25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Terörsüz Türkiye’ aslında terörsüz bir bölge demek

‘Terörsüz Türkiye’ aslında terörsüz bir bölge demek

Haberton - Haberton
28 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Terörsüz Türkiye' aslında terörsüz bir bölge demek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “İç cephemizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek bölgemiz üzerinde oynanmaya çalışan oyunlara en güçlü cevabı vereceğiz. ‘Terörsüz Türkiye’ sadece Türkiye için değil, tüm bölgemiz için aslında terörsüz bir bölge demek” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Alevi İnanç Önderleri ve Cemevi Başkanları İstişare Toplantısı’na katıldı. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin ile alevi dedeleri ve ziyaretçilerin yer aldığı toplantıda konuşan Yılmaz, istişare kültürünün hem gelenek hem de yönetim anlayışı açısından Türkiye’nin temel referansı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her kararda ortak aklı esas aldıklarını belirten Yılmaz, “23 yıldır kararlarımızı Anadolu’nun her bir köşesinden, toplumun tüm kesimlerinden gelen milletimizin sesine kulak vererek şekillendiriyoruz. Doğu batı, etnik köken ve inanç ayrımı yapmadan, gölgesinde cem olduğumuz şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, 86 milyon vatandaşımız için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘TERÖR, DEMOKRASİNİN VE KALKINMANIN DÜŞMANIDIR’

Yılmaz, Kerbela’da yaşananların bir benzerinin, bugün Gazze’de yaşandığını, masum insanların açlığa, susuzluğa mahkum edilerek katledildiğini aktardı. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmak zorunda olduklarının altını çizen Yılmaz, bunu hep birlikte yapacaklarını vurguladı.

Toplumun kanaat önderlerinin barış ve kardeşlik mesajlarını daha yüksek sesle dile getirmesini isteyen Yılmaz, “Bugün ‘Terörsüz Türkiye’ diye bir sürecin içindeyiz. Cumhurbaşkanımız her ortamda söylüyor. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyor. Hacı Bektaş’tan ilhamla, ‘Hep birlikte Türkiye’ olalım diyor. ‘Doğusuyla batısıyla, kuzeyle güneyle bu ülkede kim yaşıyorsa kardeşlik olsun, huzur olsun, birlik olsun’ diyoruz. Yıllar yılı ülkemiz terörden çok çekti gerçekten. En büyük kayıp da tabi ki şehitlerimiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum burada. ‘Allah hepsinden razı olsun’ diyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum. Onlar sayesinde biz bugün bu huzur ortamı içindeyiz. Ancak 40 yılı aşkın bu terör belası bize çok şey kaybettirdi. İnsan kaybı zaten hesaba gelmez ama onun ötesinde de ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, demokrasimize zararlar verdi. Ben her zaman şunu ifade etmişimdir, şimdi de aynısını söylüyorum; terör, demokrasinin ve kalkınmanın düşmanıdır.

Terörün olduğu yerde bir ülke gelişemez, kalkınamaz. Terörün olduğu yerde temel hak ve özgürlüklerinizi kamil bir şekilde yaşayamazsınız. Böyle bir ortam oluşmaz. Dolayısıyla terörün ortadan kalıcı bir şekilde kalktığı bir ortam hem kalkınmamıza, ülkemizin gelişmesine, refahına hem de demokrasimize hak ve özgürlüklerimize büyük katkılarda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ZALİM KİM OLURSA MAHKUM OLUR’

Kavgayla, toplumun kazanacağı bir şey olmadığını ifade eden Yılmaz, “Enerjimizi kendi içimizde harcamak yerine birlik içinde insanımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için bu kaynaklarımızı, bu enerjimizi kullanmalıyız. Bizim amacımız bu. Bir taraftan da Orta Doğu’da, bölgemiz üzerinde emperyalist birtakım tuzaklar kuran, oyunlar kuran güçlere en güçlü cevap, bu o güçlere karşı verilecek en güçlü cevap, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecidir. İç cephemizi, kendi birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek bölgemiz üzerinde oynanmaya çalışan oyunlara da en güçlü cevabı vereceğiz. Dolayısıyla ‘Terörsüz Türkiye’ sadece Türkiye için değil, tüm bölgemiz için aslında terörsüz bir bölge demek, daha istikrarlı bir bölge demek, daha müreffeh bir bölge demek, geleceğini daha sağlam temeller üzerinde kuran bir bölge demek. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Kerbela’dan bugüne kadar değişmeyen hakikat şudur; zalim kim olursa mahkum olur, mazlum kim olursa insanlık vicdanında yankı bulur ve nihayetinde her türlü kötülüğe karşı insanlığın ortak vicdanı galip gelir” dedi.

Devletin tüm vatandaşlarını inancı, kültürü veya kimliği dolayısıyla ayrım gözetmeden kucakladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın bu yaklaşımın kurumsal teminatı olduğunu söyleyerek, “Ne geçmişte yaşanan acılar ne de bugün karşılaşılan zorluklar bizi ortak geleceğimizden, kardeşlik iklimimizden alıkoyamaz. Cenabıallah milletimizi, cümle erenlerin, evliya ve enbiyanın mirasına müdrik eylesin. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Hep birlikte, el ele vererek, farklılıklarımızı zenginlik görerek, ortak değerlerimizi büyüterek, Türkiye’yi daha müreffeh ve huzurlu yarınlara kavuşturacağız” dedi.

‘ORTAK AKILLA YÜRÜTÜLEN HER ÇALIŞMA, BİRLİĞİMİZE GÜÇ KATMAKTA’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın çalışmaları sayesinde gerçekleşen, cemevlerinin kurumsal yapısının güçlenmesi, inanç önderlerinin fikir ve önerilerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Ersoy, “Çünkü biliyoruz ki ortak akıl ve istişare ile yürütülen her çalışma, milletimizin birliğine ve geleceğine güç katmaktadır. Bu millet, Mevlana’dan, Yunus’tan, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nden öğrendi hayata sevgiyle, merhametle, adaletle bakmayı. Bizler bu öğretiyi gençlerimize, yeni nesillere, yani geleceğimize doğru ve hak ettiği şekilde aktarabilmek istiyoruz. Bu istişare toplantısında ortaya koyacağınız fikirler, sadece bugünü değil, yarınlarımızı da şekillendirecek. Bizler, sizlerle birlikte, kültürel mirasımızı geleceğe taşıyacak, inanç ve kültür hayatımıza yeni ufuklar kazandıracak adımları atmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin ise üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını belirtti. İnanç ve kültür değerlerinin yeni nesillere aktarılmasında kurumun taşıdığı öneme dikkat çeken Ersin, “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, inanç ve kültürümüzün yeni nesillere aktarılması açısından çok önemli bir kurum. Bizler bu mirası, geleceğe yön verecek şekilde güçlü bir biçimde yarınlara taşımakla yükümlüyüz. Hizmetlerimizi daha kapsayıcı, daha güçlü hale getirmek için inanç önderlerimizin, cemevi başkanlarımızın ve siz değerli gönül insanlarımızın yol göstericiliği ve katkılarınız paha biçilmez” diye konuştu.

Etiketler: Terör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Terörsüz Türkiye’ komisyonu, eski TBMM başkanlarını dinlemek üzere toplandı

Sonraki Haber

Özgür Özel’in üslubu asla kabul edilemez

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı
Politika

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

25 Nisan 2026
DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
Politika

Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Özgür Özel'in üslubu asla kabul edilemez

Özgür Özel'in üslubu asla kabul edilemez

En Güncel Haberler

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı
Yerel Haberler

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

25 Nisan 2026
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak
Spor Haberleri

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

25 Nisan 2026
Gaziantep’te şiddet ve taciz iddiasıyla babasını öldüren çocuk tutuklandı
Yerel Haberler

Gaziantep’te şiddet ve taciz iddiasıyla babasını öldüren çocuk tutuklandı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP sprint yarışında yaptığı kaza sonucu yarış dışı kaldı

Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP sprint yarışında yaptığı kaza sonucu yarış dışı kaldı

- Haberton
25 Nisan 2026

Motogp'de İspanya'da bulunan 4,4 kilometrelik Jerez Pisti'nde gerçekleşen yarışların Q1, Q2 seanslarına çıkan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu sprint yarışında bir...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

25 Nisan 2026
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton