26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

Haberton - Haberton
29 Ağustos 2022
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Türk'e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

Türk'e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “26 Ağustos’ta Afyon’da başlayıp, 9 Eylül’de İzmir’de sona eren bu kıyamla Türk’ün esir edilemeyeceğini, Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında yapımı tamamlanan Zafer Meydanı’nın da olduğu birçok projesinin açılış törenine katılmak için Kütahya’ya geldi. Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’ndeki alanda toplanan halka hitap eden Erdoğan, Büyük Taarruz ve akabindeki çatışmaların dünya askeri tarihine en başarılı topyekun savaş örneği olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte geçen hafta Malazgirt’teki programa katıldıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sultan Alparslan, Bizans’ın gururlu hükümdarı Diyojen’in sayıca üstün ordusunu yenerek, Anadolu’nun kapılarını milletimize Malazgirt’te açmıştı. Milli Mücadele ile asırlardır bitip tükenmeyen bir kin ve hırsla bizi bu topraklardan söküp atmak isteyenlere Anadolu’nun ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha ilan ettik. Selçuklu’nun mirasını devralan, cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ter ve kanla döşenmiştir. Birinci Dünya Savaşı’nda dört bir yanda 7 düvele karşı savaşan, Çanakkale’den Kut’ül Amare’ye kadar pek çok yerde zaferler kazanan Osmanlı, İstanbul’un işgali ve Sevr dayatması ile adeta dermansız bırakılmıştı.

Vatan topraklarını dört bir yandan işgale başlayan düşman; Adana, Antep ve Maraş direnişleriyle pabucun pahalı olduğunu görünce sinsi amalarının taşeronluğunu Yunan’a bırakmıştır. İstiklal Mücadelesi’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’ya taşıyan milletimiz, varını yoğunu ortaya koyarak, hazırladığı ordusuyla Kocatepe ve Dumlupınar’da yeni bir destanın girizgahını yapmıştır. Samsun’da başlayıp, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her aşaması, küllerinden yeniden doğan bir milletin uyanışının sembolüdür.” 

Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

‘TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK’

Afyon Kocatepe’den başlayıp, Dumlupınar’a, oradan da İzmir’e kadar süren Büyük Taarruz’un, Türk ordusunun uzunca bir aradan sonra yaptığı ilk büyük saldırı harekatı olduğunu anlatan Erdoğan, “Düşmanın belki makinelisi, topu, arabası, uçağı bizden çoktu ama bizim askerimizin iman dolu yüreği, bu eksiklerin hepsini fazlasıyla telafi ediyordu. Nitekim Yunan ordusu çekilirken, 200 bin kişilik kuvvetinin yüzde 65’ini Afyon-Kütahya hattında zaiyat olarak bırakmıştır. İmandır, o cevher ki ilahi ne büyüktür imansız olan paslı yürek sinede yüktür.

Evet; bu millet, o imanlı yürekleriyle imansızları İzmir’den denize döktü. Aşağı yukarı aynı sayıya sahip, Türk ordusunun bu savaştaki kaybı ise yüzde 6,5 civarındadır. Türk’ün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevr’i, milletimiz işte bu topraklarda dişiyle tırnağıyla kanıyla canıyla yırtarak müstevilerin suratına çarpmıştır. Türk’ün esir edilemeyeceğini, Türk’e kefen biçilemeyeceğini, 26 Ağustos’ta Afyon’da başlayıp, 9 Eylül’de İzmir’de sona eren bu kıyamla tüm dünyaya ilan ettik. Milletimizin ebedi vatanı, Anadolu’daki istiklaline ve istikbaline sahip çıkmakta kararlı olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir” diye konuştu.

‘BU MÜCADELE ELBETTE KOLAY GERÇEKLEŞMEDİ’

Erdoğan, salgın dönemiyle gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyanın dengelerinin altüst olduğunu ancak Türkiye’nin hedeflerine doğru yürüyüşünün ara vermeden devam ettiğini söyleyerek, “Aynı şekilde demokraside de her kesimden vatandaşımızın hak ve özgürlük alanlarını genişleterek sosyal gerilimlere ve terör örgütlerin zemin bulmasına fırsat veren tüm çarpıklıkları ortadan kaldırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “26 Ağustos’ta Afyon’da başlayıp, 9 Eylül’de İzmir’de sona eren bu kıyamla Türk’ün esir edilemeyeceğini, Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik” dedi.

Terörle mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadele Türkiye’nin sorunlarında ilk sırada mıydı? Gabar’a girdik mi? Cudi’ye girdik mi? Tendürek’e girdik mi? Bestler Dereler’e girdik mi? Bütün terör inlerine, bunların kafalarına kafalarına geçirdik mi? Yurt içinde ve yurt dışında bunu başardık mı? Bundan sonra da başarmaya aynen devam edeceğiz. Bu mücadele elbette kolay gerçekleşmedi. Attığımız her adımda dışarıdan ve içeriden nice engellerle karşılaştık, nice kayıplar verdik, nice bedeller ödedik ama hamdolsun Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik” diye konuştu. 

‘AVRUPA’DA DOĞAL GAZ BULAMIYORLAR, MARKET RAFLARI BOŞ’

Türkiye’yi her bakımdan dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdiklerini aktaran Erdoğan, Avrupa ülkelerinin doğal gaz bulamadığını ve market raflarının boş olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Bugün Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir vizyona ulaştırdıysak 20 yılda kurduğumuz altyapıya ve verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var ama bu dünyanın da sorunu. Siz bakmayın Avrupa’sından Amerika’sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına. Emin olun onların başındaki karabulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilmez. Bakın, doğal gaz bulamıyorlar. Şu anda marketlerin rafları Avrupa’da boş.

Şimdi Tarım Kredi Kooperatifleri’yle vatandaşlarımıza inşallah daha ucuza ürünlerimizi satmaya başladık ve bu artarak devam edecek ve 1300 tane marketi süratle 2 bin, 2 bin 500, 3 bine çıkaracağız ve benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek. Türkiye yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak, ekonomik modelini değiştirdiği için bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır. Öyle de oldu. İnşallah, yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların, vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz.

Hep söylediğim gibi kardeşlerim biraz sabır ve daha çok destek istiyorum. Çünkü bizim en büyük gücümüz; birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. İnsanları güvenlik ve refah seviyesi altında yaşamaya alıştırmış ülkelerin, asıl kriziyse daha yeni başlıyor. Üretim ve tedarik alanındaki bozulmayı, finans alanındaki dalgalanmayı, işsizlikle birlikte sosyal çalkantılar izlemeye başladığında hepsinin de nasıl çaresizce sağa sola yalpaladığını göreceğiz. Bizse kimi küçük sarsıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadan, istikameti bozmadan yolumuza devam ediyoruz.”

Türk’e kefen biçilemeyeceğini dünyaya ilan ettik

KÜTAHYA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tüm illerine yaptıkları yatırımlarla şehirlerin çehresini değiştirdiklerini söyledi. Sadece Kütahya’da son 20 yılda toplam 26 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “Eğitimde 2 bin 685 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesi olarak KSBÜ’yü kurduk. Gençlik ve sporda yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 12 bin 493’e ulaştırdık. Toplam 46 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Kütahyalı ihtiyaç sahiplerine 1,7 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

Sağlıkta toplamda 1050 yataklı 11 hastane ile birlikte 43 sağlık tesisi inşa ettik. 610 yataklı Kütahya şehir hastanemiz ile Domaniç entegre ilçe hastanemizin inşası sürüyor. Çevre ve şehircilikte Kütahya’da TOKİ kanalıyla 10 bin 783 konutun yapımını tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 189 konutun yapımı devam ediyor. Şehrimizde 6 millet bahçesi projemiz var. Bunlardan birini tamamlayıp hizmete sunduk; 2’sinin yapımı, 3’ünün de proje çalışmaları devam ediyor. Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Eskişehir illerimizi kapsayan Frigya Vadisi’ni Anadolu’nun açık hava müzesine dönüştürüyoruz” dedi. 

PROJE VE TESİSLERİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Kütahya’da son yıllarda yapımı tamamlanan ve 5,5 milyar liraya mal olan 344 ayrı projenin toplu açılışını yaptı. Erdoğan’a Kütahya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, belediye başkanları, oda başkanları ile ilçe başkanları eşlik etti. 

Etiketler: CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankaragücü’nün teknik direktörü Ömer Erdoğan oldu

Sonraki Haber

Şentop’tan Yunanistan’ın hava ihlallerine tepki

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Şentop'tan Yunanistan'ın hava ihlallerine tepki

Şentop'tan Yunanistan'ın hava ihlallerine tepki

En Güncel Haberler

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu
Moda ve Kadın

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar
Moda ve Kadın

Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

- Haberton
26 Haziran 2026

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton