3 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Türk Telekom: SEBA çözümü 1 milyon haneye ulaştı

Türk Telekom: SEBA çözümü 1 milyon haneye ulaştı

Haberton - Haberton
10 Haziran 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türk Telekom: SEBA çözümü 1 milyon haneye ulaştı

Türk Telekom: SEBA çözümü 1 milyon haneye ulaştı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türk Telekom ve grup şirketi Argela tarafından, Linux Foundation Broadband ekosistemi altında milli imkanlar ile açık kaynak olarak geliştirilen Seba çözümünün ulaştığı hane sayısı 1 milyonu aştığı açıklandı.

Şirketten yapılan açıklamada açık kaynak kodlu, bulut tabanlı ve üretici bağımsız mimarisiyle yeni nesil fiber şebekelerin dönüşümünde kullanılan Seba tabanlı Netsia Bb Suite’nin, operasyonel verimlilik, ölçeklenebilirlik ve üretici bağımsız entegrasyon özellikleri sayesinde şebeke yönetiminde daha esnek ve sürdürülebilir çözümler sunduğu kaydedildi. Açıklamada “Ulaştığı ölçekle, genişbant erişim teknolojilerinde alanında dünyanın en büyük uygulaması haline gelen Bb Suite, telekomünikasyon sektörünün en prestijli ödüllerinden NetworkX Awards 2025’te ‘Outstanding Multi-Gigabit Fibre Access Innovation’ (Multi Gigabit Fiber Erişimde Üstün İnovasyon) kategorisinde birincilik elde ederek sektördeki yenilikçi liderliğini tescilledi” denildi.

Açık Kaynak Genişbant Erişiminde Yaygın Ve Sürdürülebilir İnovasyon

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Açık kaynak kodlu, bulut tabanlı ve üretici bağımsız mimarisiyle yeni nesil fiber şebekelerin dönüşümünde kritik rol üstlenen Netsia Bb Suite, bugün Türkiye’nin 81 ilinde yaygın olarak kullanılıyor. Türk Telekom’un Ftth (Fiber to the Home) altyapısında aktif olarak kullanılan bu çözüm, açık kaynak teknolojilerinin yalnızca Ar-Ge aşamasında değil, büyük ölçekli canlı şebekelerde de olgunluk ve sürdürülebilirlik açısından yaygın bir seviyeye ulaştığını gösteriyor. Türk Telekom, Seba çözümünü dünyada ilk kez 2021 yılında ticari genişbant şebekesinde kullanmaya başladı. Çözüm sayesinde yeni servislerin daha hızlı devreye alınması, teknoloji dışa bağımlılığının azaltılması, kaynak kullanımının optimize edilmesi ve gelecekteki genişbant ihtiyaçlarına daha çevik yanıt verilmesi hedefleniyor.

Ulaştığı ölçekle, açık kaynak tabanlı genişbant erişim teknolojilerinde kendi alanında dünyanın en büyük uygulaması konumuna ulaşan Netsia Bb Suite, telekomünikasyon sektörünün en prestijli ödüllerinden NetworkX Awards 2025’te ‘Outstanding Multi-Gigabit Fibre Access Innovation’ (Multi Gigabit Fiber Erişimde Üstün İnovasyon) kategorisinde birincilik elde ederek sektördeki yenilikçi liderliğini tescilledi.

Türk Telekom’un grup şirketi Argela ve Netsia’nın katkılarıyla, açık ağ standartları temel alınarak geliştirilen Netsia Bb Suite ile geleneksel genişbant mimarilerinde donanım üzerinde üreticiye bağımlı şekilde çalışan birçok fonksiyon, yazılım tabanlı yapılar sayesinde bağımsız hale geliyor. Bulut bilişim teknolojileriyle sanal sunucular üzerinde çalışan çözüm; donanım yatırım maliyetlerini azaltırken, farklı üreticilere ait sistemlerin aynı platformda birlikte çalışabilmesine olanak tanıyor. Seba platformu; yazılım ve bulut tabanlı ayrıştırılmış (disaggregated) şebeke yaklaşımıyla operatörlere geleceğe hazır bir altyapı sunuyor. Türk Telekom’un 2030 vizyonu doğrultusunda kritik kilometre taşlarından biri olarak değerlendirilen Netsia Bb Suite, hem yeni Ftth altyapılarında hem de mevcut altyapıların yeni nesil fiber dönüşüm projelerinde aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.

Türk Telekom, Netsia Bb Suite çözümünün kapsama alanını önümüzdeki dönemde stratejik yatırımlarla daha da genişletmeyi hedefliyor.”

Milli Teknoloji Hamlemizi Küresel Arenada Başarıyla Temsil Etmeye Devam Edeceğiz

Türk Telekom Ceo’su Ebubekir Şahin, “Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü olarak, yerli ürün geliştirme vizyonumuzla, teknoloji üreten ve ihraç eden bir Türkiye için çalışıyoruz. Milli mühendislik gücümüzle geliştirdiğimiz Seba teknolojisinde 1 milyon hane erişimini aşarak dünyada bir ilki gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Türk mühendislerinin emeğiyle hayata geçirdiğimiz bu yenilikçi çözüm, küresel ekosistemde standartlara yön veren bir seviyeye ulaştı. Türkiye’den çıkan bir teknolojiyi dünya standartları seviyesine taşımaktan ve küresel telekomünikasyon sektörüne yön vermekten büyük gurur duyuyoruz.

Türk Telekom olarak, milli ürün geliştirme vizyonuyla yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ederken 2024 ve 2025 yıllarını Türkiye’de Patent Başvuru kategorisinde lider olarak tamamladık. Grup şirketlerimiz Argela ve Netsia ile uzun yıllardır yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları sayesinde 5G ve yeni nesil iletişim teknolojileri alanında 70’in üzerinde uluslararası patente sahibiz. Seba Netsia Bb Suite, Rıc ve uydu bağımsız 5G senkronizasyonu gibi çözümlerimizi küresel pazarlara taşıyor, Türkiye’nin teknoloji ihraç eden ülke vizyonuna katkı sağlıyoruz. Türk Telekom olarak ülkemizin yenilikçi teknolojileri yalnızca kullanan değil, geliştiren ve dünyaya sunan bir güç olması hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kendi kendine yeten, dışa bağımlılığı azaltan, teknoloji ihraç eden bir Türkiye vizyonuyla milli teknoloji hamlemizi küresel arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: TeknolojiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kazada yaralanan 2 çocuk babası, kurtarılamadı

Sonraki Haber

KKTC Başbakanı Üstel, Mustafa Çiftçi’yi kabul etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Petrol Ofisi’nden Dünya Kahve Günü’ne özel etkinlik: Misafirlerine kahve ikramında bulundu
İş Dünyası

Petrol Ofisi’nden Dünya Kahve Günü’ne özel etkinlik: Misafirlerine kahve ikramında bulundu

2 Ekim 2026
TKDK ve Ziraat Bankası'ndan TARGET Projesi'ne ilişkin finansman anlaşması: Tarım yatırımlarına finansman desteği
İş Dünyası

TKDK ve Ziraat Bankası’ndan TARGET Projesi’ne ilişkin finansman anlaşması

2 Ekim 2026
Rosatom’un düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın 4’üncüsü yapıldı
İş Dünyası

Rosatom’un düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın 4’üncüsü yapıldı

2 Ekim 2026
Fon Koordinasyon Kurulu 2'nci kez toplandı; ödeme takvimi ele alındı
İş Dünyası

Fon Koordinasyon Kurulu 2’nci kez toplandı: Ödeme takvimi ele alındı

2 Ekim 2026
DeFacto, sürdürülebilir tedarik yaklaşımını Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi’nde paylaştı
İş Dünyası

DeFacto, sürdürülebilir tedarik yaklaşımını Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi’nde paylaştı

2 Ekim 2026
Geçen yıl don vuran Yeşilhisar elması, bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü
İş Dünyası

Geçen yıl don vurmuştu: Bu sene Yeşilhisar elması, üreticinin yüzünü güldürdü

2 Ekim 2026
Sonraki Haber
KKTC Başbakanı Üstel, Bakan Çiftçi’yi kabul etti

KKTC Başbakanı Üstel, Mustafa Çiftçi’yi kabul etti

En Güncel Haberler

Bakan Bak: İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını 1,5 milyona çıkaracağız
Spor Haberleri

Bakan Bak: İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını 1,5 milyona çıkaracağız

3 Ekim 2026
Yazarlar

Serpil Koçar ile şiirden hayata: Sözün, sesin ve vefanın izinde

3 Ekim 2026
‘Hayvan Dostu Eczane’ projesi ile iyilik hareketi büyüyor
Sağlık Haberleri

‘Hayvan Dostu Eczane’ projesi ile iyilik hareketi büyüyor

3 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

BUDO yolcuları dikkat: 8 sefer olumsuz hava nedeniyle iptal edildi

3 Ekim 2026
Yaşam

Milas’ta pet şişe bağlanmış caretta carettayı denize açılıp kurtardılar

3 Ekim 2026
Yaşam

Çanakkale’den umre için Mekke’ye bisikletle yola çıktı

2 Ekim 2026
Yaşam

Kıbrıs gazisi bulduğu poşet içindeki altınları zabıtaya teslim etti

2 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trump: Türkiye'yi seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan benim dostum. (DHA)

Trump: Türkiye’yi seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan benim dostum

- Haberton
3 Ekim 2026

ABD Başkanı Donald Trump, “Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan benim dostum” dedi. ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin seçim kampanyası çerçevesinde...

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Güncel Haber

Bakan Bak: İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını 1,5 milyona çıkaracağız

Bakan Bak: İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını 1,5 milyona çıkaracağız

3 Ekim 2026

Serpil Koçar ile şiirden hayata: Sözün, sesin ve vefanın izinde

3 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton