28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - TAV Havalimanları 2025 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

TAV Havalimanları 2025 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

Haberton - Haberton
18 Şubat 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
TAV Havalimanları 2025 yılı finansal sonuçlarını açıkladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TAV Havalimanları 2025 yılına dair finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Antalya ve Ankara’daki yatırımlarını tamamlayan, Almatı’da yeni yatırım programına başlayan, Gürcistan’da işletme süresini uzatan şirket; toplam 113 milyon yolcuya hizmet verdi. 1 milyar 823 milyon Euro ciro elde etti.

TAV Havalimanları, 2025’te yüzde 6 artışla 113 milyon yolcuya hizmet verdiğini duyurdu. Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan şirket, dış hatlarda 75 milyon, iç hatlarda 38 milyon yolcuya hizmet verdiğini bildirdi. FAVÖK’ün yolcu trafiğinin üzerinde, yüzde 14 arttığı bildirildi. Yönetim kurulunun, 2025 net karından yüzde 50 temettü ödemesi yapma kararını genel kurula sunacağı aktarıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan konuya ilişkin değerlendirmesinde şöyle konuştu:

“2025 yılında dış hat yolcumuz yüzde 6, iç hat yolcumuz yüzde 8 büyüdü. 15 havalimanından oluşan portföyümüzün toplam trafiği 113 milyon yolcuya çıktı. Yıl boyunca jeopolitik gelişmeler ve Türk lirasının göreceli değeri trafiği bir miktar baskılarken, daha kısa süren kış sezonuysa trafiği destekleyen bir unsur oldu. Türkiye dışındaki havalimanlarımız yüzde 9 büyümeyle güçlü bir performans sergiledi ve coğrafi olarak çeşitlendirilmiş portföyümüzün dayanıklılığını bir kere daha gösterdi.

“Devam eden yolcu büyümesi, Ankara’da yeni imtiyaz döneminin başlaması ve BTA’nın Antalya’da büyümesi sonucunda ciromuzu yolcu büyümesinin üstüne çıkardık. 2025 ciromuz yüzde 10 büyümeyle 1 milyar 823 milyon Euro olarak gerçekleşti. FAVÖK cironun da üzerinde, yüzde 14 oranında büyüdü ve 560 milyon Euro’ya ulaştı. Serbest nakit akışı ise yüzde 44 büyüme ile 223 milyon Euro oldu. Kuvvetli nakit akışı sayesinde, yoğun bir yatırım yılında olmamıza rağmen net borcumuz yüzde 6 düşerek 1,6 milyar Euro’ya indi. Net kar 119 milyon Euro tutarında bir kerelik nakit dışı etkilere maruz kaldı ve 51 milyon Euro olarak gerçekleşti.

“2026’nın ocak ayında imzaladığımız anlaşmayla Tiflis Havalimanı’nda işletme süremizi 2031’in sonuna kadar uzattık. Süre uzatımı karşılığında yapacağımız yatırımlarla havalimanının kapasitesini 10 milyon yolcunun üstüne çıkaracağız. Geride bıraktığımız 20 yılda yolcu sayısını 10 kat artırarak Gürcistan havacılık sektörünün büyümesine yaptığımız katkıdan mutluluk duyuyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmak ve operasyonel verimliliğimizi artırmak amacıyla Bodrum ve İzmir’de başladığımız yenilenebilir enerji yatırımlarımızı tamamladık. Bu iki havalimanımızın elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu güneş enerjisinden sağlıyoruz. Bu yıl tüm havalimanlarımızı Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programına dahil ederek 2030’da karbon-nötr olma yolunda önemli bir dönüm noktasını geride bıraktık.

“Antalya Havalimanı’nda hizmete giren yeni terminal binası havalimanının kapasitesini ve hizmet kalitesini artırdı. 2052’ye kadar işleteceğimiz havalimanında bu yaz sezonunda yolcu deneyimini en üst seviyeye taşımış olacağız. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yatırımlarımızı tamamladık ve havalimanını 2050’ye kadar sürecek olan yeni imtiyaz koşullarıyla işletmeye başladık. Havayollarının yeni açtığı direkt uçuşlarla Ankara’da dış hat yolcu güçlü bir şekilde artıyor. Son dört yılda trafiği ikiye katlanan Almatı Havalimanı’nın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için 315 milyon Euro’luk ikinci faz yatırımlarına başladık. Kutsal Toprakların giriş kapısı Medine Havalimanı’nda da yeni dış hatlar terminalinin yapımı devam ediyor.

“Yönetim kurulumuz, 2025 net karımızdan UFRS net karımızın yüzde 50’sine denk gelen 1,3 milyar TL tutarında kar payı dağıtımını genel kurulumuzun onayına sunmaya karar verdi. 2026’da da yüksek yatırım harcamalarına devam etmeyi beklerken, temettü politikamızla uyumlu olan bu dağıtım kararı şirketimizin nakit yaratma kapasitesini ve bilançomuzun gücünü ortaya koyuyor. 2026 yılında 116 ila 123 milyon arasında yolcuya hizmet vermeyi ve 590 ila 650 milyon Euro arasında FAVÖK yaratmayı bekliyoruz. Almatı ve Gürcistan’da yatırımlarımıza devam ederken toplam yatırım harcamalarımızın 330 milyon Euro’nun altında gerçekleşmesini bekliyoruz.

“2026 FAVÖK beklentimiz, 2018’deki tarihi zirve olan 573 milyon Euro’nun üzerinde. Bu dönemde, ortalama işletme süremizi 10 yıldan 32 yıla çıkardık ve şirketimizin geleceğini güvence altına aldık. Tarihimizin en büyük yatırım programını başarıyla tamamladık ve sürdürülebilir büyüme için güçlü bir zemin hazırladık. Bu yıl yolcu trafiğinde büyümeye, operasyonel verimlilik artışına, hizmet kalitesini artırmaya ve portföyümüze eklenecek yeni havalimanı fırsatlarına odaklanacağız. Çeyrek asrı geride bırakan markamızı bugünlere getiren tüm çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İstanbul’un barajlarında doluluk oranı yüzde 40’ı geçti

Sonraki Haber

İki yolcunun bagajından 20 Afrika papağını ele geçirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TİM Başkanı Gültepe: Türk yatırımcı için Suriye'de fırsat var
İş Dünyası

Türkiye ile Suriye arasında ticarette yeni dönem! Hedef 10 milyar dolar

27 Ağustos 2026
Türk Telekom CEO'su Şahin: "Tivibu ile geleneksel televizyon yayın anlayışını değiştirdik"
İş Dünyası

Türk Telekom CEO’su Şahin: “Tivibu ile geleneksel televizyon yayın anlayışını değiştirdik”

27 Ağustos 2026
Yapı Kredi FRWRD Global ile 7 girişimin, DACH yolculuğu başladı
İş Dünyası

Yapı Kredi FRWRD Global ile 7 girişimin, DACH yolculuğu başladı

27 Ağustos 2026
Simav Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi üretime hazır
İş Dünyası

Simav Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi üretime hazır

27 Ağustos 2026
TÜİK açıkladı: 2025'te aktif girişim sayısı 4 milyon 16 bin 59 oldu
İş Dünyası

TÜİK açıkladı: 2025’te aktif girişim sayısı 4 milyon 16 bin 59 oldu

27 Ağustos 2026
Türkiye Emisyon Ticaret Sistemi Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı
İş Dünyası

Türkiye Emisyon Ticaret Sistemi Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İki yolcunun bagajından 20 Afrika papağını ele geçirildi

İki yolcunun bagajından 20 Afrika papağını ele geçirildi

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton