5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Tezcan, Kapıkule’de ‘Sıla Yolu’ projesini başlattı

Tezcan, Kapıkule’de ‘Sıla Yolu’ projesini başlattı

Haberton - Haberton
29 Temmuz 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Tezcan, Kapıkule'de 'Sıla Yolu' projesini başlattı

Tezcan, Kapıkule'de 'Sıla Yolu' projesini başlattı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyet, yurt dışında yaşayan gurbetçilere yönelik hayata geçirilen ‘Sıla Yolu’ projesini Kapıkule Sınır Kapısı’ndan başlattı.

CHP’nin gurbetçilere yönelik başlattığı ‘Sıla Yolu’ projesi, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, beraberindeki heyetle projenin tanıtımı ve gurbetçilerin sorunlarını dinlemek üzere Kapıkule’ye geldi. Tezcan’a Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve partililer eşlik etti. Tezcan, sınır kapısında kurulan stantta ülkeye giriş ve çıkış yapan gurbetçilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubunu vererek, sorunlarını dinleyeceklerini dile getirdi.

‘SORUNLARI BİLİYORUZ, HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM’

Yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarını çözme konusunda hazırlıklarının tamamlandığını belirten Tezcan, “Sıla Yolu projemizde bizim buradaki vatandaşlarımıza öncelikle Genel Başkan’ımızın mektubunu kendilerine takdim edeceğiz, ayrıca yurt dışında yaşayanlara dönük önemli projelerimizi içeren broşürlerimizi takdim edeceğiz ve onların sorunlarını tespit etmek üzere söyleyeceklerini not edeceğimiz bir küçük anket niteliğinde sorun tespiti notlarını alacağız.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözme konusunda hazırlıklarımız tamam. Sayın Genel Başkan’ımızın mektubunda bunların tamamı olmamakla birlikte, önemli sorunlarla ilgili vatandaşlarımıza mesajlar var. Sayın Genel Başkan’ımız onlara ‘hoş geldiniz’ ve ‘güle güle’ derken, yaşadıkları ülkeden Türkiye’ye verdikleri desteğin ne kadar önemli olduğunu, çok açık ve sıcak bir üslupla ifade ediyor” dedi.

‘SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ADIM ATILMADI’

Gurbetçilerin, sadece Türkiye ekonomisine katkı sağlama durumunda hatırlanacak kişiler olmadığını söyleyen Tezcan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın birçok sorunu var. Kara yolu gümrük girişlerinde, havalimanı gümrük girişlerinde, denizdeki limanlardan girişlerinde uzun sürelerden tutun yol güvenliğine kadar, bugüne kadar bütün vatandaşlarımız bu sorunlarını kararlı ve ısrarlı olarak dile getirmelerine rağmen, bunları önlemeye yönelik adımlar, ne yazık ki atılmamıştır.

Bir başka önemli konu; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı, Türkiye ekonomisine katkı için buraya getirirken iyi ama buraya getirdikleri araçları en azından uzunca bir süre Türkiye’de bulundurabilme hakları ne yazık ki sağlanmıyor. Veya yurt dışından getirdikleri telefonları, burada kullanabilme, yeterince uzunca süre burada telefon kullanma hakları sağlanmıyor. Bunlar bugüne kadar çok kolay çözülebilecek sorunlarken, ne yazık ki çözülmemiş” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyet, yurt dışında yaşayan gurbetçilere yönelik hayata geçirilen ‘Sıla Yolu’ projesini Kapıkule Sınır Kapısı’ndan başlattı.

‘YURT DIŞI BAŞLI BAŞINA BİR SEÇİM ÇEVRESİ OLMALI’

Gurbetçilerin, kendileri için açtıkları sandıklarda hangi milletvekiline oy verdiklerini göremediğini kaydeden Tezcan, “Bugün yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız oy veriyor, verdikleri oy Türkiye’de 81 ilin sandıklarına dağıtılıyor. Hiçbirisi kendi milletvekilini seçemiyor. Listelere gidip sandıkta oy verirken hangi adaya oy verdiklerini bilmeden, Türkiye’deki 600 milletvekili adayı içerisinden kime denk gelirse diye oy veriyorlar.

Yurt dışı seçim çevresinin tıpkı 81 ildeki seçim çevresi gibi, ayrı bir il gibi düşünülüp yurt dışının başlı başına bir seçim çevresi olmasını istiyoruz. Yurt dışı seçim çevresi için ayrı milletvekili adaylarının gösterilmesini ve orada yaşayan vatandaşlarımızın oy verirken kime oy verdiğini bilerek sandığa gitmesini istiyoruz. Seçtikleri milletvekilleri, oradaki vatandaşların dertlerini daha yakından takip etsin istiyoruz. Oradaki kardeşlerimiz, milletvekillerine hesap sorabilsin istiyoruz” dedi.

‘MUTLAKA SANDIĞA GİDİP, SEÇMEN OLMALILAR’

Yurt dışında yaşayanların oylarını kullanmaları gerektiğini söyleyen Tezcan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var; tabi ki sandığa gidip bize oy vermelerini istiyoruz ama bunun ötesinde daha bugünden kendilerinin doğrudan doğruya ‘turkiye.gov.tr’ye girip ikametlerinin yurt dışında olup olmadığını kontrol etmelerini istiyoruz. Seçmen olmalarını istiyoruz. Haklarının etkili savunulabilmesini sağlamak için seçmen olmaları, sandığa gitmeleri gerekiyor. Mavi kartlarla ilgili çok ciddi sorunları var yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın. Mavi kartlı vatandaşlarımız hukuken vatandaşlık statüsünde değil, mavi kartlı kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi eşit statüde işlemlere tabi tutulmasını, eşit haklara sahip olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Böbrek taşının oluşumu nasıl engellenir?

Sonraki Haber

Manisa FK’da Edgar Prib imzaladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor
Politika

Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz
Politika

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi
Politika

İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi

5 Haziran 2026
Bakan Kurum'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı
Politika

Bakan Kurum’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Politika

Kendi kaynaklarıyla büyüyen bir Türkiye inşa etmek için gayret ediyoruz

5 Haziran 2026
Kılıçdaroğlu'ndan 'grup toplantısı' açıklaması
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ‘grup toplantısı’ açıklaması

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Manisa FK'da Edgar Prib imzaladı

Manisa FK'da Edgar Prib imzaladı

En Güncel Haberler

Avcılar'da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: 'Kafamda cam parçaları vardı'
Gündem

Avcılar’da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: ‘Kafamda cam parçaları vardı’

5 Haziran 2026
Zelenskiy'den Putin'e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım
Dış Haberler

Zelenskiy’den Putin’e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

5 Haziran 2026
TOKİ'nin açık satış konut kampanyası ile ilgili '10 soruda 10 cevap' açıklaması
Gündem

TOKİ’nin açık satış konut kampanyası ile ilgili ’10 soruda 10 cevap’ açıklaması

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Yaşam

Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Kara yoluna inen yavru ayılar kamerada

5 Haziran 2026
Yaşam

Eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği için eniştesini ve kardeşini öldürmüş

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dünya MS Günü’nde hareketin gücüne dikkat çekildi

Dünya MS Günü’nde hareketin gücüne dikkat çekildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Dünya MS Günü kapsamında Türkiye MS Derneği ve Merck iş birliğiyle İstanbul’daki bir spor salonunun ev sahipliğinde farkındalık etkinliği düzenlendi....

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Avcılar'da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: 'Kafamda cam parçaları vardı'

Avcılar’da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: ‘Kafamda cam parçaları vardı’

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton