16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz

Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz

Haberton - Haberton
26 Nisan 2021
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz

Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tatlıoğlu, 1915 olayları ile ilgili soykırım iddiaları tarihi gerçeklerden kopup hukuki zeminden savrulmuştur ve kabul edilemez, İYİ Parti olarak reddediyoruz dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Biden tarafından Türkiye’ye sözde soykırım iddiasında bulunmasını eleştirerek, bu açıklama ve 1915 olayları ile ilgili soykırım iddiaları tarihi gerçeklerden kopup hukuki zeminden savrulmuştur ve kabul edilemez, İYİ Parti olarak reddediyoruz dedi.

Soykırım iddialarını alkışlayan siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu coğrafyayı kavrayamadıklarını belirten Tatlıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz diyen Tatlıoğlu, Türkiye’nin hukukunun korunamamasında dünya kamuoyu nezdinde rencide edici ifadelere muhatap edilememesinde, Türkiye muhaliflerinin cesaretlenmesinde özellikle Erdoğan döneminin yetersiz, vizyonsuz ve kişisel ilişkiler üzerinden yürütülen dış politikasının ağır sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Son soykırım iddiasının müttefikimin NATO ortağımız ABD’den gelmesi de ayrıca ilgi çekicidir.

Bu karar siyasidir Türkiye duruşunu her zamanki gibi gösterecektir. İYİ Parti de tavrını başından itibaren net bir şekilde göstermiştir. İYİ Parti önümüzdeki zaman diliminde konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktır.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİLER

Cumhuriyet Tarihinde Türkiye’nin karşılaştığı en önemli ekonomik tehdit ve felaket derecesinde problem bugün Merkez Bankası’nın rezerv meselesidir. Bu sadece bir rezerv eksilmesi değildir, bu sadece bir döviz satışı değildir. Bu kamuoyundan saklanarak Türkiye’nin birikiminin elden çıkarılması ve Türkiye’nin bu nedenle bir milli güvenlik açığıyla karşı karşıya olasıdır.

Bu 128 milyar dolarlık satışın temel olarak nasıl yapıldığını hangi fiyatlarla kimlere yapıldığı şeklindeki normal bilgileri istiyoruz. Normal olarak Merkez Bankası’nın web sitesinde gösterdiği akışın bugün itibarı ile yenilenmesini istiyoruz. Eğer Türkiye normalde 30 milyar dolarlık artı rezerve ulaşmak istese, 90 milyar dolarlık döviz alım mecburiyeti var. Bugün bunu almaya kalktığınızda doların 15 liranın üzerine çıkacağı herkesin malumudur.

190 milyar dolarlık özel sektör dış borcu, 60 milyar dolarlık eksi rezerv 30 milyar dolar civarında cari açık dikkate alındığında Türkiye’nin 180 milyar dolarlık döviz girişine ihtiyacı var. Dolayısıyla bu satış stratejisine karar veren ve bunu onaylayanların siyasi sorumluluğu yerine getirmelerini gerekiyor.  Türkiye’yi yönetenlerin bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz.

Türkiye Kırım savaşı ve sonrası ve 1. Dünya savaşından sonra Cumhuriyetin kurulması ve onun akabinde karşılaştığı en büyük ekonomik problemlerden birinin içerisindedir ve bir milli güvenlik açığı oluşmuştur. Yeni Merkez Bankası Başkanı televizyon ekranlarından konuştu, keşke çıkmasaydı, ramazan sohbetiyle geçiştirseydi diye düşünüyoruz. Çünkü ifadeleri ile kamuoyunun beklentileri arasında bir irtibat yok, tamamen kafa karıştırmaya çalışan bir açıklama dışında bir şey görmedik.

Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz
Sözde Soykırımı İYİ Parti olarak reddediyoruz

BELEDİYELERDE İNSAN KAÇAKÇILIĞI ÇİRKİNLİĞİ VE KANUNSUZLUĞU YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUZ

Türkiye’nin gündemine çok başka bir konu girdi birkaç haftadır bu konu, kamu kurumları aracılığıyla özellikle belediyeler aracılığıyla yurtdışına insan kaçakçılığı ile ilgili. Bu çirkinliğin ve kanunsuzluğun yaşandığını görüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mart, Mayıs ve Temmuz 2019’da spor kulüpleri ile düzenlediği protokol ve yurtdışı seyahatlerinde 162 kişi gri pasaportla yurtdışına çıkmış ve bunlardan 48’i geri dönmemiş.

Bunların içerisinde PKK mensubiyeti nedeni ile mahkemesi olan bir şahsın varlığı adliyeye intikal etmiş, tutanaklarda yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesinin bürokratları bu işte aynı kişilerle irtibatlı olarak aracılık yapmışlar ve organize etmişler. Bursa Büyükşehir Belediyesindeki konunun hızla üzerine gidilmesi ve şehri sorunlar içerisinde olan belediyelerin hızla idari bir soruşturma ile gerekli işlemlerin yapılmasına İçişleri Bakanlığını davet ediyoruz. Cinayetten sonra katil arayan bir idare var.

Buna benzer bir başka meselede kripto parayla Türkiye’deki büyük vurgun. Cumhur ittifakının bu yüzyılın zihniyetinin tuzağına düştüğünü görüyoruz. Günümüz dinamikleri ile ilgili işlemlerde maalesef yok hükmündeler. Kripto para, dijital para ve günümüz para sistemleri ile ilgili bütün dünyanın gündeminde iken Türkiye’nin ciddi bir denetleyici mekanizma oluşturmaması hayret vericidir.  Devlet, hukuksuzluk olmasın diye varolan bir kurumdur.

Pandemi döneminde ticari hayatımızın ve ekonomik yapımızın önemli aktörü olan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerle çalışanların pandeminin düzenlemeleriyle birlikte iş yüklerinin arttıklarını görüyoruz ve son genelge ile kısıtlama muafiyetlerinin kaldırılmasıyla ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Bu kişilerin mükellefleri ile görüşmeleri, işyerlerine gitmeleri ve kendi işyerlerine gitmeleri gerekmektedir bu muafiyetin tekrar tanımlanması gerektiğini ilgililere iletmek isteriz.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Davutoğlu’ndan sözde soykırım açıklamasına tepki

Sonraki Haber

Soykırım açıklamasına ülkeyi yönetenler cevap vermeli

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Soykırım açıklamasına ülkeyi yönetenler cevap vermeli

Soykırım açıklamasına ülkeyi yönetenler cevap vermeli

En Güncel Haberler

Trump: İran'da her şeyi iki günde yok edebiliriz
Dış Haberler

Trump: İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

- Haberton
15 Mayıs 2026

Fatih'te polis ekiplerince dron destekli asayiş ve narkotik denetimi yapıldı. Denetimlerde durdurulan araçlar tek tek aranırken sürücü ve yolculara Genel...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Trump: İran'da her şeyi iki günde yok edebiliriz

Trump: İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton