7 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - ‘Terörsüz Türkiye’nin yolu İmralı’dan geçmez

‘Terörsüz Türkiye’nin yolu İmralı’dan geçmez

Haberton - Haberton
20 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Terörsüz Türkiye'nin yolu İmralı’dan geçmez. 'Terörsüz Türkiye'nin yolu; Türk milletinin iradesinden, Türk devletinin kudretinden, hukukun üstünlüğünden, amasız fakatsız mutlak adaletten, yasaklardan arınmış Türkiye’den, tam ve kamil demokrasiden geçer" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin, "19 Mayıs’ın arifesinde 'Terörsüz Türkiye'nin yeni yol haritası' başlığı atmışlar. Her cümlede olmayan bir savaşın barışı, ne yaptılarsa bozamadıkları kardeşliğimiz, zerre nasiplenmedikleri demokrasi var. Terör hükümlüsü katile memuriyet vereceklermiş. Hükümlüye vasi atanır, bunlar terör hükümlüsünü kendilerine vasi atıyorlar. Kimseden de utanmıyorlar. Lafı uzatmaya, süslü cümleler kurmaya, uzun uzun laflar edip, koca koca paragraflar yazmaya gerek yoktur. PKK bir terör örgütüdür ve Abdullah Öcalan, 25 yıldır terörü İmralı’dan yöneten elebaşıdır. 'Umut Hakkı' diye milleti alıştırmaya çalıştığınız ihanete yegane cevabım ise açık ve nettir. Öcalan’ın son suçu, son şehidimizin katlidir. Terör örgütü zaten hukuk dışıdır; parti, dernek, şirket değildir. Eli kanlı canilerin, katillerin, katli vaciplerin, Türk devletini, Türk milletini hedef alan soysuzların bütünüdür. Kendini feshetmesi mümkün değildir. Bu katiller sürüsünü Türk askeri ve Türk polisi tasfiye eder. Türk devleti de sebeplerini ve sonuçlarını bertaraf eder. 'Terörsüz Türkiye'nin yolu İmralı’dan geçmez. 'Terörsüz Türkiye'nin yolu; Türk milletinin iradesinden, Türk devletinin kudretinden, hukukun üstünlüğünden, amasız fakatsız mutlak adaletten, yasaklardan arınmış Türkiye’den, tam ve kamil demokrasiden geçer" ifadelerini kullandı.

Siyasallaşma Başlığı Altında Rol Biçilemez

Dervişoğlu, Öcalan'ın Kürtlerin lideri olmadığını söyleyerek, "Siyasallaşma başlığı altında ona rol biçilemez. Örgüt mensuplarına ulaşması, talimat iletmesi, temas etmesi kabul edilemez. Bu; örgütü yönetmek, talimat vermek demektir. Sarayın savcıları oturadursunlar, Cumhuriyet'in savcılarını göreve çağırıyorum. Malum şahısların ellerine tutuşturulan menşei meçhul istihbarat raporlarının altına imza atarak dolaşıma sokması da teröre yardım ve yataklıktır, terör propagandasıdır, terörü galip göstermektir. Cumhuriyet'e sahip çıkmak için daha neyi bekliyorsunuz? Bu barış, kardeşlik, demokratikleşme değildir. Bu gaflettir, dalalettir, hatta hıyanettir. Bu noktada bir başka hakikati de özellikle vurgulamak isterim. Türk milletinin eşit, asli ve haysiyetli fertlerini, narsist bir terör hükümlüsünün ellerine bırakmak, milletimize edilen en büyük hakarettir. Devlete bağlılığı ve sadakati terör örgütü PKK’nın kararına bağlamak, ancak esaret dolu bir ihanetin görev ifasıdır. Türk milleti bir teröristin aracılığıyla değil, vatanla, vatandaşlıkla, hukukla, ortak gelecek iradesiyle kardeştir. Ürettiğini paylaşarak kardeştir ve bu kardeşlik kuruludur, mevcuttur" diye konuştu.

Sen İçimizdeki İrlandalısın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Dervişoğlu, "Bakın Kuzey İrlanda başka bir tarihtir, Ira başka bir örgüt yapısıdır. Oradaki mezhepsel, tarihsel ve siyasal zemin bambaşkadır. Kesindir ki Türkiye, bir sömürge imparatorluğunun ardılı değildir. Anadolu, bir ada değildir, Kürtler İrlandalı değildir ama bir şey artık tescillidir ki sen içimizdeki İrlandalısın. Şimdi dikkat ediniz; bir tarafta Bahçeli, İmralı’ya statü arıyor. Diğer tarafta sarayın adaletten münezzeh hukuk aklı, 'Geçiş süreci', 'Müstakil kanun', 'Komisyon raporu', 'Demokrasi ve hukuk reformu' diyor. Bir başka tarafta da iktidar, 'Yeni anayasa' diyor. İmralı’ya statü arayan akıl ile yeni anayasa arayan akıl aynı mıdır? Erdoğan’a soruyorum, bunlar birbirinden bağımsız sözler midir, yoksa aynı siyasi mühendisliğin farklı cümleleri midir? Kim, kimin adına konuşuyor, Sayın Erdoğan? Ortağın mı, yoksa danışmanın mı senin adına konuşuyor" dedi.

İktidar Rejim Ve Koltuk Hesabı Yapıyor

Yeni anayasa açıklamalarına tepki gösteren Dervişoğlu, "Yeni anayasa kimin için ve ne içindir? Ekonomi çökerken, karınlar açken, gençler kaybolup giderken, emekli sürünürken, bu anayasa kimin içindir? Bunlara el uzatmaya hangi madde engeldir? Kiracı ev sahibiyle, ev sahibi banka borcuyla, esnaf vergiyle, çiftçi maliyetle boğuşurken, anayasa kimin içindir? Cevabı belli, açık ve nettir; millet ekmek derdindeyken, iktidar rejim ve koltuk hesabı yapıyor" dedi.

Etiketler: Devlet BahçeliEkonomiİyi PartiPkkTBMMTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İBB davasında 40. gün: “Birileri umarım bir gün tapu hesabı verir, verecek”

Sonraki Haber

Dijital Usta Projesi’nin Kayseri buluşması gerçekleşti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kocaeli'de fabrika yangını
Öne Çıkan

Kocaeli’de fabrika yangını; 1 işçi öldü

7 Temmuz 2026
Özgür Özel'den iktidar mesajı: "103 yıl sonra Atatürk'ün idealleri yeniden iktidar olacak"
Öne Çıkan

Özgür Özel’den iktidar mesajı: “103 yıl sonra Atatürk’ün idealleri yeniden iktidar olacak”

7 Temmuz 2026
Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı

7 Temmuz 2026
ABD Başkanı Trump, Ankara'da
Öne Çıkan

Dünyanın gözü Ankara’da! Erdoğan, Trump’ı karşıladı; İlk buluşmada samimi görüntüler

7 Temmuz 2026
Öne Çıkan

İstismar davasında yeni kriz! Anne: “Uzlaşmayı reddettik, kızım kaçırıldı”

7 Temmuz 2026
Dünyanın gündemi Ankara'daki NATO Zirvesi
Öne Çıkan

Dünyanın gündemi Ankara’daki NATO Zirvesi

7 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Dijital Usta Projesi'nin Kayseri buluşması gerçekleşti

Dijital Usta Projesi'nin Kayseri buluşması gerçekleşti

En Güncel Haberler

Özgür Özel: Bu millet çaresiz değildir, seçeneksiz değildir
Politika

Özgür Özel: Bu millet çaresiz değildir, seçeneksiz değildir

7 Temmuz 2026
Pazarcı, ucuz karpuz satan rakip esnafın kamyonetinin camlarını kırdı
Yerel Haberler

Pazarcı, ucuz karpuz satan rakip esnafın kamyonetinin camlarını kırdı

7 Temmuz 2026
Bakan Yumaklı: Su ürünlerinde 2028 yılı hedefimiz 3 milyar dolar ihracat
Politika

Su ürünlerinde 2028 yılı hedefimiz 3 milyar dolar ihracat

7 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suçun tekrar oranı, rehabilitasyon programları ile yüzde 20-40 arasında azaltılmakta

7 Temmuz 2026
Yaşam

Sincan Belediyesi’nden marketlere denetim

7 Temmuz 2026
Yaşam

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 2 vaşak ile 2 Serval kedisi ele geçirildi

7 Temmuz 2026
Yaşam

Malatya’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi; 2 gözaltı

7 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hull City, sportif direktörlüğe Okan Özkan'ı getirdi

Hull City, sportif direktörlüğe Okan Özkan’ı getirdi

- Haberton
7 Temmuz 2026

İngiltere Premier Lig'in yeni ekiplerinden, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, yapılanmasını Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isimle güçlendirdi. Ligin...

Kredi notunuz düşükse dikkat! Bankaların en çok baktığı puanı yükseltmenin etkili yolları

Birikim yapamıyorum diyenler dikkat! Uzmanların önerdiği en etkili tasarruf yöntemleri

Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat! Masum sanılan belirti ciddi hastalıkların ilk işareti olabilir

Göbek çevresi yağlanması neden tehlikeli? Sessizce birçok hastalığın riskini artırabiliyor

Güncel Haber

Özgür Özel: Bu millet çaresiz değildir, seçeneksiz değildir

Özgür Özel: Bu millet çaresiz değildir, seçeneksiz değildir

7 Temmuz 2026
Pazarcı, ucuz karpuz satan rakip esnafın kamyonetinin camlarını kırdı

Pazarcı, ucuz karpuz satan rakip esnafın kamyonetinin camlarını kırdı

7 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton