3 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Terörsüz Türkiye’ süreci bir an evvel nihayete erdirilmeli

‘Terörsüz Türkiye’ süreci bir an evvel nihayete erdirilmeli

Haberton - Haberton
4 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin önemine vurgu yaparak, “Terörsüz Türkiye süreci bir an evvel nihayete erdirilmeli. Türkiye’yi terörden arındırırken bölgeyi de terörden arındırmak lazım” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeni Yol Partisi grubunda yer alan milletvekilleriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşa ilişkin, “ABD, bir halk hareketiyle rejim değişikliği istiyor. Ancak yakın tarihin bize gösterdiği şey, kara ordusu olmadan rejim değişikliği yaşanmayacağıdır. Irak örneği, 12 yıl bombaladılar, rejim değişmedi ve kara harekatı gerçekleştiğinde ise 1 milyon Iraklı hayatını kaybetti.

Bugün ABD kongresinde yapılan sunumun ardından bir senatörün yaptığı açıklama çarpıcıdır; diyor ki, ‘Görünen o ki Trump bizden kara harekatı isteyecek ya da Irak’tan özellikle Kürtlerden destek alacak.’ Nitekim Irak’ta Kürt liderlerle görüşüldüğü yönünde bilgiler geliyor. Bütün bölgeyi ateşe veriyorlar. Peki, niye böyle yapıyorlar? Çok açık bir gerekçeyle, İsrail’in hegemonyasını kurmak için.

Ben ilk gün İslam İşbirliği Teşkilatı’nı kastederek, ‘Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyemeyiz’ dedim. ABD-İsrail, Körfez ülkeleri ve İran’da 3 ayaklı bir yıkım var. Körfez ülkeleri yalnızca petrol satmıyordu, istikrarlı bir finans merkezleriydi. Körfeze yatırım yapanlar ABD’nin koruması altında olduğu için ve buralarda, ‘Sıkıntı yaşanmaz’ diye düşünüyorlardı.

Dolayısıyla İran da ABD-İsrail tarafı özellikle ABD tıkandı ve elbette Körfez’de de büyük bir yıkım yaşanıyor. Burada bir aklıselim sesin yükselmesi lazım. Bu ses Türkiye’den çıkabilir. Şu ana kadar sürdürülen tarafsızlık politikasıyla Türkiye’yi savaşın dışında tutma politikasını doğru görüyorum.

Ancak tarafsızlık uzak bir coğrafyada olsaydı yeterli olurdu ama yanı başımızdaki bir krizde aktif tarafsızlık politikası uygulamalısınız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki Üslerde TSK Denetimi Sağlamalı

Bölgedeki gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, “Birinci, ABD baskısı Türkiye üzerinde artacak. İngiltere’ye baskı yapan ABD, Türkiye’ye, ‘Şu üsten bunu kaldır, bunu şöyle yapalım’ demeye başlayacak. Buna karşı Türkiye çok net tavır alarak şunları söylemeli; ‘Türkiye’deki üsler, radarlar hiçbir şekilde İran’a karşı yürütülen bir savaşın parçası olmayacak.’ Böyle bir talep gelmesi halinde ise aynı gün Türkiye’deki üslerde TSK denetimi sağlanmalı, Kürecik Üssü de kapatılması gerekiyorsa kapatılmalı. TSK denetimi dışında üslerde hiçbir faaliyete izin vermemeli.

İkincisi, Türkiye acil olarak Körfez ülkeleriyle Katar, Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerilimi azaltacak yoğun ve aktif bir fiili diplomasi trafiğini başlatması lazım. Üçüncüsü, ABD bize baskı yapmadan Genelkurmay Başkanlığı, Hariciye; MİT Müsteşarlığının koordinasyonunda oluşan bir heyet, ABD tarafıyla oturup konuşmalı” diye konuştu.

Bir An Evvel Bu Yarayı Kapatın

Davutoğlu, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin önemine işaret ederek, “Terörsüz Türkiye süreci bir an evvel nihayete erdirilmeli. Türkiye’yi terörden arındırırken bölgeyi de terörden arındırmak lazım. Eminim ki şu anda doğrudan veya dolaylı yoldan şu mesajlar gidiyor; ‘Yeni bir tablo var, sakın silahlarınızı teslim etmeyin. İran’da bir Kürdistan kurulabilir.’ Bunu 2013 yılında Suriye olaylarında yaptılar.

Tam biz çözüm sürecinde ilerlerken, Suriye’de kantonlar kurulurken, ‘Siz bu işi bozun ve Türkiye’de bunun adımlarını atın’ dediler. Şimdi bu sürecin içerisinde olan bütün taraflara sesleniyorum, sakın bu oyuna gelmeyin. İsrail’in, ABD’nin gemisine binenler batmaktan hiçbir zaman kurtulamadılar. Süreci içeride yürütenlere sesleniyorum, ne yapacaksanız, bir an evvel yapın.

Sayın Meclis Başkanına da söyledim, ramazan ayı sonrasını beklemeyin. Bir an evvel bu yarayı kapatın, süreci kontrol altına alın. Siyasi bakımdan bir beklenti içerisinde söylemiyorum ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir savaşın eşiğinde olduğumuzu görerek muhalefette dahil herkesle istişare etmesi lazım” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Her gencimiz vatan toprağımız kadar kutsaldır

Sonraki Haber

Tekirdağ’da zincirleme kaza; 5 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Politika

Uzman erbaşlara büyük fırsat: 7 yıl sonra devlette kadro yolu açıldı

3 Temmuz 2026
Kılıçdaroğlu: Türkiye NATO üyesidir fakat NATO'nun ileri karakolu değildir
Politika

Türkiye NATO üyesidir fakat NATO’nun ileri karakolu değildir

2 Temmuz 2026
CHP'li Günaydın: CHP, asgari ücretin 45 bin 800 TL olmasını teklif ediyor
Politika

CHP, asgari ücretin 45 bin 800 TL olmasını teklif ediyor

2 Temmuz 2026
Her depremin bizlere kazandırdığı tecrübeyle sağlık sistemlerimizi daha da geliştirmeye çalışıyoruz
Politika

Her depremin bizlere kazandırdığı tecrübeyle sağlık sistemlerimizi daha da geliştirmeye çalışıyoruz

2 Temmuz 2026
Bu coğrafi ve jeostratejik üstünlük, küresel ticarette ‘Türkiyesiz koridor’ düşünülemeyeceğini kanıtlamaktadır
Politika

Bu coğrafi ve jeostratejik üstünlük, küresel ticarette ‘Türkiyesiz koridor’ düşünülemeyeceğini kanıtlamaktadır

2 Temmuz 2026
Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği'nin 4'üncü dönem başvuruları başladı
Politika

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği’nin 4’üncü dönem başvuruları başladı

2 Temmuz 2026
Sonraki Haber

Tekirdağ'da zincirleme kaza; 5 yaralı

En Güncel Haberler

Ev sahibinin biriktirdiği çöpler nedeniyle mahsur kalıp yardım istediği daireden 7 ton çöp çıktı
Yerel Haberler

Ev sahibinin biriktirdiği çöpler nedeniyle mahsur kalıp yardım istediği daireden 7 ton çöp çıktı

3 Temmuz 2026
Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı
İş Dünyası

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı

3 Temmuz 2026
Vali Gül, 2026'nın ilk 6 aylık emniyet verilerini açıkladı
Öne Çıkan

Vali Gül, 2026’nın ilk 6 aylık emniyet verilerini açıkladı

3 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmir’deki yangında evini kaybetmişti; afet konutlarındaki yeni evi için gün sayıyor

3 Temmuz 2026
Yaşam

Yedigöller’in eşsiz doğası dronla görüntülendi

3 Temmuz 2026
Yaşam

Çıldır Gölü’nde tekne turu

3 Temmuz 2026
Yaşam

tağşiş gıdalar listesine 29 yeni ürün eklendi

3 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İstanbul'da güpegündüz ev soyan 3 kadın yakalandı; 238 suç kaydı çıktı

İstanbul’da güpegündüz ev soyan 3 kadın yakalandı; 238 suç kaydı çıktı

- Haberton
3 Temmuz 2026

İstanbul’da güpegündüz girdikleri evlerden nakit para, çek ve milyonlarca lira değerinde altın ve pırlanta ziynet eşyası çaldıkları iddia edilen 3...

Küçük yatırımcı için en güvenli yatırım araçları neler? Birikimini korumak isteyenler için kritik rehber

Tükenmişlik sendromu nasıl anlaşılır? Sessiz ilerleyen tehlikenin işaretleri

Minimal yaşam trendi neden büyüyor? Daha az eşya, daha az stres, daha çok özgürlük

Kiracı evi erken boşaltırsa ne olur? Tazminattan depozitoya kadar bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Ev sahibinin biriktirdiği çöpler nedeniyle mahsur kalıp yardım istediği daireden 7 ton çöp çıktı

Ev sahibinin biriktirdiği çöpler nedeniyle mahsur kalıp yardım istediği daireden 7 ton çöp çıktı

3 Temmuz 2026
Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı

3 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton