26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk

Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk

Haberton - Haberton
11 Kasım 2020
- Politika, MHP Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk

Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’dir, büyük Türk milletidir, Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü, muteber yüreğidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden’i tebrik etmiştir? Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, ‘alın beni kullanın’ mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir. Bugün Türkiye’de devlet krizi değil, muhalefet krizi, siyasi ahlak krizi, son tahlilde CHP krizi vardır, her geçen gün de kökleşmektedir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, TBMM‘de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Anıtkabir’de dün düzenlenen ’10 Kasım Anma Günü’ programı nedeniyle grup toplantısını bugün yaptıklarını bildirdi. Atatürk’ün harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getiren bir lider olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’dir, büyük Türk milletidir, Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü, muteber yüreğidir.

Aziz millet varlığını aşındırmak, Cumhuriyet değerlerini hırpalamak için kuyruğa girenlerin başarılı olamayınca, bu defa da Türkiye’nin banisi Gazi Mustafa Kemal’i gözden düşürmeye heves etmeleri, buna yeltenmeleri hepimizin yakinen şahit olduğu sinsi bir oyundur. Kararlılıkla diyorum ki, ne Abdülhamid Han’a sırt döneriz, ne Atatürk’e yüz çeviririz” diye konuştu. 

‘NE BİDEN ŞAKŞAKÇISIYIZ, NE TRUMP SEVDALISIYIZ’

Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk
Türk milliyetçiliğinin muazzez yüzü Atatürk

Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri’nde Joe Biden’ın 46’ıncı başkan seçildiğini hatırlatarak, “Bizim baktığımız yer Türkiye’dir, bastığımız yer Başkent Ankara’dır, dünyayı kavrayıp okuduğumuz dil ağzımızdaki ana sütümüz Türkçedir. Ülkemizin hak ve çıkarları hangi isim ve istikameti gösteriyorsa, seçilen başkan ve zihniyetinin uygulayacağı politikaların çerçevesi neyi içeriyorsa onunla ilgilenir, ona kafa yorarız. Türkiye’nin tarihi hakları, devlet olmaktan kaynaklı egemenlik kazanımları neyi işaret ve ifade ediyorsa bizim duruşumuz ve yerimiz orasıdır.

Devletlerarası münasebetlerde duygusallık aklın önüne geçerse ikili ve çok taraflı diyaloglar barış, denge ve istikrar kulvarından tehlikeli şekilde savrulacaktır. Bizim için önemli olan ABD’nin uygulayacağı politikaların muhtevası, bunun da ülkemize, bölgemize ve uluslararası ilişkilere yansıma düzeyleridir. Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız, ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz.

Başkanlığa seçilen Biden’in, Türkiye’yi meşgul eden çetrefilli konularda takip edeceği politikaların müttefiklik hukukuyla ne kadar bağdaşacağını, güven temeli aşınan iki ülke arasındaki ilişkileri koltuğuna oturur oturmaz nasıl ele alacağını zaman gösterecektir. Yine de temkinli, tedbirli, tedarikli ve kuşkulu bir bekleyişin içinde olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar vardır” diye konuştu.

‘ABD’DEN BEKLENTİMİZ, TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜK GÖRMEMESİ’

Bahçeli, Doğu Akdeniz’den Kafkaslar’a, Ortadoğu’dan Balkanlara, Afrika’dan Avrupa’ya Türkiye’nin her yerde olduğunu belirterek, “Nitekim adaletin yanındadır, insaniyetin safındadır, hakça paylaşımın, haysiyetle yaşamanın tarafındadır. Hakkımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz.

Hukukumuzu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz. Onurumuza düşkün bir millet olarak milli bekamızla asla oynatmayacağız. İşte muhatabı olduğumuz sıkıntıların kaynağı da burada aranmalıdır. Bizim ABD’den beklentimiz Türkiye’yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır” ifadesini kullandı.

‘SAYIN KILIÇDAROĞLU NEREYE YETİŞECEKSİN?’

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Biden’ı kutlamasındaki çabukluğu, hızı, telaşını anlayamadığına işaret ederek, “HDP’ye bakınız, o da hemen kutlamıştır.

Bilhassa merak ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetin esbab-ı mucibesi nedir? Henüz seçim sonuçları kesinleşmeden, resmi açıklama yapılmadan, başkanlık makamı yeni sahibini bulmadan bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi, kimin sesidir? CHP’yi, ABD’nin sevdalısı yapan ilişkiler ağını neye yoralım? Biden’in ağzına sürdüğü bir tutam balın lezzetini almış olmalı ki, Kılıçdaroğlu yeni efendisiyle sosyal medyayla temas kurma gereği hissetmiştir. ‘Yoldaşlarımı sattım, senin yandaşın oldum’ demiştir.

Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden’i tebrik etmiştir? Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, alın beni kullanın mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir. Allah için söyler misiniz, şu sözlerim yanlış mıdır? Gazi Mustafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları gerçekten de İzmir’e, hatta Okyanusun karşı kıyısına kadar vura vura kovalardı. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, milletimizden umudu kesmiş, tehlikeli sularda kulaç atmaya başlamıştır. Bugün Türkiye’de devlet krizi değil, muhalefet krizi, siyasi ahlak krizi, son tahlilde CHP krizi vardır, her geçen gün de kökleşmektedir” dedi. 

‘KARABAĞ TÜRK’TÜR’

Karabağ’da 30 yıla yakındır devam edegelen düşman saldırısına tarihi bir darbe indirildiğine vurgu yapan Bahçeli, “Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında yapılan antlaşmaya göre, 10 Kasım 2020’den geçerli olmak üzere ateşkes tesis edilerek muzaffer Türk askerinin haklı mücadelesi tescillenmiştir. 9 maddelik anlaşma metni Azerbaycan’ın zaferine tarafların onayıyla hukuki bir hüviyet kazandırmıştır.

Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in de ifade ettiği gibi, Paşinyan’ın anlaşmaya yanaşması kendi isteğiyle değil, Azerbaycan’ın demir yumruğuyla gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’i, şanlı Türk askerini, mücadeleye dua ve destek veren her kardeşimi gönülden kutluyor, hayırlı olsun diyorum. Karabağ Türk’tür, Karabağ özgürdür, Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ Türk’ün çelikten bileğidir. İki devlet, tek milletiz, iki ayrı bedende aynı canız” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler: Atatürk
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Artık yeni bir döneme girdik

Sonraki Haber

Pek çok kişi birkaç gün içinde Covid-19 olacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Kılıçdaroğlu: Siyaset zenginleşme aracı değildir

25 Ağustos 2026
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan tüccarları kaybedecek

25 Ağustos 2026
Özgür Özel, eylemdeki madencileri ziyaret etti
Politika

Özgür Özel’den iktidara sert çıkış: “Gücünüz bu holdinge niye yetmiyor?”

25 Ağustos 2026
Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı
Politika

Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı

25 Ağustos 2026
Alanya Otoyolu’nda fiziki gerçekleşme yüzde 30’a ulaştı
Politika

Antalya-Alanya arası 36 dakikaya düşecek! Dev projede yüzde 30 tamamlandı

25 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz
Politika

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Pek çok kişi birkaç gün içinde Covid-19 olacak

Pek çok kişi birkaç gün içinde Covid-19 olacak

En Güncel Haberler

Sancaktepe'de demirci dükkanı alev alev yandı
Yerel Haberler

Sancaktepe’de demirci dükkanı alev alev yandı

26 Ağustos 2026
Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

26 Ağustos 2026
Manisa’da uyuşturucu şüphelileri polisten kaçarken kaza yaptı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Manisa’da uyuşturucu şüphelileri polisten kaçarken kaza yaptı: 3 yaralı

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Demirci’de Kurtuluş Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Asit sızıntısı ekipleri harekete geçirdi

Asit sızıntısı ekipleri harekete geçirdi

- Haberton
26 Ağustos 2026

Sakarya’nın Hendek ilçesinde seyir halindeki asit yüklü kamyonda meydana gelen sızıntı nedeniyle D-100 kara yolunun yan yolu geçici olarak trafiğe...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Sancaktepe'de demirci dükkanı alev alev yandı

Sancaktepe’de demirci dükkanı alev alev yandı

26 Ağustos 2026
Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton