4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Suriye konusunda duruşumuz nettir

Suriye konusunda duruşumuz nettir

Haberton - Haberton
29 Ağustos 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Suriye konusunda duruşumuz nettir

Suriye konusunda duruşumuz nettir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Beşar Esad’ın son yaptığı açıklamalar hakkında “Müreffeh bir Suriye görmek istiyoruz. Suriye konusunda duruşumuz nettir” dedi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, 65’i son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1828 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 65’i son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1828 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur” diye konuştu.

‘1370 ŞAHIS HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ’

Hudut güvenliğine yönelik bilgi veren Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla hududu geçmeye çalışan 394 şahıs yakalanmıştır. 1370 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 15’i terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 9 bin 67’ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 72 bin 82 olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘ABD İLE FAALİYETİ FARKLI YERLERE ÇEKMEK DOĞRU DEĞİL’

Öte yandan MSB kaynakları, TCG (Türkiye Cumhuriyeti Gemisi) Anadolu ve TCG Gökova’nın ABD gemileriyle gerçekleştirdiği eğitimlerin bazı basın organları tarafından ‘İsrail’e destek’ gibi haberleştirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık kaynakları, “TCG Anadolu ve TCG Gökova ABD donanma unsurları USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos’ta Akdeniz’de geçiş eğitimleri icra etmiştir. Geçiş eğitimleri bölgemizde bulunan dost ve müttefik ülke unsurları ile ortak çalışabilirliğin artırılması maksadıyla yapılan fırsat eğitimleridir ve diğer dost-müttefik ülke gemileriyle de yapılmaktadır. Bunlar rutin ve kapsamı itibarıyla kısıtlı eğitimlerdir. Yani tatbikat değildir, iddia edildiği gibi bir yıl önceden planlanmamıştır. Tatbikat ile geçiş eğitimi arasında çok büyük fark vardır.

Tatbikatlar belli bir senaryo çerçevesinde icra edilen çok sayıda ve çeşitli unsurun katıldığı faaliyetlerdir ve amacı vardır. Geçiş eğitimleri ise sadece gemilerin orada bulunmasından fırsatla ortaya çıkan sadece usullerin denendiği, ortak çalışabilirlik ve dostluğu geliştirmek dışında farklı bir amacı olmayan eğitimlerdir. Bu eğitimlere farklı anlamlar yüklemek yanlıştır. İcra edilen benzer diğer birçok rutin faaliyette de olduğu gibi, ABD tarafının da paylaşacağı dikkate alınarak, bu faaliyet ile ilgili bir paylaşım yapılmamış, faaliyet üzerinden bir mesaj verme ihtiyacı da duyulmamıştır. Ne İsrail’e faydası ne de Filistin’e zararı olan bu eğitim faaliyetini kapsam ve bağlamından koparıp farklı yerlere çekmek doğru değildir. Daha önce defalarca ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının zararına olacak herhangi bir faaliyetin içerisinde olması mümkün değildir” dedi.

‘S-400 TSK ENVANTERİNDE BULUNMAKTA’

Bakanlık kaynakları, S-400 hava savunma sisteminin kullanılmaması şartıyla F-35 satışının gerçekleşebileceğine dair iddialara ilişkin de “Ülkemizin hava savunma ihtiyacına yönelik sistem gereksinimi devam etmektedir. Bu kapsamda S-400 hava savunma sistemi TSK envanterinde bulunmaktadır. Mevcut durumda bu konuyla ilgili yeni bir gelişme bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘MÜREFFEH BİR SURİYE GÖRMEK İSTİYORUZ’

Bakanlık kaynakları, Beşar Esad’ın son yaptığı açıklamalara ilişkin sorulara da “Türkiye’nin Suriye’deki mevcudiyeti, Suriye topraklarının bölünmesine ve orada bir terör koridorunun oluşturulmasına engel olmaktadır. Türkiye olarak, istikrarsızlıklarla uğraşan ve terör örgütlerinin cirit attığı değil, demokratik ve müreffeh bir Suriye görmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme ve diyalog konusunda her düzeyde hazır olduğumuzu bizzat ifade ettiler. Sayın Bakanımızın Suriye ile görüşme konusunda daha önce yapmış olduğu açıklamanın etki bulduğu anlaşılıyor. Bizim Suriye konusunda duruşumuz nettir” yanıtını verdi.

‘TCG KUŞADASI VE TCG KUMKALE GEMİLERİMİZ KATAR’A GİDİYOR’

Bakanlık kaynakları, Katar-Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın bünyesinde Deniz ve Hava Unsur Komutanlığı teşkil edilmesine yönelik soruya da şu yanıtı verdi:

“Katar’da daimi konuşlanmamıza olanak sağlayan Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İş Birliği Anlaşması, 15 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda; Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na Deniz ve Hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar’a intikali 5 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmıştır. Bahse konu filomuz Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar’a intikal ettirilmektedir.”

Etiketler: SuriyeTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erzincan’da gece yarısı deprem tatbikatı

Sonraki Haber

Bakan Göktaş’tan Hakkarili kadınlara ‘Karadeniz turu’ sözü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

COP31 Başkanı Kurum, Pre-COP Zirvesi’ne başkanlık edecek
Politika

Murat Kurum COP31 öncesi Pre-Cop Zirvesi’ne başkanlık edecek

4 Ekim 2026
Cevdet Yılmaz'dan terör yorumu: "Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz"
Politika

Cevdet Yılmaz’dan terör yorumu: “Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz”

4 Ekim 2026
Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak
Politika

Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak

4 Ekim 2026
Bakan Kurum: Fethiye'nin mavisi emin ellerde
Politika

Murat Kurum’dan Fethiye için garanti: “Fethiye’nin mavisi emin ellerde”

4 Ekim 2026
Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: "2027'nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay'a göndereceğiz"
Politika

Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: “2027’nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay’a göndereceğiz”

4 Ekim 2026
İzmir'de komandolardan 'deniz hücum harekatı' eğitimi
Politika

İzmir’de komandolardan ‘deniz hücum harekatı’ eğitimi MSB tarafından paylaşıldı

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bakan Göktaş'tan Hakkarili kadınlara 'Karadeniz turu' sözü

Bakan Göktaş'tan Hakkarili kadınlara 'Karadeniz turu' sözü

En Güncel Haberler

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü
Öne Çıkan

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü

4 Ekim 2026
11 yaşındaki Ayhan'a aracıyla çarpıp kaçan sürücü serbest kaldı; aile tepkili
Yerel Haberler

11 yaşındaki Ayhan’a aracıyla çarpıp kaçan sürücü serbest kaldı; aile tepkili

4 Ekim 2026
Üsküdar'da trafikte otomobile saldıran şüpheliye 180 bin lira ceza
Yerel Haberler

Üsküdar’da trafikte otomobile saldıran şüpheliye 180 bin lira ceza

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ardahan’ın yüksek kesimlerine kar yağdı

4 Ekim 2026
Yaşam

TIR’da arı kovanlarına gizlenmiş 91 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 3 gözaltı

4 Ekim 2026
Yaşam

Edirne’de can pazarı: 2 otomobil çarpıştı; 5 yaralı

4 Ekim 2026
Yaşam

Edirne’de kavgada bıçaklar konuştu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı

Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı

- Haberton
4 Ekim 2026

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde kısa aralıklarla 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntıların ardından Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde de 5,2...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü

4 Ekim 2026
11 yaşındaki Ayhan'a aracıyla çarpıp kaçan sürücü serbest kaldı; aile tepkili

11 yaşındaki Ayhan’a aracıyla çarpıp kaçan sürücü serbest kaldı; aile tepkili

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton