16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı

Terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı

Haberton - Haberton
28 Şubat 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Geldiğimiz noktada artık terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: Gazze’nin ve Gazze halkının Ramazan’ını tebrik ediyoruz. El kalbi sevgilerimizi iletiyoruz. Bugün siyasi tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat’ın yıl dönümü. Hafızamızı tazeliyoruz ve milletin değerlerine karşı olan her türlü girişimi tarihin çöplüğüne gitmesini diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz. Bu belge Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olarak imzasını taşıyor. 28 Şubat’ı hayata geçiren, kurum kuruluşlar tarafından yürürlüğe konulanları bu imza ile bertaraf etmiştir. Bu imza milletin demokrasi mücadelesinin mührü aynı zamanda.

‘KÜRT SORUNU BU MİLLETİN TAMAMININ SORUNUDUR İFADESİ ÖNEMLİ’

Ömer Çelik, “Dünden itibaren gündemdeki konu; PKK’nın silah bırakması, feshi ve lağvedilmesi ile ilgili gündem. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemden itibaren milletimizin yasakların kalkması, vesayet tuzaklarının kaldırılmasında ortaya koyduğu iradenin sembolü olan konuşmaları vardır. Bunlardan biri Diyarbakır’daki konuşmasıdır. 12 Ağustos 2005’teki konuşmada; Türkiye, ne kadar İstanbul, Konya ise o kadar Diyarbakır’dır; bu ülkenin her yerinin, her sesinin farklı bir lezzeti vardır. Kürt sorunu bu milletin bir parçasını değil hepsinin sorunudur demiştir. Bu tarihi bir konuşmadır. Burada Kürt sorunu bu milletin tamamının sorunudur ifadesi önemli ve stratejik ifadedir.

Bu ifade meselesi sadece etnik mesele olarak ele almamakta Türkiye’nin meselesi olduğunu ifade etmektedir. Cumhurbaşkanımız Kürt sorunu bizim sorunumuz demiştir ve yasakların kaldırılması için büyük mücadele vermiştir. Aynı şekilde bu mücadeleyi başörtüsünde de vermiştir, Alevi kardeşlerimizin sorunları için de bu meseleye tüm Türkiye’nin sorunu olarak bakmıştır. Bu çizginin devamı olarak yeni dönemde hedeflere ulaşacak eylem planının ana maddelerini açıklamıştır. Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatı demokrasinin yükseltilmesinin yaklaşımlarını barındırmaktadır. Kürt sorunu da başörtüsü sorunu da cumhurbaşkanımızın bu iradesi sayesinde çözüldü” ifadelerini kullandı.

‘BUNUN ESAS AMACI TERÖRSÜZ TÜRKİYE’DİR’

Çelik, “Bugün geldiğimiz noktada artık terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı olduğunu ifade ediyoruz. İç cepheyi güçlendirme çağrısında, iradesini net şekilde ortaya koyması, TBMM’de ayrıntılı şekilde ifade etmesi, arkasından Sayın Bahçeli’nin tarihi çağrısı Türkiye’de iç cepheyi güçlendirecek yeni bir irade ortaya çıktı. Bunun esas amacı terörsüz Türkiye’dir. Terör örgütünün silah bırakması ve tamamen feshedilmesi esastır. Cumhurbaşkanımız, silahlarını gömsünler ve öyle terk etsinler demişti. Şimdi etrafımıza bakınca, soykırımcı siyaset başındaki Netanyahu’nun bölgedeki haritaları değiştirme David koridoru gibi bir takım karanlık siyasetlerin yürürlüğe konulmaya çalışıldığını görüyoruz.

Türkiye jeopolitik gerçeklerine uygun kardeşlik siyasetini ortaya koymuştur. Bu çerçevede PKK, YPG, PYD hangi isimle olursa olsun tüm uzantıları terör örgütü kendini feshetmeli. Terör örgütü dediğimizde Irak ve Suriye’deki unsurları ile terör örgütünün tasfiyesini ifade ediyoruz. Farklı kimliklere sahip olsak da etnik kimlik olarak kendisini Türk, Arap Kürt olarak adlandıran vatandaşlarımızın olması, adlarımızın farklı olması doğaldır ama hepimizin soy adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bunu pekiştirmek için bu irade ortaya konuldu. Hiçbir emperyalist emellerin hayata geçirilmesine Türkiye müsaade etmeyecektir” dedi.

‘BU SÜRECİN NASIL EVRİLECEĞİ HASSAS ŞEKİLDE TAKİP EDİLECEKTİR’

Ömer Çelik, “Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı harekatları ile bu iradeyi ortaya koyduk. Türkmen kardeşlerimize silah çekenler karşısında Türkiye’yi bulacaktır. Onların refahı Türkiye’nin garantisi altındadır. Hangi millet ve mezhepten olursa olsun bütün unsurlar için kardeşlik siyaseti Türkiye Cumhuriyeti tarafından yürürlüktedir. Bunun arkasında Türkiye’nin devlet aklıdır. Burada devletin nitelikleri ile ilgili bir pazarlık söz konusu değildir. Bir al ver hiçbir şekilde söz konusu değildir. Devletlerin sert ve yumuşak güç unsurları vardır. Bütün güvenlik birimlerimiz Türkiye Cumhuriyeti demokrasisini, vatandaşını korumak için mücadele etmektedir. Yumuşak güç olarak silah bırakma çağrısı sık sık yapılmaktadır. Bir çatışmada da terör örgütü üyelerine silah bırakma çağrısı yapılmaktadır.

Terör örgütüne fesih çağrısı terörsüz Türkiye merceğinden değerlendirilmektedir bizim açımızdan. Bütün bu süreç Cumhurbaşkanımızın talimatı ile devlet kurumları tarafından bu sürecin nasıl evrileceği hassas şekilde takip edilecektir. Bütün gelişmelere bakış açımız, 12 Ağustos 2005’te Diyarbakır’da ve tüm Türkiye’de olmak üzere tek vatan, tek bayrak tek millet ilkesi esasında olacaktır. Geçmişimiz birdir, bugünümüz birdir, geleceğimiz, kaderimiz birdir diyoruz. Siyasi hayatımıza başladığımızdan beri sivil siyasetin üstünlüğünü korumaya devam ettik. Kimse devlet aklının dışarıda kaldığını düşünmesin. Muhalefetten gelen eleştiriler de kalitesiz eleştirilerdir. İsrail ve ABD doğrultusunda gerçekleştiğini söylemek devletin aklına dönük bilgisizliklerinin tezahürüdür.

Sayın Özel “Bir kesimin öne çıktığını ifade etmiş, süreç şeffaf yönetilmiyor, şu şu kişiler tarafından yapılan çalışmalar var bunlar milletten saklanıyor” şeklinde. Cumhur ittifakı bir ve bütündür, çatlak yoktur. Sayın Özel konuşurken ‘duydum’ diye konuşuyor. Emekli diplomatların söylemlerini konuşuyor. Kendisi Cumhur İttifakı içinde çatlak olduğunu söylüyor. Bunların hepsi boştur. Türkiye Yüzyılı hedefleri içinde ortaya konulan iradeyi anlamadıklarını gösteriyor bunlar. Sayın Bahçeli’nin şer şebekelerini altüst edecek çağrısı, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi bütün bunların cevabıdır. Biz parti olarak bütün değerlendirmeleri yapıp bu süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler: Terör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Babacan, Devlet Bahçeli ile telefonda görüştü

Sonraki Haber

Beylikdüzü’nde istinat duvarı çöktü; bina tahliye edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Sendikalara yazılım hizmeti sunan şirkete MİT koordinesinde, yasa dışı veri sorgulama operasyonu: 5 gözaltı
Öne Çıkan

Sendikalara yazılım hizmeti sunan şirkete MİT koordinesinde, yasa dışı veri sorgulama operasyonu: 5 gözaltı

16 Eylül 2026
Polis ve jandarmadan film gibi operasyon: Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı
Öne Çıkan

Polis ve jandarmadan film gibi operasyon: Pülümür Vadisi’nde aranan suç örgütü lideri yakalandı

16 Eylül 2026
Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı
Öne Çıkan

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı

15 Eylül 2026
65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası
Öne Çıkan

65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası

15 Eylül 2026
Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı
Öne Çıkan

Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı 

15 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Beylikdüzü'nde istinat duvarı çöktü; bina tahliye edildi

Beylikdüzü'nde istinat duvarı çöktü; bina tahliye edildi

En Güncel Haberler

Kıskançlık: Sevginin gölgesinde
Yazarlar

Kıskançlık: Sevginin gölgesinde

16 Eylül 2026
Tek parçayla 4 farklı kombin: Blazer ceketle stilinizi baştan yaratın
Moda ve Kadın

Tek parçayla 4 farklı kombin: Blazer ceketle stilinizi baştan yaratın

16 Eylül 2026
Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni 'hızlı biyolojik yaşlanma' olabilir
Dış Haberler

Araştırma: Gençlerde kanser artışının nedeni ‘hızlı biyolojik yaşlanma’ olabilir

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sonbahar sonunda geldi: İstanbullular güne yağmurlu havayla başladı

16 Eylül 2026
Yaşam

Kalp rahatsızlığı bulunan 1 günlük bebek, helikopter ambulansla Van’a sevk edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İşyerinde görünmez baskı: Emeğiniz değersizleştiriliyor, yok sayılıyorsanız dikkat!

İşyerinde görünmez baskı: Emeğiniz değersizleştiriliyor, yok sayılıyorsanız dikkat!

- Leyla Çallar
16 Eylül 2026

İşyerinde psikolojik baskı her zaman yüksek sesli tartışmalar, hakaret veya açık tehditlerle ortaya çıkmıyor. Bazen çalışanın yaptığı işin sürekli küçümsenmesi,...

İşyerinde görünmez baskı: Emeğiniz değersizleştiriliyor, yok sayılıyorsanız dikkat!

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Okul masrafları kontrolden çıkmasın: Aileler için aylık takip sistemi nasıl kurulmalı?

Güncel Haber

Kıskançlık: Sevginin gölgesinde

Kıskançlık: Sevginin gölgesinde

16 Eylül 2026
Tek parçayla 4 farklı kombin: Blazer ceketle stilinizi baştan yaratın

Tek parçayla 4 farklı kombin: Blazer ceketle stilinizi baştan yaratın

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton