Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yapılan arama-kurtarma çalışmalarında maden işçileri Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya’nın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Böylece ölü sayısı 5’e yükselirken, ekiplerin bölgedeki incelemeleri sürüyor.
ARAMA ÇALIŞMALARI SONUÇLANDI
Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Soma ilçemizde meydana gelen maden göçüğünde sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları sonuçlanmış olup, göçük altında kalan ve hayatını kaybeden 3 maden işçimize de ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.
Öte yandan, göçükten sağ kurtularak hastaneye kaldırılan işçi Süleyman Ş.’nin tedavisinin ardından taburcu edildiği, İbrahim Ç.’nin ise tedavisinin serviste sürdüğü öğrenildi.
756 PERSONEL GÖREV YAPTI
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte 5 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Başkanı Hamza Pehlivan, madene gelerek incelemelerde bulundu. AFAD sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “Manisa’nın Soma İlçesinde faaliyet gösteren bir maden işletmesinde 01 Ekim 2026 günü saat 14 sularında göçük meydana geldi. Olayın akabinde Soma İlçesine intikal eden eden AFAD Başkanımız Ali Hamza Pehlivan, Manisa Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte alanda konuşlu bulunan AFAD Koordinasyon Tırı’nda, ilgili kurum temsilcilerinden, göçük hadisesinin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı, madenci kardeşlerimizin yakınları ile bir araya geldi, geçmiş olsun dileklerini iletti. Arama kurtarma çalışmalarında, AFAD, İtfaiye, Jandarma, Emniyet, UMKE, 112 Sağlık Ekipleri, Kızılay, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Belediye ve Tahlisiye ekiplerinden toplam 756 personel ve 76 araç görev yapmıştır. İzmir İl AFAD Müdürlüğünden toprak altı görüntüleme cihazı (M5) ile enkaz altı görüntüleme cihazı ve ekipleri çalışmalara dahil edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 7 madenci vatandaşımız göçük altından çıkarılmıştır. Göçük nedeniyle 5 madenci vatandaşımız hayatını kaybetmiş, sağ olarak kurtarılan 2 madenci vatandaşımızdan birinin tedavisi hastanede devam etmekte olup, diğerinin ise hastanedeki tedavisi tamamlanmış, taburcu olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.










