27 Temmuz 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Tapu var, ev yok: 15 yıllık projede dolandırıcılık iddiası

Tapu var, ev yok: 15 yıllık projede dolandırıcılık iddiası

Haberton - Haberton
14 Haziran 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Esenyurt'ta bir gayrimenkul firması tarafından 2011'de temeli atılan 7 bloktan oluşan yaklaşık 5 bin dairelik konut projesinde iddiaya göre binlerce kişi mağdur oldu.

Evlerini teslim alanlar ise, içi tamamlanmamış ve metrekaresi küçük dairelerle karşılaştı. Firma 15 yıl içinde 7 bloktan sadece 3 bloğu tamamladı; yaklaşık 2 bin kişi evlerine kavuşurken aralarında hala tapularını teslim alamayanlar da var. Projede mağdur olan vatandaşlar biraraya gelerek basın açıklaması yaptı. Mağdurlardan Nadide Kayıkçı, "Bütün davalardan vazgeçip tapuyu aldık. 6 ayda teslim dediler. 2,5-3 seneye yaklaştı, halen yok. Şu an tapumuz var ama şöyle düşünün ruhsat var, araba yok. 3 senedir tapumuz elimizde çekmecede duruyor, fakat evimiz yok" diye konuştu.

Esenyurt'ta 2010'da satışına başlanan temeli 2011'de atılan konut projesinde hak sahiplerine daireleri 2015 Aralık ayında teslim edilecekti. Firma daireleri teslim etmediği gibi tapularını almak isteyenlerden de bir daire bedeli kadar para istedi. Mağdurların şikayeti üzerine açılan davalar yaklaşık 13 yıldır sürerken, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütlü suçlar kapsamında soruşturma başlatıldı. Site yönetimine ilişkin iddiaların konu edildiği hukuk davası devam ederken, yönetimin yaklaşık 10 yıldır genel kurul yapmadan faaliyette olduğu, yüksek aidatlar topladığı iddia edildi.

Binlerce kişinin şikayetçi olduğu, yurtdışından da binin üzerinde kişinin daire satın alarak mağdur olduğu olayda, ticari dükkan sahiplerinden da tapusunu alamayanlar olduğu öğrenildi. Şirket 2021 yılında iflasını ilan etti. 2022 yılında ise ikinci alacaklılar toplantısında iflas masası oluşturuldu. Avukat Mehmet Demircioğlu, "Bütün mağdurlarımızın burada ortak bir amacı var; evlerinin teslim edilmesi, 10 yıldan daha uzun süredir iflas eden şirketin yönetimden el çekerek yönetimi seçime götürmesi, genel kurul yapılması. Burada bitmeyen bir mağduriyet zincirinden bahsediyoruz.Şu anda dosya örgütlü suç olarak Bakırköy'de, bu mağduriyetin de en kısa süre içerisinde bitmesini ve buradaki tüm mağdurların haklarına emin bir şekilde kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Dosya Bakırköy’e Gönderildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütlü suçlar kapsamında başlatılan soruşturma sonrası dava dosyası Büyükçekmece Başsavcılığından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bütün Mağdurlarımızın Ortak Amacı Evlerinin Teslim Edilmesi

Mağdurların avukatı Mehmet Demircioğlu, "Burada 13 yıldır devam eden bir davayla alakalı toplanmış bulunuyoruz. Kat malikleri, burada olanlar ve olmayanlarla birlikte binlerce kişiyi bulan bir mağdur ordusu 13 yıldır bu mücadeleyi veriyor. Biz de geçtiğimiz haftaiçi bu yönetimin ve buradaki iflas masasının, burada altını çizerek söylemek istiyorum, hileli biçimde oluşturulmuş iflas masasının, örgütlü bir yapı tarafından yönetildiğini Büyükçekmece Başsavcılığımıza verdiğimiz dilekçede belirttik. Başsavcımız Mehmet Aydın ve Kenan Zurna Başsavcımızın ortak kararıyla dosya şu anda Bakırköy’e 'Burada örgüt vardır' denilerek gönderildi. Bütün mağdurlarımızın burada ortak bir amacı var; evlerinin teslim edilmesi, 10 yıldan daha uzun süredir iflas eden şirketin yönetimden el çekerek yönetimi seçime götürmesi, genel kurul yapılması. Burada bitmeyen bir mağduriyet zincirinden bahsediyoruz. Yönetimde toplanan fahiş aidatlar işin en ufak kısmı. Burada 1+1’den daha büyük daire tipine kadar en az 1 milyondan başlayan 5-6 milyon liralara varan 'Daireni yeniden al' denilen bir sistem var. İflas masası, iki özel bankanın da işin içerisinde olmasıyla bu insanların hileli biçimde oluştuğu, iflas masasının üyelerinin bu iflas eden şirketin eski çalışanları ve tanıdıklarının olduğunu biz kendi dilekçemizde ispat ettik. Şu anda dosya örgütlü suç olarak Bakırköy’de, bu mağduriyetin de en kısa süre içerisinde bitmesini ve buradaki tüm mağdurların haklarına emin bir şekilde kavuşmasını istiyoruz" dedi.

1+1 Eve 150 Bin Dolar Civarında Para Ödedim

Mağdur Arzu Toygar, "Mağduriyetimiz şu; 14 yıl önce burada yaklaşık 7 tane blokta bir daire aldım. 1+1 bir daire aldım ve biz buranın adına geldik. Buraya büyük projelerle geldik, projemizi aldık ve 4 yılda teslim edileceği söylendi. 4 yılda bütün ödememizi yaptık. Arkasından dediler ki iç dekorasyonunun parasını vereceksiniz. İç dekorasyonun parasını verdik, gayet güzel hepsini ödedik. Banka dekontlarıyla bunlar kanıtlanmış durumda. Onun sonra dediler ki '6 ay gecikmemiz olacak'. Bundan sonra bu gecikmeler gittikçe artmaya başladı, sonra iflas ilanı ettiler. İflas masası bizi kurtarır dedik. İflas masası da bizi kurtarmadı. Hepimiz, çoğumuz dava açtık. Ben davamı kazandım, tapu davamı kazandım. İstinafa gittiler, istinaf sürecinde 'Hadi gelin bir para ödeyin, tapularınızı vereceğiz' dediler, sulh ilan ettiler. Biz yine güvendik. Yaklaşık 100 bin lira verdim. Arkadaşlar sulh yapmak için 1,5-2 milyon gibi paralar verdiler. Sulhumuzu yaptık, 'Eylül 2024 sonuna kadar burayı alacaksınız' dediler. 2026 Haziran ayına geldik. Hiçbirşey yok ve buradaki tezgah şu kesinlikle iflas masası, buranın yönetimi ve buranın sahibi. Üçlü bir tezgah var ve bu bir bezdirme tezgahı. Bu resmen bir örgüt, içeride bir mafya çökmüş durumda içeride. Bizler bir şey yapamıyoruz, tek başımıza gidemiyoruz, yapamıyoruz. Ancak işte 3-5 kişi bir araya geliyoruz. Burada yabancı insanlar var. Türkiye'nin itibarından bahsediyoruz. Dolandırıldık, bu dolandırıcılık, başka hiçbirşey değil. Bizim derdimiz, biz evlerimizi teslim almak istiyoruz ve burada oturmak istiyoruz. Aslında bu kadar basit. Ben buraya, ekstralarıyla, 1+1 eve 150 bin dolar civarında para ödedim. Tamamıyla bizi bezdirip, buradan vazgeçip, iki, üç defa burayı döndürmeye çalışıyorlar, bu tezgah o kadar net ve belli ki." dedi.

Tapumuz Var Evimiz Yok

Mağdur Nadide Kayıkçı ise, "Biz 2014 yılında evlerimizi aldık. İçerisini yapmak için de para ödedik. 2017'de teslim dediler fakat bugüne kadar hala teslim yok. Herşeyden vazgeçmemiz için tapuyla bizi tehdit ettiler. Bütün davalardan vazgeçip tapuyu aldık. 6 ayda teslim dediler. 2,5-3 seneye yaklaştı, halen yok. Şu an tapumuz var ama şöyle düşünün ruhsat var, araba yok. 3 senedir tapumuz elimizde çekmecede duruyor, fakat evimiz yok" ifadelerini kullandı.

'Bu Korkunç'

Mağdurlardan Magdy Somat ise, "Tüm paramızı aldılar. Burada 180, 200 bin gibi bir paraya 1+1 daire alıyorsunuz ve şimdi 60 bin bile etmiyor. Hepimiz evlerimizi satmaya çalışıp sadece gitmek istiyoruz çünkü bu inanılmaz bir durum. Ev sahiplerini korumak yerine onları korkutmak için böyle bir güvenlikleri var. Nasıl olur da her ay, burada güvenlik için çok miktarda para öderim ve beni korkutmaya çalışırlar. Bizi gözetliyorlar. Bu korkunç" diye konuştu.

Etiketler: AydınEsenyurtKonutTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye’ye dönük bağnaz siyasi dilin hiçbir hükmü yoktur

Sonraki Haber

Sarıyer’de husumetlisini silahla yaralayan şüpheli, saldırı anını cep telefonuyla kaydetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Şahika Ercümen, iki altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu
Öne Çıkan

Şahika Ercümen, iki altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu

26 Temmuz 2026
Pes etmediler, tarih yazdılar! Filenin Sultanları Brezilya'yı mağlup ederek şampiyon oldu!
Öne Çıkan

Pes etmediler, tarih yazdılar! Filenin Sultanları Brezilya’yı mağlup ederek şampiyon oldu!

26 Temmuz 2026
Kağıthane’de 4 gündür kayıp olarak aranan Bedriye'nin cesedi ormanda bulundu; öldürüldüğü ortaya çıktı
Öne Çıkan

Kağıthane’de 4 gündür kayıp olarak aranan Bedriye’nin cesedi ormanda bulundu; öldürüldüğü ortaya çıktı

26 Temmuz 2026
Antalya Valisi Şahin, aynı aileden 5 kişinin öldüğü kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu
Öne Çıkan

Antalya Valisi Şahin, aynı aileden 5 kişinin öldüğü kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu

26 Temmuz 2026
Beyaz et entegre tesisinde 34 işçinin kimyasal maddeden etkilendiği iddiası
Öne Çıkan

Beyaz et entegre tesisinde 34 işçinin kimyasal maddeden etkilendiği iddiası

26 Temmuz 2026
Otomobil, bağ evine daldı; sürücü öldü, nişanlısı yaralandı
Öne Çıkan

Otomobil, bağ evine daldı; sürücü öldü, nişanlısı yaralandı

26 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Sarıyer'de husumetlisini silahla yaralayan şüpheli, saldırı anını cep telefonuyla kaydetti

Sarıyer'de husumetlisini silahla yaralayan şüpheli, saldırı anını cep telefonuyla kaydetti

En Güncel Haberler

Bursa'da alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 192 bin 800 TL ceza
Yerel Haberler

Bursa’da alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 192 bin 800 TL ceza

27 Temmuz 2026
Kayseri yolunda traktörle çarpışan kamyonet alev aldı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri yolunda traktörle çarpışan kamyonet alev aldı: 3 yaralı

27 Temmuz 2026
Mersin’de denize giren aynı aileden 5 kişi dalgalarla açığa sürüklendi: 3 ölü, 1 kayıp, 1 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Mersin’de denize giren aynı aileden 5 kişi dalgalarla açığa sürüklendi: 3 ölü, 1 kayıp, 1 kişi kurtarıldı

27 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hazar Gölü’ne giren genç boğuldu

27 Temmuz 2026
Yaşam

Ardahan’da ‘Ulusal Kaşar ve Kültür Festivali’nin 25’incisi yapıldı

26 Temmuz 2026
Yaşam

Avcılar’da balkonda mahsur kalan güvercini itfaiye kurtardı

26 Temmuz 2026
Yaşam

Zonguldak’ta deniz çamur rengine döndü

26 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Pendikspor, yeni sezon öncesi Erciyes'te güç depoluyor

Pendikspor, yeni sezon öncesi Erciyes’te güç depoluyor

- Haberton
26 Temmuz 2026

1’İnci Lig ekiplerinden Pendikspor, yeni sezon hazırlıklarına Kayseri'deki Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde devam ediyor.

Uyurken diş sıkmak neden olur? Uzmanlar gece fark edilmeden gelişen bruxizmin sebeplerini ve risklerini açıkladı

İnsanlar neden daha tahammülsüz hale geldi?

Motor arıza lambası neden yanar?

Telefonu gece uçak moduna almak gerekir mi?

Güncel Haber

Bursa'da alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 192 bin 800 TL ceza

Bursa’da alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 192 bin 800 TL ceza

27 Temmuz 2026
Kayseri yolunda traktörle çarpışan kamyonet alev aldı: 3 yaralı

Kayseri yolunda traktörle çarpışan kamyonet alev aldı: 3 yaralı

27 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton