25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Tüketicilerin yüzde 41’i yerel işletmeleri destekledi

Tüketicilerin yüzde 41’i yerel işletmeleri destekledi

Haberton - Haberton
14 Temmuz 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Tüketicilerin yüzde 41’i yerel işletmeleri destekledi

Tüketicilerin yüzde 41’i yerel işletmeleri destekledi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Freshworks COVID-19 Sonrası Tüketici raporuna göre tüketicilerin yüzde 41’i pandemide yerel işletmeleri desteklemeye başladı

Yerli bilişim şirketi Omtera’nın incelediği ‘Freshworks COVID-19 Sonrası Tüketici’ raporuna göre, dünya genelindeki tüketicilerin yüzde 41’i pandemi sırasında yerel işletmeleri desteklemeye başladı. Yüzde 94’lük geniş bir kesim ise pandemi sonrasında da bu eğilimi sürdüreceğini söyledi. Omtera Bilişim Kurucu Ortağı Murat Yılmaz “Freshworks’ün ortaya koyduğu veriler gösteriyor ki hangi ölçekte olduğu fark etmeksizin bir işletmenin dijital dönüşümde başarıyı yakalaması, iş süreçlerini dijital ortama taşımaktan çok, dijitalde müşterilerine sunduğu deneyimin kalitesinden geçiyor” dedi.

Çözüm ortağı olduğu Freshworks’ün dünya genelinde 10 bin 500 küresel tüketicinin katılımıyla yaptığı “COVID-19 Sonrası Tüketici” raporunu inceleyen yerli bilişim şirketi Omtera’nın açıkladığı verilere göre, başta müşteri hizmetleri olmak üzere, tüketicilerin değişen davranışlarının sektörlerin geleceğini de şekillendireceği belirtildi.

Rapora göre, müşteri hizmetlerinde küçük ve yerel işletmelerin yaptığı dijital iyileştirmeler, büyük şirketleri yüzde 50 oranında geride bıraktı. Tüketicilerin yüzde 48’i, küçük işletmelerin pandemi sırasında çevrimiçi sipariş, teslimat hizmeti ve daha iyi bir kişiselleştirme düzeyi sunmaya başlayarak müşteri hizmetlerini geliştirdiğini söyledi. Her üç tüketiciden biri ise gelişmiş internet siteleri ve sohbet robotlarının yerel işletmelerde en yararlı buldukları dijital yenilikler olduğu görüşünde birleşti. Bu tablo tüketicilerin yüzde 41’inin pandemi sırasında yerel işletmeleri desteklemeye başlaması için temel gerekçe olurken yüzde 94’lük geniş bir kitlenin bu desteği pandemi sonrasında da sürdürmesi bekleniyor.

Her dört tüketiciden biri pandemide müşteri temsilcilerini fazlasıyla nazik buldu

Araştırmaya göre tüketiciler, pandemide zorluklarla karşı karşıya kalan işletmelere karşı anlayışlı davransa da tüketicilerin yüzde 27’si kötü müşteri hizmetleri için Kovid-19 bahanesinden bıktığını ifade etti. Aynı dönemde, küresel tüketicilerin yalnızca yüzde 29’u büyük işletmelerin müşteri hizmetlerinde daha iyi olduğunu düşünürken, yüzde 71’lik bir kesim büyük işletmelerin pandemi sırasında aynı kaldığını veya daha da kötüleştiğini söyledi. Her dört tüketiciden biri de pandemi sürecindeki alışveriş deneyimlerinde müşteri temsilcilerinin fazlasıyla nazik olduklarını kaydetti. En kibar ülkelere bakıldığında ise yüzde 42 ile Hindistan ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 39’la Brezilya, yüzde 27’yle Singapur ve yüzde 26’yla ABD izledi.

“Fijital şirketlerin liderliği ele geçireceğini öngörüyoruz”

Rapordaki dikkat çekici noktalardan biri de tüketicilerin yerel işletmelere yöneliminin devam edeceği oldu. Freshworks’ün açıkladığı verilere göre pandemi sonrasında tüketicilerin yüzde 41’i yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde, yüzde 31’i restoran ve barlarda, yüzde 30’u ise kıyafet ve aksesuar alışverişinde yerel işletmelere öncelik vereceğini belirtti. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Freshworks’ün Kurucusu ve CEO’su Girish Mathrubootham şu ifadeleri kullandı:

“Dijital etkileşim kurmak tek başına yeterli değil, müşteri memnuniyetini sağlamak gerekiyor. Görüyoruz ki şirketler pandeminin zorluklarını aşarken müşteriler hoşgörülü davranıyor, ancak sabırları da yavaş yavaş tükeniyor. Hatta her zamankinden daha yüksek beklentileri var. 

Araştırmamız, müşterilerin büyüklükleri ne olursa olsun şirketlerden üstün deneyimler beklediklerini ve yerel işletmelerin dijital teknolojiyle desteklenen daha hızlı, daha kişisel hizmetle büyük avantajlar elde ettiklerini ortaya koyuyor. Pandemi sonrası ekonomik patlamada, müşterilerini fijital yani hem fiziksel hem de dijital kanallarda memnun eden şirketlerin liderliği ele geçireceğini öngörüyoruz. Bu da küresel ekonomide büyük bir değişime işaret ediyor.”

“İşletmenin dijital dönüşümünde başarıyı yakalaması müşterilerine sunduğu deneyimin kalitesinden geçiyor”

Omtera Bilişim Kurucu Ortağı Murat Yılmaz ise şirket olarak işletmelerin hem dijital hem de fiziksel müşteri hizmetlerini besleyecek çözümlerle işletmelere destek vermeye devam edeceklerini belirterek “Çözüm ortağı olduğumuz Freshworks’ün ortaya koyduğu veriler gösteriyor ki, hangi ölçekte olduğu fark etmeksizin bir işletmenin dijital dönüşümünde başarıyı yakalaması süreçleri dijital ortama taşımaktan değil, burada müşterilerine sunduğu deneyimin kalitesinden geçiyor. Omtera olarak bizlerin de temel amacı şirketlerin üretkenliğini artırmak için hem şirket çalışanlarının hem de müşterilerinin dijital deneyimlerini iyileştirmek. Bu kapsamda Freshworks gibi alanında en iyi çözümleri, SaaS iş modelinin ve bulut ortamının tüm faydalarıyla birleştirip, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğuna eşlik ediyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çanakkale Köprüsü trafik yoğunluğunu rahatlatacak

Sonraki Haber

Ormanlarda piknik yasağı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
İş Dünyası

Güven endeksi hizmet ve perakende ticarette azaldı, inşaat sektöründe arttı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Ormanlarda piknik yasağı

Ormanlarda piknik yasağı

En Güncel Haberler

DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
Politika

DEM Parti’li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

25 Nisan 2026
Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi
Yerel Haberler

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
CHP Konya İl Teşkilatı'nda 'mezar taşlı' gerginlik
Politika

CHP Konya İl Teşkilatı’nda ‘mezar taşlı’ gerginlik

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Çanakkale Zafer Kupası Yarışları’ başladı

25 Nisan 2026
Yaşam

Nesli tükenme tehlikesi altındaki çakal tarlada görüntülendi

25 Nisan 2026
Yaşam

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
Yaşam

Motosikletin hafif ticari araca çarptığı kaza kamerada

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

- Haberton
25 Nisan 2026

'Ev Sahibi Türkiye' kampanyası kapsamında İstanbul'da yapılacak 100 bin konutun kura çekim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un güvenliği için yegane...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

DEM Parti’li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

25 Nisan 2026
Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton