26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Teğmenlerimiz yalnız değildir, övünç kaynağımızdır

Teğmenlerimiz yalnız değildir, övünç kaynağımızdır

Haberton - Haberton
20 Kasım 2024 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Teğmenlerimiz yalnız değildir, övünç kaynağımızdır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Teğmenlerimiz yalnız değildir. Övünç kaynağımız ve gurur vesikamızdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Dört yandan, dört koldan balyozlarla vurdular ama yıkamadılar; 3 genç kadının okul birincisi olduğu bir Türk ordusu gerçeğini yıkamadılar. İşin aslı budur. Teğmenlerimiz yalnız değildir. Bizim itibarımız onlardır, aslına bakarsanız. Övünç kaynağımız ve gurur vesikamızdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, devleti devlet yapan şeyin, vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini olduğunu söyleyerek, “Bunu da asli ve sürekli kamu hizmetlerini icra ederek yaparlar. Nedir o hizmetler? Adalet, güvenlik ve dış politikadır; sağlık, eğitim ve savunmadır. Bu 6 görev içerisinde, 2 tanesinin başındaki bakanlıkta milli sıfatı bulunur. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı. Buradaki milli vurgusu, bu hizmetlerin tüm yurt sathında aynı şekilde ve aynı amaçla yapılması gerektiğini vurgular. Yani hepimiz içindir, icraatlar sürekli ve tutarlı olmak zorundadır. İktidarların değişken kararları ve seçim propagandaları ile değil, devletin sürekli politikaları ile hayata geçirilirler. Bu yüzden de Türk devleti o 2 bakanlığın görevlerini belirlerken, özellikle altlarını ‘Milli’ diye çizmiştir. Elbette ki devlet aklı ve refleksi ile bu bakanlıkların önüne ‘Milli’ sıfatı konulması, hükümetlerin ve idarecilerin milli hassasiyetler taşıdığı Türkiye için geçerli ve anlamlıydı. Üzülerek söylüyorum, günümüz Türkiye’si için değil. Çünkü ben, kendi uydurdukları ‘Yerli ve milli’ masallarından bahsetmiyorum. Türklüğe ve Cumhuriyet’e dair olan millilikten bahsediyorum. Açıktır ki saray kayyumu altındaki Türkiye’de, bu 2 bakanlığın ve 2 asli kamu hizmetinin sadece ismi milli kalmıştır. Aksi olsaydı bir başıbozuk, Milli Eğitim Bakanı diye atanamaz, diğeri ise Atatürk ve laik Cumhuriyet’e bağlılık yemini eden teğmenlerin ihraçlarını akla bile getirmezdi. Türk nesillerini yok etmekten sorumlu bakanın, burada ne zırvaladığını tekrarlamayacağım. Memleketi ahır zannetmelerinin sonuçlarıdır bunlar. Sadece şunu söylemekle yetineyim, Erdoğan sebep, Yusuf Tekin sonuçtur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Teğmenlerimiz yalnız değildir. Övünç kaynağımız ve gurur vesikamızdır" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Teğmenlerimiz yalnız değildir. Övünç kaynağımız ve gurur vesikamızdır” dedi.

‘KOZMİK ODAYA GİRİLİRKEN DÜŞÜNECEKTİNİZ İTİBARI’

Dervişoğlu, Kara Harp Okulu Komutanlığı mezuniyet töreninde gerçekleştirilen kılıçlı yeminle ilgili yürütülen disiplin sürecine ilişkin, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz; Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten almaya çalıştıkları intikam, onlara dair hırsları ve kinleri bitmediği için en ufak meselede deliye dönüyorlar. Cumhuriyet’ten ala ala bitiremedikleri intikamlarını şimdi de genç teğmenlerimizden almaya kalkışıyorlar. Ne demişti teğmenlerimiz? Ne diye yemin etmişlerdi? ‘Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene’ diye de bitirmişlerdir. Bu yeminin neresinden kim ne saikle gocunmuştur? Aslına bakarsanız onu öğrenmek istiyorum. Şimdi bu teğmenlerimizi ve onların şerefli komutanlarını Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) atma planlarının asıl sebebini bir kere daha anlamış oluyoruz. Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun namus ve şerefi, vatan toprakları ve bağımsızlık. Bunların içinde 4 ana unsur var. İşte bu meseleler, TSK’nın itibarını zedeliyormuş. Öyle demeç veriyor etrafa Milli Savunma Bakanlığı, çünkü 22 yıldır yıkamadılar.

Dört yandan, dört koldan balyozlarla vurdular ama yıkamadılar; 3 genç kadının okul birincisi olduğu bir Türk ordusu gerçeğini yıkamadılar. İşin aslı budur. Teğmenlerimiz yalnız değildir. Bizim itibarımız onlardır, aslına bakarsanız. Övünç kaynağımız ve gurur vesikamızdır. Onların ‘itibar’ dediği, saray sevicilerin itibardan ne anlam çıkardıklarını biz biliyoruz; ama Kozmik Oda’ya girildiğinde ‘itibar’ denen kavramı akıllarının uçlarına bile getirmediler. O zaman düşünecektiniz itibarı. Gizli belgeleri Amerikan istihbaratına hediye ederken düşünecektiniz. İtibarı, sınırları koruma görevini askıya alırken düşünecektiniz. Valilere, ‘PKK’ya operasyon yapmayın’ talimatı verirken düşünecektiniz. Rus uçağını birtakım aklıevvellerin aklına uyup düşürdükten sonra, diyet olarak parasını verip alamadığımız uçaklardan vazgeçerken düşünecektiniz. İtibarı, TSK’nın Genelkurmay Başkanını ihanet ortağınız cemaatle birlikte yargılarken düşünecektiniz. Ali Tatar ölürken düşünecektiniz. Türk ordusunun generallerini, terör örgütlerinin artıklarına selam verdirtirken düşünecektiniz.”

‘ÖCALAN’I, GENCECİK TEĞMENLERE TERCİH EDİYORLAR’

Teğmenlerin ihracı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in demeçleri ve PKK elebaşının Meclis kürsüsüne çağrılmasının, iktidarın kaçakları Türk milletinden üstün tuttuğu ‘Yeni bir millet sistemi projesi’ olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Bu oyunu bozacağız. Vallahi bozacağız, billahi bozacağız. Hedef, üniter devlet ve millet egemenliğe dayanan Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kurumları, kuralları ve millet tanımıyla bir bütün olarak hedef onu yıkma arzularıdır, bunların planı. Amaç, 1923 projesinin mülgasıdır; yani Cumhuriyet’in ilgasıdır. Ve ortaya attıkları her spekülatif veya manipülatif demecin hedefi de budur. Yaptıkları tercih bilinsin isterim; teröristbaşı Öcalan’ı, o gencecik teğmenlere tercih ediyorlar. Buradan açıkça söylüyorum: Türk ordusunu ve onun şerefli subaylarını; Kandil’in gedikli teröristlerine ve İmralı canisine tercih ediyorlar. Buradan açıkça ilan ediyorum. Türkiye elbette ki bizimdir biz bu Cumhuriyet’i kanla ve irfanla kurduk. Kimin ne kadar hevesi olursa olsun, vız gelecek tırıs gidecektir” dedi.

İktidarın sadece teğmenlerin ettiği yemine değil, millet adına edilen her türlü yemine karşı olduğunu söyleyen Dervişoğlu, bunun en büyük delilinin de Andımız’ın kaldırılması olduğunu ifade etti. Dervişoğlu, konuşmasının sonunda, salonda bulunanlarla birlikte Andımız’ı okudu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İş Bankası ilk Turizm İhtisas Şubesi’ni Antalya’da açtı

Sonraki Haber

Harp okullarımız siyasetin malzemesi yapılmamalı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Harp okullarımız siyasetin malzemesi yapılmamalı

Harp okullarımız siyasetin malzemesi yapılmamalı

En Güncel Haberler

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026
Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Yerel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

- Haberton
25 Nisan 2026

Süper Lig’in 31’inci haftasında Zecorner Kayserispor sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Zecorner Kayserispor Teknik...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton