27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Sistemimizi hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık

Sistemimizi hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık

Haberton - Haberton
30 Aralık 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sistemimizi hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

SayTEC CEO’su Selim Kuzu, “Görünmeyen bir şeye saldırı yapılamayacağı için sistemimizi hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık” dedi.

Siber güvenliğin dijitalleşen dünyada giderek daha önemli hale geldiğine dikkat çeken sayTEC CEO’su Selim Kuzu, “Yüksek güvenlikli şifreler, parmak izi taramaları, yüz tanıma gibi uygulamalar kullanıcılar tarafından bazen zorlayıcı bulunabiliyor ve bu nedenle tercih edilmiyor. Karmaşıklığı ortadan kaldırarak hızlı, basit ve kullanıcı dostu siber güvenlik çözümleri geliştirdik. Ayrıca, şu anda saniyede 150 GB’lık veri okuma ve yazma kapasitesine sahibiz, bu da dünya rekoru kırmamızı sağladı. Bu hız o kadar büyük ki, mevcut çözümlerin yüzde 280 fazlasına denk geliyor. Görünmeyen bir şeye saldırı yapılamayacağı için sistemimizi hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık” dedi.

SayTEC CEO’su Selim Kuzu, veri güvenliği ve siber tehditlere karşı geliştirdikleri çözümler hakkında bilgi verdi. Kuzu, “SayTEC, Açık Holding bünyesinde faaliyet gösteren, veri güvenliği, siber güvenlik ve veri altyapılarını sürdürülebilir hale getiren bir teknoloji şirketidir. Almanya merkezli olan şirketimiz üç alanda aktif. Birinci alanımız uzaktan yüksek güvenli erişim ve iletişim. İkinci alanımız veri yedekleme ve veri güvenliği. Üçüncü alanımız ise veri merkezlerinde bulunan storage ve server grupları. Almanya’da Ar-Ge’sini yaptığımız çalışmalarımızı bu üç alanda da Avrupa geneline sunuyoruz” dedi.

GÖRÜNMEZ İLETİŞİM HATTI

Dijitalleşen dünyada siber güvenliğin kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kuzu, “Zaman zaman siber güvenlikte yaşanan sıkıntıları duyabiliyoruz. Bu üç alanda ciddi bir ivme kazandık ve yeni çözümler geliştirdik. Çözümlerimizden biri, insanların yalnızca ofiste değil, evde, otelde veya çeşitli farklı ortamlarda da çalışabilmelerini sağlayacak şekilde tasarlandı. Günümüzde verinin nerede olduğunun belirsiz olduğu bu durumlarda güvenli bir ağ oluşturmak zorlaşıyor. Biz de tam bu noktada güvenlik risklerini görerek istediğiniz yerden, istediğiniz cihazdan, cihazın mevcut durumunun virüs veya trojan yüklü olup olmamasına bakılmaksızın yüksek güvenlikle çalışabilecek bir siber güvenlik çözümü ürettik. Bir diğer önemli konu ise görünmez iletişim hattı oluşturmaktır. Görünmeyen bir şeye saldırı yapılamayacağı için sistemimizi, hackerların IP adresimizi göremeyeceği şekilde tasarladık. Üçüncü ve en önemli konumuz ise kullanım kolaylığı üzerine odaklanıyor. Kullanıcılar, yüksek karakterli ve akılda tutması zor olan karmaşık şifreler, parmak izi taramaları ve yüz tanıma gibi uygulamaları bazen zorlayıcı buldukları için kullanmak istemiyorlar. Bu da güvenlik açıklarına yol açıyor. Bu nedenle çözümlerimizi tasarlarken, yüksek güvenliği ön planda tutarken karmaşıklıktan da uzak olmaya özen gösterdik. Karmaşıklığı ortadan kaldırarak, kullanıcı dostu bir sistem geliştirdik” diye konuştu.

‘6 ŞERİTLİ OTOBANI 18 GİŞEYE SAHİP BİR SİSTEME DÖNÜŞTÜRDÜK’

Kuzu, günümüzde her an her yerde veri üretildiğini belirterek “Sürekli veri üretiliyor. Bu durumu şöyle düşünün: 6 şeritli bir otoban var ama sadece bir tane gişe bulunuyor. Biz, bu 6 şeritli otobanı 18 gişeye sahip bir sisteme dönüştürdük. Bu sayede veriler çok daha hızlı aktarılabiliyor. Aynı zamanda, bu verilerin analizi yapılıyor, içeriği tanımlanıyor ve güvenli olmayan hiçbir veri

geçmemesi gereken alana ulaşamıyor. İkinci önemli konu ise yapay zeka ve benzeri çözümler. Bu tür çözümler bilgisayar dünyasında işlem hızı gerektiriyor. Burada, bilgisayarların okuma ve yazma hızından bahsediyoruz. SayTEC çözümleri, şu anda dünya rekoru kırmış durumda. Saniyede 150 GB’lık bir veri okuma ve yazma kapasitesine sahibiz.” dedi.

‘ÇÖZÜMLER VERİ MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ’

SayTEC’in çözümlerinin kamu kuruluşları, büyük şirketler ve veri merkezleri için büyük avantajlar sunduğunu ifade eden Kuzu, “Bu çözümler özellikle veri merkezleri için büyük önem taşıyor. Şirketlerin, kamu kuruluşlarının ve farklı sektörlerin kullandığı veri merkezlerinde, verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Ürettiğimiz çözümler, özellikle bu farkındalığa dayanıyor. Kamu kuruluşları ve büyük şirketler için de önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

MITAC-INTEL İLE İŞ BİRLİĞİ

Kuzu, “Bu çözümleri dünya devleriyle birlikte geliştiriyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz. MITAC-Intel ile yaptığımız iş birliği sayesinde önemli ilerlemeler kaydettik. Özellikle yeni nesil bilgisayarlar ve geliştirdiğimiz veri yedekleme sistemleri (Storage) sayesinde ciddi bir ivme kazandık. Daha anlaşılır bir ifadeyle, veri yedekleme hücreleri ya da hard diskler üzerinden, 120 terabayt veriyi yedekleyebileceğiz. Bu durumda, aynı alanda üç dört kat daha fazla veriyi depolayabilen bir veri merkezi oluşturmuş olacağız.”

YÜKSEK GÜVENLİKLİ ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLANIYOR

SayTRUST’ın yüksek güvenlik özelliklerinden bahseden Kuzu son olarak şunları söyledi:

“Geliştirdiğimiz çözümlerden biri olan SayTRUST, her yerden ve her cihazdan yüksek güvenlikli bir çalışma ortamı sağlıyor. SayTRUST, Zero Trust çözümüdür. Kullanıcılar, istedikleri cihaz üzerinde yüksek güvenlik standartlarıyla çalışabiliyor. Bu cihaz, virüsler gibi zararlı yazılımlara maruz kalmış olsa bile, sistemimiz güvenli bir çalışma ortamını garanti ediyor. Aynı zamanda, SayTRUST, görünmez iletişim hattına sahip bir sistem. Bu sayede iletişim hattı hiçbir hacker tarafından görülemiyor ve dolayısıyla saldırıya uğrama riski ortadan kalkıyor. İkinci çözümümüz, veri aktarımı ve veri yedekleme tarafında geliştirdiğimiz sayFUSE sistemimiz, dünya çapında bilinen mega yedekleme çözümleriyle kıyaslandığında, Amerikan devlerinin sunduğu çözümlerden 5 kat daha hızlı bir performans sağlıyor. Bu da çok önemli bir konu. Veriyi ne kadar hızlı ve güvenli bir şekilde güvenli bir alana taşıyabilirseniz, o kadar etkili bir sistem ortaya koymuş olursunuz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tayland’da otelde yangın: 3 turist öldü

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

BANTAŞ Genel Müdürlük görevine Özgür Murat Öztürk atandı
İş Dünyası

BANTAŞ Genel Müdürlük görevine Özgür Murat Öztürk atandı

27 Haziran 2026
TÜSİAD Maliyet Bazlı Rekabet Gücü Endeksi 2026 yılı birinci çeyrek sonuçları açıklandı
İş Dünyası

TÜSİAD Maliyet Bazlı Rekabet Gücü Endeksi 2026 yılı birinci çeyrek sonuçları açıklandı

27 Haziran 2026
Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu
İş Dünyası

Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu

26 Haziran 2026
Kayısı rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü
İş Dünyası

Kayısı rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü

26 Haziran 2026
Villa turizminde hareketlilik arttı, doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor
İş Dünyası

Villa turizminde hareketlilik arttı, doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor

26 Haziran 2026
İstanbul Akvaryum 15’inci yılında 15 milyon ziyaretçiye ulaştı
İş Dünyası

İstanbul Akvaryum 15’inci yılında 15 milyon ziyaretçiye ulaştı

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı ile görüştü

En Güncel Haberler

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi
Gündem

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

27 Haziran 2026
Yaşam

Denizden su alan uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamadığı anlar kamerada

27 Haziran 2026
Yaşam

Mutfak penceresinin daimi misafiri, ‘Züccaciyeci Jonathan’

27 Haziran 2026
Yaşam

Gözleme pişirip satarak 5 çocuğunu büyüttü

27 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

- Haberton
27 Haziran 2026

Esenyurt Meydanı’nda halay çekerek eğlenen gruptaki kadınlar arasında başlayan kavgaya erkekler de dahil oldu. Gruptakiler tekme ve yumruklarla birbirine saldırdı....

Sosyal medyada fake yatırım tuzakları büyüyor

Sahte IBAN dolandırıcılığına dikkat: Uzmanlardan kritik uyarı

Borç kapatmanın en etkili yöntemleri

Sürekli yorgunluk erkeklerde hangi hastalıkları gösterebilir?

Güncel Haber

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton