7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - TBMM’de Akın Gürlek kavgası; Osman Gökçek Mahmut Tanal’ı yumrukladı

TBMM’de Akın Gürlek kavgası; Osman Gökçek Mahmut Tanal’ı yumrukladı

Haberton - Haberton
11 Şubat 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TBMM'de Akın Gürlek kavgası; Osman Gökçek Mahmut Tanal'ı yumrukladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM’de Akın Gürlek kavgası; Adalet Bakanlığına atanan Akın Gürlek’in yemin töreni öncesi Meclis’te arbede yaşandı.

Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı olarak atanan Mustafa Çitfçi, TBMM Genel Kurulu’nda, yemin etti. Yemin töreni sırasında CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, trafik düzenlemelerini içeren, ‘Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmek üzere Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, teklife ilişkin görüşmeler öncesinde yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi yemin etti. Yemin öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek’in bakanlık görevine atanması anayasaya aykırıdır. Kendisi İstanbul’da yargıyı siyasallaştırmıştır” dedi.

CHP’Lİ EMİR’DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurulu’nda yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin yemin töreni sırasında çıkan kavga üzerine açıklama yaptı. Emir, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmesiyle ilgili, “Siyasetçi kimliğiyle başsavcılık yapmış birisinin Adalet Bakanlığı görevine getirilmesi aslında Cumhuriyet’e ve demokrasiye meydan okumaktır. Bunu sadece bir Adalet Bakanı ataması gibi değerlendirmemek gerekir. Şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan birçok bakan atadı ve biz de o bakanların yeminine eşlik ettik. Anayasa’ya uygun yapılanlara elbette eşlik ederiz. Ancak Anayasa ve İç Tüzük çiğnenerek yapılan bir yemini hem de anayasa ve hukuk tanımayan, siyasallaşmış yargının aparatı haline dönüşmüş, İstanbul’da başta cumhurbaşkanı adayımız olmak üzere seçilmiş belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı cezaevine koymak için özel tasarım iftiracılarla oluşturulmuş iddianameleri yazan başsavcının ödüllendirmesi elbette kabul edilemezdi ve etmeyeceğiz. Biz Türkiye’de her zaman hukukun üstünlüğünden ve bağımsız yargıdan yana olacağız” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ise atamanın anayasaya aykırı olmadığını belirterek, “Anayasa ve İç Tüzük hükmü açıktır. Atanan bakanların milletin huzurunda yemin etmesi gerekir. Bize bu yetkiyi milletimiz vermiştir. Yüzde 53 oy aldık. Murat Bey, ‘Bu yetkiyi nereden aldınız?’ diyor. Bu yetkiyi anayasadan, milletin verdiği helal oylardan alıyoruz” diye konuştu.

‘USUL TARTIŞMASI AÇMANIZI TALEP EDİYORUM’

Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Anayasa ve İç Tüzük hükümlerini okudu ve yemin töreni işleminin aykırı olmadığını söyledi. Bunun üzerine tekrar söz alan CHP’li Emir, “Anayasa uyarınca hakimler ve savcılar görevlerinden istifa etmedikleri sürece siyaset yapamazlar. Adalet Bakanlığı siyasi bir görev olduğuna göre ve şu halde başsavcılık görevinin devam edip etmediği konusunda tereddüt vardır. Görevden alındığı veya istifa ettiği yönünde bizde bir malumat yoktur. Bu nedenle usul tartışması açmanızı talep ediyorum” dedi.

FİZİKİ ARBEDE YAŞANDI

AK Parti’li Gül, usul tartışmasının açılamayacağını ifade etti ve yemin törenine geçilmesini talep etti. Meclis Başkan Vekili Bozdağ da tutumunun yanlış olmadığını belirtti ve Adalet Bakanı Akın Gürlek’i yemin etmek üzere kürsüye davet etti. Bunun üzerine CHP milletvekilleri kürsüye doğru hareket etti. AK Parti grubu da kürsüye yönelince milletvekilleri karşı karşıya geldi. Meclis Başkan Vekili Bozdağ, Bakan Gürlek’ten yemin etmesini isterken milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar eşliğinde arbede yaşandı. Bu sırada AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ile CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yumruk yumruğa kavga etti. Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Bozdağ, birleşime 15 dakika ara verdi.

BAKANLAR YEMİN ETTİ

Ara boyunca AK Parti’li milletvekilleri kürsüden ayrılmadı. Aranın ardından Genel Kurul yeniden toplandı. Meclis Başkan Vekili Bozdağ, Bakan Gürlek’i tekrar yemin etmek üzere kürsüye davet etti. Bakan Gürlek, AK Parti milletvekillerinin çevresinde toplandığı kürsüde yemin etti. Bu sırada CHP milletvekilleri anayasa kitapçığı fırlattı. Bakan Gürlek yeminini tamamladı. Daha sonra Bakan Çiftçi, yine AK Parti’li milletvekillerinin arasında yemin etti. Meclis Başkanvekili Bozdağ, birleşime 15 dakika ara verdi.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEM Parti İmralı heyetini kabul etti

Sonraki Haber

Akın Gürlek’in Adalet Bakanlığı’na atanmış olması tam bir skandaldır

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ahbap Derneği'nin faaliyetleri durduruldu, yönetimine kayyım atandı
Öne Çıkan

Ahbap Derneği’nin faaliyetleri durduruldu, yönetimine kayyım atandı

7 Ağustos 2026
Fatih'te 19 yaşındaki Ali'nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Fatih’te 19 yaşındaki Ali’nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

7 Ağustos 2026
30 ilde DEAŞ operasyonu: 104 gözaltı
Öne Çıkan

30 ilde DEAŞ operasyonu: 104 gözaltı

7 Ağustos 2026
Şişli’de öldürülen Nilda Müge, katilini görmüş ama emin olamamış
Öne Çıkan

Şişli’de öldürülen Nilda Müge, katilini görmüş ama emin olamamış

7 Ağustos 2026
Menderes Belediye Başkanı Çiçek dahil 16 şüpheli adliyede
Öne Çıkan

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 16 kişi adliyede

7 Ağustos 2026
Kuşadası Belediyesi'ne operasyon; 15 gözaltı
Öne Çıkan

Kuşadası Belediyesi’ne operasyon; 15 gözaltı

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Akın Gürlek'in Adalet Bakanlığı'na atanmış olması tam bir skandaldır

Akın Gürlek'in Adalet Bakanlığı'na atanmış olması tam bir skandaldır

En Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Antalya'da denize giren Muhammet ve Uğur boğuldu
Yerel Haberler

Antalya’da denize giren Muhammet ve Uğur boğuldu

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

DMD’li Kerem, koşmak, oynamak, hayallerine kavuşmak istiyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Valilik otoparkında unutulan valizlerden kıyafet çıktı

Valilik otoparkında unutulan valizlerden kıyafet çıktı

- Haberton
7 Ağustos 2026

Bursa Valiliği Ek Hizmet Binası Otoparkı'nda unutulan 2 valiz polis ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan kontrollerde valizlerden kıyafetler çıktı. Osmangazi ilçesi...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton