6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Siyasi isimler, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti 

Siyasi isimler, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti 

Haberton - Haberton
17 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Siyasi isimler, Sırrı Süreyya Önder'i hastanede ziyaret etti 
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Siyasi isimler TBMM Başkan Vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti. 

TBMM Başkan Vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in hastaneye kaldırılmasının ardından, bir çok siyasi isim durumu hakkında bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini sunmak için hastaneye geldi.

TBMM Başkan Vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün gece evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan ve hayati tehlikesi devam eden Önder’in sağlık durumu hakkında bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini sunmak için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hastaneye geldi.

KURTULMUŞ: ‘ŞU ANDA DA DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR’

Ziyareti sonrasında açıklama yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bugün burada dün akşam hastaneye intikal ettiği ilk andan itibaren sağlık durumunu çok yakinen takip ettiğimiz Sırrı Süreyya Önder kardeşimizin durumunu bir kez daha yakinen müşahede etmek için hastanede ziyaret ettik. Dostları, arkadaşları, sevenleri burada. Sağ olsunlar doktorlarımız ilk andan itibaren gerekli müdahaleleri, tıbbın bütün imkanlarını en üst düzeyde kullanarak gerçekleştirdiler. Şu anda da durumu ciddiyetini koruyor. Bazı ümit verici gelişmeler olduğu görünüyor ama bu konularda açıklama yapmak bizim değil doktorların vazifesidir. Ümit ediyorum ki bu süre içerisinde dua ediyoruz, temenni ediyoruz. Gerçekten insanların bu olay duyulur duyulmaz herkesin göstermiş olduğu iyi niyetli gösterileri, temennileri yakinen biz de müşahede ettik. Sırrı Süreyya kardeşimiz, insan olarak fevkalade iyi bir insan. Bütün insanlarla iyi iletişim kurma becerisine sahip olan birisi. İyi bir siyasetçi ve rahat bir insandı. Vatanını, memleketini seven bir insandı ve onun bu insani özellikleri bu hastalığı süresinde de kısa süre içerisinde de bir kere daha insanlar tarafından ortaya konuldu. Ümit ediyoruz en kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde tekrar aramıza kavuşur. Dediğim gibi dua ediyoruz. Bir bekleme dönemi olacağı anlaşılıyor. Her şeyin en iyi şartlar altında, kontrol altında olduğunu söylemek isterim. En iyi şekilde de Cenab-ı Allah şifasını versin. Şafi olan Cenab-ı Allah’tır. Ümit ediyoruz, temenni ediyoruz ki kısa süre içerisinde olumlu bir sonuç alırız. Bütün ailesine, sevenlerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. En kısa zamanda aramızda görmeyi ümit, temenni ediyoruz. Bunun için de dua ediyoruz. Kızıyla içeride beraberdik. Kolay değil, hakikaten zor bir tablo buraya gelmesi. Ameliyatlar son derece başarılı bir şekilde yapıldı. Bekleyeceğiz, sabırla bekleyeceğiz ve dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇELİK: ‘GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ’

Ziyareti sonrasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hepimize geçmiş olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder’in böyle bir sağlık problemi yaşamasından dolayı son derece üzüldük. Kendisine şifalar diliyoruz. Tabii ilk andan itibaren, sağ olsun hocalarımız alanında en yetkin doktorlar. Hadise olur olmaz buraya gece yarısı hemen intikal ettiler ve müdahale ettiler. Çok uzun bir tedavi sürecinin, ameliyat sürecinin sonunda şu anda yoğun bakımda. Tabii hocamızdan aldığımız bilgiye göre durumunun kritik olma evresi devam ediyor. Onun için hem değerli ailesine, hem vatandaşlarımıza, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şifa bulması için hepimiz dua ediyoruz. Zaman zaman sohbetlerimizle bir araya geldiğimizde, bu rahatsızlığından söz açılırdı. Biz rahatsızlığını önemsemesi gerektiğini ifade ederdik ama o her seferinde, ‘İyi günlere ulaşalım, güzel günlere ulaşalım. Bu terörsüz Türkiye hedefine ulaşalım. Ondan sonrası kolay. Emanetin sahibi Allah’tır’ derdi. Biz de her zaman, ‘Aman sağlığına dikkat et. Aman sağlığın konusunda titiz ol’ derdik.

Tabii mecliste bazen mesai bittikten sonra, yasama çalışmaları, geceleri bu son süreçte geç saatlere kadar sohbetlerimiz oluyordu. Uzun zamandır tanıdığımız bir arkadaşımız zaten. Siyaset adamı olarak, bir sanatçı olarak hayatın pek çok zorluğunu görmüş ve bu zorluklarla güçlü bir şekilde mücadele etmiş. Güçlü bir kişilik ve güçlü bir karakter kendisi. Hepimizin temennisi, duası bu zorlu süreci de sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi. Onun için dua ediyoruz. Onun güçlü karakteri, zor zamanlardan yetişmiş, büyümüş, gelmiş olarak iradesi inşallah bu süreçleri de atlatmasını sağlar. Bir kere daha Yüce Meclis’e, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Değerli ailesiyle görüştük. Hocalarımız sağ olsunlar alanlarının Türkiye’de en iyileri, en yakın şekilde takip ediyorlar. Bize düşen dua etmek. İnşallah Sırrı Süreyya Önder’i en yakın zamanda yine en sağlıklı haliyle, güler yüzüyle, umuduyla aramızda görmeyi diliyoruz. Çünkü onun en büyük özelliği en zor zamanlarda bile umudunu koruması ve her zaman için iradesini sağlam tutmasıdır. Partimiz adına, bütün arkadaşlarımız adına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Sağlığı için dua etmeye devam ediyoruz. İnşallah sağlıklı neticeyi alırız” şeklinde konuştu.

ÖZEL: ‘SÜREKLİ DİYALOG HALİNDE OLDUĞUMUZ BİR İSİM’

Ziyareti sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, “Meclis Başkanvekilimiz Sırrı Süreyya Önder, yıllardır Meclis zemininde iyi günde kötü günde birlikte olduğumuz, cezaevinde defalarca ziyaret ettiğim, hem kişisel ilişki açısından, hem kurumsal ilişkiler açısından sürekli diyalog halinde olduğumuz bir isim. Dün akşam gece yarısına doğru kötü haberi hep birlikte aldık. O andan itibaren Sayın Eş Genel Başkanlarla, Pervin Hanım’la ve burada bulunan herkesle diyalog halindeydik. Hastane yönetimi hem bizlere yönelik, hem de daha sonra kamuoyuna yönelik olarak yapılabilecek en doğru bilgilendirmeleri yaptılar. Biz de bugün İstanbul il başkanımızla, genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle birlikte buraya gelip hem geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hem dayanışma duygularımızı iletip, hem de bir kez daha sağlık durumu ile ilgili bilgileri aldık. Dua ediyoruz. Doktorlar, hem birçok olumsuzluğun üst üste bindiği bir durumdan, ama onun üzerine mucize sayılabilecek gelişmelerden bahsettiler. Bizim de içeride söylediğimiz sözü burada söylemekte fayda görüyorum. Bu kadar mucizevi gelişme ümit ediyoruz boşuna olmadı, sonu çok iyi olacak. Çok iyi kalpli, çok temiz kalpli ve herkes için iyilik isteyen, Türkiye için barış isteyen, hep barışı savunmuş bir kalp şimdi içeride. Türkiye’deki herkesin de kalbi onunla birlikte atıyor. Onun o güzel kalbinin atmaya, o güzel sözlerini söylemeye ve hepimizi hem gülümsetmeye devam etmesi hem de hepimiz için istediği iyilik halinin onun için de gerçekleşmesi için dua ediyoruz. Bir kez daha hem DEM Parti’ye, hem ailesine en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Onun buradan sizin karşınıza geçip tebessüm ederek, şakalar yaparak taburcu olacağı günü, sizin haberlerinizin, kameralarınızın yansıtması için dua etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ‘BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ’

Ziyareti sonrasında açıklama yapan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hekim arkadaşımız, hekim hocamız da oradaydı, doktor hocamız bilgi verdi Süreyya bey ile ilgili olarak. Durumunun iyi olmasını hem arzu ediyoruz, hepimizin ortak talebi, ortak dileği. O’nun esprilerine her zaman gülümseyerek biz de katkı vermeye çalıştık. Ama gerçekten de uyutma süresini beş güne çıkarmışlar. En kısa sürede sağlığına kavuşması hepimizin ortak arzusu. Allah’tan şifalar diliyorum. Teşekkür ederim çok sağ olun. Ben hekim değilim, kararı hekim arkadaşlarımız verecek ama şunu sordum, sürekli bakıldığını, sürekli izlendiğini, bu konuda hastanenin elinden gelen bütün çabaları gösterdiğini, evinin buraya yakın olmasının büyük bir avantaj olduğunu, avantaj içinde buraya kısa süre içerisinde geldiğini söylediler. Aynı zamanda hastanede konu ile ilgili yetkin iki hocanın da burada bulunmasının da büyük bir avantaj olduğunu ifade ettiler. Tabii biz bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Allah’tan en büyük dileğimiz de o, inşallah kıssa süre içerisinde dağlığına kavuşur. Uyutmalarının nedeni de daha kısa sürede sağlığına kavuşması için belli şeylere olumlu tepki verdiğini ifade etti. İnşallah daha da iyi olur. Arzumuz da bu” dedi.

DAVUTOĞLU: ‘TEZ ZAMANDA ARAMIZA DÖNMESİ TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM’

Ziyareti sonrasında açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Türk sanatının ve siyasetinin kendi üslubu ile hemen hemen her kesiminden saygı kazanmış. Derin izler bırakmış ve bırakmaya devam edecek değerli dostum, Meclis Başkan Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı sebebiyle çok derin bir üzüntü duyuyoruz. Tüm sanat ve siyaset camiasına inşallah tez zamanda aramıza dönmesi temennisinde bulunuyorum. Bazı insanlar vardır ki bir neslin sözcüsüdürler bir nesli anlamak isterseniz bu insanlara bakmanız yeterlidir. Hayatın çilesini çekmiş, kamyon şoförlüğünden, oto lastik tamirciliğine çilenin her yolunu görmüş. Babası ile birlikte Adıyaman’ın kırsalında yaşamış, 12 Eylül’ün hapishanelerini görmüş, hepimizin çıktığı zaman izlediği ve hayranlığımızı kazanan özgün eserleri Türk Sineması’na kazandırmış, siyasi hayatına da o sanatçı dokunuşunu yapmış değerli bir insan. Bazı insanlar hayatı hem dolu dolu yaşarlar hem de toplumun her kesiminden saygı görürler. İnsanlar farklı düşünseler de onların hayatlarına dokunuşlarından etkilenirler.

TBMM’nin en gergin anlarında yaptığı espriler ve gösterdiği anlayış son dönemde gerginleşen siyasetin en sevimli tarafıydı. Sırrı Süreyya Önder dostumuzla geçmişte bizde bir çok vesile ile bir araya geldik. Bazen farklı bazen aynı düşündük fakat her zaman saygı duyduk ve saygı gördük. İmralı ziyaretleri sonrası uzun bir istişarede bulunduk kendisiyle. Bu süreçlere ciddi katkıda bulundu. Müzakere süreçlerinin aranan şahsiyetlerinden biriydi. Yine öyle olacak ver sağ salim aramıza katılacak. Başlayan bu sürecin en iyi şartlarda devam etmesini görecek. Büyük bir gayret gösterdiği sürecin meyvelerini görmesini niyaz ediyorum. Allah kendisine en kısa sürede şifa versin. Doktorundan bilgi aldık ve durumunun kritik olduğu artık meçhul değil. Onun karakterini yakından bilen birisi olarak hayata tutunacağını biliyorum. Hayata böyle tebessümle bakan biri kolay teslim olmaz. Tüm siyaset camiasına, ailesine ve sevenlerine en iyi dileklerimi sunuyorum. Tez zamanda aramıza dönmesini niyaz ediyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

California, Trump yönetimine dava açan ilk eyalet oldu

Sonraki Haber

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu
Politika

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

6 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır
Politika

Türkiye’miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

En Güncel Haberler

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor
Yerel Haberler

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

6 Haziran 2026
İran'dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali
Dış Haberler

İran’dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali

6 Haziran 2026
Mersin'de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu
Yerel Haberler

Mersin’de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Yaşam

Bursa’da husumetli kardeşler birbirini bıçakladı; 1’i ağır yaralı

6 Haziran 2026
Yaşam

4 yaşındaki Ömer’e pazarda yorgun mermi isabet etti

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

- Haberton
6 Haziran 2026

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ak Parti’ye katılan Antalya'nın Aksu ve Serik ilçe belediyelerini ziyaret etti. Ersoy, Serik...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton