17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır

Suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır

Haberton - Haberton
27 Aralık 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır” dedi.

Büyük Birlik Partisi Kocaeli Büyük Mahalle Başkanları Buluşması, İzmit ilçesindeki bir düğün salonunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Destici’nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, İl Başkanı Metehan Küpçü, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

‘ASGARİ ÜCRETİ EN AZINDAN AÇLIK SINIRININ ÜSTÜ OLAN 33 BİN LİRANIN ÜZERİNE TAŞIMALIYIZ’

Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin 33 bin TL’nin üzerinde olması gerektiğini belirterek, “Aile yapımız ciddi tehdit altında. Boşanmalar son yıllarda inanılmaz bir şekilde artmış vaziyette. Buna karşılık evliliklerin azaldığını görüyoruz. Daha da kötüsü çocuk sayısının hızlı bir şekilde aşağıya doğru düştüğünü görüyoruz. Son 7 yılda 2017 yılında çocuk doğum oranı aile başına 2.1 iken, bugün 1.4 seviyelerine gelmiş. Tam üçte biri kaybolmuş. Dünya ortalaması 2.1 ama biz çok altındayız. Tedbir alınmazsa, eyleme geçilmezse, sadece konuşmada kalırsa korkarım ki aşağı doğru gitmeye devam edecek. 2017 yılında sadece 3 ilimizde aile başı doğum oranı 1.5 ve altındayken, bugün 60’ın üzerinde ilimizde 1.5’in altına düştü. Bu Türkiye için ve Türk milleti için büyük bir tehdittir.

Nüfus varsa toplum vardır. Nüfus varsa millet vardır. Millet varsa devlet vardır. Eğer biz bu coğrafyada, Anadolu’da demografik olarak azınlığa düşersek ne devletimizi bırakırlar, ne ülkemizi bırakırlar, ne de milletimizi bırakırlar. Onun için buna çare üretmek zorundayız. Bunun için aileleri desteklemek zorundayız. Özellikle geliri düşük aileleri; yani tek asgari ücrete mahkum kalan haneleri, tek emekli maaşına mahkum kalan haneleri, küçük esnafımızı, küçük çiftçimizi desteklemek zorundayız. Emekli maaşlarımızı 2023 ocak seviyesine getirmek zorundayız. Asgari ücreti en azından açlık sınırının üstü olan 33 bin liranın üzerine taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARIMIZ GÜNDE 6 SAAT ÇALIŞMALI’

Toplumun temel direği olan annelerin yaşamını kolaylaştırmanın gerekliliğine vurgu yapan Destici, şunları söyledi:

“Biz dedik ki ‘Çalışan kadınlarımız işe bir saat geç gitsin, bir saat erken gelsin. Cumartesi pazar çalışmasın. Yarım gün tatiller kadınlarımız için tam gün olsun ki ailesine, çocuğuna yettiği kadar vakit ayırabilsin’. Çünkü çalışan kadınlarımızın yükü çok ağır. Bir taraftan erkekler kadar mesai harcayacak ama evde yemek, çocuk, bulaşık onu bekleyecek. Bu kadınlarımıza bir haksızlık. Onun için çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli ve kadınlarımız günde 6 saat çalışmalı. Bunda biz ısrarcıyız ve bunun aile hayatına ve çocuk doğum oranına da büyük bir katkı getireceğini düşünüyoruz.”

‘İNFAZ DÜZENLEMELERİYLE MAALESEF SUÇLULAR, SUÇUN GERÇEK CEZASINI ÇEKMEDEN SALIVERİLİYOR’

11’inci Yargı Paketi kapsamında 31 Temmuz 2023 ve öncesi suçları kapsayan düzenlemeden yararlanan hükümlülerin tahliyeleri değerlendiren Destici, “Eğer bir suç önlenemiyorsa, önlenmeyi bir kenara bırakın artıyorsa ilk bakmamız gereken noktalardan bir tanesi suçlara verilen cezaların yeterli olup olmadığıdır. Maalesef bizde suçun karşılığı verilmiyor. Mahkemede verilse bile daha sonra birtakım yargı paketleriyle infaz düzenlemeleriyle maalesef suçlular, suçun gerçek cezasını çekmeden salıveriliyor. Son yargı paketinde de 50 binden fazla mahkum salındı. Elbette bu tür düzenlemeler yapılabilir ama suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır” şeklinde konuştu.

‘İDAM ETSEYDİK, BUGÜN O TERÖRİSTLERİN ADI KONUŞULUYOR OLMAYACAKTI’

Terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına yönelik yürütülen süreç hakkında konuşan Destici, şöle devam etti:

“Biz geçmişte idamı kaldırmayıp, uygulasaydık terörist başı Öcalan başta olmak üzere, onlarca bebeği, öğretmeni, binlerce askerimizi, polisimizi katleden, bombalar patlatıp, yüzlerce vatandaşımızı birden şehit eden teröristleri idam etseydik, bugün o teröristlerin adı konuşuluyor olmayacaktı. Biri İmralı’dan konuşuyor, öbürleri şehir şehir gezdirilip devlete meydan okumaya devam ediyorlar. Açıkça silahlı terör çağrısı yapıyorlar. Açıkça bu devleti yıkmaktan, bu ülkeyi bölmekten bahsediyorlar. Asla geri adım atmış değiller. Hepimiz isteriz terörsüz Türkiye olsun, bu ülkede bir tek silah patlamasın, bir tek kişinin canı yanmasın. Ama bir de gerçek var karşımızda. 41 yıldır devletimizi yıkmaya, ülkemizi parçalamaya, milletimizi bölmeye çalışan kanlı ve hain bir terör örgütü var. Bunlar emellerinden asla vazgeçmiş değiller. Çünkü kendi iradeleri yok. Bunların ipi emperyalistlerin ve siyonistlerin elinde. Bunların tasması ABD ve İsrail’in elinde.

Onun için biz diyoruz ki ‘Başından itibaren şartsız, pazarlıksız, müzakeresiz silah bırakacaklarmış, bıraksınlar.’ Bundan kimse rahatsız olmaz. Kendini feshedecekmiş, etsin. Konuşulanla gerçek aynı değil. PKK şu anda silah bıraktı mı? Bırakmadı. 10-15 kişi geldi kazanın içine silah attı, döndü geri gitti. Silahı kazanın içine attıktan sonra gidip Türk askerine teslim olup, yargıya kendisini emanet etmesi gerekiyor. Mağaralarına gittiler orada başka silahları yok mu? İran’daki, Irak’taki, Suriye’deki yapı devam ediyor. Kendilerini feshetmediler. Ne diyor haklı olarak AK Parti raporunda ‘Tüm unsurlarıyla silah bırakmadan, tüm unsurlarıyla kendini feshetmeden herhangi bir yasal adım atılamaz’ evet, atılmamalıdır. Onlar da ne diyor ‘Siz önce yasaları çıkartın, biz sonra silahları bırakırız’. Öyle yağma yok önce silahlarınızı tüm gruplarla birlikte, tüm unsurlar İran’daki, Irak’taki de, Suriye’deki de bırakacak, Avrupa dahil hepsi kendini feshedecek, ondan sonra gelir konuşulur.”

Programın ardından Destici, üst kattaki düğün salonunda düzenlenen Nursena Özdemir ile Onur Memiş’in nişan törenine katıldı. Destici, çifti ve ailelerini tebrik ederek mutluluklar diledi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Vali Gül’den ‘sokakta kalan kişileri 112’ye bildirin’ çağrısı

Sonraki Haber

Tartıştığı eşini kızgın yağ dökerek öldüren kadına 24 yıl hapis talebi 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Tartıştığı eşini kızgın yağ dökerek öldüren sanığa 24 yıl hapis talebi 

Tartıştığı eşini kızgın yağ dökerek öldüren kadına 24 yıl hapis talebi 

En Güncel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

- Haberton
16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Barış, yepyeni bir sayfayı açmak demektir. Eski sayfaları karıştırmak, eski...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton