19 Eylül 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Terörsüz bir Türkiye, terörsüz bir bölge demektir

Terörsüz bir Türkiye, terörsüz bir bölge demektir

Haberton - Haberton
7 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Terörsüz bir Türkiye, terörsüz bir bölge demektir
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bölgemizde terör örgütlerinin büyük bir vekalet aparatı olarak kullanıldığını biliyoruz. Bölgedeki neredeyse her ülkenin birliği ve dirliğinin terör örgütleri marifetiyle ortadan kaldırıldığı bir süreci, uzunca bir dönemdir yaşıyoruz. Türkiye bu oyunu bozmaktadır. Terörsüz bir Türkiye, açıkçası, terörsüz bir bölge demektir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Şeref Holü’nde düzenlenen ‘Samsun’a İstiklal Madalyası Takdim Töreni’ne konuştu. Törene; Kurtulmuş’un yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Meclis Başkan Vekili Tekin Bingöl, Samsun Valisi Orhan Tavlı, grup başkan vekilleri, milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende, Samsun’a 1924 yılında TBMM tarafından verilmesi kararlaştırılan ancak tevdi edildiğine dair herhangi bir bilgi veya belgeye ulaşılamayan İstiklal Madalyası’nı ve beratı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Samsun Valisi Orhan Tavlı’ya takdim etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Samsun’a İstiklal Madalyası ve beratın verilmesinin anlamlı olduğunu belirterek, “Tarih sadece statik bir anlatı değildir. Bu aziz millet, tarihi boyunca nice büyük başarılar kazanmış, nice zor dönemlerden geçmiş, nice büyük badireler atlatmış ama her birisinden de yüzünün akıyla geçmiş ve tarih boyunca hep dimdik ayakta durabilmeyi başarmış, hep başı dik olarak ileriye doğru yönelmiştir. Bizim milletimizin, tarihin hiçbir safhasında durduğu, duraksadığı, geri adım attığı ve hedefinden vazgeçtiği görülmemiştir. Tam bir asır önceki o şartları düşünün; bugün burada, bu imkanlar içerisinde geçmişi değerlendirmek, konuşmak kolay. Bütün çevremiz Akif’in, ‘Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ dediği gibi, 72 düvel tarafından sarıldığı, insanlığın, vicdanın, insafın son kalesi olan Anadolu topraklarının müstemleke haline getirilmeye çalışıldığı bir dönemde, bu millet yokluklar üzerinden ayağa kalkmayı başarabilmiştir. Dolayısıyla tarihe baktığımızda hem gururla yaşananları gözden geçireceğiz hem de aynı zamanda tarihte olanları ileriye doğru hareket etmemizde bize motivasyon sağlaması için bir güç olarak kullanacağız” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ HEDEFLERLE BÜTÜNLEŞMEMİZ LAZIM’

Kurtulmuş, Milli Mücadele yıllarında birlik ve beraberlik ruhu, bağımsızlık ve özgürlük duygularının öne çıktığını söyleyerek, “Bir asır evvelki tablonun neredeyse bire bir benzerini yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Yine bölgemiz ve dünya fevkalade büyük çatışmalara, gerilimlere ve çok büyük altüst oluşlara sahne olmaktadır. Özellikle dünyanın yaşadığı en önemli olayların neredeyse tamamı, Türkiye’nin etrafında cereyan etmektedir ve maalesef bir sürü istikrarsızlık unsuru, doğrudan doğruya Türkiye’yi de etkilemektedir. Bu çerçevede diyoruz ki; ‘O dönemden kazandığımız bu mirası, bugünü okumak için de önemli bir ders olarak kullanmak zorundayız.’ Bunun en başında iç cephemizi tahkim etmek, içerideki farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmek, milli hedefler etrafında bütünleşme becerisini gösterebilmek, herhalde en önemli özelliğimiz olmalıdır. Onun için diyoruz ki; ‘İleriye doğru 19 Mayıs ruhunu anlamak için yapacağımız şey; ayrışmayı değil, bütünleşmeyi ortaya koyabilmektir.’ Ayrışma yerine bütünleşmeyi, ortak hedeflerle, milli hedeflerle bütünleşmeyi başarabilmemiz lazım” diye konuştu.

‘ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA SONUNA KADAR SAYGILI OLUNACAK’

Türkiye’nin hassas bir dönemde iç cepheyi tahkim etme kararlılığından vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, “Şehit ailelerimizin temsilcilerinin ve gazilerimizin olduğu bir ortamda, bu yeni süreç konusunda ola ki birtakım çekinceler, düşünceler olabilir. Şunu çok açık söylemek isterim; TBMM’de başlatılan bu süreç, asla bir müzakere süreci değildir. Terör örgütünün kendisini feshetme kararından sonra ortaya çıkan yeni durumun değerlendirilmesi, bu adımda TBMM çatısı altında atılabilecek adımların tavsiye ve tespit edilerek TBMM Genel Kurulu’na, Meclis’in iradesine sunulmasıdır. Bu çerçevede, terör örgütüyle bir müzakere değil, tam tersine ‘Terörsüz Türkiye’nin sağlanabilmesi için terör örgütünün feshiyle birlikte başlayan sürecin yeniden değerlendirilmesidir. Bu çerçevede şunu da görüyoruz; bölgemizde terör örgütlerinin büyük bir vekalet aparatı olarak kullanıldığını biliyoruz. İsimlerini vermiyorum ama bölgedeki neredeyse her ülkenin birliği ve dirliğinin, terör örgütleri marifetiyle ortadan kaldırıldığı bir süreci uzunca bir dönemdir yaşıyoruz. Türkiye bu oyunu bozmaktadır. Terörsüz bir Türkiye açıkçası, terörsüz bir bölge demektir. İnşallah bunu da hep beraber kuracağız. 100 yıllık Cumhuriyetimizin 50 yılı terörle, acıyla, ölümle, mücadeleyle geçti. Türkiye’nin nereden baksanız 3 trilyon dolara yakın maddi kaybı oldu. On binlerce evladımız, gencimiz şehit oldu. Memleketi korumak için kamu görevlilerimiz görevleri başında canlarını feda ettiler, şehit oldular. Bu ağır bedeli bir daha ödememek için bu memlekette birliği, asırlık kardeşliğimizi yeniden inşa etmek mecburiyetindeyiz. Şundan emin olunuz ki bu süreç içerisinde her bir şehidimizin anısı, hatırası ve acısı, yolumuzu aydınlatan bir ışık olacak. Şehitlerimizin hatırasına sonuna kadar saygılı olunacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

‘ÇALIŞMALARIMIZI HASSAS BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise Samsun’a verilen İstiklal Madalyası’nın, 101 yıl geçmesine rağmen anlamını yitirmediğini aktararak, şöyle konuştu:

“Uluslararası ilişkilerde çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği kritik bir süreçten geçiyoruz. Sadece bölgesel dinamikler boyutuyla değil, küresel denklemler açısından da müstesna bir yere sahip olan ülkemiz, bu hassas ortamda jeostratejik konumu ve etkinliği nedeniyle doğrudan veya dolaylı olarak karmaşık problemlerle yüzleşmek durumunda kalıyor. Tüm bu gelişmelerin bize verdiği mesaj gayet açık; ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik, huzur ve mutluluğu için güçlü ve caydırıcı olmalıyız. Bunun bilincinde Milli Savunma Bakanlığı olarak gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nitekim son yıllarda kahraman Mehmetçiğimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ve korucularımızın da yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği etkili operasyonlar neticesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde ettik. Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu devlet iradesi ve sizlerin desteğiyle ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Artık hem ülkemiz hem de bölgemiz için yeni bir tarihi sayfa açılmıştır. Halihazırda ilgili kurumlarımızla koordineli bir şekilde ve rasyonel bir yaklaşımla süreci yönetmek için çalışmalarımızı hassas bir şekilde sürdürüyoruz. Gazi Meclisimizin de Sayın Meclis Başkanı riyasetinde teşkil ettiği komisyonla, sürece yönelik aktif katkılar sağlayacağına, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek kararlara öncülük edeceğine yürekten inanıyorum.”

Etiketler: Numan KurtulmuşTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Putin ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Kremlin’de bir araya geldi

Sonraki Haber

Karabük’te orman yangını; Yeşilköy köyü boşaltıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

YENİ Parti’den SPK’ya 131 fon sorusu: ‘On ay boyunca ne beklendi?’
Politika

YENİ Parti’den SPK’ya 131 fon sorusu: ‘On ay boyunca ne beklendi?’

19 Eylül 2026
Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz
Politika

Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz

19 Eylül 2026
Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı
Politika

Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı

19 Eylül 2026
Mansur Yavaş’tan Tarihi Kentler Birliği’nde 300 milyon TL’lik proje mesajı
Politika

Mansur Yavaş’tan kültürel miras projeleri için 250-300 milyon liralık kaynak açıklaması

19 Eylül 2026
Özgür Özel’den Erdoğan’a “hodri meydan”: Gel Bursa’da seçimleri yenileyelim
Politika

Özgür Özel’den Erdoğan’a “hodri meydan”: Gel Bursa’da seçimleri yenileyelim

18 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 19 Eylül 2026
İstanbul Havalimanı faaliyetlerinde dev istihdam: "472 bin kişilik istihdama ulaşmayı öngörüyoruz"
Politika

İstanbul Havalimanı faaliyetlerinde dev istihdam: “472 bin kişilik istihdama ulaşmayı öngörüyoruz”

18 Eylül 2026
Sonraki Haber
Karabük'ün Arcak köyü yakınlarında orman yangını

Karabük'te orman yangını; Yeşilköy köyü boşaltıldı

En Güncel Haberler

Pirelerin istila ettiği binadan çıkarılan köpeğe, kendisini kurtarıp sahiplenen avukatın adı verildi
Yerel Haberler

Pirelerin istila ettiği binadan çıkarılan köpeğe, kendisini kurtarıp sahiplenen avukatın adı verildi

19 Eylül 2026
Tahra ile oğlunu öldürdü, gelini ve torununu yaraladı
Yerel Haberler

Tahra ile oğlunu öldürdü, gelini ve torununu yaraladı

19 Eylül 2026
CHP Kale ilçe başkanı uyuşturucudan tutuklandı
Yerel Haberler

CHP Kale ilçe başkanı uyuşturucudan tutuklandı

19 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Diyarbakır’da ‘Sokaklar Güvende’ operasyonunda 26 şüpheli tutuklandı

19 Eylül 2026
Yaşam

Kuraklığı önlemede ‘su hasadı’ yöntemi ile 2 kattan fazla başarı

19 Eylül 2026
Yaşam

Kars’ın en yüksek noktası Aşık Dede Zirvesi olarak belirlendi

19 Eylül 2026
Yaşam

TÜDKİYEB Başkanı Saldırıcıer: Küçükbaş hayvan sayımız 60,8 milyona ulaştı

19 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kuraklığı önlemede 'su hasadı' yöntemi ile 2 kattan fazla başarı

Kuraklığı önlemede ‘su hasadı’ yöntemi ile 2 kattan fazla başarı

- Haberton
19 Eylül 2026

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İkçü) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen öncülüğünde 3 yıldır yürütülen, yağmur suyunu toprakta tutan...

Çocuklarda özgüven eksikliği nasıl anlaşılır? Bu belirtiler gözden kaçabiliyor

Sosyal medyada çocukların hangi bilgileri paylaşılmamalı? Masum görünen bu paylaşımlar risk oluşturabilir!

Her gün yumurta yemek zararlı mı? Günde kaç yumurta yenmeli?

Halka açık Wi-Fi üzerinden banka hesabına girilir mi? Hesabınız saniyeler içinde riske girebilir

Güncel Haber

Pirelerin istila ettiği binadan çıkarılan köpeğe, kendisini kurtarıp sahiplenen avukatın adı verildi

Pirelerin istila ettiği binadan çıkarılan köpeğe, kendisini kurtarıp sahiplenen avukatın adı verildi

19 Eylül 2026
Tahra ile oğlunu öldürdü, gelini ve torununu yaraladı

Tahra ile oğlunu öldürdü, gelini ve torununu yaraladı

19 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton