5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular

Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular

Haberton - Haberton
28 Nisan 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular

Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorulara ve cevaplarına yer verdi.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs ile mücadelede 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanma uygulamasıyla ilgili yayımlanan genelge hakkında en çok sorulan soru ve cevapları internet sitesinden paylaştı.

Paylaşılan metinde, tam kapanmanın uygulanacağı dönemde yapılacak her türlü şehirler arası seyahatin izne tabi tutulacağı vurgulandı. Kısıtlamanın uygulandığı zamana denk gelen seyahatler için zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerektiği aktarıldı. Sitede, tam kapanma kararından önce alınan biletlerle 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 24.00’e kadar olan otobüs yolculukları için seyahat izin belgesinin istenilmeyeceği kaydedildi.

Yurt dışı seyahatlerde herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı, yurt dışı bağlantılı seyahatlerde de uçakla seyahat edecek yolcuların, yolculuklarını belgelemek kaydıyla seyahat izin belgesine gerek duyulmayacağına yer verildi.

Sitede yer alana diğer soru ve cevaplar şöyle sıralandı:

  • – Tam Kapanma Döneminde sivil toplum kuruluşları yardım faaliyetlerini nasıl sürdüreceklerdir?

“Ramazan ayı boyunca gıda kolisi ve yemek dağıtımı vb. gibi yardım faaliyeti yürüten vakıf ve dernekler ile Vefa Sosyal Destek Grupları koordinesinde yapılan yardım faaliyetleri devam edebilecek olup bu amaçla Valilik ve Kaymakamlıklara yapacakları başvurularda faaliyetin kapsamı ile birlikte vakıf/dernek faaliyetine katılacak gönüllülerin bilgileri de bildirilecektir.

Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular
Tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorular

Valilik/Kaymakamlıklar tarafından yapılacak değerlendirme ile şartları taşıdığı belirlenen vakıf/dernek görevlileri, başvuru yapılan yer ve yardım faaliyetleri ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.”

  • – Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan tarihlerde il göç idaresi müdürlüklerinden ikamet izni randevusu bulunan yabancılar kısıtlama kapsamında mıdır?

“Tam kapanma tedbirlerinin uygulandığı tarihlerde il göç idaresi müdürlüklerinden ikamet izni randevusu bulunan yabancılar, randevu tarihini gösterir e-ikamet başvuru/kayıt formu (İstanbul ve Ankara illerinde randevu tarihini gösterir SMS/mail bilgisi de gereklidir) ve pasaport yerine geçen seyahat belgesiyle beraber kısıtlamaya tabi olmaksızın il göç idaresi müdürlüğündeki randevusuna katılabileceklerdir. Bahse konu muafiyet ikamet izni randevusunun zamanı ve il göç idaresi müdürlüğü ile ikamet arasındaki güzergahla sınırlıdır.”

  • – Anneler Günü nedeniyle çiçekçi dükkânları kısıtlamalardan muaf olacaklar mıdır?

“Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlarımız ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebileceklerdir”

İçişleri Bakanlığı 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorulara ve cevaplarına yer verdi.
İçişleri Bakanlığı 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorulara ve cevaplarına yer verdi.
  • – Kısıtlama süresince havalimanları, otogarlar ve tren garlarında bulunan işletmeler açık olacak mıdır?

“Havalimanı, gar, liman, terminal gibi yerlerde bulunan iş yerleri, kendi sektörleri için belirlenen genel kurallara tabidirler. Bu kapsamda belirli koşullara ve sürelere tabi olarak açık olabilecek olan yeme-içme yeri, market gibi yerler, belirlenen süre ve koşullara uymak kaydıyla açık olabilecekler, diğer iş yerleri ise kapalı olacaklardır.”

  • – Son günü 30 Nisan 2021 Cuma günü olan SGK prim borçlarının ödenebilmesi için herhangi bir muafiyet tanınacak mıdır?

“İşverenlerin, esnafın, genel sağlık, isteğe bağlı ve primini kendi ödeyen diğer sigortalıların; 2021 yılı Mart ayına ait sigorta primleri ile yapılandırılan SGK prim borçlarının 2’nci taksit ödemelerinin son tarihinin 30 Nisan 2021 olması nedeniyle, tam kapanmanın ilk günü olan 30 Nisan 2021 Cuma günü prim borcunu ödemek isteyen işveren, esnaf ve diğer sigortalılar durumlarını belgelemek ve SGK müdürlüğü güzergahında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacaktır.”

  • – İleri yaş grubundaki kişiler ile ağır hastalara yardımcı olan bakıcı ve refakatçiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdırlar?

“Beslenme/temizlik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen ileri yaş grubundaki kişiler ile ağır hastalara yardımcı olan bakıcı ve refakatçiler; bakıma muhtaç kişinin sağlık raporunu ibraz etmek ve muafiyet nedenine bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklardır.”

  • – Sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirlerarası seyahat izni anlamına gelmekte midir?

“Genelgemiz kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren her türlü vasıtayla yapılacak olan şehirler arası seyahatler, ancak zorunlu hallerin varlığı halinde seyahat izin kurullarından izin alınması şartına tabidir. Bu doğrultuda; muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olan (genel niteliği bulunmayan) sokağa çıkma kısıtlamalarına dair muafiyeti bulunan kişilerin yapacakları şehirler arası seyahatleri de izne tabidir”

  • – İkameti ve iş yeri farklı şehirlerde olan işçiler şehirlerarası seyahat iznine tabi midir?

“Kişilerin ikamet ettikleri vilayetlerle çalıştıkları vilayetlerin farklı olduğu ve işe geliş gidişin düzenli olarak günlük yapıldığı İstanbul-Gebze, İstanbul-Çorlu/Çerkezköy, İstanbul/Yalova, İzmir-Manisa, Kütahya-Uşak ve benzeri sınır/komşu olan illerde, İl Hıfzıssıhha Kurullarının bu konuda alacakları kararlar doğrultusunda işçi servisleri ile yapılan yolcu taşımacılığı faaliyetleri şehirler arası seyahat iznine tabi olmaksızın yapılabilecektir”

Etiketler: Vaka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye’de yoksulluk oranı yüzde 12.2

Sonraki Haber

Aniden yola çıkan kadına taksi çarptı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Erman Toroğlu hakkında beraat kararı
Öne Çıkan

Erman Toroğlu hakkında beraat kararı

5 Haziran 2026
İmamoğlu'nun Şadi Yazıcı'ya yönelik 'hakaret davası'nın yeniden görülen duruşması 11 Eylül'e ertelendi
Öne Çıkan

İmamoğlu’nun Şadi Yazıcı’ya yönelik ‘hakaret davası’nın yeniden görülen duruşması 11 Eylül’e ertelendi

5 Haziran 2026
Esenboğa Havalimanı'nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu
Öne Çıkan

Esenboğa Havalimanı’nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

MSB’den bedelli askerlik ücretine ilişkin flaş açıklama!

5 Haziran 2026
TBMM'deki taciz davasında tahliye kararı: 4 tutuklu sanık serbest bırakıldı
Öne Çıkan

TBMM’deki taciz davasında tahliye kararı: 4 tutuklu sanık serbest bırakıldı

5 Haziran 2026
Özgür Özel Trabzon'dan seslendi; "Tarihin doğru tarafındasınız"
Öne Çıkan

Özgür Özel Trabzon’dan seslendi; “Tarihin doğru tarafındasınız”

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Aniden yola çıkan kadına taksi çarptı

Aniden yola çıkan kadına taksi çarptı

En Güncel Haberler

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Aydın'da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

Aydın’da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

5 Haziran 2026
Erman Toroğlu hakkında beraat kararı
Öne Çıkan

Erman Toroğlu hakkında beraat kararı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Salda Gölü bilimsel araştırmaların yapıldığı bir alan haline geldi’

5 Haziran 2026
Yaşam

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Yaşam

Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Kara yoluna inen yavru ayılar kamerada

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Avcılar'da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: 'Kafamda cam parçaları vardı'

Avcılar’da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: ‘Kafamda cam parçaları vardı’

- Haberton
5 Haziran 2026

Avcılar'da iddiaya göre alkollü 2 genç müşteri olarak geldikleri kafede barista S.Y.'ye sarkıntılık yaptı. S.Y.'nin yüz vermediği 2 genç, siparişlerini...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Aydın'da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Aydın’da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton