25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Torununa cinsel istismardan yargılanan dedeye 10 yıl hapis

Torununa cinsel istismardan yargılanan dedeye 10 yıl hapis

Haberton - Haberton
19 Haziran 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Torununa cinsel istismardan yargılanan dedeye 10 yıl hapis

Torununa cinsel istismardan yargılanan dedeye 10 yıl hapis

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adana’da 2 yıl önce o dönem 17 yaşında olan torununa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan M.E. (71), 10 yıl hapse çarptırıldı. Sanık hakkında diğer torununa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Yüreğir ilçesinde ailesiyle yaşayan M.E., iddiaya göre dedesi M.E.’nin cinsel istismarına uğradı. Dedesinin farklı günlerde vücuduna dokunduğu ve öptüğü istismar anlarını ses kaydına alan M.E., durumu kız kardeşleri M.E. ve C.E.’ye anlattı. Dedesinin istismarda bulunmaya devam ettiği M.E., bu süreçte intihara kalkıştı. Bunun üzerine kız kardeşler 20 Temmuz 2022’de ellerindeki ses kaydı ile Cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan M.E., tutuklanarak cezaevine kondu.

M.E. hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde torunu M.E.’ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla dava açıldı. M.E., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Dedesinin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen M.E., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile Adana Adli Görüşme Odrası’nda sosyal hizmetler uzmanı huzurunda verdiği ifadesinde olayı ayrıntıları ile anlattı.

‘BAŞINDAN ALNINDAN ÖPTÜM’

Sanık M.E. ise savunmasında torununun iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü. M.E.’yi de diğer torunlarını öptüğü gibi başından ve alnından öptüğünü söyleyen M.E., “Torunum bu olaylar ortaya çıkmadan bir ay önce ağabeyi kendisine tokat attığı için intihara kalkışmıştı. Ben neden hakkımda böyle bir şikayette bulunduğunu bilmiyorum. Ben babasına onun intihara kalkıştığını şikayet ettiğimi düşündüğü için benim hakkımda asılsız iddiada bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

ABLA: TANIK OLDUM

Tanık olarak dinlenen M.E.’nin ablası M.E. ise dedesinin daha önce de kız kardeşine cinsel içerikli davranışlarda bulunduğuna tanık olduğunu söyledi. M.E., “Dedem beni gördüğünde yapmıyordu. Ne zaman birine yeltenecek olsa beni görünce yapmıyordu. Gözümle görmemiş olmakla birlikte sanığın kuzenlerime de sarkıntılık ettiğini duydum. Delil olmadığı için hiçbir zaman suç duyurusunda bulunamadım. Sanık bana sarkıntılık yapmıyordu, çünkü benden korkuyordu. Olaydan birkaç hafta önce kardeşim M.E. intihara teşebbüs etti. Olay günü beni ağlayarak aradı elinde ses kayıtları olduğunu söyledi. Elimizde ses kaydı delili olduğu için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

‘ERKEĞİ ŞİKAYET EDERSEN ANNESİNİ, BABASINI ÖLDÜRÜRLER’

Tanık C.E. de dedesinin, kolu ve dirseğiyle ablası M.E.’nin vücuduna dokunarak cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Ablasının da daha sonra kendisine dedesinin cinsel istismarda bulunduğunu anlattığını ifade eden C.E., “Ablam olayı öğrenmiş olacak ki, dedem de bizdeyken bir gün evde topluca otururken, hastanede olan bir olayı anlatıyormuş gibi, ‘Allah bu erkeklerin belasını versin şikayetçi olmak gerekiyor’ gibi şeyler söyleyerek dedeme mesaj vermeye çalıştı. Dedem de ‘o kadar kolay değil, erkeği şikayet edersen adamın annesini, babasını öldürürler’ diyerek gizliden ablamı ve bizi kendisini şikayet etmememiz için tehdit etti. Dedemin bana yönelik koluyla dirseği ile temas ettiği oluyordu” dedi.

SAVCI: CEZALANDIRILSIN

Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, sanık M.E.’nin 18 yaşından küçük olan torunu M.E.’ye karşı cinsel istismarda bulunduğunu belirterek cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti oy çokluğu ile sanık M.E.’yi ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığın, mağdurun dedesi olması nedeniyle cezası 12 yıl hapis cezasına çıkarıldı. Sabıkasız olması, yargılama sürecindeki davranışları lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek sanığın cezası 10 yıla indirilip tutukluluğunun devamına karar verildi. Ayrıca, sanığın diğer torunu C.E.’ye de cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Oy çokluğu ile alınan karara, sanığın avukatları itirazda bulundu.

Etiketler: Adana
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mersin’de minibüs devrildi: 1’i ağır, 11 yaralı

Sonraki Haber

Mandalar, doğal gölette çamurlu suda serinledi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Gülistan Doku’nın cansız bedenine ulaşmak için JAK ve JASAT ekiplerinden geniş çaplı arama

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Adalet Bakanlığı duyurdu: 638 faili meçhul dosya yeniden açıldı!

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

25 Nisan 2026 hava durumu: Meteoroloji’den sağanak ve kuvvetli rüzgâr uyarısı!

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Resmi Gazete’de yayımladı: Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey isim görevden alındı

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Mandalar, doğal gölette çamurlu suda serinledi

Mandalar, doğal gölette çamurlu suda serinledi

En Güncel Haberler

Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 
Kültür ve Sanat

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
Hurda dikiş makinelerinden Atatürk'ün kullandığı araçların maketini yaptı
Kültür ve Sanat

Hurda dikiş makinelerinden Atatürk’ün kullandığı araçların maketini yaptı

25 Nisan 2026
Spor Haberleri

Bu hakem, bu derbiye göre bir hakem değil

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

25 Nisan 2026
Yaşam

Tay, ölen annesinin başından ayrılmadı

25 Nisan 2026
Yaşam

Bursa’da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

25 Nisan 2026
Yaşam

Batman’da yasadışı bahis operasyonunda 4 tutuklama

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

Bursa’da hırsızlık şüphelilerine operasyon; 2 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Bursa'nın Gemlik ilçesinde açıktan hırsızlık yapan ve daha önce suç kayıtları bulunan Ali D. (27) ile Kamuran B. (31) tutuklandı....

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

Kartepe Evleri ön satışa çıkıyor

25 Nisan 2026
Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton