5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - TBMM’de bu hafta: Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak

TBMM’de bu hafta: Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak

Haberton - Haberton
1 Haziran 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
TBMM'de bu hafta: Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda bu hafta Meclis’in 28’inci Yasama Dönemi’nin ikinci yarısı için Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak.

Genel Kurulda ayrıca, infaz düzenlemelerini de içeren, ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşülecek.

TBMM’de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Genel Kurulda, 28’inci Dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak. AK Parti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, İYİ Parti ise İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’yı aday gösterdi. CHP ve Yeni Yol grubunun adayının ise bugün belli olması bekleniyor. Salı günü yapılması planlanan seçimler; kapalı oylama usulüyle yapılacak. Adaylar, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunu alamadığı takdirde üçüncü tura geçilecek. Bu tur da yer alacak olan 2 aday salt çoğunluğa ulaşamazsa dördüncü turda yapılacak seçimlerde en fazla oy alan aday, başkan seçilecek. Diğer yandan Meclis Başkanlığıyla birlikte Başkanlık Divanı da yenilenecek.

TEHDİT SUÇUNA YÖNELİK HAPİS CEZALARI ARTACAK

Genel Kurul başkanlık seçimlerinin ardından infaz düzenlemelerini de içeren, ”Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşülecek. Teklifle, suça teşebbüs halinde faile ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları yerine verilecek süreli hapis cezalarının alt ve üst sınırı ile kasten yaralama ve tehdit suçuna yönelik hapis cezaları artırılacak. Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullananlara uygulanacak hapis cezasının alt sınırı 3 aydan 6 aya yükseltilecek. Hukuka aykırı bir davranışla kara ulaşım aracının hareketini engelleyen, durduran veya gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar, hava ulaşım aracının hareketini engelleyen veya başka yere götüren kişiye 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Kasıtlı suçlardan toplam 3 yıl veya daha az hapis cezasına mahkum olanlar ile taksirli suçlardan toplam 5 yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkum olan çocuk hükümlüler hakkında verilen cezalar doğrudan çocuk eğitim evlerinde yerine getirilecek.

AĞIR HASTALIĞI OLANLAR CEZALARINI KONUTTA ÇEKEBİLECEK

Açık ceza infaz kurumunda veya çocuk eğitim evinde bulunan ve koşullu salıverilmesine 1 yıl veya daha az süre kalan iyi halli bir hükümlünün, denetimli serbestlik tedbirinden yararlanabilmesi için 5 günden az olmamak üzere koşullu salıverilme tarihine kadar ceza infaz kurumunda geçirmesi gereken sürenin en az onda birini cezaevinde geçirmiş olması gerekecek. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olanlar hariç, ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenler cezasını konutunda çekebilecek.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Genel Kurul görüşmelerinin yanı sıra komisyon çalışmaları da devam edecek. Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Niğde ve Kayseri illerine yapılan çalışma ziyaretini değerlendirilmek üzere toplanacak. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri de gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CHP’nin TBMM Başkan adayı belli oldu

Sonraki Haber

ABD, İran’a nükleer anlaşma teklifini sundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Esenboğa Havalimanı'nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu
Öne Çıkan

Esenboğa Havalimanı’nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

MSB’den bedelli askerlik ücretine ilişkin flaş açıklama!

5 Haziran 2026
TBMM'deki taciz davasında tahliye kararı: 4 tutuklu sanık serbest bırakıldı
Öne Çıkan

TBMM’deki taciz davasında tahliye kararı: 4 tutuklu sanık serbest bırakıldı

5 Haziran 2026
Özgür Özel Trabzon'dan seslendi; "Tarihin doğru tarafındasınız"
Öne Çıkan

Özgür Özel Trabzon’dan seslendi; “Tarihin doğru tarafındasınız”

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Emekliye yapılacak 5 aylık enflasyon zammı kesinleşti

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

ENAG, mayıs ayı enflasyonunu açıkladı!

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
ABD, İran’a nükleer anlaşma teklifini sundu

ABD, İran’a nükleer anlaşma teklifini sundu

En Güncel Haberler

Haberler

Mardin’de iki aile arasında taşlı, sopalı kavga: 8 yaralı

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz
Politika

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
Cabral, Trabzonspor'a imza için hazır
Spor Haberleri

Cabral, Trabzonspor’a imza için hazır

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin merkezli 15 ilde yasa dışı bahis operasyonu; 15 tutuklama

5 Haziran 2026
Yaşam

Yalova’da kayıp olarak aranan Yusuf’un sahilde cansız bedeni bulundu

5 Haziran 2026
Yaşam

Kayıp olarak aranıyordu, denizde cansız bedeni bulundu

5 Haziran 2026
Yaşam

Zonguldak’ta 151 dosya uzlaştırma yoluyla kapandı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi

İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi

- Haberton
5 Haziran 2026

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi. DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Anayasa Mahkemesinin...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Mardin’de iki aile arasında taşlı, sopalı kavga: 8 yaralı

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton