6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Haberton - Haberton
11 Ocak 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 2023 yılı dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 2 bin 282’ye ulaşmıştır” dedi. 

Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlığın konferans salonunda haftalık faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, MSB’nin tüm birimlerinin ülkenin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya devam ettiğini belirterek, “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 2023 yılı dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 2 bin 282’ye ulaşmıştır” dedi. Aktürk ayrıca operasyonların gereken yer ve zamanda artan bir etki ve baskıyla süreceğini vurguladı. 

‘1564 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ’

Suriye’de oluşturulan, güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırıların da devam ettiğini kaydeden Aktürk, “Nitekim, son bir haftada 7 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 533’e, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1564’e ulaşmıştır. Bölgede güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirler alınmakta, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

‘3 BİN 585 KİŞİ HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ’

Yasa dışı geçişlere karşı sınırlarda alınan tedbirlere de değinen Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 132 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 1’i PKK/YPG terör örgütü mensubudur. 2 bin 843 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece, 2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 148’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 3 bin 585 olmuştur” dedi.

‘BEDELLİ ASKERLİK TUTARI 182 BİN LİRA OLARAK BELİRLENDİ’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kapsamlı eğitim ve tatbikat faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü bildiren Aktürk, bu kapsamda Marmara ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de Denizkurdu-1 Tatbikatı’nın başarıyla icra edildiğini söyledi. Aktürk, tatbikata 17 bin personel ile 110 su üstü gemisi, 7 denizaltı, 27 uçak, 22 helikopter ve 22 insansız hava aracının yer aldığını kaydetti.

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin envantere girmesiyle TSK’nın gücünün arttığını dile getiren Aktürk, bu kapsamda son olarak Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘8 adet Liman Kontrol Botu Projesi’ kapsamında, yerli ve milli asayiş ve emniyet botu Asbot’ un beşincisinin yarın teslim edileceğini bildirdi. Aktürk ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan ‘Mali ve Sosyal Haklar’ genelgesine göre bedelli askerlik tutarının 182 bin 609 lira 4 kuruş olarak belirlendiğini hatırlatarak, 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemlerinin başladığını bildirdi. 

‘RUSYA İLE KOORDİNASYON İÇİNDE YÜRÜTÜLÜYOR’

Öte yandan bakanlık kaynakları, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayla ilgili değerlendirmede bulundu. Bakanlık kaynakları, Yüksek Disiplin Kurulu’nun ocak ayının ikinci yarısında toplanacağını ve kararın kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi. MİLGEM Beşinci Gemi Tedariki Projesi kapsamında inşa edilen İstanbul Fırkateyni’nin halihazırda deniz kabul test faaliyetlerinin de devam ettiğini aktaran kaynaklar, bu kapsamda İstanbul Fırkateyni’nin yanı sıra Denizde İkmal Muhabere Gemisi ‘Derya’, Denizde Akaryakıt Gemisi Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin insansız deniz aracının (İDA) ocak ayı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesinin planlandığını bildirdi.

Bakanlık kaynakları, 7 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’nin İdlib’teki üs bölgelerini tehdit edebilecek ve milliyeti belirlenemeyen insansız hava aracı (İHA) tespit edildiğini aktararak, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından bu İHA’ya derhal önleme ve engelleme yapıldığını bildirdi. Kaynaklar ayrıca Suriye sınırındaki faaliyetlerin Rusya Federasyonu ile yakın koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü de hatırlattı. 

 ‘KAMERALI TELEFON KULLANIMI YASAKLANDI’

Operasyon bölgelerinde cep telefonu kullanımına ilişkin tedbirlere de değinen bakanlık kaynakları, bu kapsamda harekat alanında görevli personelin cep telefonu kullanımı ile ilgili emir yayımlandığını ve bu emir doğrultusunda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımının yasaklandığını bildirdi. Kaynaklar, ilgili mevzuat ve emirlere aykırı hareket ederek konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı tespit edilen personel hakkında ağır yaptırımlar uygulanacağını da belirtti. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

3 turist kayak yaparken yolunu kaybetti

Sonraki Haber

Kayıp kızına seslenen baba; Kendin için yaşama tutun

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama
Öne Çıkan

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

5 Haziran 2026
Özel: Bu yürüyüşün parolası kararlılıktır
Öne Çıkan

Ant olsun ki baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

5 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Haziran 2026
İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler
Öne Çıkan

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı

5 Haziran 2026
CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
Öne Çıkan

CHP Sözcüsü Müslim Sarı duyurdu; Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak

5 Haziran 2026
Güzelbahçe'de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu
Öne Çıkan

Güzelbahçe’de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Kayıp kızına seslenen baba; Kendin için yaşama tutun

Kayıp kızına seslenen baba; Kendin için yaşama tutun

En Güncel Haberler

Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026
Sutopu Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray
Spor Haberleri

Sutopu Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

- Haberton
5 Haziran 2026

İzmir'de 2018 yılında bir inşaat şantiyesinde Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölü bulunmasıyla ilgili devam eden davanın üçüncü celsesinde sanıkların tutukluluk hallerinin...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton