18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Terörü kaynağında kurutma noktasına geldik

Terörü kaynağında kurutma noktasına geldik

Haberton - Haberton
17 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Terörü kaynağında kurutma noktasına geldik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşmak amacıyla, ittifak ve iktidar olarak kardeşliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Bugüne kadar büyük bir sabırla, kararlılıkla ve hassasiyetle süreci yönettik. Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’da düzenlenen ‘Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet ve Bröve Takma Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti öyle hudayinabit bir devlet değildir. Bu toprakları bin yıldır gerektiğinde al kanlarıyla sulayan, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla yeşerten bu millet öyle sıradan bir topluluk değildir. Bizler ‘Devlet Ebed Müddet’ ilkesi doğrultusunda, İ’lâ-yi Kelimetullah yolunda, asırlardır mücadele eden şahsiyetini vahdet ve uhuvvet şuuru istikametinde tahkim eden bir milletiz. Kurduğumuz devletlerle, insanlığa kattığımız değerlerle, sancaktarlığını yaptığımız o kutlu dava ile temayüz etmiş, adeta bütünleşmiş bir milletin mensuplarıyız. Geçmişi böylesine şanlı, böylesine şerefli bir milleti tüm unsurlarıyla, tüm müktesebatıyla geleceğe taşımak hepimizin esas gayesidir” dedi.

‘YENİ KRİZLERİN ÇIKMASINI ARZU ETMİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin sulhun, barışın, istikrarın tarafında olduğunu belirterek, “Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm komşularında ve bölgesinde huzurun egemen olmasını samimiyetle istemektedir. Yıllardır istikrarsızlıklarla ve çatışmalarla boğuşan bölgemizde yeni krizlerin ortaya çıkmasını asla arzu etmiyoruz. Kuzeyimizden güneyimize, doğumuzdan batımıza ülkemizin etrafında artık merkezinde barış ve güvenliğin olduğu yeni bir iklimin hakim olması gerektiğine inanıyoruz. Gazze’de zulüm ve katliam son bulsun. Suriye de 14 yıldır hasretini çektiği huzur ortamına kavuşsun. Rusya-Ukrayna savaşı bir an önce adil bir barışla nihayete ersin istiyoruz. Bunları da öyle birileri gibi laf olsun diye söylemiyor, tüm kalbimizde barışa inandığımız için her fırsatta vurguluyoruz. Bunun için çalışmaya, bunun için mücadele etmeye, bunun için sorumluluk almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ÖNÜMÜZDE YEPYENİ BİR SAYFA AÇILACAK’

Terörle mücadelede verilen emeklerin karşılığının alınmaya başlandığını ifade eden Erdoğan, “Yaptığımız başarılı operasyonlarla örgütün Türkiye’deki eylem kapasitesi ve varlığını etkisiz hale getirdik. Suriye ve Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik. Şimdi bunu farklı bir aşamaya taşıyoruz. Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşmak amacıyla, ittifak ve iktidar olarak kardeşliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Bugüne kadar büyük bir sabırla, kararlılıkla ve hassasiyetle süreci yönettik. Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz. 40 yıldır kanımızı emen, kaynaklarımızı sömüren, kardeşi kardeşe kırdıran terör belasından tamamıyla kurtulup Terörsüz Türkiye hedefine vardığımızda, önümüzde yepyeni bir sayfa açılacak, Türkiye Yüzyılı’nın kilit taşlarından biri daha yerine oturtulmuş olacaktır” dedi.

‘BÖLGEMİZİN BARIŞ TEMİNATISINIZ’

Erdoğan, eğitimini başarıyla tamamlayan askerleri tebrik ederek, “Sizler yalnızca ülkemizin caydırıcı gücü değil, bölgemizin barış, refah ve güvenliğinin de teminatısınız. Kaderini Türkiye’nin kaderiyle birleştirmiş, ümidini bu ülkenin geleceğine bağlamış mazlumlar için de mücadele eden birer çelik pençesiniz. Zalime yavuz, mazluma yunussunuz. Gerek ülkemizde gerek sınırlarımızda gerekse yurt dışında ordumuza yakışır şekilde görev yapacağınızdan en küçük bir şüphe duymuyorum. Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: SuriyeTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Taklit- tağşiş yapılan gıdalar listesine 24 yeni ürün daha eklendi

Sonraki Haber

Isparta’da zirai don etkisi; elma, gül, kiraz ve kayısıda kayıp büyük

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Isparta'da zirai don etkisi; elma, gül, kiraz ve kayısıda kayıp büyük

Isparta'da zirai don etkisi; elma, gül, kiraz ve kayısıda kayıp büyük

En Güncel Haberler

Arda Güler, minik futbolcularla bir araya geldi
Spor Haberleri

Arda Güler, minik futbolcularla bir araya geldi

18 Temmuz 2026
Eski sevgilisinin evine tırmandı; 'İhanet ettin' diye bağırıp camı yumrukladı
Yerel Haberler

Eski sevgilisinin evine tırmandı; ‘İhanet ettin’ diye bağırıp camı yumrukladı

18 Temmuz 2026
Nişan merasiminde tartıştığı eniştesini öldürüp kaçtı
Yerel Haberler

Nişan merasiminde tartıştığı eniştesini öldürüp kaçtı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İHH’nın depremlerin yaşandığı Venezuela’ya yardımları sürüyor

18 Temmuz 2026
Yaşam

3,5 yaşındaki MLD hastası Miraç, konuşma yetisini de kaybetti

18 Temmuz 2026
Yaşam

Amik Ovası’nda 35 derecede domates hasadı

18 Temmuz 2026
Yaşam

Bağcılar’da uyuşturucu operasyonunda ‘Yan dairedekileri de aldılar mı’ deyince 5 firari hükümlü yakalandı

18 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Burdur'da lavanta zamanı

Burdur’da lavanta zamanı

- Haberton
18 Temmuz 2026

Türkiye'nin en önemli iki lavanta üretim merkezinden biri olan Burdur'da üretimin öncüsü Lisinia Doğa'nın girişimiyle oluşturulan yaklaşık 1500 dönümlük alanda...

Erkeklerde unutkanlık neden artıyor? Uzmanlar yaş fark etmeksizin hafızayı etkileyen nedenleri açıkladı

Aracın motoru neden hararet yapar? Uzmanlar sürücülerin en sık yaptığı hataları ve dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Sürekli üşümek hangi hastalığın belirtisi olabilir? Uzmanlar ciddiye alınması gereken nedenleri sıraladı

Dolar yükselirse en çok hangi ürünlerin fiyatı artar? Zam riskinin en yüksek olduğu kalemler açıklandı

Güncel Haber

İHH’nın depremlerin yaşandığı Venezuela’ya yardımları sürüyor

İHH’nın depremlerin yaşandığı Venezuela’ya yardımları sürüyor

18 Temmuz 2026
Arda Güler, minik futbolcularla bir araya geldi

Arda Güler, minik futbolcularla bir araya geldi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton