5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İstanbul Haberleri - Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki

Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2024
- İstanbul Haberleri, Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki

Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki; Bozulan mal, et hepsi çöpe gidiyor, iki haftada 2 milyon lira zarar oldu.

Sultanahmet esnafı, bölgede iki haftadır yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı zarara uğradıklarını söyledi. Buzdolabındaki malzemelerinin bozulduğunu söyleyen restoran işletmecisi Murat Köylü, “Bozulan mal, et hepsi çöpe gidiyor. Milli servet bunlar çöpe gidiyor. İki haftada 2 milyon lira civarında zarar oldu.” dedi.

BEDAŞ’tan da konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Aşırı sıcaklar nedeniyle Fatih İlçesi’nde yer alan Alemdar, Küçük Ayasofya ve Sultan Ahmet Mahallelerini besleyen orta gerilim yer altı kablolarında aşırı yüke bağlı olarak kablo arızaları meydana gelmeye başlamış, meydana gelen arızalara 7/24 görev yapan saha ekiplerimiz müdahalede bulunarak enerji arzının en kısa sürede sağlanması için gerekli onarım çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda; Aksaray Mahallesi’nden Küçük Ayasofya Mahallesi’ne orta gerilim kaynak kablosu getirilerek, Alemdar, Küçük Ayasofya ve Sultan Ahmet Mahallerindeki yaşanan elektrik enerjisi sorunlarının asgari düzeye indirgenmesi sağlanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Fatih Binbirdirek Mahallesi’nde bulunan esnaflar, iki haftadır yaşanan elektrik kesintisinden dolayı şikâyet ediyor. Sultanahmet esnafı, gün içerisinde aralıklı olarak elektrik kesintilerinden dolayı bazı otellerin müşteri kaybettiğini, bazı restoranlarında malzemelerinin çürüdüğünden dolayı zarara uğradıklarını belirtti. Bölgede bulunan bazı hanlarda da elektrik kesintisinden dolayı müşterilerin ayrıldığı öne sürüldü.

Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki; Bozulan mal, et hepsi çöpe gidiyor, iki haftada 2 milyon lira zarar oldu.
Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki; Bozulan mal, et hepsi çöpe gidiyor, iki haftada 2 milyon lira zarar oldu.

“2 MİLYON LİRA ZARAR OLDU”

Restoran işletmecisi Murat Köylü, “Restoran işletmecisiyiz. Son iki haftada bu bölge de çok elektrik kesintisi oluyor. Malum her dükkânın da jeneratörü yok, soğuk hava deposu yok. Herkes şöyle düşünüyor beş yıldızlı otel, bir sürü apart var oteller var jeneratörü olmayan oteller var restoranlar var dükkanlar var, bunların hepsi mağdur. Her gün elektrik gidiyor, her gün bir elektrik arızası yani burası turizm kalbi, öyle var sayıyoruz ama biz turistlere bunu açıklayamıyoruz. Arıyoruz, 3 saat sonra 5 saat sonra. Çok mağdur olduk bir sürü malı çöpe dökmek zorunda kaldık. Son iki haftadır ama Allah’ın her günü gitmeye başladı artık. Bazen küçük esnaflar jeneratör alıyor dışarı koyuyor burası Afganistan’a döndü, motor sesi geliyor. Bozulan mal, et hepsi çöpe gidiyor. Milli servet bunlar çöpe gidiyor, abartısız iyi rakamlar oldu. 2 milyon arasında iki haftada zarar oldu” şeklinde konuştu.

Başka bir esnaf Tuncay Tokgün, “Elektrik gitmelerinden dolayı kendi dükkânımda ağırlayamıyorum müşterilerimi. İster istemez yurt dışından telefon ediyorlar, geleceğiz mağazanızı göreceğiz diye, elektrikler kesik karşılayamıyoruz, mağduruz bu yüzden. İki haftadır nereden bakarsan 3-4 müşterim kaçtı, turizm işi yapıyorum ben” ifadelerini kullandı.

“GIDA MALZEMELERİMİZ ÇÖP OLUYOR”

Esnaf Kadir Dumlu, ” Sultanahmet bölgesinde turizm işletmeciliği yapıyorum, bu tarz işletmelerimiz var. Yaklaşık olarak 15 gündür mağduriyet yaşıyoruz, gün içerisinde akşam gece fark etmiyor sürekli olarak elektriğimiz kesiliyor. Biz burada gıda işi yapıyoruz gıda malzemelerimiz var bunların bozulmaması lazım. Sıcağa karşı korumamız lazım ürünlerimiz hep çöp oluyor. Günlerdir karşımıza muhatap bulamıyoruz, arıza sürekli devam ediyor. Gün boyu ve sürekli olarak sıkıntı yaşıyoruz. Ciddi derecede zarar ettik biz bu işlerden. Yaz sıcağında zaten işler düşük, içeriye müşteri girmiyor zarar ediyoruz. Mesela sabah, yolun karşı tarafında elektrik yoktu oraya verdiler, burayı kestiler. Biraz sonra buraya verirler biraz sonra dedim belki 3 saat sonra belki 5 saat sonra. Buraya veriyorlar aşağı tarafı kesiyorlar” dedi.

BEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili BEDAŞ’tan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Nüfus yoğunluğu oldukça yüksek olan bölgemizde, temmuz ayı itibarıyla hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlı olarak, elektrik tüketimi geçen yılın en yüksek değerine göre yaklaşık 500 MW’lik bir artış göstermiş durumdadır. Eşzamanlı ani yükün artması ise mevcut trafo merkezlerinin ve yer altı kablolarının yüklenmesine neden olmaktadır.

Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki
Sultanahmet esnafından elektrik kesintilerine tepki

Nitekim, 12 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle Fatih İlçesi’nde yer alan Alemdar, Küçük Ayasofya ve Sultan Ahmet Mahallelerini besleyen orta gerilim yer altı kablolarında aşırı yüke bağlı olarak kablo arızaları meydana gelmeye başlamış, meydana gelen arızalara 7/24 görev yapan saha ekiplerimiz müdahalede bulunarak enerji arzının en kısa sürede sağlanması için gerekli onarım çalışmaları yapılmıştır. İzleyen günlerde de aşırı sıcakların devam etmesine bağlı olarak elektrik enerjisine olan talebin yüksek olması nedeniyle orta gerilim yer altı ana kablolarında benzer arızaların meydana gelmemesi, talebin yüksek seyrettiği zaman dilimlerinde yük dengelemesi yapılabilmesi için ilgili bölgedeki trafo merkezlerinde dönüşümlü olarak enerji kısıtlamasına gidilmesi mecburiyeti doğmuştur.

Elektrik enerjisi arzının sürekli, yeterli ve kaliteli olarak sağlanabilmesi adına şirketimiz acil ve kalıcı çözüm için iki başlıkta aksiyonlarını planlamış ve 22 Temmuz itibariyle saha çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Bu kapsamda; Aksaray Mahallesi’nden Küçük Ayasofya Mahallesi’ne orta gerilim kaynak kablosu getirilerek, Alemdar, Küçük Ayasofya ve Sultan Ahmet Mahallerindeki yaşanan elektrik enerjisi sorunlarının asgari düzeye indirgenmesi sağlanacaktır. Bu noktada belirtmek isteriz ki; İstanbul’da tarihi yarımada içinde bulunan Fatih ilçesi Alemdar, Küçük Ayasofya ve Sultan Ahmet Mahalleleri başta olmak üzere eski yerleşim yerlerine ne yazık ki elektrik alt yapısı da kentin diğer ilçelerine göre daha eski tesislerden meydana gelmektedir. Belirtilen bölgenin barındırdığı tarihi özellikleri nedeniyle dağıtım şebekesi yenileme yatırımları için ilgili kurumlardan alınacak kazı ruhsat izinleri hızla gerçekleştirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Milli voleybolcu Cansu Özbay: Olimpiyatlar bambaşka bir atmosfer

Sonraki Haber

5 fabrika ile 1 deponun zarar gördüğü yangında ‘Afrika sıcakları’ etkisi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kuşadası'nda Aykuştur Pazarı'nda yangın
Yerel Haberler

Kuşadası’nda Aykuştur Pazarı’nda yangın: Çok sayıda dükkan kullanılamaz hâle geldi

5 Ekim 2026
Zonguldak'ta korku dolu dakikalar: İş hanının asansörü düştü; 1 yaralı
Yerel Haberler

Zonguldak’ta korku dolu dakikalar: İş hanının asansörü düştü; 1 yaralı

5 Ekim 2026
Bağcılar'da taksi yandı: Alkol testini reddeden şoför hastaneye götürüldü
Yerel Haberler

Bağcılar’da taksi yandı: Alkol testini reddeden şoför hastaneye götürüldü

5 Ekim 2026
Binanın dış cephe sıvası kaldırıma düştü; kadın ve çocuk son anda kurtuldu
Yerel Haberler

Binanın dış cephe sıvası kaldırıma düştü; kadın ve çocuk son anda kurtuldu

5 Ekim 2026
Mutfakta yangın çıktı, apartmandakiler tahliye edildi
Yerel Haberler

Kütahya’da faciadan dönüldü: Mutfakta yangın çıktı, apartmandakiler tahliye edildi

5 Ekim 2026
Cezaevinden izinli çıkan hükümlü, tartıştığı babasını öldürdü
Yerel Haberler

Cezaevinden izinli çıkan hükümlü, tartıştığı babasını öldürdü

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
5 fabrika ile 1 deponun zarar gördüğü yangında ‘Afrika sıcakları’ etkisi

5 fabrika ile 1 deponun zarar gördüğü yangında ‘Afrika sıcakları’ etkisi

En Güncel Haberler

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi
Spor Haberleri

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu
Politika

Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

5 Ekim 2026
Milli Hızlı Tren filosu için ikinci set yolda
Politika

Milli Hızlı Tren filosu için ikinci set yolda

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

61 ilde siber suç operasyonları: 155 tutuklama

5 Ekim 2026
Yaşam

İnönü ve Ercova yaylaları sonbahar renklerine büründü: Doğaseverleri ağırladı

5 Ekim 2026
Yaşam

İyilikle Pişen Hayatlar’ın 11’inci durağı İstanbul oldu

5 Ekim 2026
Yaşam

Midyat’ın 3 bin yıllık telkari sanatına turist ilgisi

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Savaşın ve işgalin gölgesinde üretilen filmler Altın Portakal'da

Savaşın ve işgalin gölgesinde üretilen filmler Altın Portakal’da

- Haberton
5 Ekim 2026

Bu yıl 63'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası programı kapsamında yer alan 'Kökler, Işık ve Kamera!' başlıklı...

Türk Tabipleri Birliği nedir? Türkiye’nin sağlık politikalarındaki rolü, etkisi ve tartışmalar

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Garanti belgesini kaybedenler dikkat: Ürün gerçekten garanti dışı mı kalıyor?

Kiralık ev arayanlar dikkat: Sahte ilanı anlamanın 10 kritik yolu

Güncel Haber

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

Voleybol takımı sporcuları, zihinsel antrenmanla yeteneklerini geliştirdi

5 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton