Türk Kızılay’ı insani diplomasi eğitiminde katılımcılar hayal kırıklığına uğradı.

Türk Kızılay’ı Derneği tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye’den seçilen 25 kişiyle 9 hafta süren “İnsani Diplomasi Uzmanlık Eğitimi” büyük umutlarla başlamıştı. Ancak, öğrenmiş olduğumuz bilgilere göre, süreç sonunda vaat edilen hiçbir taahhüt yerine getirilmedi. Eğitim boyunca katılımcılara, başarı durumlarına göre referans mektubu verileceği, staj imkânı sağlanacağı ve katılım/başarı belgelerinin teslim edileceği söylenmişti. Ancak, bu vaatlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Eğitimde başarı gösteren katılımcılar, hak ettikleri referans mektuplarını alamazken, staj imkânı da sağlanmadı. Ayrıca, katılım ve başarı belgeleri de verilmediği için katılımcılar emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtiyor
Eğitime büyük bir heyecanla başlayan katılımcılar kendilerine hem kişisel hem de profesyonel anlamda gelişim sağlayacak fırsatları olduğu düşünceleri ile bu eğitime katıldılar. Ancak, süreç sonunda yalnızca zamanlarını ve emeklerini harcadıkları ile kaldılar.

Bu kadar büyük bir kurumun katılımcılara verdiği sözleri tutmaması hem katılımcıların güvenlerini zedelemiş oldu hem de hayal kırıklığı yarattı.
Türk Kızılayı’nın bu durumu bir an önce açıklığa kavuşturmasını ve katılımcıların hak ettikleri taahhütlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Kızılay yetkililerinden ise konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı bu nedenle Türk Kızılay’ı Derneğinden Konu ile ilgili çözüm için açıklama bekliyoruz.
Eğitim boyunca büyük emek ve zaman harcayan katılımcıların adına yaşanan bu durumun bir daha tekrarlanmaması adına kamuoyunun dikkatini çekmek istiyor ve konunun bağımsız ve özgür haberciler olarak takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz.













