27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Suç icat ediyorlar, tek bir suçum var o da sandıkta yenilmemek

Suç icat ediyorlar, tek bir suçum var o da sandıkta yenilmemek

Haberton - Haberton
9 Mart 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Suç icat ediyorlar, tek bir suçum var o da sandıkta yenilmemek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bize sözde suç icat ediyorlar. Ama ben suçumu biliyorum. 2019’dan bu yana hatta 2014’ten beri tek bir suçum var o da sandıkta yenilmemek. Sana yenilmeyeceğiz. Ne yapsanız nafile. O sandık gelecek bu millet seni evine gönderecek kardeşim, bu kadar net” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisi CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçime ilişkin “Türkiye 23 Mart’taki seçimde yepyeni bir başlangıç yapacak. Yürüdüğümüz bu yol esaslı bir mücadelenin örneği olacak” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart’ta gerçekleştireceği ön seçime adaylık başvurusu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana’da, ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililerine hitap etti. Tek bilek ve tek yumruk olarak bozuk düzeni yıkıp geçeceklerini ifade eden İmamoğlu, “Hep beraber ilk önce birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz. İnsanlar bize baktıklarında topyekun, kararlı, örgütlü, insanlarının yüzüne güler yüzle bakan, sımsıcak elini uzatan, vatandaşın derdini dinleyen o halini görecek. Sonrasında demokrasi adalet ve refah isteyen herkesle bütünleşeceğiz. Bu ülkenin ‘Demokrasi’ diyen, ‘Hukukun üstünlüğü’ diyen güçlerin, özellikle dengeli bir şekilde güçler ayrılığını savunan, ‘Daha güçlü bir parlamento’ diyen, parlamenter sistemle vatandaşın gücünün eksildiği değil, yükseldiği bir denetim sistemi isteyen herkesle buluşacağız. Herkesle el sıkışacağız. 23 Mart’ta yapacağımız ön seçim, bu bütünleşmenin ilk aşaması olacak. Başaracağımızdan en ufak bir kuşkum yok. Hep birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Başardığımız gün, seçimde kazandık diye değil, milletimizin birlik ve beraberliğine yeniden kavuştuğu için sevineceğiz. O gün yalnızca zalimliğin saltanatını yıktığımız için değil, artık kimse işçinin, esnafın, çiftçinin, kadının, çocuğun, gencin, yoksulun hakkına giremeyeceği için sevineceğiz. Türkiye yepyeni bir başlangıç yapacak. Yürüdüğümüz bu yol esaslı bir mücadelenin örneği olacak. CHP’liler olarak biz başaracağız” dedi.

SURİYE’DE YAŞANAN GELİŞMELER

Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Yanı başımızda, Suriye’de yaşananlara biz göz yummayız, yumamayız. Zalimlik neredeyse ona karşıyız. Bu yürütülen süreç, hem bölgemizi hem Suriye’yi aynı zamanda derinden etkiliyor. Tabi ki tarihi bağlarımız var, akrabalıklar var ama biz milletçe mazlumun yanındayız. Her yerde mazlumun yanında olduk. İşte onun için bugün Lazkiye ve çevresinde süren Tartus’ta olan çatışmalar, aralık ayından bu yana yaşanan en büyük şiddet dalgasına dönüşmüştür. Özellikle Suriye’de yaşayan Alevilere yönelen şiddet ve sivil halk arasında yaşanan kayıplar ile azınlıklara yönelik katliam ihtimali, biz, bu memleketin vicdanlı 86 milyon insanında, çok büyük endişe kaynağı olmuştur. Buradan sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti en baştan beri söylediğimiz gibi evet Suriye’de güçlü, demokratik, oradaki halkların eşitliğinin ilkesinin korunduğu ve özellikle inanç, etnik köken ayrımı olmaksızın insanların birlikte yaşamaya, medeni biçimde yaşatmaya yönelik bir devletin kurulmasına biz öncülük edebiliriz. ‘Türkiye’nin bunu yapması için masada olması gerekir’ dedik ve ‘Bu yoldan asla sapmaması gerekir’ dedik. Ne yazık ki endişe duyuyoruz. Ne yazık ki Türkiye masa kuran ülke olması gerekirken, çoğu masalarda sandalye bulamaz durumdadır. Bu endişe vericidir.”

‘CHP’YE SON BİRKAÇ HAFTADA 200 BİN YENİ ÜYE KATILDI’

CHP’ye son birkaç haftada 200 bin yeni üye katıldığını belirten Ekrem İmamoğlu, “Hep birlikte 31 Mart 2024’ten bu yana Türkiye’nin birinci partisiyiz. Şimdi sıra Türkiye’yi değiştirmekte. 23 Mart’ta önce biz CHP’liler olarak ayağa kalkacağız. Hep birlikte yola koyulacağız. Sonrasında milletimizin değişim umudu dalga dalga büyüyecek ve iktidar olacağız. Bu ülkeyi israftan arındıracağız. Bu ülkeyi ekonomik krizden kurtaracağız. Derin yoksulluktan, toplumsal çürümeden kurtaracağız. Eğitim, adalet, sağlık, yargı ve özellikle güvenlik sistemlerinin çöküşüne sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘KORKMA, O KOLTUK SENİN DEĞİL, MİLLETİN KOLTUĞU’

Başarıya yaklaştıkça iktidarın zalimliğinin arttığını söyleyen İmamoğlu, “Birkaç gün önce öğrendiğim bir bilgiyle masum insanlara, aralarında yol arkadaşlarım da var. Kimi tanıdığım, kimi tanımadığım. Bir grup insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koyuyorlar. Bir kez daha algı operasyonu peşinde koşuyorlar. İtibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Akıllarınca beni korkutacaklar, yıldıracaklar. Bu haktan ve hukuktan nasibini almamışların, bugüne kadar hiçbir saldırısından saçımın teli bile titrememiş ben, sizden mi korkacağım? Hadi oradan. Bu canım millet haklının yanındadır, mazlumun yanındadır, haksızlığa uğrayanın yanındadır. 2014’ten beri yaşadıklarım roman olur. Özellikle İstanbul’da milletin seçim zaferini yaşadıktan sonra her günümüz saldırılarla geçti. Buradan söylüyorum, ‘Ey ilgili şahıs, o kendini çok iyi biliyor. Bak ben senin dediğin gibi şantaj, montaj demiyorum. Çok net bir şey söylüyorum. Benim arkadaşlarım eğer en ufak bir haksızlığa, hukuksuzluğa karışmışsa gelin tüm dosyaları açın, açıkça paylaşın. Milletimiz görsün, hodri meydan.

Elinizde ne varsa dökün ortaya’ diyorum. Ama öyle uydurma, gizli tanık beyanları, o geçmişteki FETÖ terör örgütünün muameleleri gibi hareket etmeyin, mertçe hakka, hukuka uygun olarak yapın, onu söylüyoruz. Senin savcıların sorsun, benim arkadaşlarım yanıtlasın kim ahlaklı, hangi dönem kamu ve millet korunmuş, hangi dönem milletin kaynakları peşkeş çekilmiş, canlı yayında millete izletmeye var mısın? Var mı yüreğin, var mı cesaretin? Ben bunu söylüyorum. Mertlik, yiğitlik istiyorum. Ufacık da olsa bir vicdan kırıntın varsa bu meydan okumaya yanıt verirsin. Bir derdiniz varsa benimle, ben buradayım tam karşındayım. Milletimizle beraber buradayım. Bırak yan yolları, bırak ara sokakları, bırakın milletin hesaplarını bloke etmeyi, mağdur etmeyi. Gel millete gidelim. Yoksa korkuyor musunuz? Ben her yerde söyledim. Öyle bir ülke hayal ediyorum ki bugün bu zalimliği yapanların bile evlatlarının en üst düzeyde korunduğu, hukukla beraber muhafaza edildiği bir ülke istiyorum ben. Bu ülkede zalimlikler son bulsun istiyorum ama bunlar öyle değil. Kaldı ki benden niye korkuyorsunuz ya? Az önce çocuk geldi, benim koltuğuma oturdu bak orada, benim koltuğumda. Biliyor o koltuk benim. Adamın biri de korkuyor, gelecek biri o koltuğa oturacak. O koltuk senin değil, milletin koltuğu. Şu çocuk bile biliyor o koltuk onun. Bize sözde suç icat ediyorlar. Ama ben suçumu biliyorum. 2019’dan bu yana hatta 2014’ten beri tek suçum var, sandıkta yenilmemek. Sana yenilmeyeceğiz. Ne yapsanız nafile. O sandık gelecek bu millet seni evine gönderecek kardeşim, bu kadar net.”

Etiketler: Ekrem İmamoğluSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Pazarda katledilen Ahmet’in annesi feryat etti

Sonraki Haber

Bu çağrıya sımsıkı sarılacağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Niğde’de facia! Havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Niğde’de facia! Havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 ölü, 1 yaralı

26 Haziran 2026
Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti Kadir İnanır
Öne Çıkan

Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti

26 Haziran 2026
Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi
Öne Çıkan

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi

26 Haziran 2026
Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi

26 Haziran 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 304'e yükseldi
Öne Çıkan

Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 304’e yükseldi

26 Haziran 2026
Atlas Çağlayan davasında karar çıktı: Aileyi tehdit eden sanıklara hapis cezası
Öne Çıkan

Atlas Çağlayan davasında karar çıktı: Aileyi tehdit eden sanıklara hapis cezası

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Bu çağrıya sımsıkı sarılacağız

Bu çağrıya sımsıkı sarılacağız

En Güncel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026
Düzce'de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi
Yerel Haberler

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

27 Haziran 2026
Bakan Fidan, Ottava'da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Ottava’da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara İl Emniyet Müdürü Yüksek, NATO Zirvesi öncesi denetimleri yerinde inceledi

Ankara İl Emniyet Müdürü Yüksek, NATO Zirvesi öncesi denetimleri yerinde inceledi

- Haberton
27 Haziran 2026

Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, 36'ncı NATO Zirvesi öncesi Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde alınan önlemleri ve polis kontrol noktalarını...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026
Düzce'de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton