27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi

Haberton - Haberton
23 Kasım 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi de dahil son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Aktürk, “1 Ocak’tan bugüne kadar 1927 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 24 Temmuz 2015’ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 39 bin 270 olmuştur” dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Türkiye’nin Gazze için sergilediği insani ve adaletli tutumu sürdürdüğünü ifade ederek, İsrail’in uyguladığı mezalimin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Gazze’deki çatışmalara 4 günlük insani ara verilmesi konusunda varılan mutabakatı olumlu bulduklarını belirten Aktürk, “Mutabakata tam riayet edilmesini ve bu insani aranın, Gazze’deki çatışmaların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Beklentimiz; barışa giden, akan kanın durması için sarf edilen tüm gayretlerin gösterilmeye devam edilmesidir. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barışın mümkün olmayacağını da bir kez daha vurguluyoruz.

Ülkemizin Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, 15 ve 20 Kasım tarihlerinde A400M uçaklarımızla ilaç, tıbbi yardım malzemesi ve sağlık ekibi bölgeye ulaştırılmış, çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan hasta ve refakatçilerden oluşan toplam 144 Gazzeli kardeşimiz ülkemize getirilmiştir. Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 11 uçakla 208 ton insani yardım malzemesi ve 5 ton tıbbi malzeme bölgeye sevk edilmiştir” diye konuştu.

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 21 Kasım’da Cezayir Genelkurmay Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bugün de Güler’in, resmi davetlisi olarak Ankara’ya gelen Birleşik Krallık Savunma Bakanı ile ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayi iş birliği hususlarının ele alınacağı bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı. 

‘TERÖRİSTLER İÇİN TEK ÇIKIŞ YOLU TÜRK ADALETİNE TESLİM OLMAKTIR’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kesintisiz şekilde devam ettirdiğini vurgulayan Aktürk, “Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, 59’u son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1927 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 24 Temmuz 2015’ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 39 bin 270 olmuştur.

Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist, Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Böylelikle yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 110’a ulaşmıştır. Teröristler için tek çıkış yolu Türk adaletine teslim olmaktır” ifadelerini kullandı. 

‘1 OCAK’TAN İTİBAREN 445 TACİZ VE SALDIRI GERÇEKLEŞTIRİLDİ’

Suriye’de istikrarın tesis edilmesi ve Suriyelilerin güvenli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini de bildiren Aktürk, “Diğer taraftan operasyon bölgelerindeki güvenlik ve huzur ortamının sürdürülmesi amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir. 1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere 1377 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi. 

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi de dahil son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.
Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi de dahil son bir haftada 59 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

‘HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENEN KİŞİ SAYISI 191 BİN 766’

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının alınan etkin önlemlerle yasa dışı geçişlere karşı korunduğunu kaydeden Aktürk, “Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 390 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 3’ü FETÖ terör örgütü mensubu olmak üzere 4’ü teröristtir. 2 bin 949 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece, yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 467’ye yükselmiştir. Bu şahıslardan 402’si FETÖ mensubu olmak üzere toplam 576 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 191 bin 766 olmuştur” açıklamasında bulundu. 

‘2 ADET TEMEL EĞİTİM HELİKOPTERİ ENVANTERE GİRDİ’

Yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle TSK’nın gücünün her geçen gün daha da arttığını söyleyen Aktürk, “Bu kapsamda 2 adet Temel Eğitim Helikopteri, 4 adet Seyyar Havan Tespit Radarı, 8 adet Zırhlı Tanksavar Aracı, 17 adet Nefer Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı, 1 adet Araçlı Mayın/El Yapımı Patlayıcı Dedektörü Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine alınmıştır.

Yine, Barbaros Yarı Ömür Modernizasyon Projesi kapsamında, Gölcük Tersanesi Komutanlığımızda Milli Savaş Yönetim Sistemi ve Elektronik Sensör Sistemleri’nin modernizasyonu yapılan TCG Oruçreis fırkateynimizin ilk kontrol seyri 16 Kasım’da başarıyla icra edilmiştir. Kontrol seyrinin tamamlanmasının ardından deniz kabul testi faaliyetleri icra edilecektir” ifadelerini kullandı.

Aktürk ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı mobil uygulamasının da App Store ve Google Play üzerinden kullanıma sunulduğunu bildirdi. 

‘TÜRKİYE, GAZZE’NİN ZARARINA OLACAK BİR FAALİYETİN İÇİNDE OLMAYACAK’

Öte yandan bakanlık kaynakları, Tuzla Piyade Okulu’nda bir grup teğmenin 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği ve kavga çıktığı iddiasını yalanlayarak, iddianın dezenformasyon olduğunu bildirdi. Kaynaklar, konuyla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığını da belirtti. İncirliğe inen ABD uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinden İsrail’e silah taşıdığı iddiasını da yalanlayan bakanlık kaynakları, Türkiye’nin Gazze’nin zararına olacak herhangi bir faaliyetin içinde olmayacağı ve bu faaliyetlere göz yummayacağını bildirdi. 

‘ÜZERİNDE DURULAN TEK ALTERNATATİF EUROFİGHTER’

Bakan Güler’in, Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps ile görüşmesinin detaylarıyla ilgili bilgi veren kaynaklar, görüşmede Eurofighter savaş uçağı tedarikinin konuşulacağını aktardı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın uçak ihtiyacının karşılanmasına yönelik öncelikli olarak F-16 tedarikine yönelik sürecin devam ettiğini belirten kaynaklar, F-16 tedariki ve modernizasyonu süreci devam ederken üzerinde durulan tek alternatifin ise Eurofighter olduğunu aktardı.

Eurofighter tedariki konusunun İngiltere üzerinden ele alındığını bildiren kaynaklar, İngiltere’nin bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirttiğini de aktardı ve ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere toplam 40 uçak alınmasının planladığını belirtti. Kaynaklar, alınacak uçakların kesinlikle ikinci el olmadığını, en üst modelin tedariki konusunda talebin olduğunu da belirtti.

‘KAAN’IN İLK UÇUŞU 27 ARALIK’TA PLANLANMAKTA’

Milli Muharip Uçak Kaan’a yönelik de bilgi veren kaynaklar, Kaan’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı. Takvimlendirmeye göre, yerli motorun 2028’de hazır olacağını bildiren kaynaklar, 2032’ten itibaren de Kaan’ın envantere girmesinin beklendiğini aktardı. Kaynaklar, Kaan dahil tüm yerli ve milli savunma sanayisi ürününün NATO standartlarının üzerinde üretildiğini vurguladı.

Etiketler: Terörist
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özel eğitim öğretmeninden, ‘akıllı tahliye’ sistemi

Sonraki Haber

Sağanak nedeniyle lise bahçesi su altında kaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Niğde’de facia! Havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Niğde’de facia! Havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 ölü, 1 yaralı

26 Haziran 2026
Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti Kadir İnanır
Öne Çıkan

Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti

26 Haziran 2026
Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi
Öne Çıkan

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi

26 Haziran 2026
Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi

26 Haziran 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 304'e yükseldi
Öne Çıkan

Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 304’e yükseldi

26 Haziran 2026
Atlas Çağlayan davasında karar çıktı: Aileyi tehdit eden sanıklara hapis cezası
Öne Çıkan

Atlas Çağlayan davasında karar çıktı: Aileyi tehdit eden sanıklara hapis cezası

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sağanak nedeniyle lise bahçesi su altında kaldı

Sağanak nedeniyle lise bahçesi su altında kaldı

En Güncel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026
Düzce'de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi
Yerel Haberler

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

27 Haziran 2026
Bakan Fidan, Ottava'da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Ottava’da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara İl Emniyet Müdürü Yüksek, NATO Zirvesi öncesi denetimleri yerinde inceledi

Ankara İl Emniyet Müdürü Yüksek, NATO Zirvesi öncesi denetimleri yerinde inceledi

- Haberton
27 Haziran 2026

Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, 36'ncı NATO Zirvesi öncesi Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde alınan önlemleri ve polis kontrol noktalarını...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026
Düzce'de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 115 bin hap ele geçirildi

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton