16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı

Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı

Haberton - Haberton
13 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı

Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı” dedi.

Varank, “2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık” dedi.  

Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) İnovasyonda Kadın Projesi 7’nci Girişimcilik Kampı’nda finale kalan girişimci kadınlar için ödül töreni düzenlendi. Bakırköy’de düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu ile proje ortaklarının yönetim kademeleri katıldı.

Törende konuşma yapan KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Kadınların ekonomik hayata daha fazla katılmasının, kişisel hayatlarına ve toplumsal refaha olumlu etkisini biliyoruz. Bu sebeple kadın girişimcilerin teknoloji ve yenillik odaklı fikirlerini desteklemeyi çok önemsiyoruz.

Projemiz, yıllar içerisinde büyüdü ve markalaştı. Kadın girişimcilerin gösterdiği ilgi ve paydaşlarımızın desteği sayesinde ivme kazandı. Bu ilgiden aldığımız güçle bizler de projemizi her yıl biraz daha geliştirmeye gayret ettik. Kadınların inovasyon yolculuklarına eşlik ederken, bilgi ve teknolojinin tüm imkânlarını kullandık. Örneğin bu seneki programımıza çevrimiçi platform ve açık ofis uygulamasını dâhil ettik ve destek kapsamımızı artırdık.

Girişimcilerimizin mentor, yatırımcı, sanayici ve kendi ekip üyeleri ile çalışmalarına ortam sağladık. Türkiye’nin her yerindeki kadın girişimcilerimize, sürdürülebilir eğitim ve mentorluk desteği sağlamaya gayret ettik. Tüm bu yenilikler, projemizin hem hacmini hem de kalitesini yükseltti” dedi.

Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı
Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar ivme kazandı

“BUGÜN TÜRKİYE’NİN 6 UNICORNU VAR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise bakanlık olarak girişimciliği, dijital çağda refah oluşturmanın en önemli aracı olarak gördüklerini vurgulayarak “Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde hazırladığımız 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde bunu net bir şekilde ortaya koyduk.

Stratejimizde en önemli hedeflerimizden bir tanesi 2023 yılına kadar ülkemizden en az 10 tane unicorn yani milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket çıkarmaktı. Bakınız biz bu hedefi koyduğumuzda Türkiye’de tek bir unicorn dahi yoktu. Bugün ise hamdolsun Türkiye’nin 6 unicornu var. Biz bu sayının daha da artacağına eminiz” diye konuştu.

“Artık Avrupa’daki ekonomi çevrelerinin Türk girişimcilik ekosistemine yatırım yapmayan kaybeder” dediğini ifade eden Bakan Varank, “Zaten şu anda bu sözü doğrularcasına, Türk teknolojili şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı. 2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık” şeklinde konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK GÖRMEK İSTİYORSA KADEM’İN ORGANİZASYONUNA KATILSIN”

Varank, son 20 yılda güncel rakamlarla 2,2 milyar lira hibe desteği verdikleri teknoparkların sayısını 2’den 96’ya yükselttiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bakanlığımızca desteklenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sayısını bin 500’ün üzerine çıkardık. Bu merkezlerde 81 binin üzerinde projeyi destekledik. Girişimciliğin önündeki en büyük sorunlardan olan finansman konusunda önemli adımlar attık.

Bakanlık kaynaklarımızla büyüklüğü toplamda 1,3 milyar lira olan Teknoloji ve İnovasyon Fonunu, Bölgesel Kalkınma Fonunu ve Bilişim Vadisi Fonunu hayata geçirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber desteklediğimiz Tech-InvesTR programıyla kurulan dört fon şimdiye kadar 52 farklı girişime 572 milyon lira yatırım yaptı.

Bu yatırımlarına da hızla devam edecek. Yerelde Kalkınma Ajanslarımızla girişim sermayesi fonlarına 500 milyon lira katkı sağlıyoruz. Tabii biz bunları yaparken muhalefetten hiçbir zaman destek beklemedik. Ama inanın böyle bir konuda köstek olacaklarını da hiç tahmin etmiyorduk. Belki medyadan takip ediyorsunuzdur, Kılıçdaroğlu geçmişte tefeci, faizci dediği ülkelerden bugün para aramaya çıkmış.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı” dedi.

Ne diyor ‘gençler, sizin için para buldum’. Bakın bunlar gerçekten hiç utanmıyorlar. Gençler için para aramaya gittiğini iddia eden Kılıçdaroğlu’nun partisi ne yaptı biliyor musunuz? Bizim kalkınma ajansları ile girişim sermayesi fonlarını desteklemek için çıkardığımız mevzuatı iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Türkiye’deki girişim fonlarının önünü kesmeye çalışacaksınız sonra çıkıp gençlerden bahsedeceksin.

Hani bir laf var ya, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ama Kılıçdaroğlu şunu iyi bilsin ki milletimiz senin oynadığın bu tiyatrolara asla inanmıyor. Youtuber’lara özenip çektiğin videolarla kimseyi kandıramıyor. Girişimcilik görmek istiyorsa gelsin KADEM’in organizasyonuna katılsın.”

Bakan Mustafa Varank, “7 yıldır ilmek ilmek KADEM kadın girişimciliğinin önünü açabilmek için tüm paydaşlarla beraber büyük gayret gösteriyor. Ve tabii biz yıldan yıla buradaki başarıların da nasıl geliştiğini görebiliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından finale kalan girişimci kadınlara ödülleri verildi.

Etiketler: Teknoloji
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Batman’da arazi kavgası; 3 ölü

Sonraki Haber

Bütün zorlukları aşıp halka hizmet ediyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
İş Dünyası

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bütün zorlukları aşıp halka hizmet ediyoruz

Bütün zorlukları aşıp halka hizmet ediyoruz

En Güncel Haberler

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan'dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut'a teşekkür
Spor Haberleri

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan’dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut’a teşekkür

16 Mayıs 2026
Avcılar'da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı
Kültür ve Sanat

Avcılar’da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı

16 Mayıs 2026
Altay'da 6 futbolcu serbest kalacak
Spor Haberleri

Altay’da 6 futbolcu serbest kalacak

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Sokak ortasında tabanca ile vurulan kadın, berber dükkanına sığındı

16 Mayıs 2026
Yaşam

New York’ta ‘Türk Günü Yürüyüşü’ için bayrak çekme töreni

16 Mayıs 2026
Yaşam

Düzce’de 1 milyon liralık sentetik hap ele geçirildi; 1 gözaltı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

- Haberton
16 Mayıs 2026

ABD Enerji Bakanı Chris Wright, “Hürmüz Boğazı'ndaki akış en geç yazın başlayacak” dedi. ABD Enerji Bakanı Chris Wright, Amerikan basınına...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

16 Mayıs 2026
Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan'dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut'a teşekkür

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan’dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut’a teşekkür

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton