27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - TİKAV, kırsalda yaşayan kadınlara afetlerden korunma eğitimi verecek

TİKAV, kırsalda yaşayan kadınlara afetlerden korunma eğitimi verecek

Haberton - Haberton
24 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TİKAV, kırsalda yaşayan kadınlara afetlerden korunma eğitimi verecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Türkiye’nin 18 ilindeki 27 farklı kırsal bölgede yaşayan kadınlara afetlerden korunma eğitimi veriyor.

Şirket, kendi alanında çeşitli ödüllere layık görülen bu eğitimlerde 2025 yılı projesinin ‘Önlem Al, Güvende Kal’ olarak belirlendiğini duyurdu. TİKAV koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait işletme yatırımları yapılan güneş, rüzgar ve hidroelektrik santralleri çevresinde yaşayan kadınlar afetlerden korunma konusunda bilinçlendirecek.

TİKAV, proje kapsamında vereceği eğitimlerle Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan kadınların ve bu sayede ailelerinin afetlere karşı daha hazırlıklı ve güçlü hale gelmelerini sağlamayı hedefliyor.

‘BİLİNÇLİ TOPLUM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırçuval, bu proje ile afet ve acil durumlara karşı, bireysel ve toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Dijital platformlar kırsalda yaşayan kadınların eğitimden iş fırsatlarına, sağlık hizmetlerinden toplumsal katılımlarına kadar birçok alanda güçlenmesine olanak tanıyor” dedi.

‘AFETLERE HAZIRLIKLI OLMAK BİREYSEL DEĞİL, TOPLUMSAL BİR SORUMLULUKTUR’

Kırçuval, “Akfen Yenilenebilir Enerji santrallerinin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlar başta olmak üzere kırsal alandaki toplum kesimlerinin, deprem yangın ve diğer afet türlerine karşı hazırlıklı olmaları felaketlerin etkisini azaltmanın en etkili yollarından biridir. Afetlere hazırlıklı olmak sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Bu proje ile kadınların afet farkındalığını artırarak hem kendi yaşamlarını hem de ailelerinin hayatını koruyabilmeleri için, güçlü bir eğitim desteği sunuyoruz. Projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder, TİKAV olarak daha bilinçli ve güvenli bir toplum oluşturmak için çalışmalarımıza hep olduğu gibi azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Önlem Al, Güvende Kal’ projesi, çeşitli doğal afet riskleriyle karşı karşıya olan ülkemizde yaşanabilecek afetler, afet öncesi gerekli önlemlerin alınması, afet anı yaşanabilecek durumlar ve afet sonrasında koordineli olarak yapılması gereken sosyal yardımlaşma konusunda halkı bilinçlendirip afet yönetimiyle ilgili toplumsal bir bilinç yaratmayı hedefliyor. Bu sayede ekonomik, sosyal, psikolojik, çevresel ve insan sağlığı açısında olumsuz etkilere sebep olabilecek afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

“Önlem Al, Güvende Kal’ projesinin ilk eğitimi Otluca HES’in Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan kadınlara verildi. 60 kişilik eğitimde kadınlar, afet öncesi nasıl önlemler alacağı ve afet anı ile sonrasında koordineli olarak yapılması gereken sosyal yardımlaşma konusunda bilinçlendirildi. Bunun yanı sıra afetin kadınlar üzerinde yaratacağı ekonomik, sosyal ve psikolojik etkiler üzerine eğitimler verildi.

Projenin ikinci eğitiminde ise, Demirciler RES & Sarıtepe RES – Demirciler Hibrit GES & Sarıtepe Hibrit GES’in bulunduğu Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yaşayan kadınlar ile bir araya gelindi. Katılımcılara proje kapsamında sertifikaları takdim edildi.

“TİKAV, proje kapsamında 2025 yılı içerisinde Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. bünyesindeki aktif işletmelerin bulunduğu; Amasya, Mersin, Aydın, Denizli Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Giresun, Kayseri, Konya, Malatya, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon ve Van’ın çeşitli mahalle ve köylerinden oluşan 28 farklı lokasyonda toplam 25 eğitim düzenlemeyi planlıyor.”

“TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji birlikteliğinde 2017 yılında ‘Evde Okullu Olduk’ projesiyle 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi konusunda 15 bölgede 800 kadına ulaşıldı. Sağlık olarak belirlenen 2018 yılının temasında ‘Önce Sağlık’ projesiyle 17 bölgede 1500 kadına sağlık eğitimi verildi. 2019 yılıyla birlikte başlayan ‘Hijyen Sağlıktır’ projesinde de 26 farklı noktada 2 bin kadına ulaşıldı.

“Pandeminin ardından hayata geçirilen ‘Tasarruf Evimizde, Gelecek Elimizde’ projesi ile çevresel ve ekonomik sorunlarının etki boyutunun arttığı günümüzde aile içerisinde tasarruf yöntemlerinin benimsenmesi ve doğa ile uyumlu bir yaşam tarzının sağlanması konusunda Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait enerji santralleri bölgelerinde yaşayan 2500 kadına eğitim verildi. ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ projenin de uygulanması ile 5 farklı sosyal sorumluluk projesinde yaklaşık 9 bin 300 kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verildi. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 20 bini aştı.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İngiltere’nin 21 parlamento üyesine ülkeye giriş yasağı getirdi

Sonraki Haber

Çin, Boeing uçaklarını ABD’ye geri gönderiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bodrum’da feribot seferlerine fırtına engeli
Yerel Haberler

Bodrum’da fırtına uyarısı: Feribot seferleri iptal edildi

27 Ağustos 2026
Kira anlaşmazlığı sopalı kavgaya dönüştü: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kira anlaşmazlığı sopalı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

27 Ağustos 2026
İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında
Yerel Haberler

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

27 Ağustos 2026
Sakarya'da uyuşturucu operasyonlarına 4 tutuklama
Yerel Haberler

Sakarya’da uyuşturucu operasyonlarına 4 tutuklama

27 Ağustos 2026
Çalıntı araçla kaçtı, zeytinlikte kıskıvrak yakalandı
Yerel Haberler

Çalıntı araçla kaçtı, zeytinlikte kıskıvrak yakalandı

27 Ağustos 2026
Bakırköy'de 'yol verme' tartışması: Kadın, taksiye saldırdı
Yerel Haberler

Bakırköy’de ‘yol verme’ tartışması: Kadın, taksiye saldırdı

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Çin, Boeing uçaklarını ABD'ye geri gönderiyor

Çin, Boeing uçaklarını ABD'ye geri gönderiyor

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton