5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesine UN Women’dan ziyaret

‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesine UN Women’dan ziyaret

Haberton - Haberton
11 Ekim 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesine UN Women’dan ziyaret

‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesine UN Women’dan ziyaret

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

ŞOK Marketler, ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden kadın kooperatiflerinin ürünlerini mağazalarında müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda UN Women (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque şirkete bir ziyaret gerçekleştirdi. UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque, “ŞOK Marketler’in tedarik zincirinde fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle hayata geçirdiği ŞOK’ta Ben de Varım Projesi’nin başarılı sonuçlarını ve bu alandaki adanmışlığını görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.

Sanz Luque’in projenin kadınların ekonomik açıdan güçlenmesine katkı sağlayan dönüştürücü etkisi hakkında bilgi almak ve yerinde deneyimlemek amacıyla yaptığı ziyaret Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ve ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) stratejik ortaklarından biri olan Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında yürütülen önemli projelerden biri olan ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesinin gelişimi ve sosyal etkisi hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı ziyarette kadın kooperatiflerinden temsilciler de bir araya gelerek proje hakkında bilgi aldı.

ÜLKER: DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Global değerlerimiz arasında yer alan kadınlara iş dünyasında fırsat eşitliği sunulması ve kapsayıcılık odağında üç yıl önce Yıldız Holding Kadın Platformu’nu hayata geçirdik. Bu platform çatısı altında kadınların ekonomiye katılımını destekleyen pek çok etki programı yürütüyor ve ekosistemimizin tamamına yayılan projelerle daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. 2022’den beri BM Kadın Birimi’nin stratejik ortaklarından biriyiz.

Ne mutlu bizlere ki platformumuz başarılı çalışmalarıyla iş dünyasında dönüştürücü bir rol model olarak paydaşlarımıza ilham veriyor. Bu kapsamda başlatılan en önemli projelerden biri olan ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ ile kısa sürede elde ettiğimiz müthiş sonuçlar hepimizi son derece gururlandırdı. Sürdürülebilirlik anlayışımızın temel unsurlarından biri olan ‘Paydaşlarla Birlikte Güçlenmek’ ilkesine bağlı kalarak tüm paydaşlarımızı da bu yolculukta bizimle yan yana yürümeye, kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesi için yürütülen çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

DEMİREL: FAALİYETLERİMİZİN MERKEZİNDE PARÇASI OLDUĞUMUZ TOPLUMU KALKINDIRMAK YER ALIYOR

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “ŞOK Marketler olarak tüm faaliyetlerimizin merkezinde parçası olduğumuz toplumu kalkındırmak ve ülkemizin her alanda sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak yer alıyor. Odaklandığımız konuların başında kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması geliyor. ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projemiz kadınların ekonomik gücünü artırarak üretimde daha fazla yer almalarına katkı sağlıyor. Bugüne kadar kadın kooperatiflerinden aldığımız ürünleri 250’ye yakın mağazamızda müşterilerimizle buluşturduk ve bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bugün sonuçları yerinde paylaşabilmek amacıyla bir araya geldiğimiz Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Direktörü Belén Sanz Luque’yi burada ağırlamaktan çok mutluyuz. ŞOK Marketler olarak çatısı altında bulunduğumuz Yıldız Holding’in ekonomik kalkınma, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki vizyonuyla sorumlu satın alma uygulamalarını hayata geçirmeye kararlıyız. Kadınların hayatın her alanında güçlü bir sesle “Ben de Varım” diyebilmesini arzu ediyor, kadın istihdamında öne çıkan bir şirket olarak tüm çalışmalarımızı bu vizyonla yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

LUQUE: PROJENİN BAŞARILI SONUÇLARI BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ

UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque ise ŞOK Marketler’in kadın girişimciliğini destekleyen projesini takdirle karşıladıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Cinsiyete Duyarlı Satınalma (GRP) uygulamalarının Yıldız Holding’in tedarik zinciri politikalarına entegre edilmesi; tedarikçilere yönelik ekonomik kalkınmanın sağlanması kadar, çeşitliliğin, eşitliğin ve katılımcılığın teşvik edilmesi açısından da büyük önem taşıyor. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin stratejik ortaklarından biri olan Yıldız Holding’in değer zincirinde kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla 3 yıl için verdiği taahhütlere 1 yılda ulaşmasını da büyük memnuniyetle karşılıyoruz. ŞOK Marketler’in tedarik zincirinde fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle hayata geçirdiği ŞOK’ta Ben de Varım Projesi’nin başarılı sonuçlarını ve bu alandaki adanmışlığını görmek bizleri çok mutlu etti. Yıldız Holding ile iş birliğimizin BM Kadın Birimi’nin Cinsiyete Duyarlı Tedarik konusundaki örnek girişimlerinden biri olarak tanınmasından gurur duyuyoruz. Bu proje, sadece güçlü bir küresel örnek oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda özel sektörle ortaklıkların önemini de vurguluyor. BM Kadın Birimi, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekonomik güçlenme ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için özel sektörle yakın çalışmaya kararlıdır.”

KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÜRETTİĞİ EL EMEĞİ ÜRÜNLER MAĞAZALARDA

Lise öğrencisi Melisa Demirel’in, 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş-Hatay depreminden sonra bu bölgelerde kadınların üretime katılımını teşvik etme hedefiyle yola çıktığı projesi ŞOK Marketler tarafından desteklendi. Projede; Hatay, Adana ve Ankara başta olmak üzere birçok farklı bölgedeki kadın kooperatiflerinin ürettiği el emeği ürünler, ŞOK Marketler’in seçili mağazalarında müşterilerle buluşuyor.

100 BİNİN ÜZERİNDE ÜRÜN SATIN ALINDI

ŞOK Marketler 2023 yılı Kasım ayından beri Hatay’daki Hatay Altınözü Kadın Kooperatifi (Hazek), Ankara’daki Beypazarı Kınalı Eller Kadın Kooperatifi ve Adana Çukurova Başak Kooperatifi’nden alım yaparak ürünleri mağazalarında müşterileriyle buluşturuyor. ŞOK Marketler’in ürün içerikleri ve etiket tasarımları gibi konularda da destek sağladığı kadın kooperatiflerinin zeytin, tarhana ve sebze kurusundan coğrafi işaretli ürünlere ve el işi tülbentlere kadar çeşitli ürünleri 250’ye yakın ŞOK mağazasında satışa sunuluyor. ŞOK Marketler, “ŞOK’ta Ben de Varım” projesiyle bugüne kadar kadın kooperatiflerinden 100 binin üzerinde ürün satın aldı ve 10 milyon TL’den fazla ekonomik değer yaratıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kız çocukları eğitimsizlik, istismar ve açlık kıskacında

Sonraki Haber

fizy’de eylül ayının en çok dinlenen sanatçısı Semicenk oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül
İş Dünyası

Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım
İş Dünyası

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
Çinli yatırımcının Türkiye'de konuta ilgisi arttı
İş Dünyası

Çinli yatırımcının Türkiye’de konuta ilgisi arttı

5 Haziran 2026
WORLDEF Istanbul 2026, global e-ticaret ve perakende ekosistemini bir araya getirecek
İş Dünyası

WORLDEF Istanbul 2026, global e-ticaret ve perakende ekosistemini bir araya getirecek

5 Haziran 2026
EPİAŞ ve Uzenergosotish JSC, enerji piyasalarının geliştirilmesi için mutabakat belgesi imzaladı
İş Dünyası

EPİAŞ ve Uzenergosotish JSC, enerji piyasalarının geliştirilmesi için mutabakat belgesi imzaladı

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
fizy’de eylül ayının en çok dinlenen sanatçısı Semicenk oldu

fizy’de eylül ayının en çok dinlenen sanatçısı Semicenk oldu

En Güncel Haberler

Gençlerbirliği Başkanı Çakmak: Kulübün toplam borcu ortalama 5 milyon euro
Spor Haberleri

Gençlerbirliği Başkanı Çakmak: Kulübün toplam borcu ortalama 5 milyon euro

5 Haziran 2026
Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde Kompost Üretim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı
Öne Çıkan

Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Kompost Üretim Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

5 Haziran 2026
Bahçelievler’de kadınların el emeği ürünlerinden sergi açıldı
Yerel Haberler

Bahçelievler’de kadınların el emeği ürünlerinden sergi açıldı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Seyyar satıcı, esnaf çifti silahla yaralayıp, yaşamına son verdi

5 Haziran 2026
Yaşam

Otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı

5 Haziran 2026
Yaşam

İstanbul ve Adıyaman’da kaçak tütün mamulü operasyonunda 24 şüpheli yakalandı

5 Haziran 2026
Yaşam

Yolda lastiği patlayan kamyonetteki meyve ve sebzeler yola saçıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yolda lastiği patlayan kamyonetteki meyve ve sebzeler yola saçıldı

Yolda lastiği patlayan kamyonetteki meyve ve sebzeler yola saçıldı

- Haberton
5 Haziran 2026

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, seyir halindeyken lastiği patlayan kamyonetin kasasındaki meyve ve sebzeler yola saçıldı. Ürünlerin toplanmasına jandarma ekipleri de yardım...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Gençlerbirliği Başkanı Çakmak: Kulübün toplam borcu ortalama 5 milyon euro

Gençlerbirliği Başkanı Çakmak: Kulübün toplam borcu ortalama 5 milyon euro

5 Haziran 2026
Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde Kompost Üretim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı

Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Kompost Üretim Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton