21 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Tarımsal hasılat 83,2 milyar dolar ile tarihinin en yüksek rakamına çıktı

Tarımsal hasılat 83,2 milyar dolar ile tarihinin en yüksek rakamına çıktı

Haberton - Haberton
31 Temmuz 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin 2025 yılı sonundaki tarımsal hasılatı 83,2 milyar dolar ile tarihinin en yüksek rakamına çıktığını ifade ederek, “Bu sonuçla birlikte Avrupa’da birinci sıradaki yerimizi korurken dünyada da tarımsal hasılatı 7’nci sıraya gelmiş durumdayız. Dünya Bankası’nın açıklamış olduğu verilerle teyit edildiği üzere” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Sivrihisar ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi Sivrihisar Ajans Amirliği’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, üreticilerin buğday teslimatlarını takip etti. Bakan Yumaklı’yı Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve kurum müdürlerince karşıladı. Üretici Faruk Koç’un traktörle getirdiği buğdaylardan numune alarak analizini de gerçekleştiren Bakan Yumaklı, üreticilerle sohbet etti.

Tarımsal üretimin bir ülkenin ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 yılında yeni bir rekora imza atıldığını söyledi. Dünya Bankası’nın 2025 yılına ilişkin verileri değerlendiren Bakan Yumaklı, “Türkiye’nin çiftçileri ve üreticileri olarak, hem ekonomimize katkı hem de gıda arz güvenliğinin garantisi anlamında çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ben bu manada bakanlığımızla omuz omuza vererek tarımsal üretimin çok daha iyi noktalara gelmesi için çalışan gayret eden bütün çiftçilerimize, bütün üreticilerimize oradan tekrar şükranlarımı sunuyorum. Tabii birkaç gün önce, Dünya Bankası’nın açıklamış olduğu 2025 yılı verilerini biz de kamuoyumuzla paylaşmıştık. Buna göre Türkiye’nin 2025 yılı sonundaki tarımsal hasılatı 83,2 milyar dolar ile tarihinin en yüksek rakamına çıkmış durumda. Bu sonuçla birlikte Avrupa’da birinci sıradaki yerimizi korurken dünyada da tarımsal hasılatı 7’nci sıraya gelmiş durumdayız. Dünya Bankası’nın açıklamış olduğu verilerle teyit edildiği üzere” dedi.

Dünya Un Ticaretinde De Birinci Sıradayız

Bakan Yumaklı, tarımsal hasılanın yanı sıra dünya un ticaretinde de Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını söyledi. Türkiye’nin makarna sektöründe ikinci sırada yer aldığını kaydeden Bakan Yumaklı, “Tabii, özellikle Anadolu’nun buğdayın anavatanı olmasından da hareketle bazı kritik ürünlerin, stratejik ürünlerin ülkemizdeki üretimiyle alakalı çok yoğun bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Çünkü iklim değişikliği de dahil olmak üzere hem tohum çeşitlerinin geliştirilmesi hem de birim alandan alınan verimin arttırılması ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu noktada buğdayın ve özellikle son dönemde devam eden hububatın, buğday başta olmak üzere, stratejik ürünler olarak üretim planlamasının içerisindeki yeri son derece önemli. Dünya un ticaretinde de birinci sıradayız, un ihracatında. Makarna da ikinci sıradayız. Tabii bunların sadece belli dönemlerde değil, sürdürülebilir olarak devamının sağlanması gerekir. Bu noktada da dünyadaki konjonktürü de dikkate alarak sanayi ile birlikte yani bunu işleyen un sanayisi ve diğer ürünlerle ilgili işlem yapan sanayi ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz” diye konuştu.

Son 66 Yılın En İyi Yağışlarını Aldık

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin bu dönemde son 66 yılın en iyi yağışlarını aldığını söyledi. Buğday hasadının yüzde 73’nün tamamlandığını anlatan Bakan Yumaklı, “Bu yıl yağışlar çok iyi gitti. Son 66 yılın en iyi yağışlarını aldık. Ülkede de hububat hasadıyla alakalı, arpa ve buğdayla alakalı hasatta buğdayda yaklaşık yüzde 73’ü bitti hasadın, arpada da yüzde 79’u tamamlanmış durumda. Toprak Mahsulleri Ofisi daha ilk günden açıkladığımız üzere herhangi bir şekilde çiftçimizin elinde bir gram bile ürünün kalmayacağını, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne getirilen bütün ürünlerin alınacağını deklare etmişti. Bu minvalde 650 noktada alımlarına devam ediyor. Bugüne kadar 10 milyon tona yakın ürünü aldı Toprak Mahsulleri Ofisi. Ve yine alımlara, alım işlemlerine de devam ediyor. Söylediğimiz her sözün yerine getirilmesiyle ilgili çalışan arkadaşlarımızın 7/24 gayretleri için onlara da teşekkür ediyorum. Tabii 10 milyon tonluk bir ürün alımı yapıldı demiştim. Bunun vadesi gelen, ödeme vadesi gelenler de yaklaşık 58 milyar liralık bir ödemeye tekabül etti. Bunları da çiftçilerimizin, üreticilerimizin hesaplarına aktardık. Ben inşallah Cumhuriyet tarihimizin rekorunu hem bitkisel üretimde hem de hassaten buğday ve arpa üretiminde bekliyoruz. Öngörülerimiz bu şekilde” dedi.

Bakan Yumaklı ve beraberindekiler açıklamaların ardından Tmo Sivrihisar Ajans Amirliği’nin açık hava hububat depolarını gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Etiketler: AK PartiEskişehirOrmanTarımTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa’da otomobil sulama kanalına devrildi; 1’i çocuk, 6 yaralı

Sonraki Haber

Doğu Akdeniz’de yaşanan kritik gelişmelerle KKTC’nin statüsü ve önemi daha da artmıştır

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti'ye geçti
Politika

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti’ye geçti

21 Ağustos 2026
AK Parti'li Çelik: İsrail'in Batı Şeria'da konut inşaatı için ihale açma planını şiddetle kınıyoruz
Politika

AK Parti’li Çelik: ‘Mekansal soykırımdır’

21 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşın yastık altı, Merkez Bankası rezervinden büyük
Politika

Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken “yastık altı” açıklaması

21 Ağustos 2026
Bakan Bolat'tan Terörsüz Türkiye yorumu: "42 yıllık terör belası sona erdirildi"
Politika

Bakan Bolat’tan Terörsüz Türkiye yorumu: “42 yıllık terör belası sona erdirildi”

20 Ağustos 2026
Bakan Güler, Donanma Komutanlığı'nı ziyaret etti
Politika

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Donanma Komutanlığı’nı ziyaret etti

20 Ağustos 2026
CHP'li Saraç'tan sosyal devlet çıkışı: "Lütuf değil, haktır"
Politika

CHP’li Saraç’tan sosyal devlet çıkışı: “Lütuf değil, haktır”

20 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ersin Tatar: Doğu Akdeniz’de yaşanan kritik gelişmelerle KKTC’nin statüsü ve önemi daha da artmıştır

Doğu Akdeniz’de yaşanan kritik gelişmelerle KKTC’nin statüsü ve önemi daha da artmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

'Alparslan Kuytul Suç Örgütü' soruşturmasında aramalarda, bazı bilgisayar kasaları ile hard disklerin adreslerden kaçırıldığı tespit edildi
Yerel Haberler

‘Alparslan Kuytul Suç Örgütü’ soruşturmasında aramalarda, bazı bilgisayar kasaları ile hard disklerin adreslerden kaçırıldığı tespit edildi

21 Ağustos 2026
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti'ye geçti
Politika

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti’ye geçti

21 Ağustos 2026
Bahçelievler’de cam parçasıyla kendisine zarar verdi; polis havaya ateş açtı
Yerel Haberler

Bahçelievler’de cam parçasıyla kendisine zarar verdi; polis havaya ateş açtı

21 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Eğitim hayalinden vazgeçmeyen 4 çocuk annesi, 35 yıl sonra üniversiteli oldu

21 Ağustos 2026
Yaşam

Rize’de düzenlemeleri yapan turizm amaçlı yapılar için ruhsatlandırma

21 Ağustos 2026
Yaşam

Babasından öğrendiği kuyumculuk mesleğiyle asırlık kişniş takısını geleceğe taşıyor

21 Ağustos 2026
Yaşam

Eğitim hayalinden vazgeçmedi: 35 yıl sonra üniversiteli oldu

21 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Stanimir Stoilov: Transferde çok ciddi hamleler yaptık

Stanimir Stoilov: Transferde çok ciddi hamleler yaptık

- Haberton
21 Ağustos 2026

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında pazar günü Isonem Park Gürsel Aksel Stadı'nda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek Göztepe'nin teknik direktörü...

WhatsApp’ta engellendiğinizi nasıl anlarsınız? Bu işaretler varsa dikkat

Sabah aç karnına kahve içmek zararlı mı? İlk kahveyi içmeden önce bunu bilmekte fayda var

Temassız kart kullanmak güvenli mi? Kart sahiplerinin dikkat etmesi gereken kritik noktalar

Adınıza trafik cezası mı kesildi? e-Devlet’ten trafik cezası nasıl sorgulanır?

Güncel Haber

'Alparslan Kuytul Suç Örgütü' soruşturmasında aramalarda, bazı bilgisayar kasaları ile hard disklerin adreslerden kaçırıldığı tespit edildi

‘Alparslan Kuytul Suç Örgütü’ soruşturmasında aramalarda, bazı bilgisayar kasaları ile hard disklerin adreslerden kaçırıldığı tespit edildi

21 Ağustos 2026
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti'ye geçti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Yeni Parti’ye geçti

21 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton