7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - TSK’daki ihracın telafisi mümkün

TSK’daki ihracın telafisi mümkün

Haberton - Haberton
5 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
TSK'daki ihracın telafisi mümkün
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TSK’daki ihracın telafisinin mümkün olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu duygusal anlar yaşadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantısında konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 850 bin konut ve işyeri için söz verilmesine rağmen bunun sadece 200 bininin yapıldığına işaret eden Dervişoğlu, “Başarı oranları yüzde 20-25 arasındadır. Bugün sokağınızda her 4 binadan 3’ü halen yok demektir. 10 komşunuzdan 8 tanesi halen işsiz demektir. Bu tablo yaşanan felaket kadar büyük bir yönetim felaketidir. Doğal afetten büyük, kabiliyet afetidir” dedi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına değinen Dervişoğlu, “Bu ay itibariyle memur zammının yarısı, emekli maaş zammının da üçte biri 15 gün içinde buhar olmuştur. Zamlı maaşlarını bu ay alacak olan asgari ücretliler ise 3 ay içerisinde hiç zam almamış olacaklardır.” diye ekledi. İktidara muhalefet etmenin doğru bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Bir takım iç meseleleri Türkiye’nin gündemiymiş gibi kamuoyunun ortasına fırlatarak siyasi rant devşirenlere sesleniyorum; hükümetin yaptığından fazlasını yapıyorsunuz, aklınıza başınıza alın” dedi. TSK’daki ihraçlara yönelik tepkisini dile getirdiği anlarda ise bir anısını paylaşan Dervişoğlu, duygusal anlar yaşadı. Dervişoğlu, ihraç kararının telafi edilebileceğine işaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ön seçim hazırlığı yapması ile ilgili, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi milletimizin temel meselesi; dolayısıyla bir partinin iç meselesiymiş gibi değerlendirmeye tabi tutulmasını yerinde ve anlamlı görmüyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 2’nci yıl dönümü olmasına rağmen illerde inşa edilen konut sayılarının halen yeterli olmadığını belirterek, “Ben deprem bölgesini gezdim, teslim edildiği söylenen binaların henüz tamamlanmamış olduğunu ve iskana elverişli olmadığını bizzat yerinde müşahede ettim. Ayrıca deprem bölgesinde enkazlar halen yerinde duruyor ve asbest tehlikesinden kaynaklanan yaşamsal tehdit bölge halkını etkiliyor. İnşaat ihalelerinin, kapı, pencere, boya, altyapı gibi alt ihalelerin nasıl yapıldığını da aşağı yukarı biliyoruz. ‘Hatay’da 254 bin ev yapacağız’ demişler. Söylediklerine göre, 45 bin teslim etmişler. Maraş’ta 112 bin yapılacakmış, 34 bin teslim edebilmişler. ‘Malatya’da 103 bin konut yapacağız’ demişler, şimdiye kadar sadece 26 bin vatandaşımıza konut teslim etmişler. Kısaca, ‘1 yıl içerisinde teslim edeceğiz’ dedikleri sayının yarısına, 2 yılın sonunda ulaşabilmiş değiller. Yani, ‘850 bin konut ve iş yeri yapacağız’ demişler, buna karşılık bunun sadece 200 bini yani dörtte birinden daha azı yapılmış durumdadır” dedi.

‘NE AMAÇLADIKLARINI GÖSTERMİŞLERDİR’

Dervişoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen 5 teğmen ile ilgili ise “Beştepe, Balgat ve İmralı’nın başını çektiği, Türk milletine ve Türk devletine karşı savaş ilan eden sözde iç cephe; aldığı ve aldırttığı ihanet timsali bir kararla, 5 genç teğmenimizi ve bu aymazlığa son ana kadar direnen 3 rütbeli subayımızı ihraç ettirerek ne amaçladıklarını göstermişler, ne düşündüklerini kanıtlamışlardır. Cumhuriyet devletine, Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı ne hissettiklerini açıklamışlar, ‘Yeni Türkiye Yüzyılı’ derken, ‘Yerli ve milli’ derken ne kastettiklerini de bir kere daha ispat etmişlerdir. Armasında ‘Mustafa Kemal’ olan harp okulu öğrencilerinin ve armasında ‘Mustafa Kemal’ olan kara kuvvetlerinin mensuplarının, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demelerini sindiremediler. Sarayın değil, Türk vatanını, bir avuç utanmaz azınlığın değil, Türk milletini, kayıtsız ve şartsız öncelikle Türk devletini korumaya yemin etmeleri, kendi isimlendirmeleriyle, iç cepheye zor geldi” diye konuştu.

‘ÇIKIN BU MEVZUYU BİZE ANLATIN’

Dervişoğlu, İmralı görüşmelerinde gelinen sürece ilişkin, “Dün Öcalangillerden bir genel başkan, ‘Sayın Bahçeli yürütmenin başı değil. Yürütmenin başındaki Erdoğan’a büyük adım düşüyor. Artık top Erdoğan’da’ demiştir. Röportaj ve beyanat aynen bu şekildedir. Şimdi ben buradan, akıllarını ve izanlarını yitirmiş, ihanet planlarını canhıraş uygulayan, adeta zamanla yarışırcasına çırpınan bu derbederlere ve onların en başındaki AKP Genel Başkanı’na soruyorum; Sizi, teröristbaşı Öcalan’ı kurtarıcı görecek hale getiren hangi olaylara karıştınız? 22 yıldır yaptırmadığınız, yaptıramadığınız ve şimdi yapılırsa, ‘asrın mucizesi’ diye sattığınız meselenin aslı astarı nedir, kimin elinde esirsiniz, başınıza gelen şey nedir? Çıkın bu mevzuyu bize bir anlatın. Anlatın ve eğer bu kasıtlı bir ihanet değil de içine düştüğünüz bir bataksa ve siz bu bataktan çıkmak pahasına, Türkiye’yi oraya atıyorsanız itiraf edin. Gelin Türk milleti olarak sizi de kurtaralım. Düşmana değil, Cumhuriyet’in Türk çocuklarına teslim olun. Savaş kaybettiniz de yenilgi anlaşması mı imzaladınız? Bir küresel çetenin elindesiniz de Türkiye bunun fidyesi midir?” değerlendirmesinde bulundu.

‘KİŞİLER ÜZERİNDEN BİR DEĞERLENDİRME YAPMIYORUM’

Dervişoğlu, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim hazırlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık için ismi geçtiğine ilişkin soru üzerine, “Ben kişiler üzerinden bir değerlendirme yapmıyorum. Bu sürecin çok önemli olduğunu dolayısıyla kişiselleştirilmemesi gerektiğini defalarca söyledim. Hem grup kürsüsünden hem Meclis kürsüsünden hem de yapmış olduğum çeşitli açıklamalarda, cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi milletimizin temel meselesi, dolayısıyla bir partinin iç meselesiymiş gibi değerlendirmeye tabi tutulmasını yerinde ve anlamlı görmüyorum. Türkiye’de yaşanan bunca olumsuzluğu gölgede bırakacak tartışmaların mihenk taşı olarak tanımlanmasına da anlam vermiyorum. O sebeple tepkileri de şahısların tepkileri üzerinden değerlendirmek gibi bir durumla karşı karşıya bırakılmayı arzulamıyorum. Türkiye’nin meselesi ise, Türkiye’yi ilgilendiriyorsa bu mesele, bir partinin iç meselesi gibi ele alınmasını mahsurlu buluyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aldatılan kadından işkenceli tuzak: 11 gözaltı

Sonraki Haber

NBA’de gecenin ribaund lideri Alperen Şengün

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
Politika

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
CHP’li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir
Politika

CHP’li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir

7 Ekim 2026
Yeni Partili Başarır: O yüzle İzmir sokaklarında gezemez
Politika

Yeni Partili Başarır: O yüzle İzmir sokaklarında gezemez

7 Ekim 2026
Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”
Politika

Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”

7 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu: Türk sahipli deniz ticaret filosu 54,3 milyon detveyt tona ulaştı
Politika

Türk deniz ticaret filosu rekor kırdı: 2 bin 262 gemiye ulaştı

7 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan'ı andı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan’ı andı

7 Ekim 2026
Sonraki Haber
NBA'de gecenin ribaund lideri Alperen Şengün

NBA'de gecenin ribaund lideri Alperen Şengün

En Güncel Haberler

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
Politika

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi
Dış Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü
Dış Haberler

Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Malatya’da otizmli bireyler için özel eğitim sınıfı açıldı

7 Ekim 2026
Yaşam

Gazze için Antalya’da sessiz yürüyüş; binlerce öğrenci tek yürek oldu

7 Ekim 2026
Yaşam

Kahramanmaraş’tan başlayan kutsal yolculuk: Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
Yaşam

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türk sinemasının "Altın Çocuğu" Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının “Altın Çocuğu” Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı

- Haberton
7 Ekim 2026

Hayatını kaybeden usta oyuncu Göksel Arsoy, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son...

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Güncel Haber

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton