsatarak Müslümanların dünyanın birçok yerinde yokluk, zulüm ve bombalar altında ramazanlarını geçirdiğini söyledi. Kurtulmuş, TBMM’nin demokrasinin kalbi, milli iradenin tecelligahı olduğuna işaret ederek, “Türkiye’de milletimiz her hal ve şart altında demokrasiye sahip çıkmış, demokrasi kültürünü özümsemiş ve hiçbir zaman demokratik standartlarından taviz vermemiştir” dedi.

‘2028 YILINA KADAR 4 YIL SEÇİMSİZ BİR DÖNEMDE TÜRKİYE YÖNETİLECEKTİR’

Kurtulmuş, pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Türkiye’nin 1950 yılından bu yana yapılan 53’üncü seçimi olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, bunlardan 20’sinin genel seçim, 15’inin yerel seçim, diğerlerinin ise referandum ve farklı seçimler olduğunu söyledi. Bu seçimin geride kaldığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecektir. Bu 4 yıllık süre içerisinde özellikle milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğünü hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız'' dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye, 2028 yılına kadar seçimsiz bir dönemde yönetilecektir. Bu 4 yıllık süre içerisinde özellikle milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğünü hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız” dedi.

“Türkiye, büyük bir olgunlukla gerçekleştirdiği ve sonuçlarını kabul etmek bakımından tereddütsüz milletin bütün fertlerinin aynı şekilde kabul gösterdiği bu yerel seçim sonrasında, şimdi 2028 yılına kadar 4 yıl seçimsiz bir dönemde yönetilecektir. Bu 4 yıllık süre içerisinde özellikle milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğünü hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız. Bu 4 yıl içerisinde hiç şüphesiz milletin beklediği, milletin hayrına olacak yasama faaliyetlerini Meclis’te gerçekleştireceğiz ve milletin ihtiyacı olan yasalar, inşallah sizlerin gayretleriyle çıkacaktır. Ayrıca bunun da ötesinde ve üstünde, önümüzdeki dönem, Türkiye demokrasisinin standartlarını yükseltmek bakımından 28’inci Dönem Meclisin önünde 2 temel sorumluluk daha duruyor.

Önümüzdeki dönemde seçimin olmaması, bu anlamda partiler arasında yapıcı bir diyaloğun kurulmasıyla birlikte Meclis’te ümitle temenni ediyorum ki yeni ve daha verimli bir çalışma dönemi başlayacaktır. Bu dönemde birisi yıllardır konuştuğumuz, Meclisin yeni, demokratik, daha katılımcı ve söz haklarını genişleten, karar alma süreçlerini hızlandıran, yasama yapma kalitesini artıran yeni bir iç tüzüğe kavuşması için partiler arasında diyalogla süratle bu meselenin çözülmesini ümit ve temenni ediyoruz. Bu Meclisin ikinci temel ödevi ise yeni, çağdaş, demokratik, kapsayıcı, kuşatıcı bir anayasayı yapmak mecburiyetidir.”

‘MEVCUT ANAYASA’DAN TÜRKİYE’NİN SİVİL SİYASETİNİN KURTULMA VAKTİ ÇOKTAN GELMİŞTİR’

Kurtulmuş, Türkiye’nin 150 yıllık tarih içerisinde hep birilerinin kendini milletten üstün gördüğü, ülkeyi yönetme yetkisini kendilerinde gördüğü ve anayasa yapma işini de millete bırakmadığı, kendilerinin yaptığı birtakım darbe ürünü anayasalarla yönetildiğini kaydederek, “Şimdi tekrar aynen 1921 Anayasası’nda olduğu gibi Türkiye’nin katılımcı, güçlü bir anayasa yapma imkanı bu Meclis’te vardır; yeter ki iyi niyetle, samimi olarak bu meselenin takipçisi olalım. Şunu söylememiz gerekir. Artık kaç kere değiştirilirse değiştirirsin, 1980 ve 1960 darbelerinin o karanlık eserlerini bünyesinde taşıyan bu mevcut anayasadan Türkiye’nin sivil siyasetinin kurtulma vakti çoktan gelmiştir. Bu bir fantezi değildir, bu Türkiye’nin demokratik standartlarının yükseltilmesi için bir zorunluluktur. Ümit ediyoruz ki burada yeni dönemde ortaya çıkacak anlayış birliği içerisinde, hele hele hiç millete bile gitmeye gerek kalmadan Mecliste oluşacak çok büyük bir ittifakla yeni bir anayasamızı yapmak mümkün olur ve bu şeref de 28. Dönem milletvekillerinin üzerinde olur. Şunu da hatırlatmak isterim.

Türkiye’de anayasa yapma gücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dışında ve üstünde hiçbir kimsenin ya da hiçbir çevrenin tek başına anayasayı yapma imkanı da yetkisi de böyle bir ayrıcalığı da olmaz. Onun için diyoruz ki siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hukuk çevreleri, bu konuyla ilgili görüşü olan herkes görüşlerini masaya getirir, önemli ve yapıcı bir müzakere zeminin açılması mümkün olur ve Türkiye’de yeni bir anayasanın yapılabilmesi gerçekleşir” diye konuştu.

Kurtulmuş, son olarak konuşmasında İstanbul Beşiktaş’ta 16 katlı bir binanın altındaki tadilat yapılan eğlence merkezinde çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

Etiketler: Numan KurtulmuşSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tunceli’de MİT’in tespit ettiği 2 mağara imha edildi

Sonraki Haber

Hatayı millette aramak gibi bir geleneğimiz yok

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Hiçbir kamu çalışanımızı ve işçimizi mağdur etmeyeceğiz
Politika

Bakan Işıkhan: Hiçbir kamu çalışanımızı ve işçimizi mağdur etmeyeceğiz

25 Ekim 2026
TBMM'de bu hafta bütçe görüşmelerine devam edilecek
Politika

TBMM’de bu hafta bütçe görüşmelerine devam edilecek

25 Ekim 2026
YENİ Parti lideri Özgür Özel Manisa'dan seslendi: "Kötülüğe ve zorbalığa teslim olmayacağız"
Politika

YENİ Parti lideri Özgür Özel Manisa’dan seslendi: “Kötülüğe ve zorbalığa teslim olmayacağız”

25 Ekim 2026
Bakan Göktaş'tan '2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri'ne ilişkin paylaşım
Politika

Bakan Göktaş ‘2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri’ne başvuruların sürdüğünü duyurdu

25 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Tarihi Ani Köprüsü Ermenistan'la iş birliğini yeniden inşa edecek
Politika

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Tarihi Ani Köprüsü Ermenistan’la iş birliğini yeniden inşa edecek

25 Ekim 2026
İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: "Enerji yatırımları Balıkesir'e kazandırmalı"
Politika

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: “Enerji yatırımları Balıkesir’e kazandırmalı”

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Hatayı millette aramak gibi bir geleneğimiz yok

Hatayı millette aramak gibi bir geleneğimiz yok

En Güncel Haberler

Antalya Körfezi'ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi
Yerel Haberler

Antalya Körfezi’ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

25 Ekim 2026
İran: Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız
Dış Haberler

İran: Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız

25 Ekim 2026
Kız olduğu için bebeğini öldüren anne tutuklandı
Yerel Haberler

Kız olduğu için bebeğini öldüren anne tutuklandı

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

25 Ekim 2026
Yaşam

Binlerce Bursalı Cumhuriyet için koştu

25 Ekim 2026
Yaşam

Samsun’da Kızlan Yaylası, sonbahar renklerine büründü

25 Ekim 2026
Yaşam

Lastiği patlayan otomobildeki 3 adayı, KPSS’ye jandarma ekipleri yetiştirdi

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

38’inci The Bodrum Cup’ta kupalar sahiplerini buldu

38’inci The Bodrum Cup’ta kupalar sahiplerini buldu

- Haberton
25 Ekim 2026

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 38'incisi bu yıl 19-14 Ekim tarihleri arasında düzenelenen The Bodrum Cup, Yalıkavak Marina’da gerçekleştirilen ödül töreni ve...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Antalya Körfezi'ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

Antalya Körfezi’ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

25 Ekim 2026
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton