28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Suat Özçağdaş’tan okullara istihdam önergesi

Suat Özçağdaş’tan okullara istihdam önergesi

Haberton - Haberton
1 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Suat Özçağdaş'tan okullara istihdam önergesi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okullara istihdam yapılıp yapılmayacağı hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması üzerine iki soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, TBMM Başkanlığı’na verdiği temizlik soru önergesinde geçen yıl yaşanan sorunlara değinerek, bu yıl da aynı sorunların yaşanmaması üzerine tedbir alınıp alınmadığını sordu.

Okullar temizlenememiş, okulları temizlemek isteyen belediyelerimiz engellenmişti

“Milli Eğitim Bakanlığı, Toplum Yararına Program (TYP) ve İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında okullara temizlik görevlisi istihdam etmektedir. 18 Temmuz 2024’te okullarda temizlik sorunu yaşanacağından bahsetmiş ve maalesef bu konuda haklı çıkmıştık.” diyen Özçağdaş, geçtiğimiz yıl temizlik görevlisi istihdamının okul açılışından sonrasına bırakıldığını hatırlatarak, “Okullarımız temizlenememiş ve okulları temizlemek isteyen belediyelerimiz engellenmişti.” dedi.

Her okula yeteri kadar kadrolu temizlik personeli ataması yapılacak mıdır?

Özçağdaş soru önergesinde şunları sordu: “Milli Eğitim Bakanlığı, okul temizliğini geçen sene olduğu gibi kısa zamanlı çalışma ile düşük ücretle istihdam sağlayarak mı gerçekleştirecektir yoksa her okula yeteri kadar kadrolu temizlik personeli ataması yapılacak mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde TYP ve İUP kapsamında kaç kişi çalıştırmıştır? Bu kapsamda çalışan personellerin sözleşmeleri kaç aylık yapılmaktadır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde TYP ve İUP kapsamında istihdam ettiği kaç kişi işten çıkarılmıştır? Kaçı, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nda çalışmaya devam edecektir? Milli Eğitim Bakanlığı geçen sene yaşanan ve bir halk sağlığı problemine dönüşmesine ramak kalmış okul temizliği sorunu için bu yıl hangi adımları atmıştır?  Okullar açılmadan önce eksik personel giderilecek ve çocuklar temiz okullarda okuyabilecek midir?

Özçağdaş yine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde 20. Milli Eğitim Şurası’nın; temizlik, güvenlik, sağlık, kütüphaneci ve teknik personel istihdamını içeren 52. Maddesi’ni hatırlatarak, şuranın tavsiye kararlarına uyulup uyulmayacağını sordu

Şura kararına rağmen dört yıldır gereken adımların atılmadığını, aksine durumun daha da kötüleştiğini söyleyen Özçağdaş, önergesinde şöyle dedi: “1-3 Aralık 2021’de düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası’nın 52. Maddesi’nde, “Eğitim kurumlarına uzman kütüphaneci, sağlık personeli (hemşire), teknik eleman, temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilmelidir.” kararı alınmıştır. Aradan geçen 4 yıla rağmen okullarımızda maddede bahsedilen istihdamlar sağlanmamıştır. Aksine durum daha da kötüye gitmiş, yarı zamanlı temizlik görevlileri ile okullar yeterince temizlenememiş, güvenlik sorunu artmış ve öğretmenlerimiz okullarında şiddet görmüş ve öldürülmüştür. Okul kazalarına acil müdahaleler yapılamadığı için çocuklarımız yaralanmalardan daha ciddi etkilenmiş ve ölümle sonuçlanan kazalarda hayatlarını kaybetmişlerdir.”

Milli Eğitim Bakanlığı, aradan 4 yıl geçmesine rağmen 20. Milli Eğitim Şurası’nın tavsiye kararlarına neden uymamaktadır?

Özçağdaş soru önergesinde şunları sordu: Milli Eğitim Bakanlığı, aradan 4 yıl geçmesine rağmen 20. Milli Eğitim Şurası’nın tavsiye kararlarına neden uymamaktadır? Okullara neden kadrolu; temizlik, güvenlik, sağlık, kütüphane personeli ve teknik personel istihdam edilmemektedir? Şiddet olayları bu kadar yaygınlaşmışken ve çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve personelimiz okullarda ölümlere varan sonuçlarla yüzleşirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın güvenlik ve sağlık personeli istihdam etmemesinin nedeni nedir? Teknik eleman eksikliği yüzünden geçtiğimiz dönem bir öğretmenimiz hayatını kaybetmişken, okullarımız aylarca temizlenememişken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik ve teknik personel istihdam etmemesinin nedeni nedir? 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 20. Milli Eğitim Şurası’nın tavsiye kararı dikkate alınarak okullara; uzman kütüphaneci, sağlık personeli, teknik eleman, temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilecek midir?

Özçağdaş’ın verdiği iki soru önergesini aşağıda yer almaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                                                                                      Suat ÖZÇAĞDAŞ

İstanbul Milletvekili

Milli Eğitim Bakanlığı, Toplum Yararına Program (TYP) ve İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında okullara temizlik görevlisi istihdam etmektedir. 18 Temmuz 2024’te okullarda temizlik sorunu yaşanacağından bahsetmiş ve maalesef bu konuda haklı çıkmıştık. Geçtiğimiz yıl temizlik görevlisi istihdamı okul açılışının sonrasına bırakılmış, okullarımız temizlenememiş ve okulları temizlemek isteyen belediyelerimiz engellenmişti.

Bu bilgiler doğrultusunda;

  1. Milli Eğitim Bakanlığı, okul temizliğini geçen sene olduğu gibi kısa zamanlı çalışma ile düşük ücretle istihdam sağlayarak mı gerçekleştirecektir yoksa her okula yeteri kadar kadrolu temizlik personeli ataması yapılacak mıdır?
  2. Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde TYP ve İUP kapsamında kaç kişi çalıştırmıştır? Bu kapsamda çalışan personellerin sözleşmeleri kaç aylık yapılmaktadır?
  3. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde TYP ve İUP kapsamında istihdam ettiği kaç kişi işten çıkarılmıştır? Kaçı, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nda çalışmaya devam edecektir?
  • Milli Eğitim Bakanlığı geçen sene yaşanan ve bir halk sağlığı problemine dönüşmesine ramak kalmış okul temizliği sorunu için bu yıl hangi adımları atmıştır?  Okullar açılmadan önce eksik personel giderilecek ve çocuklar temiz okullarda okuyabilecek midir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                                                                                      Suat ÖZÇAĞDAŞ

İstanbul Milletvekili

1-3 Aralık 2021’de düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası’nın 52. Maddesi’nde, “Eğitim kurumlarına uzman kütüphaneci, sağlık personeli (hemşire), teknik eleman, temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilmelidir.” kararı alınmıştır. Aradan geçen 4 yıla rağmen okullarımızda maddede bahsedilen istihdamlar sağlanmamıştır. Aksine durum daha da kötüye gitmiş, yarı zamanlı temizlik görevlileri ile okullar yeterince temizlenememiş, güvenlik sorunu artmış ve öğretmenlerimiz okullarında şiddet görmüş ve öldürülmüştür. Okul kazalarına acil müdahaleler yapılamadığı için çocuklarımız yaralanmalardan daha ciddi etkilenmiş ve ölümle sonuçlanan kazalarda hayatlarını kaybetmişlerdir.

Bu bilgiler doğrultusunda;

  1. Milli Eğitim Bakanlığı, aradan 4 yıl geçmesine rağmen 20. Milli Eğitim Şurası’nın tavsiye kararlarına neden uymamaktadır? Okullara neden kadrolu; temizlik, güvenlik, sağlık, kütüphane personeli ve teknik personel istihdam edilmemektedir?
  2. Şiddet olayları bu kadar yaygınlaşmışken ve çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve personelimiz okullarda ölümlere varan sonuçlarla yüzleşirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın güvenlik ve sağlık personeli istihdam etmemesinin nedeni nedir?
  3. Teknik eleman eksikliği yüzünden geçtiğimiz dönem bir öğretmenimiz hayatını kaybetmişken, okullarımız aylarca temizlenememişken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik ve teknik personel istihdam etmemesinin nedeni nedir?
  4. 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 20. Milli Eğitim Şurası’nın tavsiye kararı dikkate alınarak okullara; uzman kütüphaneci, sağlık personeli, teknik eleman, temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilecek midir?

Etiketler: Okul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mersin’in trafik çilesini tarihe gömeceğiz

Sonraki Haber

Türk Kızılay’ın orman yangınlarıyla mücadeleye desteği sürüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Türk Kızılay'ın orman yangınlarıyla mücadeleye desteği sürüyor

Türk Kızılay'ın orman yangınlarıyla mücadeleye desteği sürüyor

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton