16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - TÜGİAD’dan üyelerine metaverse şov

TÜGİAD’dan üyelerine metaverse şov

Haberton - Haberton
1 Mart 2022 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TÜGİAD'dan üyelerine metaverse şov

TÜGİAD'dan üyelerine metaverse şov

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) genel kurul toplantısının ardından farklı sektörlerden bir araya gelen üyelerine metaverse şov yaptı.

İş insanları sanal gerçeklik gözlüğünü takarak açık havada bir AVM’ye deniz kenarında bir mağazaya giderek bu teknolojiyi deneyimleme fırsatı buldu. Katılımcılar, deneyimden oldukça memnun kaldıklarını, güzel bir his olduğunu söyledi.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) İstanbul Kalamış’taki bir otelde olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı illerinden birçok sektörden bir araya gelen genç iş insanları toplantının ardından metaverse şov etkinliğine katılarak bu teknolojiyi deneyimledi. Şov sırasında katılımcılara metaversenin başta tekstil olmak üzere eğlence, konut sektörleri gibi birçok alanda uyarlaması gösterildi. Bu etkinlikte üyelerin metaverse dünyasıyla tanışması ve kendi sektörlerine taşıması amaçlandı. İş insanları VR gözlüklerle sanal gerçeklik showroomlarına girerek oradaki ürünleri hissetme ve inceleme imkanı buldu.

Sanal gerçeklik teknolojileri alanındaki faaliyet gösteren yerli girişim şirketi Prosoft VR’ın geliştirdiği özel VR yazılımlarıyla hazırlanan şovda metaverse dünyasını deneyimleyen iş insanları etkinlikte bir mağazada kumaşa dokundu, konutun içerisine girerek duvar boyasını değiştirdi, gece kulübünde eğlenceli anlar yaşadı. Katılımcılar, farklı bir deneyim olan bu şovdan oldukça keyif aldıklarını söyledi.  

ÜYELERİMİZ METAVERSE DÜNYASINA ADIM ATTI

Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bugün üyelerimiz metaverse dünyasına adım attı. Uzun zamandır gündemimizde olan ama henüz herkesin deneyimleyemediği sektörün de olmasa olmazı olanı metaverse dünyasını her birlikte deneyimledik. Giyim sektörünün yıllık enerji maliyeti 3 milyar Euro bizler 100 numune üretiyoruz bunun 3 ya da 5 tanesi kabul görüyor, geri kalan çöpe atılıyordu. Dolayısıyla enerji tasarrufu, işçilik, lojistik anlamında hem yeşil dönüşüme uygun hem de çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

Bütün sektörler için aslında yeşil mutabakatın imzalanmasıyla dijitalleşme ciddi önem kazandı. Önce bir kulübe ardından da AVM’ye gittim. Tekstil sektöründe sanal fuarlar için çalıştığımız için önceden bu teknolojiyi deneyimlemiştim. Ama teknoloji o kadar hızlı değişiyor ki o zaman VR gözlükleri takıp gitdiğim ortamla şu anki his, ortam çok farklı. Genç nüfusu fazla bir ülkeyiz dijitali çok iyi kullanabilirsek, yerli, milli üretebilirsek diğer ülkelere nazaran hızla öne geçeceğiz. Özellikle gençlerin ve kadın girişimcilerin dijitalle ilgilenip, metaverse dünyasına adım atmalarını diliyorum” dedi.

TÜGİAD'dan üyelerine metaverse şov
TÜGİAD’dan üyelerine metaverse şov

PARSEKER: KIYAFETLERE DOKUNDUM, KEYİFLİ BİR DENEYİMDİ

Güzel bir deneyim olduğunu aktaran TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ahmet Parseker ise “Bizim için önemli çünkü dünyanın geleceği burada. Genç iş insanları olarak bu teknolojiye önem vermemiz gerekiyor. Ülkemizin yarınları için bu teknolojileri özümseyip yatırıma çevirmemiz lazım.

Az önce sanal ortamda açık hava bir AVM’de mağazaları gezdim. Alışveriş yaptım, kıyafetlere dokundum. Kumaşların renklerini, desenlerini gördüm, değiştirdim. Metaverse teknolojisinin bütün sektörlere uyarlanabileceğini düşünüyorum. Güzel bir deneyimdi, keyifliydi. İnsanı olduğu yerden kopartıyor, orada olduğunuz hissini veriyor” diye konuştu.

ZENGİN: METAVERSE EĞİTİM SEKTÖRÜNDE TAMAMLAYICI OLABİLİR

Bireyselleşmenin öne çıktığın belirten TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin de “Pandemiyle eğitim dijitalleşmeyle çok yoğun şekilde buluştu. Uzaktan eğitim kavramında normal bir süreçte 10 yılda yaşayacağımız gelişmeleri 2 yılda atlattık.

Üstüne katarak bugüne geldik. Öğrenci ve öğretmenler buna uyum sağladı. Hatta kendini sınıfa ait hissetmediği yalnız kaldığında daha iyi çalıştığını söyleyen öğrenciler de var. Metaverse eğitimle buluşursa eğitimin öğretim kısmının bir tamamlayıcısı haline gelebilir. Belki ana unsur olamaz ama ciddi bir tamamlayıcı unsur olabilir. Benim için de ilginç bir deneyimdi, kendi dünyanızı yaratabilirsiniz. İyice bireyselleşmeye doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

DURMUŞ: İHRACATA DA KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş ise “Metaverse’i geleceğin dünyası olarak görüyoruz, ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyorum. Pandemi nedeniyle fuarlara katılamadık, müşterilerimiz fabrikalarımızı gezemedi. Metaverse teknolojisiyle müşterilerimiz fabrikalarımızı gezebilir, biz fuarlar düzenleyebiliriz. İhracata da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Farklı bir dünya buralarda olmak gerekiyor. Birazdan ben de deneyimleyeceğim, merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yunanistan’ın geri ittiği lastik bottaki 35 göçmen kurtarıldı

Sonraki Haber

Tam doz aşılı oranı yüzde 70’in üzerine çıkmalı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Tam doz aşılı oranı yüzde 70'in üzerine çıkmalı

Tam doz aşılı oranı yüzde 70'in üzerine çıkmalı

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

- Haberton
15 Mayıs 2026

Samsunspor, sanal medya hesaplarından 1 antrenör ve 4 futbolcu ile yollarını ayırdığını açıkladı. Samsunspor, antrenör Luis Boa Morte ile futbolcular...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton