Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketi Trabzon’da Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen Akçaabat Kitap ve Söyleşi Günleri’nin açılış programına katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da deniz dolgusu üzerine inşa edilecek yeni havalimanı projesine ilişkin, “10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası ve 3 bin metrelik pistiyle büyük gövdeli uçakların inebileceği yeni havalimanımızı mevcut pistin biraz daha kuzeyinde, denizde inşa ediyoruz. Yatırım programına aldık, ihalesini yaptık, yer teslimini gerçekleştirdik. Yakın zamanda temelini atıp, yapım çalışmalarına başlıyoruz” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketi Trabzon’da Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen Akçaabat Kitap ve Söyleşi Günleri’nin açılış programına katıldı. Bakan Uraloğlu’na; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trü Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları eşlik etti.
Hedefimize Hep Beraber Ulaşacağız
Gençlere hitap eden Bakan Uraloğlu, “Elbette yollar yapacağız, hastaneler yapacağız, ulaşımdan iletişimden tüm hizmetleri yapacağız. Ama bu topraklarda Özdemir Bayraktar’ın yetiştirdiği evlatlar var. Onlar, okuyarak, ilimde gayret ederek ülkemizi havacılıkta lider hale getirdiler. 6 Şubat depreminde depremzedelere el uzatan genç kardeşlerimiz vardı. Bizler sizlerin önünü açmak için gayret içindeyiz. Hedefimize hep beraber ulaşacağız. İstikbalde Türk gençliğinin dünyadaki yerini çok daha yukarıya çıkaracaksınız. Kitap fuarımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Genç Nüfus, Trabzon’un En Büyük Zenginliği, En Güçlü İtici Kuvvetidir
Bakan Uraloğlu, fuar ziyaretinin ardından ‘Trabzon Üniversitesi Kuruluş Etkinlikleri Programı’na katıldı. Burada konuşma yapan Uraloğlu, Trabzon’un genç nüfusuna dikkati çekerek, “Trabzon Üniversitesi ile birlikte Karadeniz Teknik ve Avrasya üniversitelerimiz bünyesinde şehrimizde yaklaşık 50 bine yakın genç, geleceğe hazırlanmaktadır. Şehrimizde ayrıca yaklaşık 3 bin akademik personel görev yaparak, bu gençleri geleceğe hazırlamaktadır. Yine ilkokuldan meslek ve teknik eğitime, imam hatip ortaokullarından genel eğitime kadar Trabzon’umuzda yaklaşık 139 bin öğrenci de öğrenim görmektedir. Toplamda yaklaşık 190 bine yakın eğitim ve öğretim alan genç bir nüfus, Trabzon’un sokaklarında, kampüslerinde, sınıflarında geleceği inşa etmektedir. Bu genç nüfus, Trabzon’un en büyük zenginliği, en güçlü itici kuvvetidir. Bu gençler yarın; bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, girişimcilikte adlarını dünyaya duyuracak; Trabzon’u, Karadeniz’i ve Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaklardır. Onlar sayesinde şehrimiz daha yenilikçi, üretken ve refah dolu bir geleceğe kavuşacaktır” diye konuştu.
Üniversiteler Sadece Diploma Verilen Yerler Değildir
2018’de kurulan Trabzon Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen çok köklü geçmişin mirasçısı olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Ktü’nün güçlü temelleri üzerinde yükselen Trabzon Üniversitesi, şehrimizin eğitim ekosistemini daha da zenginleştirmiş, farklı disiplinlerde daha fazla gence ulaşma imkanı sağlamıştır; bu, Trabzon’a ve Türk yüksek öğretimine kazandırılmış önemli bir değerdir. Üniversiteler sadece diploma verilen yerler değil; bilim üreten, akıl geliştiren, kültürü besleyen ve geleceği şekillendiren kurumlardır. Özellikle öğretmen yetiştirme alanındaki köklü geleneğiyle, eğitim kalitesini sürekli yükseltmekte, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne katkıda bulunmaktadır. Bugün burada, bu genç ama köklü üniversitenin kuruluş etkinliklerini kutlarken, geleceğe dair büyük umutlar taşıyorum. Sizlerin azmi, akademisyenlerimizin gayreti ve şehrimizin dinamizmiyle Trabzon Üniversitesi’nin çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.
Trabzon’a 260,1 Milyar Liranın Üzerinde Yatırım
Bakanlık yatırımları ve hayata geçirilen projelerden bahseden Uraloğlu, “Bizler Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Trabzon’umuzun ulaşım ve iletişim altyapısına 260,1 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2002 yılında 56 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 268 kilometreye yükselttik. Trabzon’umuzu, başta Karadeniz Sahil Yolu olmak üzere bölünmüş yollarla bütün Türkiye’ye bağladık. Türkiye’nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli’ni tamamlayarak İran ve tüm Orta Doğu ülkelerinin Trabzon ve Karadeniz’e ulaşmasını sağladık. Yıllar süren meşhur Tanjant Yolu’nu bitirdik. Kanuni Bulvarı projesinde sona yaklaştık. Trabzon Güney Çevre Yolu’muzu da 2 kesim halinde hayata geçiriyoruz; birinci etabında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yakın zamanda Yomra ve Trabzon Üniversitesi yeni nesil kavşakları, Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı gibi çok önemli projeleri hemşerilerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.
Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Projesine Başladık
Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren demir yolu projesine ilişkin bilgiler paylaşan Uraloğlu, “Hem şehrimizi modern bir kent içi raylı sistemle donatacak hem de hızlı tren ile tanıştıracak dev projelerimiz hayata geçiyor. Trabzon ile Samsun arasını 2 saate düşürecek Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren demiryolu projemiz ile Samsun’dan itibaren; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere tüm kentlerimizi birbirine bağlamış olacağız. Yapım çalışmalarına da Kırıkkale-Çorum arasında başladık. Ayrıca geçtiğimiz ay içinde hattımızın devamında Havza’ya kadar uzanan güzergahta; Çorum–Merzifon ve Merzifon–Havza kesimlerinin de ihalesini gerçekleştirdik. Trabzon Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı’nın Akyazı – Havalimanı arasındaki 16,2 kilometrelik 1’inci etabı için de ihale tekliflerimizi almıştık; inşallah 2 Haziran’da ihaleyi sonuçlandıracağız” dedi.
Deniz Dolgusuna 3’Üncü Havalimanı İçin İhale Tamam
Trabzon Havalimanı’nın yenilenmesine dair çalışmaları aktaran Uraloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da son ziyaretlerinde verdiği müjde doğrultusunda 10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası ve 3 bin metrelik pistiyle büyük gövdeli uçakların inebileceği yeni havalimanımızı mevcut pistin biraz daha kuzeyinde, denizde inşa ediyoruz. Yatırım programına aldık, ihalesini yaptık, yer teslimini gerçekleştirdik. Yakın zamanda temelini atıp, yapım çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.










Bakan Uraloğlu’na Mezun Olduğu KTÜ’den Fahri Doktora Ünvanı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Trabzon Üniversitesi Kuruluş Etkinlikleri Programı’nın ardından ‘Karadeniz Teknik Üniversitesi 71’inci Kuruluş Etkinlikleri ve Fahri Doktora Ünvanı Tevdi Töreni’ne katıldı. Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen program öncesi Bakan Uraloğlu, mezun olduğu KTÜ’deki dönem arkadaşlarıyla bir araya gelip, anıları tazeledi. Bakan Uraloğlu, sohbet ettiği dönem arkadaşıyla birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Konuşmasına başlamadan önce Bakan Uraloğlu’na mezunu olduğu KTÜ yönetimi tarafından fahri doktora ünvanı verildi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, fahri doktora belgesini ve cüppesini Bakan Uraloğlu’na takdim etti. Cübbeyi giyerek ‘Değerli hocam cübbe biraz ağır geldi; demek ki daha çok çalışacağız’ ifadesinde bulunan Uraloğlu, Ktü’ün güçlü akademik kadrosuna dikkat çekti.
İstanbul Ve Ankara Dışında Kurulan İlk Üniversite
Duygulandığı belirten Bakan Uraloğlu, “Benim için bu buluşma, bir yuvaya dönüş, bir hasret gidermedir. 71 yıl; dile kolay. Tam 71 yıldır bu kadim üniversite, ilmin, bilginin, vatan sevgisinin ve Karadeniz’in dirençli ruhunun yeşerdiği bir ocak olarak nice nesillere ilham kaynağı olmuştur. İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk üniversite, Türkiye’nin ilk teknik üniversitelerinden biri olarak KTÜ sadece Trabzon’umuzun değil, ülkemizin marka değeri ve gurur abidesi haline gelmiştir. KTÜ, güçlü akademik kadrosu, 30 bin öğrencisi ve 258 bini aşkın mezunu ile ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. Köklü geçmişi, oturmuş gelenekleri, eğitim-öğretim deneyimi, altyapısı, mükemmel kampüsü ve nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma kadrosu ile de bir ekoldür. Bu çatı altında yetişmiş bir Ktü’lü olarak burada bulunmak benim için tarifsiz bir gurur ve şereftir. Ayrıca özellikle şahsıma tevdi edilen fahri doktora ünvanı nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosu’na, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Açıkçası bu değerli ünvana layık görülmek, beni çok gururlandırdı” dedi.
İdeoloji Değil, Hizmet Siyaseti Yapıyoruz
Fahri doktora ünvanıyla yükünün ağırlaştığını kaydeden Uraloğlu, “Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti çatısı altında ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile bu yüce milletin gönlüne girerek 2002 yılından bu yana her girdiğimiz seçimden de birinci çıktığımızda da anladık ki asıl ödülü ve ünvanı halkımızın kalbindeki yerimizde almışız. Bundan sonra doktor ünvanı ile yükümüzü ağırlaştırdınız. Demek ki daha çok çalışacağız ve bu unvana layık olacağız. Değerli hocalarım, sevgili gençler, bugün buraya yalnızca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sıfatıyla değil; sizlerle aynı sıraları paylaşmış, aynı kampüste hayaller kurmuş, aynı havayı solumuş eski bir öğrenci, bir kardeşiniz, bir abiniz olarak geldim. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olmuş bir inşaat mühendisi olarak gururla ifade etmek isterim ki, KTÜ gibi bir ilim yuvasında öğrenci olmak büyük bir ayrıcalıktır. KTÜ, bünyesinden nice devlet adamları, bilim insanları ve iş insanları çıkarmıştır. Ancak üniversitemizin asıl ayrıcalığı sadece bu isimlerde değildir. KTÜ’yü Türkiye’nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, tünellerinde, fabrikalarında, binalarında, limanlarında, haberleşme ağlarında, köylerinde ve kentlerinde aramak gerekir. Çünkü Ktü mezunları, ülkemizin dört bir köşesinde emeğin, alın terinin ve mühendislik aklının en somut izlerini bırakmıştı” diye konuştu.
Sizler Bu Ülkenin Yarınını Şekillendirecek Gençlersiniz
KTÜ’nün teoriyi pratiğe, bilgiyi hizmete dönüştüren bir ekol olduğunu ifade eden Uraloğlu, “71 yıllık bu köklü miras, bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bizler, bu emaneti daha ileriye taşımakla mükellefiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda; daha modern, daha güvenli, daha akıllı ulaşım ve altyapı sistemleri kurarken KTÜ mezunlarının, yetiştirdiği mühendislerin, bilim insanlarının vizyonu ve emeği yanımızda olmaya devam edecektir. Sevgili öğrenciler, sizler, bu ülkenin yarınını şekillendirecek gençlersiniz. Ktü’nün size verdiği güçlü temel, sorgulayan akıl, üretken ruh ve vatan sevgisiyle çok daha büyük başarılara imza atacaksınız. Hayallerinizi büyük tutun, çalışkanlığınızdan ve azminizden asla taviz vermeyin. Sizlerin başarısı sadece KTÜ’nün değil, tüm Türkiye’nin başarısı olacaktır. Bu vesileyle; üniversitemizin 71’inci kuruluş yıl dönümünü canı gönülden tebrik ediyor, bu başarı öyküsünü yazan kurucu hocalarımıza, emek veren idari ve akademik personele, kıymetli mezunlarımıza ve bugün burada geleceğimizi temsil eden sevgili öğrencilerimize en içten şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal eden tüm hocalarımıza ve Ktü mensuplarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne nice 71 yıllar, nice başarılar diliyorum. Yolumuz açık, bahtımız aydınlık olsun” dedi.
'Bunlar Belediyeleri Yönetmekten Aciz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) 71’nci Kuruluş Etkinlikleri ve Fahri Doktora Ünvanı Tevdi Töreni’nin ardından Ak Parti Yomra İlçe Danışma Meclisi Programı'na katıldı. Bakan Uraloğlu, Yomra Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Uraloğlu, "Hizmet etmek bizim görevimiz, bu hizmeti size bahşetmiş olmuyoruz. Sizin verdiğiniz yetkiyle hizmetlerimizi yaparak hep beraber görevimizi yapmaya gayret ediyoruz. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Biz yaptığımız hizmetleri, bir oy terazisine koysak her yerde yüzde 80 oy almamız lazım. Hiç bir yeri ihmal etmedik. Doğu'ya yaptığım havalimanları ve bölünmüş yollardan bahsetsem bunu görürsünüz. Biz davamızı ve ülkemizin bekası konusunda ülkemizde yapmamız gerekeni hep beraber Ak Parti olarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur ittifakı olarak anlatmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız da diyor ya, 'Şikayet eden CHP'li, pişmanlıktan yararlanan CHP'li, suçu işlediği iddia edilen CHP'li'. Bizim yargımız görevini yapıyor. Şu zihniyet mi bu ülkenin yönetimini bir yerlere taşıyacaktı? Şu zihniyet mi ülkemizin yüzyıllık hedeflerini bir yüzyıla daha taşıyacaktı? 2053'leri 20271'leri bunlar gerçekleştirecekti? Bunlar belediyeleri yönetmekten aciz. Bırakın acizliği bir kenara olan olayları hep beraber takip ediyoruz. Bıkmadan usanmadan, herkesin gönlüne girmeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Biz Durmadan Çalışıyoruz
Bakan Uraloğlu, Ak Parti İlçe Danışma Meclisi Programı'nın ardından Akçaabat Belediyesi Kültür Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Dev projelerin hayata geçtiğini kaydeden Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu fırtınayı büyütmek, Trabzon'u yarınlara daha güçlü taşımak için; eğitimden sağlığa, ulaşımdan çevre şehirciliğe, üretimden, teknolojiye, her alanda dev yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Akçaabat'ımızda açılışını yaptığımız bu kültür merkezi de şehrimizin kültürel ve sosyal altyapısını güçlendirerek 'Trabzon hızlanıyor’ demeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de Trabzon'umuzun ulaşım altyapısını dönüştürüyoruz, geliştiriyoruz. Hem şehrimizi modern bir kent içi raylı sistemle donatacak hem de hızlı tren ile tanıştıracak dev projelerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçiyor. Kimsenin, hiçbir hemşerimizin şüphesi olmasın ki biz durmadan çalışıyoruz; projelerimizle Trabzon’u Karadeniz’in lojistik, üretim ve turizm üssü haline getiriyoruz" diye konuştu.
'Bunlar Belediyeleri Yönetmekten Aciz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) 71’nci Kuruluş Etkinlikleri ve Fahri Doktora Ünvanı Tevdi Töreni’nin ardından Ak Parti Yomra İlçe Danışma Meclisi Programı'na katıldı. Bakan Uraloğlu, Yomra Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Uraloğlu, "Hizmet etmek bizim görevimiz, bu hizmeti size bahşetmiş olmuyoruz. Sizin verdiğiniz yetkiyle hizmetlerimizi yaparak hep beraber görevimizi yapmaya gayret ediyoruz. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Biz yaptığımız hizmetleri, bir oy terazisine koysak her yerde yüzde 80 oy almamız lazım. Hiç bir yeri ihmal etmedik. Doğu'ya yaptığım havalimanları ve bölünmüş yollardan bahsetsem bunu görürsünüz. Biz davamızı ve ülkemizin bekası konusunda ülkemizde yapmamız gerekeni hep beraber Ak Parti olarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur ittifakı olarak anlatmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız da diyor ya, 'Şikayet eden CHP'li, pişmanlıktan yararlanan CHP'li, suçu işlediği iddia edilen CHP'li'. Bizim yargımız görevini yapıyor. Şu zihniyet mi bu ülkenin yönetimini bir yerlere taşıyacaktı? Şu zihniyet mi ülkemizin yüzyıllık hedeflerini bir yüzyıla daha taşıyacaktı? 2053'leri 20271'leri bunlar gerçekleştirecekti? Bunlar belediyeleri yönetmekten aciz. Bırakın acizliği bir kenara olan olayları hep beraber takip ediyoruz. Bıkmadan usanmadan, herkesin gönlüne girmeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Biz Durmadan Çalışıyoruz
Bakan Uraloğlu, Ak Parti İlçe Danışma Meclisi Programı'nın ardından Akçaabat Belediyesi Kültür Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Dev projelerin hayata geçtiğini kaydeden Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu fırtınayı büyütmek, Trabzon'u yarınlara daha güçlü taşımak için; eğitimden sağlığa, ulaşımdan çevre şehirciliğe, üretimden, teknolojiye, her alanda dev yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Akçaabat'ımızda açılışını yaptığımız bu kültür merkezi de şehrimizin kültürel ve sosyal altyapısını güçlendirerek 'Trabzon hızlanıyor’ demeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de Trabzon'umuzun ulaşım altyapısını dönüştürüyoruz, geliştiriyoruz. Hem şehrimizi modern bir kent içi raylı sistemle donatacak hem de hızlı tren ile tanıştıracak dev projelerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçiyor. Kimsenin, hiçbir hemşerimizin şüphesi olmasın ki biz durmadan çalışıyoruz; projelerimizle Trabzon’u Karadeniz’in lojistik, üretim ve turizm üssü haline getiriyoruz" diye konuştu.












