16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Take Off İstanbul Girişim Zirvesi 10-11 Aralık’ta İFM’de başlıyor

Take Off İstanbul Girişim Zirvesi 10-11 Aralık’ta İFM’de başlıyor

Haberton - Haberton
8 Aralık 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Take Off İstanbul Girişim Zirvesi 10-11 Aralık'ta İFM'de başlıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Take Off İstanbul Girişim Zirvesi, bu yıl 8’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 10-11 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde (İFM) düzenlenecek zirve, bölgenin kapsamlı inovasyon ve girişimcilik platformu olarak konumlanıyor.

Zirve öncesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Danışmanı Ahmet Cüneyt Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Girişimciliği Daire Başkanı Kadir Dikili, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Take Off Girişim Zirvesi Direktörü İrem Bayraktar Aksakal katıldı. Toplantıda 2025 yılına ilişkin yenilikler, küresel katılımın kapsamı ve bu yıl hayata geçirilen iş birlikleri paylaşıldı.

‘ÜLKEMİZİN STARTUP EKOSİSTEMİNİ GÖSTEREBİLMEK İÇİN KIYMETLİ’

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Danışmanı Ahmet Cüneyt Selçuk, Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırımların çekilmesi noktasında görevli bir kurum olduklarını söyleyerek “Stratejik yatırımlar ne kadar önemliyse finansal yatırımlar da en az o kadar önemli. Ana partnerlerimizden olduğumuz Take Off etkinliği ülkemizin startup ekosistemini ve girişim sermayesi ekosistemini uluslararası doğrudan yatırımcılara tanıtabilmek, gösterebilmek anlamında çok çok kıymetlidir. O yüzden bu etkinliği bir parçası olmaktan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi olarak son derece memnunuz. En başından elimizden gelen desteği verdik, heyecanlıyız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİKİLİ: EN ÖNEMLİ BİLEŞEN TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Girişimciliği Daire Başkanı Kadir Dikili ise “Bakanlık olarak ülkemizin tam bağımsızlık yolunda kendi teknolojisini üretebilmesi için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla çok kapsamlı faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin en önemli bileşeni teknoloji girişimciliğidir. Ülkemiz son 20 yılda önemli mesafeler kat etti. Take Off girişimcilik etkinliği de bu kat edilen mesafenin tüm dünyaya gösterilmesi için çok önemli bir vizyon. Bakanlık olarak bunu böyle değerlendiriyoruz. Yıl boyunca yoğun bir dönem geçirdik, heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

KUZUCU HIDIR: İDDİALIYIZ, ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATACAĞIZ

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır da “Vakıf olarak kuruluş felsefemizin en önemli aşamalarından birisi teknoloji üreten ve geliştiren Türkiye’dir. Bu anlamda dünyaya yön veren bir ülke olmamız. Çalışmalarımıza teknolojiyi her anlamda toplumun her kesimine yayabilmek, toplumsal farkındalık oluşturmak hedefiyle devam ediyoruz. Yatırımcıların, girişimcileri sektörün önemli temsilcilerinin bir araya geldiği buluşma noktası Take Off İstanbul. Bu yıl da gerçekten iddialıyız. Önemli gelişmelere imza atacağız. Kendi alanında birçok yeniliği ve hedefleri yerine getirdiğimiz bir zirveye ev sahipliği yapıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

100’Ü AŞKIN ÜLKEDEN YÜZLERCE GİRİŞİM VE BİNLERCE ZİYARETÇİ AĞIRLANDI

Take Off Girişim Zirvesi Direktörü İrem Bayraktar Aksakal, 2018 yılında kapalı bir yan etkinlik olarak başlayan Take Off’un bugün küresel yatırım fonlarından kurumsal inovasyon ekiplerine, devlet temsilcilerinden uluslararası girişimcilik topluluklarına kadar geniş bir paydaş grubunu aynı çatı altında buluşturan güçlü bir inovasyon merkezi haline geldiğini söyledi. Bayraktar Aksakal, bugüne kadar 100’ü aşkın ülkeden yüzlerce girişimi ve binlerce ziyaretçiyi ağırlayan platformun, girişimlere global sahnede yer alma fırsatları sunmaya devam ettiğini aktardı.

Bayraktar Aksakal, 2018’den bu yana yaklaşık 1000 girişim Take Off programlarından faydalanırken, platform toplamda 1,8 milyon dolar tutarında ödül ve yatırım imkanı sağladığını ifade etti. Yıl içine yayılan temaslar, ülke pavilyonları, ortak projeler ve stratejik iş birlikleriyle Take Off’un yalnızca bir etkinlik olmanın ötesine geçerek sürdürülebilir bir inovasyon ağına dönüştüğüne dikkat çekti.

Bölgenin en büyük teknoloji ve girişimcilik etkinliğini düzenlediklerini söyleyen Bayraktar Aksakal, “Bu ülkemizin girişim ekosistemi anlamında çok faydalı hem de bölgemiz açısından öyle. Take Off’ta uluslararası iş birlikleri yapıyoruz ve bu iş birliklerini yıllar boyunca sürdüren ve birbirlerini destekleyen mekanizmalar olması noktasında çalışıyoruz. Bu sene ilk defa Bangladeş, Kuzey Makedonya, Özbekistan, İspanya gibi kendi bölgelerindeki potansiyeli yüksek girişimlerle Take Off’ta var olacak. Aslında bu hem ülkemize teknoloji girişimlerinin gelmesi hem ülkemizdeki girişimcilerin ürünlerini globale açmaları noktasında oldukça stratejik bir lokasyon olarak konumlanıyor” dedi.

2025’TE 40 ÜLKEDEN 500+ GİRİŞİM

Bu yılki zirve, uluslararası katılım açısından da dikkat çekici bir büyüme gösteriyor. İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşecek buluşmada 40 ülkeden 500’ü aşkın girişim, 260’tan fazla yatırımcı, 85 partner ve 12 sponsor kurum yer alacak. İspanya, Bangladeş, Kuzey Makedonya ve Özbekistan gibi ülkeler, oluşturdukları pavilyonlarla kendi ekosistemlerinin öne çıkan startuplarını İstanbul’a taşıyarak zirveye uluslararası bir boyut kazandıracak.

YENİ DÖNEMİN İŞ BİRLİĞİ MODELİ: EXECUTİVE LOUNGE

Artan girişim ve kurum sayısı doğrultusunda bu yıl ilk kez hayata geçirilen ‘Executive Lounge’, katılımcıların daha verimli, odaklı ve hedefli iş birliği görüşmeleri yapabileceği özel bir alan olarak dikkat çekiyor.

Bu yeni model, 2024 yılında Investor Lounge ve kurumsal stantlarda gerçekleştirilen 557 planlı görüşmenin ardından geliştirildi ve 2025’te çok daha yoğun bir etkileşim için kapılarını açıyor.

Zirvenin içerik programı, teknoloji dünyasının en kritik başlıklarına odaklanan kapsamlı oturumlarla şekilleniyor. Ana sahnede üretken yapay zeka, derin teknoloji, fintech, küresel yatırım stratejileri ve sürdürülebilirlik gibi geleceği şekillendiren alanlarda ilham verici içerikler yer alacak. Ziyaretçiler, seçilmiş girişim sunumlarını izleyebilecek, interaktif deneyim alanlarında teknoloji odaklı uygulamalara katılabilecek ve genç yeteneklere yönelik özel eğitim programlarından yararlanabilecek.

DÜNYA VE TÜRKİYE’NİN LİDER İSİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Bu yılın öne çıkan konuşmacıları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yapay zeka alanındaki global çalışmalarıyla tanınan Steve Nouri, Turkcell CEO’su Dr. Ali Taha Koç, ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, Xatoms’un kurucusu Diana Virgovıcova, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Hepsiburada CTO’su Alexey Shevenkov, Uber Türkiye Genel Müdürü Ludovic Georges, A+ Next Center’dan Alex Jin ve Monster Bilgisayar’dan İlhan Yılmaz bulunuyor.

KATILIM ÜCRETSİZ, ZİYARETÇİ KAYITLARI ONLİNE DEVAM EDİYOR

Take Off İstanbul 2025’e katılmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını takeoffistanbul.com/tr adresi üzerinden tamamlayabilirler. Tüm yatırımcılar, girişimciler, teknoloji geliştiricileri ve ekosistemin paydaşları, bölgenin en büyük inovasyon buluşması olan bu önemli etkinliğe davet ediliyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mike Waltz, İsrail’e gitti

Sonraki Haber

Bu bütçe milletin değil bir avuç mutlu azınlığın bütçesidir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bu bütçe milletin değil bir avuç mutlu azınlığın bütçesidir

Bu bütçe milletin değil bir avuç mutlu azınlığın bütçesidir

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton