6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Tahliye edilen Ali Nuhoğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı

Tahliye edilen Ali Nuhoğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı

Haberton - Haberton
6 Haziran 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Tahliye edilen Ali Nuhoğlu'nun savcılık ifadesi ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye kararı verilen iş insanı Ali Nuhoğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Ali Nuhoğlu’nun savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Ali Nuhoğlu’nun savcılığa verdiği ifadesinde, “Öncelikle Sarıyer’de bulunan ve Güllüce Tarım üzerine almış olduğum iki villanın, şirket ile beraber İmamoğlu İnşaat’a devri hususuna açıklık getirmek istiyorum. 2021 yılında, hatırladığım kadarıyla bu villaların alınması hususunda yardımcı olmam için Ekrem İmamoğlu’nun bilgisi dahilinde Tuncay Yılmaz beni aradı. Bana, ‘Biz burayı Ekrem İmamoğlu’na almak istiyoruz. Şu anda nakit durumumuz buna uygun değil. Kendi gayrimenkullerimizi sattıktan sonra sizden bu villaları almış olduğunuz şirket olarak devralacağız’ dedi.

Ben de Tuncay Yılmaz’a, ‘Şirketimin durumu iyi değil, bunu şu aşamada satın alamam’ dedim. Tuncay Yılmaz bana, ‘İSKİ’de olan alacaklarımdan ödeme çıkartılacağını, bu suretle satın alabileceğimi’ söyledi. Bu süreçte, İSKİ’de 500 milyon TL’ye yakın, uzun zamandır alamadığım alacaklarım vardı. Şirketim nakit sıkışıklığından dolayı zor durumda olduğundan, bu alacaklarımı alabilmek amacıyla bu teklifi kabul etmek zorunda kaldım. Tarafıma yapılan bir kısım ödeme ve öz kaynaklarımla Sarıyer’de bulunan iki adet villayı, kurmuş olduğum Güllüce Tarım A.Ş.’ye aldım. Bu villaları satın almamda ve devre kadarki süreç içerisinde, bu villaların bulunduğu şirkete ilişkin tüm mali, muhasebe ve vergi işlemlerinin takibini İmamoğlu İnşaat’ın yetkilileri yürütmüştür. Bu şirketi ben, 2024 yılının Mart ayında İmamoğlu İnşaata devrettim.

Devirle alakalı bu süreçte, 15 milyon TL ve Beylikdüzü’nde 6+1 villa vereceklerine ilişkin, toplamda 48 milyon TL değerinde bir sözleşme yapıldı. Bu olayların basında çok tartışılması üzerine, Şubat ayı içerisinde formaliteden bir ek sözleşme ile 87 milyon TL cari borç tanımı altında ne olduğu belirsiz bir ibare eklendi. ‘Eğer bu para ödenmediği takdirde iki adet daha villanın verileceğine dair’ sözleşmenin kapsamı genişletildi. Şirketin devrinden sonrasında toplam bedeli 15 milyon olan 3 adet çek verildi” dediği öğrenildi.

‘ÖDEMELERİMİZİ ALMAK MAKSADIYLA BİZE BELLİ BİR KOMİSYON VERMEMİZ DAYATILDI’

Nuhoğlu’nun ifadesinde, “Güllüce Tarım benim üzerimdeyken, söz konusu villalara yapılan yaklaşık 15 milyon TL’lik tadilat işleri de tarafımca karşılanmıştı. Bana verilen 15 milyonluk 3 adet çek, villalar benim üzerimdeyken yapmış olduğum tadilat masraflarıma ilişkindir. Tadilatı yapan taşeronları da bize Tuncay Yılmaz yönlendirdi. Ben uzun yıllardır asfalt işleri ile uğraşmaktayım. Kendi şirketlerim üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve bir kısım iştiraklerden birçok ihale aldım. Bu işleri yaptıktan sonra, İBB’den ve iştiraklerden yapılan hak ediş ödemelerinde birçok sıkıntı meydana gelmekteydi. Bu sıkıntıları sadece ben değil, birçok müteahhit de yaşamaktaydı. Ödemelerimizi almak maksadıyla, bize belli bir komisyon vermemiz hususu dayatıldı. Ben her ne kadar bu durumu başta kabullenmesem de, ticari olarak zorlanmam neticesinde bana yapılan bu teklifi kabul etmek durumunda kaldım. Bu bahsetmiş olduğum görüşmeleri Fatih Keleş ile yapıyorduk.

Yine bu ödeme trafiğini Ekrem İmamoğlu adına yöneten kişi Fatih Keleş’tir. Bu yapılan ödemeler, Fatih Keleş’in kardeşi olan Zafer Keleş’e dolar cinsinden yapılmaktaydı. Tarafımdan temin edilen paralar, şirketimin çalışanı olan Erkut Elitaş tarafından kapalı poşetler içerisinde götürülmüştür. Çalışanlarım bu paraları hangi amaçla götürdüklerini bilmemektedir. Ancak bu poşetleri götürdüklerine ilişkin, sorulması halinde beyan vereceklerdir. Şu an tam hatırlamamakla beraber, benden en az 5-6 kez ödeme aldılar. Bu paraların ne amaçla kullanıldığını bilmiyorum. Ancak anladığım kadarıyla, kendi kurdukları sistemi bu şekilde temin ettikleri paralarla yürütmekteydiler ve sistemin devamlılığını sağlamaktaydılar. Bu ödemeler, yapılan hak edişlerle paralel bir şekilde gerçekleşiyordu. Ben bu paraları, kasamda her zaman sigorta amacıyla bulundurmuş olduğum paralar içerisinden gönderiyordum” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fenerbahçe Beko- Bahçeşehir Koleji: 93-76 

Sonraki Haber

Diyarbakır’da 13 katlı apartmanda yangın: 4 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama
Öne Çıkan

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

5 Haziran 2026
Özel: Bu yürüyüşün parolası kararlılıktır
Öne Çıkan

Ant olsun ki baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

5 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Haziran 2026
İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler
Öne Çıkan

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı

5 Haziran 2026
CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
Öne Çıkan

CHP Sözcüsü Müslim Sarı duyurdu; Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak

5 Haziran 2026
Güzelbahçe'de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu
Öne Çıkan

Güzelbahçe’de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Diyarbakır'da 13 katlı apartmanda yangın: 3'ü çocuk, 4 kişi hayatını k

Diyarbakır'da 13 katlı apartmanda yangın: 4 ölü

En Güncel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

- Haberton
5 Haziran 2026

İstanbul merkezli 27 ilde, banka yöneticileri ve yatırım uzmanlarının isim ve fotoğraflarını izinsiz kullanarak 'sahte yatırım grupları' oluşturan şüphelilere yönelik...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton