13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcılarla buluştu

Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcılarla buluştu

Haberton - Haberton
24 Ağustos 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Azimut Portföy ile Fuzul Holding iştiraki Fuzul Topraktan iş birliğiyle hayata geçirilen Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İlk aşamada 985 milyon TL büyüklükle yatırımcılarla buluşan fonun ilk proje alanlarından biri Başakşehir olurken, 16 bin 724 metrekarelik konut imarlı arsa fon portföyüne dahil edildi.

Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun tanıtım toplantısına; Azimut Portföy Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Fuzul Holding CEO’su Erdal Erdem ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, fonun yatırım yaklaşımı, ilk proje alanı ve önümüzdeki döneme ilişkin planlar paylaşıldı.

Başakşehir’de 22’ninci proje

Toplantıda, fonun ilk proje alanlarından birinin Başakşehir’de yer aldığı belirtildi. Başakşehir’deki 16 bin 724,39 metrekare büyüklüğündeki konut imarlı arsa fon portföyüne dahil edilirken, burada geliştirilecek projenin Fuzul’ün bölgedeki 22’nci projesi olacağı belirtildi. 35 yıllık gayrimenkul sektörü deneyimine sahip Fuzul’ün bugüne kadar 5 bin 500’ün üzerinde bağımsız bölümü kapsayan projeler geliştirdiği, tamamlanan, devam eden ve planlanan projelerle toplam geliştirme hacminin 1,5 milyon metrekarenin üzerine çıktığı aktarıldı.

Konut, aynı zamanda çok güçlü bir varlık özelliği taşıyor

Programda açıklama yapan Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Biz de Fuzul Grubu olarak bundan 3,5 yıl önce Fuzul Topraktan markasını hayata geçirdik. İnsanların konut ediniminde ‘ya hep ya hiç’ noktasından daha aşamalı, daha kademeli bir konut edinimine ulaşabilmeleri vizyonunu ortaya koyduk. Çünkü konut sadece bir barınma ihtiyacı olarak kalmayıp aynı zamanda çok güçlü bir dayanak varlık özelliği de taşımaktadır. Burada imkanı olanın konut alması, imkanı olanın yüzde 100 mahrum kalması gibi bir A noktasından Z noktasına kadar bir mesafe oluşturulması da işin tabiatında ne yazık ki makul gözükmedi. Biz bu aşamalı konut modelini bugün Türkiye’de hayata geçirdiğimizde, son 3,5 yılda Türkiye’nin ekonomik olarak konut geliştirmeye müsait olmadığının ifade edildiği bir dönemde biz 5 bine yakın konut projesini hayata geçirdik, yatırımcılarla buluşturduk, şantiyelerimizi hayata geçirdik ve bugün belki de en zor denilen zamanda en çok konut üretimine yoğunlaştığımız bir dönemi ifade etti. Yorum farkımızla, bakış açımızın farklılığıyla toplumun ihtiyaçlarını doğru okumaya gayret ederek böyle bir noktaya geldik.” ifadelerini kullandı.

“Gayrimenkulde yeni bir dönem başlatıyoruz”

Fuzul Holding CEO’su Erdal Erdem, “Bugün burada Fuzul Holding’in gayrimenkul alanında bugüne kadar yaptığı gücünü sermaye piyasalarının dinamizmi ile buluşturacağımız ve yeni bir büyüme modelini hayata geçireceğimiz güzel bir örnekle bir araya geliyoruz. İnanıyorum ki bugün attığımız bu imza yalnızca yeni bir fonun kuruluşu değil, geleceğin fırsatlarını birlikte değerlendireceğimiz uzun soluklu ve stratejik bir iş birliğinin başlangıcı olacaktır. Bu adımın arkasında 35 yıllık deneyimi, tecrübesi, farklı sektörlerde gösterdiği tecrübesiyle Fuzul Holding’in geniş faaliyet alanları ve sürdürülebilir büyüme vizyonu yatıyor.

Bugün gayrimenkul sektörü yanı sıra tasarruf finansmandan ödeme sistemleri kuruluşu, enerjiden yatırım konularındaki diğer başlıklar olmak üzere 12 farklı sektörde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 4 bin 800 çalışanımızla ekonomiye güç katıyor ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu güçlü yapıyı finansal verilerimizle de destekliyoruz. 2026 yılı 2. dönem sonuçlarımıza baktığımızda aktif toplamımızın 165.2 milyar TL’ye ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre %126 büyüdüğünü görüyoruz. Öz kaynaklarımız %118 artışla 41.1 milyar TL’ye, net satışlarımız yüzde 102 artışla 23.1 milyar TL’ye ulaşmış bulunuyor. Dönem net karımız ise yüzde 67 artışla 10.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu sonuçlar yalnız bizim finansal başarı göstergeleri değil, aynı zamanda yatırımcılarımızın, iş ortaklarımızın ve Fuzul markasına güvenen tüm paydaşlarımızın oluşturduğu ortak değerlerin bir bütünü. Bu devasa ekosistemin getirdiği sorumlulukla reel sektördeki deneyimimizi finansal piyasalarla birleştirmek istiyoruz.

Bu noktada aynı vizyon etrafında buluştuğumuz Azimut Portföy ve gerçekleştirdiğimiz iş birliği sonucu Fuzul Holding’in 35 yıllık birikimini küresel ve yerel sermaye piyasalarında güçlü kurumsallığa ve yetkinliğe, fon yönetim deneyimine, uluslararası perspektife sahip Azimut Portföy iş birliğiyle bir araya getiriyoruz. Bugün Fuzul Holding ile Azimut Portföy’ün güçlerini bir araya getirerek hayata geçirdiği Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu da bu anlayışın somut bir sonucudur. Bu nedenle bu iş birliğini yalnızca bir fon kuruluşu ya da finansal bir anlaşma olarak görmüyoruz. Biz bunu gayrimenkul sektörünün geleceğine, sermaye piyasalarımızın gelişimine ve yatırımcılarımızın değişen beklentilerine verilmiş güçlü bir cevap olarak değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

“Proje geliştirme deneyimini sermaye piyasalarının imkânlarıyla buluşturuyoruz”

Azimut Portföy Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, “Azimut Portföy ile Fuzul Topraktan arasında bir proje gayrimenkul yatırım fonunun geliştirilmesi, Başakşehir’de yapılan Fuzul Topraktan’ın geliştireceği bir projeye hasılat paylaşımı yöntemiyle kuracağımız fonun yatırımcılarının da o projeye ortak olmasının bugün bilgilerini paylaştık. İlk defa Türkiye’de proje GYF yeni bir konu. İlk defa bir geliştiriciyle birlikte, yani Fuzul Topraktan bir geliştirici olduğu için, bir portföy yönetim şirketinin ilerlediği bir proje olacak. Aynı zamanda biz, yine bir ilk olacak bu fonda, fon paylarının borsada işlem görmesi için de Borsa İstanbul’a başvurumuzu gerçekleştirdik. İnşallah hayırlısıyla onayı aldıktan sonra Borsa İstanbul’da da fon payları işlem görecek.” diye konuştu.

“Yaklaşık 3 yıl önce aşamalı konut modelini hayata geçirdik”

Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Biz Fuzul Topraktan’ın 13’üncü Fuzul Grubu’nun Başakşehir’deki 22’inc projesini konuşuyoruz, hayata geçireceğiz inşallah. Bu iş ortaklığıyla beraber Başakşehir 4 diye isimlendirdiğimiz, yaklaşık 300 bağımsız bölümden oluşan, konut ve ticari alanlardan oluşan, çoğunluğu konut olmak üzere Başakşehir 1’inci etapta 16 dönüm arazi üzerine kurulu, yaklaşık 45 bin metrekare inşaat alanına sahip orta ölçekli bir proje bizler için. Buradaki çıkış motivasyonumuz, insanların konuta erişimini kolaylaştıracak alternatif araçlar üzerineydi. Çünkü Türkiye’de bugün en büyük problemlerden biri, yalnızca Türkiye’de değil dünyada en büyük problemlerden bir tanesi konuta erişim problemi.

İnsanlar konuta erişmekte zorlanıyor. Çünkü konut fiyatlarının artması, nüfus, göç, grup bunların getirdiği nihai sonuç olarak insanlar artık konut almayı eskisi gibi hayal edemez duruma geldi. Yaklaşık 3 yıl önce aşamalı konut modelini hayata geçirdik. Bizim o kolektif finansman kültürümüzün bir parçası haline gelen bu ürünle beraber biz insanlara dedik ki, eviniz olamıyorsa önce toprak sahibi olun. Sonra ödeyebiliyorsanız inşaatını ödeyin, nihayetinde ev sahibi olun. İnşaatını ödediniz, ödeyemediniz, toprak da ödüyorsunuz. Hakkınız kaybolmasın. Çünkü bir evi bir hep bir hiç noktası değil, ifade etmiştim içeride. Hani ev büyük bir şey. Hani ya 0 noktasında ya yüzde 100 noktasında olabileceğiniz bir ürün değil. İnsanlara kolay, aşamalandıracak yöntemlere ihtiyaç var. Bu bizim aşamalı konut modelimizin ilk yöntemiydi. Buna biz bu ürünün müşterilerimizden karşılık bulacağına inanıyorduk. Bu projemiz nispeten orta ölçekliydi. Bizlerin uzmanlığının çok yüksek olduğu, Başakşehir’de tecrübesinin çok yüksek olduğu, müşterilerimizin de böyle taleplerinin en yüksek olduğu bölgede hayata geçiriyoruz. Tabiri caizse garanti bir yerde, daha az, minimum riski arge ettiğimiz bu bölgede yapmak istiyoruz ki eksiklerimiz varsa tespit edelim.

Bu çalışmada öğreneceğimiz şeyler varsa öğrenelim, bunu artık çoklayalım ve birçok noktada bu projeleri hayata geçirelim. Projemizi biz 48 ay sonra teslim etmeyi planlıyoruz. Yine ilk aşamada insanlar ilk 24 ay toprak payını ödeyecekler. 24 ayın sonunda biz inşaat ihalelerini düzenledikten sonra her bir daire hak sahibinin ne kadar inşaat maliyeti ödemesi gerektiğini kendilerine sunuyor olacağız müşterilerimize de. Bizim bu arada inşaata katılım oranlarımız yüzde 85’in üzerinde. Yani biz müşterimizin yüzde 85’i inşaata devam edebiliyor. Bu projede toplam konut artı dükkan 300 adet üniteyi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Etiketler: İstanbulKonutTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Klima montajı sırasında çökme: 2 yaralı

Sonraki Haber

Otomobilin direğe çarptığı kazada ölen sürücü ve kayınvalidesi toprağa verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tezgâhlar el yakıyor: Antalya'da üretilen sebze ve meyvenin fiyatı tezgâhta 2 katına çıkıyor
İş Dünyası

Tezgâhlar el yakıyor: Antalya’da üretilen sebze ve meyvenin fiyatı tezgâhta 2 katına çıkıyor

13 Eylül 2026
Enerjisa Enerji’nin Enerjimi Koruyorum tiyatrosu Hatay’da 3 binden fazla çocukla buluştu
İş Dünyası

Enerjisa Enerji’nin Enerjimi Koruyorum tiyatrosu Hatay’da 3 binden fazla çocukla buluştu

12 Eylül 2026
Secure ID Forum 2026, İstanbul’da kapılarını açıyor: Kimlik, güvenlik ve sınır teknolojileri konuşulacak
İş Dünyası

Secure ID Forum 2026, İstanbul’da kapılarını açıyor: Kimlik, güvenlik ve sınır teknolojileri konuşulacak

11 Eylül 2026
TAGEV Başkanı Türkiye'nin PISA başarısını değerlendirdi: "Bu başarı ülkemizin, sorumluluk hepimizin"
İş Dünyası

TAGEV Başkanı Türkiye’nin PISA başarısını değerlendirdi: “Bu başarı ülkemizin, sorumluluk hepimizin”

11 Eylül 2026
Bakan Şimşek: İhracatçılarımız küresel pazardaki konumunu koruyor
İş Dünyası

Bakan Şimşek: İhracatçılarımız küresel pazardaki konumunu koruyor

11 Eylül 2026
Paycell'den bir kolaylık daha: Temassız ödeme seçeneklerine Sticker Kart’ı ekledi
İş Dünyası

Paycell’den bir kolaylık daha: Temassız ödeme seçeneklerine Sticker Kart’ı ekledi

11 Eylül 2026
Sonraki Haber
Otomobilin direğe çarptığı kazada ölen sürücü ve kayınvalidesi toprağa verildi

Otomobilin direğe çarptığı kazada ölen sürücü ve kayınvalidesi toprağa verildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi.
Spor Haberleri

7’nci Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali’nde 4 bin 440 sporcu yarıştı

13 Eylül 2026
Çiğli'de makam aracı ve belediye işletmeleri kurşunlanmıştı: 6 şüpheli daha tutuklandı
Gündem

Çiğli’de makam aracı ve belediye işletmeleri kurşunlanmıştı: 6 şüpheli daha tutuklandı

13 Eylül 2026
Araştırmalar suyun, 3 milyar yıl önce de yanardağları tetiklediğini ortaya koydu
Bilim & Teknoloji

Araştırmalar suyun, 3 milyar yıl önce de yanardağları tetiklediğini ortaya koydu

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'deki havacılık festivalinde gökyüzünde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıldı

İzmir’deki havacılık festivalinde gökyüzünde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıldı

- Haberton
13 Eylül 2026

Türk Hava Kurumu tarafından Selçuk Efes Havaalanı'nda düzenlenen THK Havacılık Festivali, havacılık tutkunlarını bir araya getirdi. Festivalde paraşütçüler, 5 bin...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi.

7’nci Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali’nde 4 bin 440 sporcu yarıştı

13 Eylül 2026
Çiğli'de makam aracı ve belediye işletmeleri kurşunlanmıştı: 6 şüpheli daha tutuklandı

Çiğli’de makam aracı ve belediye işletmeleri kurşunlanmıştı: 6 şüpheli daha tutuklandı

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton