6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Trump’ın açıklamaları tam bir skandaldır

Trump’ın açıklamaları tam bir skandaldır

Haberton - Haberton
5 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Trump’ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye’deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erbakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD ziyareti ile ilgili, “Terör rejiminin başbakanı Netanyahu Amerika ziyaretinde biliyorsunuz, tarihin çok talihsiz anlarına şahitlik etmemize sebep oldu. Burada Trump’la görüşmesi ve arkasından yaptıkları basın toplantısında Trump’ın açıklamaları gerçekten de tarihin en tarihsiz açıklamaları olarak nitelendirilebilecek açıklamalardır. İsrail Terör Kabinesi’nin başında tarihin en acımasız soykırımlarından bir tanesine imzasını atarak, 100 yılın canisi, yüz yılın Hitler’i haline gelen Netanyahu, soykırım ve savaş suçlarına ilk günden itibaren ortak ettiği Amerika’dan yeni seçilen Başkan Donald Trump döneminde de en büyük desteği görmeye devam ediyor.

Amerikan yönetimi kurulduğu günden itibaren bugüne kadar olduğu gibi bugün de Siyonist rejime hamilik yapmaya devam ediyor. Netanyahu’nun Amerika ziyaretinde bir kez daha görüldü ki, Amerika Birleşik Devletleri İsrail için kurulmuştur, Amerika Birleşik Devletleri Siyonizm için vardır ve arz-ı mevut olarak adlandırılan Siyonist işgal planlarının hayata geçirilmesi için kurulmuş bir devlettir. Bunu Trump’ın açıklamalarıyla Netanyahu’nun son yapmış olduğu ziyarette açık bir şekilde gördük. Terör ve savaş suçlusu katil terörist Netanyahu’nun Amerika ziyaretinde gördük ki, Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump, her ne kadar Grönland’dan, Meksika’dan, Kanada’dan, Panama’dan söz ederse etsin bunların hepsi göz boyama içindir ve asıl amaç Panama’nın işgalinden söz edilirken Gazze’nin işgal edilmesidir. Meksika Körfezi’nden bahsederken Gazze şeridini İsrail sahiline çevirmektir. Grönland’ı işgalden söz ederken Filistinlilerin binlerce yıllık yurdu olan Gazze topraklarını bu coğrafyaya sonradan gelen Siyonist göçmenlere açmaktan, onları Gazze’deki Filistin topraklarına yerleştirmekten aslında bahsetmektedir. Asıl amacın bu olduğu Trump’ın yapmış olduğu son açıklamalarıyla net bir şekilde ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Trump’un birinci başkanlık döneminde Amerika her zaman olduğundan daha da fazla bir şekilde Siyonizmin emrindeydi, Siyonizme hizmet etti. Biliyorsunuz Trump’ın bir önceki başkanlık döneminde uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Kudüs, İsrail’in başkenti olarak ilan edildi ve Amerika Birleşik Devletleri İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıdı. Trump şimdi ikinci başkanlık döneminde de İsrail’in emrinde olduğunu, Siyonizmin kölesi olduğunu daha ilk günden açık bir şekilde göstermiştir. Donald Trump, katil Netanyahu’yu kabulünde sarf ettiği cümlelerle tarihin en derin kırılma anlarından bir tanesini başlatmış oldu. İsrail’in katliam şakşakçısı Trump, Gazze’yi Amerika olarak biz devralacağız diyor. Gazze’lileri Ürdün’e ve Mısır’a göndereceğiz diyor. Gazze’ye dünya vatandaşlarını yerleştireceğiz diyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün Kralı Abdullah’a da buradaki Gazze’lileri kabul etmesi gerektiğini ifade ediyor. Trump, Gazze artık bir Amerikan toprağı olacak diyor. Biz biliyoruz ki, Gazze’ye İsrail işgalcileri yerleştirilecek, Filistinlilerin yurdu Siyonist Yahudilere yurt olarak verilecek. Katliamın şakşakçısı, Siyonizmin kölesi Donald Trump, bu planı açık bir şekilde ifşa etti.

Hiç utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden bütün dünya kamuoyu ile paylaştı. Bütün bunlar, Büyük İsrail planının yürümeye devam edeceğini, Trump’ın diğer Amerikan Başkanları gibi, aynen Biden ve diğerleri gibi Siyonizmin emrinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gazze’lileri kabul etmesi için Mısır ve Ürdün tehdit altındadır. Susması ve sürece karşı çıkmaması için Türkiye ve Suudi Arabistan baskı altındadır. Ateşkes oldu, savaş bitiyor, kötü günler geride kaldı diye sevinç naraları atanlara uyanın, uykudan uyanın diyoruz. Kötü günler geride kaldı, evet, en kötü günler kapıdadır. Ateşkes, Gazze’lilerin gözyaşı dinsin diye değil, Amerikan işgali başlasın diye yapılmıştır. Trump’ın bu açıklamaları, bu ifşaları, bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İsrail rehinelerini geri aldıktan sonra savaş ve işgal acımasız bir şekilde tekrardan devam edecek. Asırlardır yürüttükleri Büyük İsrail planı sürdürülmeye devam edecektir. Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Yeniden Refah Partisi olarak ve bu konuda aslında 85 milyon milletimizin de sesi ve soluğu olarak sesleniyoruz. Nerede kaldı uluslararası hukuk? Nerede kaldı insan hakları? Batsın sizin medeniyetiniz, soykırıma sessiz kalan medeniyetiniz batsın, işgale sessiz kalan medeniyetiniz batsın. Milyonlarca masumun silah zoruyla göçe ve ölüme zorlayan zorbalığınız batsın diyoruz. Dünya kamuoyunda da ciddi tepkiler ortaya çıkıyor. Peki bizim hükümetimiz bu konuda ne diyor? Türkiye ne diyor ve ne yapıyor? Asıl önemli olan konuda budur.”

Erbakan, “Açık ve net bir şekilde çağrımızı yapıyorum. Trump’ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye’deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir. İsrail’e petrol başta olmak üzere tüm ticari ve stratejik sevkiyatları mutlaka ama mutlaka kesmemiz gereklidir. İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri sıfırlamamız gereklidir. D8 üyesi ülkelerin ve tüm Müslüman ülkelerin ayağa kalkması ve bu küstah Siyonist yaklaşım karşısında yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. Bunların ortaya konulabilmesi için de Türkiye’nin gerekli diplomatik girişimleri başlatması gereklidir. Trump’ın tehditlerine asla kulak asılmamalı; zulüm, işgal ve Büyük İsrail planı ve bu Siyonist küstahlık karşısında konuşmak yerine adım atılması gereklidir. Özellikle de Müslüman ülkelerin sahip olduğu doğal gaz, petrol, su gibi stratejik varlıkların bu plan karşısında bir yaptırım gücü olarak kullanılması bunun sağlanabilmesi için de Türkiye’nin gerekli girişimleri yapması gereklidir. ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Zafer Filistinlilerin olacaktır ve zafer yakındır’ diyoruz. Ve Siyonizm’e, İsrail’e ve onun işbirlikçilerine de Yeniden Refah Partisi olarak sesleniyoruz. Bu adımları atarken bir kez daha düşünün. Çünkü bütün İslam alemi en kısa zamanda ayağa kalkacak. Bu gereken yaptırımlar uygulayacak ve bu planlarınızın hepsi de inşallah suya düşecektir” dedi.

Etiketler: Donald Trump
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İsveç’teki silahlı saldırı nedeniyle bayraklar yarıya indirildi

Sonraki Haber

Ahmed Şara’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ahmed Şara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Ahmed Şara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Yerel Haberler

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

- Haberton
5 Haziran 2026

Bursa’nın Mudanya ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişinin yaralandı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza,...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton