5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - TB2 İHA’lara yönelik linç kampanyasını kınıyoruz

TB2 İHA’lara yönelik linç kampanyasını kınıyoruz

Haberton - Haberton
30 Temmuz 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TB2 İHA'lara yönelik linç kampanyasını kınıyoruz

TB2 İHA'lara yönelik linç kampanyasını kınıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hem devlet kurumlarını hem de dünyanın dört bir yanında ülkemizi gururlandıran Bayraktar TB2 İHA’ların yangınla mücadelede kullanılmasını hedef alan linç kampanyasının halen devam ettiğini görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Sözde gazetecilik ve siyaset kılığına girmiş bu sinsi kampanyalarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

AK Parti’li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaz aylarında artan sıcaklıklarla ortaya çıkan yangınların yeşil vatanı tehdit ettiğini belirterek, “Orman Genel Müdürlüğü’müz (OGM) ve devletimizin diğer birimleri büyük fedakarlıklarla yangınlarla mücadele etmektedir. Yangınla mücadele eden kahraman işçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. OGM’nin kara ve hava filosu İHA’larla desteklenmektedir. Türkiye, İHA’ları yangın tespitinde kullanan Avrupa’da birinci, dünyada ikinci ülke olarak yangınla mücadelede referans bir ülke olmuştur.

Yangın tehdidiyle mücadele ederken, yalan haberin ve yalan siyasetinin sinsi bir tehdit olarak ortaya çıktığını bir kere daha gördük. Her zaman olduğu gibi milli kazanımlara husumetle yaklaşanlar yine ortaya çıktı. OGM’nin yangınla mücadelesine gölge düşürmeye ve Milli Teknoloji Hamlemizin öncü sembollerinden Bayraktar TB2 İHA’ların yangınları önlemede kullanılmasını, siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş linç kampanyası ile hedef almaya çalışıyorlar. Seçim öncesi de sözde siyaset ve gazetecilik kılığında ortaya çıkan linç kampanyasına milletimiz gereken cevabı vermişti” dedi. 

‘YALAN İDDİALARA HEM DEVLET HEM DE BAYKAR NET CEVAPLAR VERMİŞTİR’

Çelik, açıklamasının devamında, “Ortaya koyulan yalan iddialara hem devlet kurumları hem de Baykar net ve açık cevaplar vermiştir. Bununla birlikte hem devlet kurumlarını hem de dünyanın dört bir yanında ülkemizi gururlandıran Bayraktar TB2 İHA’ların yangınla mücadelede kullanılmasını hedef alan linç kampanyasının halen devam ettiğini görüyor ve şiddetle kınıyoruz.

Sözde gazetecilik ve siyaset kılığına girmiş bu sinsi kampanyalarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Malum çevreler, Türkiye’nin milli servet ve kazanımlarına düşmanlık ediyorlar ve aynı zamanda Türkiye’nin afetle mücadelesini de hedef alıyorlar. Oysa i devlet kurumlarımız, yangınla mücadele alanında gelişen İHA teknolojilerden yararlanarak dünyada referans ülke haline gelmiş, bu alanda diğer devletlere örnek olmuştur. Tüm alanlarda Milli Teknoloji Hamlemize öncülük eden firmalarımızla gurur duyuyoruz. Bunlar Türkiye’nin milli kazanımlarıdır” ifadelerini kullandı. 

‘BU TEKNOLOJİ SAYESİNDE 3 BİN 55 YANGIN ERKENDEN TESPİT EDİLMİŞTİR’

Çelik, İHA teknolojilerinin sadece milli savunmaya katkı sunmakla kalmayıp, yeşil vatanın korunmasında da stratejik bir rol oynamaya başladığını ifade ederek, “Bu sayede başta her türlü felaketten etkilenebilecek vatandaşlarımız olmak üzere Orman Teşkilatımızın ve gönüllülerimizin hayati risklere maruz kalma olasılıkları azalmıştır. Bu teknolojilerin kullanılmasına dair tüm ihale süreçleri açık ve şeffaf şekilde yürütülmüştür. Bu teknoloji sayesinde Orman Genel Müdürlüğü yetkililerimiz 2020 yılından bu yana 3 bin 55 yangını erkenden tespit etmiştir.

Yine bu sayede ilgili birimlerimizin söz konusu yangınlara ilk müdahale süresi 40-45 dakikadan 10 dakikaya kadar düşmüştür. Doğaya ve çevreye sahip çıkmamıza stratejik katkı sunan teknolojilerimizi hedef alan çevreler ise tüm bu gerçekleri göz ardı ederek sadece yalan haber ve yalan siyaseti üretmeyi tercih etmekteler. Malum çevreler ilgili kurumlarımızın şeffaf bir şekilde yürüttüğü ihale süreçlerine dair herhangi bir objektif kritere dayanmaksızın çirkin bir şekilde dil uzatıyorlar” dedi. 

‘YEŞİL VATANIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Çelik, devlet kurumlarının İHA teknolojilerden yararlanmasının, dünyada uçuş/saat performansı ile verilen hizmetlere göre uygun ve kamu yararı gözetilerek sağlandığını belirterek, “Siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş sinsi linç kampanyalarını yürütenler, belgeler ve rakamlar karşısında bir kere daha yalancı durumuna düşmüşlerdir. Bu çevreler özellikle OGM ve Baykar iş birliğini hedef alarak sinsi niyetlerini ortaya koymaktadır. Yapılan Bayraktar TB2 kiralaması, dünyadaki benzer uçuş/saat maliyetli kiralamalardan en az 6 kat daha ucuzdur.

Ayrıca 4 Bayraktar İHA da Baykar tarafından ücretsiz olarak OGM’nin kullanıma sunulmuştur. Operasyona dair bakım, onarım, yakıt, personel, altyapı vb. tüm masrafları da Baykar tarafından üstlenilmektedir. Yeşil vatanımızı daha güçlü şekilde koruma adına kazanım olan ve gurur duyduğumuz söz konusu teknolojilerden daha ileri düzeyde yararlanma kararlılığındayız. Mavi vatanımızı nasıl savunuyorsak, yeşil vatanımızı da aynı kararlılık, hassasiyet ve üstün teknoloji ile korumaya devam edeceğiz.

Bu üstün teknolojilere öncülük eden tüm mühendislerimize, emek veren tüm işçilerimize ve firmalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başbakanlığı döneminden beri ülkemizin bu milli kazanımları elde etmesini çok güçlü bir siyasi irade ile himaye eden Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu bugün tüm dünyada takip edilmeye çalışılmaktadır. Tüm bu kazanımları her vesileyle hedef alanların ülkemizin demokratik değerlerine olan husumeti ise bu vesileyle bir kere daha ortaya çıkmıştır” dedi.  

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aydın’da Türkiye Tırmanma Şampiyonası başladı

Sonraki Haber

42 senedir top tamiratı yapıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel: Partimizi iktidar yapacağız
Politika

Özgür Özel: Partimizi iktidar yapacağız

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Bakan Tekin Rami Kütüphanesi'nde açılan 'Geleceğin Yazarları' fuarında öğrencilerle biraraya geldi
Politika

Yusuf Tekin, ‘Geleceğin Yazarları’ fuarında öğrencilerle biraraya geldi

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
42 senedir top tamiratı yapıyor

42 senedir top tamiratı yapıyor

En Güncel Haberler

Hava basılan traktör lastiği patladı, 2 işçinin yaralandığı o anlar kamerada
Yerel Haberler

Hava basılan traktör lastiği patladı, 2 işçinin yaralandığı o anlar kamerada

5 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Bursa’da sağanak ve dolu etkili oldu

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş’te mülteci kamplarını ziyaret etti

- Haberton
5 Haziran 2026

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bangladeş ziyareti kapsamında Cox's Bazar'da bulunan Rohingya mülteci kamplarını ziyaret ederek, Türk kurumlarının bölgedeki insani yardım...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Hava basılan traktör lastiği patladı, 2 işçinin yaralandığı o anlar kamerada

Hava basılan traktör lastiği patladı, 2 işçinin yaralandığı o anlar kamerada

5 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton