15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - SMA’lı Berfin Ada’nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek

SMA’lı Berfin Ada’nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek

Haberton - Haberton
29 Mart 2024
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek

SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Malatya’da dünyaya gelen SMA’lı Berfin Ada Fırat’ın ailesi bağış kampanyasını tamamlamak için mücadeleye devam ediyor. Annesi Helin Fırat (20) kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medyada bağış toplamaya çalışırken babası Cem Fırat (22) da il il dolaşıp kızına destek istiyor.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin Kurucuova köyünde 27 Nisan 2022’de dünyaya gelen 23 aylık Berfin Ada Fırat’a 18 Kasım 2022’de ölümcül ve ilerleyici kas hastalığı SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Helin Fırat (20) ve Cem Fırat (22) çifti, tek çocukları olan 23 aylık Berfin Ada Fırat’a SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulduktan 3 ay sonra 6 Şubat depremiyle bir kez daha yıkıldı. Hastalıkla mücadele ederken eşyalarını, evlerini ve kızlarının kumbaralarını enkazın altında bırakıp İzmir’e yerleşen aile, bağış kampanyasını tamamlamak için dört koldan çalışıyor. Anne Helin Fırat, evde kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medya hesabından yayınlar yaparken, baba Cem Fırat ise il il dolaşıp zarf dağıtıyor, stant açıyor.

Bağış kampanyası için ikinci kez valilik izni aldıklarını ve kampanya sürecinde 14 ayı tamamladıklarını belirten anne Helin Fırat, kızının hastalığının her gün ilerlemesinden endişe duyduğunu belirtip, “Berfin Ada beşinci kez yoğun bakımda kaldı. Bu süreç onun bedeninde daha çok hasara yol açtı. Artık kasları çok zayıfladı. Destekli de olsa oturabilen bir bebekken artık dengesini kaybedip otururken bile düşebilen bir bebek oldu. Elini kolunu çok az kaldırmaya başladı. Fizik tedavi yaptırıyorum ama ardından çok yoruluyor ve nefes almakta zorlanıyor. Cihaza bağlıyorum. 4-5 ay öncesine kadar Berfin Ada’yı sadece geceleri solunum cihazına bağlarken artık gündüzleri de bağlamak zorunda kalıyorum. 23 aydır bu hastalıkla savaşıyor” dedi.

SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek
SMA’lı Berfin Ada’nın annesi: Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek

‘DOĞUM GÜNÜNDE BALONLARINI UÇURALIM’

Berfin Ada’nın yaklaşık bir ay sonra ikinci yaşını tamamlayacağını ifade eden Helin Fırat, kampanyanın tamamlanmasıyla çifte mutluluk yaşayacaklarını dile getirerek şunları anlattı:

“Berfin Ada’nın teşhisi 6 aylıkken kondu. 8 buçuk aylıkken kampanyası başladı. Kampanyamız yüzde 64’e ulaştı. Berfin Ada’nın doğum gününe 28 gün kaldı. Biz istiyoruz ki bu iki geri sayım da aynı anda bitsin. Bizler de artık balonlarını, onun doğum gününde gökyüzüne uçuralım. Kendi bedeninde ve ruhunda çok derin yaralar açabilen bir hastalığa sahip. Eskiden gülen, oynayan her insana ışıl ışıl bakabilen bir bebekti. Şimdi herkesten korkan, uzaklaşan kendi içine kapanan bir bebek oldu. Bu onun ileriki hayatını etkilesin istemiyorum. Sadece bugünü değil yarını da düşünen bir anneyim. Berfin Ada önceden kelime söyleyen şimdi ise hiç konuşamayan bir bebek.

Belki ilerde konuşabilen bir bebek olur, bana sorular sorar. Ben o kadar ağır soruların üzerinden nasıl kalkarım bilmiyorum. Ben Berfin Ada’nın annesiyim. Bu benim hayatımdaki en değerli cümleydi. Bu cümle için canımı bile verirdim. SMA öyle bir hastalık ki bana diyor ki ‘canın bile yetmez, sen hiçbir şekilde yetmezsin, yetişemezsin’. O yüzden sizlere ihtiyacımız var. Sizlerin her bir kuruşunuza ihtiyacımız var. Berfin Ada artık nefes almakta zorluk çekiyor. Yorgunluktan uyuyakalıyor. Maskelerin, kabloların arkasında bazen onun yüzünü göremiyorum. Sizlerin yardımlarına bu ramazan ayında çok ihtiyacımız var. Berfin Ada 23 aydır oruçlu bir bebek. Bu 23 aydır tutulan bir oruç.”

‘BERFİN ADA BABASINI ÇOK ÖZLÜYOR’

Berfin Ada’nın 3 hafta önce Dokuz Eylül Hastanesi’nden taburcu olduğunu anlatan Fırat, babası Cem Fırat ile çok az görüştüklerini anlattı. Fırat, “Yoğun bakımda 1 hafta kaldı. Babasını en son 3 hafta önce gördü. Babası şehir şehir dolaşıyor, bir kuruş bile toplasa kızım için bir dakikasına değecek bir miktar diye düşünüyor. Berfin Ada babasını çok özlüyor, onu tanıyor, biliyor. 3 haftadır evde tekiz yalnız başımıza mücadele veriyoruz. Sizler eğer bugün çevrenize anlatırsanız kızımdan bugün haberdar olacaklar.

Bir telefon yakınındaki insanların Berfin Ada’dan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Eşimin bu kadar kilometrelerce yol kat etmesine gerek kalmayabilir. Bizler kampanyamızı hemen bitirebiliriz. Yüzde 64’e nasıl geldiysek yüzde 100’e ulaşabiliriz. Büyük bir miktar ama el ele verildiğinde bu miktar küçük kalıyor” ifadelerini kullandı.

‘BEN SAHADA ANNESİ EVDE MÜCADELE VERİYOR’

Samsun, İstanbul, Ankara’nın yanı sıra Bodrum, Fethiye, Malatya ve Adıyaman’a gidip hayırseverlere ulaşan baba Cem Fırat da, şimdi Bingöl’de olduğunu ve sırasıyla Diyarbakır ve Van’ı dolaşacağını anlattı. Baba Fırat şunları söyledi:

“Gittiğim illerde kalabalık okullara gidiyorum. Zarf dağıtıyorum. Ortaokul ve ilkokul öğrencilerine daha çok gidiyorum. Çünkü bir çocuk ne kadar küçükse kalbi o kadar büyük oluyor. Hafta sonları stand açıyorum. Okul kantini yada esnafa kumbara bırakıyorum. Tek gayem kızımın sağlığına kavuşması. Ben sahada mücadele veriyorum. Eşim evde kızımla ilgilenirken sosyal medya hesabı üzerinden sesimizi duyurmaya çalışıyor. Biz Malatyalıyız, depremzede yakınlarımız da büyük bir felaketi yaşasalar da ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar. Fitrelerini toplayıp iletiyorlar. Gün içinde eşimle hiç konuşamıyoruz. Akşamları görüntülü konuşuyoruz. Berfin’i görmek istiyorum. İkimiz de birbirimizi çok özlüyoruz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

In Flames, İstanbul’da sevenleriyle buluşacak

Sonraki Haber

Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek yetmezliğine neden oldu; eşi böbreğini bağışladı
Sağlık Haberleri

Kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek yetmezliğine neden oldu; eşi böbreğini bağışladı

14 Eylül 2026
Kendi hastalığından yola çıktı, sağlıklı yaşam koçu oldu
Sağlık Haberleri

Kendi hastalığından yola çıktı, sağlıklı yaşam koçu oldu

14 Eylül 2026
Kalp ve damar hastalıkları toplumu tehdit ediyor
Sağlık Haberleri

Kalp ve damar hastalıkları toplumu tehdit ediyor

14 Eylül 2026
Çocukların diş sağlığı için ebeveynlere görev düşüyor
Sağlık Haberleri

Çocukların diş sağlığı için ebeveynlere görev düşüyor

14 Eylül 2026
Uzmanlar uyardı: "Çocukların okul başarısında dengeli beslenme önemli"
Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: “Çocukların okul başarısında dengeli beslenme önemli”

14 Eylül 2026
İzmir'in sağlık turizmindeki potansiyeli yüksek: "Sağlıkta 'Marka Kent' olmayı hedeflemeli"
Sağlık Haberleri

İzmir’in sağlık turizmindeki potansiyeli yüksek: “Sağlıkta ‘Marka Kent’ olmayı hedeflemeli”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Japonya'daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil

Japonya'daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil

En Güncel Haberler

Seferihisar Belediyesi'nde ‘rüşvet’ soruşturması; 47 şüpheli adliye sevk edildi
Yerel Haberler

Seferihisar Belediyesi’nde ‘rüşvet’ soruşturması; 47 şüpheli adliye sevk edildi

15 Eylül 2026
Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı

14 Eylül 2026
Yaşam

Emniyet Müdürü, şehit çocuğunu okuldan özel harekat aracıyla alıp evine bıraktı

14 Eylül 2026
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Edirne’de apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı

- Haberton
14 Eylül 2026

Edirne’de polisin düzenlediği operasyonda, apartman dairesinde aralarında çocukların da bulunduğu 10 kaçak göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele...

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Seferihisar Belediyesi'nde ‘rüşvet’ soruşturması; 47 şüpheli adliye sevk edildi

Seferihisar Belediyesi’nde ‘rüşvet’ soruşturması; 47 şüpheli adliye sevk edildi

15 Eylül 2026
Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

Bursa’da kayıp olarak aranan öğretmenin İznik Gölü’nde cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton