26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız

Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız

Haberton - Haberton
6 Kasım 2023
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız

Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız. İsrail’in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabaları sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkilileri nezdinde de sürdürülüyor” dedi.

Medya’da Birlik ve Gelecek Vizyonu temasıyla düzenlenen ‘Türk Dünyası Medya Zirvesi’ bugün Bakırköy’de bir otelde gerçekleşti. Programa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev de katıldı. Programda Anadolu Ajansı, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Kırgız Ulusal Haber Ajansı (Kabar), Özbekistan Ulusal Haber Ajansı (UzA) ve Kazakistan’dan Qazcontent arasında Türk Haber Ajansları Birliği (ATNA) kuruluş belgesi imzalandı.

“BİRLİĞİN KURULUŞU TÜRK DÜNYASI 2040 VİZYONU’NA BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAKTIR” 

Konuşmasına Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurumsallaşma ve uluslararasılaşma anlamında çok büyük bir yol kat ettiğini vurgulayarak başlayan Fahrettin Altun, “Bugün, burada temsil edilen kardeş ülkelerin haber ajansları ile gerçekleştirdiğimiz bu zirve, inşallah yakın gelecekte bu alanda neler yapılabileceğine işaret eden bir dönüm noktası olacaktır. İnanıyorum ki Türk Haber Ajansları Birliği’nin kuruluşu, Türk Dünyası 2040 Vizyonuna büyük katkılar sağlayacaktır.

Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız
Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız

Zira sizlerin de bildiği gibi günümüzde iletişim, medya ve enformasyon alanında güçlü bir şekilde varlık göstermek, bir tercih değil bir zorunluluktur. Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak özellikle son yıllarda tecrübe ettiğimiz sorunlar karşısında iletişim alanının bir ülkenin büyük stratejilerinde artık asli bir politika alanı olarak kabul edilmesi gerektiğini somut bir şekilde gördük. Maruz kaldığımız en büyük sorun, kimi zaman kolaylıkla çözüm geliştirilebilecek sorunları dahi içinden çıkılmaz bir durum haline getirmeye kabil olan dezenformasyon meselesidir” diye konuştu. 

“ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLERİN SAYISI 46’YA ULAŞMIŞ DURUMDADIR” 

Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasında yer alan ülkelerin İslamofobi’yle mücadele ettiğine dikkat çeken Altun, “Başta yakın coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada istikrarın, adaletin ve barışın tesis edilmesi konusunda dış politikadan iletişim ve medyaya kadar ahenk içinde bir çabaya işaret etmektedir. Biz bu çabayla hakikat mücadelesinin bayraktarlığını üstlenme noktasında ciddi bir gayret ortaya koyuyoruz.

Bunun en yakın ve en somut örneği İsrail’in Gazze’ye yönelik insan haklarını hiçe sayan, savaş suçu mahiyetindeki saldırıları esnasında sergilediğimiz tutumda net bir şekilde görülebilir. Türkiye olarak gerek diplomatik girişimler gerek insani yardım gayretleri gerekse iletişim alanında ortaya koyduğumuz performansla bu alanda elimizden gelen çabayı ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Batılı medya organlarının İsrail ordusundan adeta talimat alarak yaptıkları taraflı yayınlara karşı Türkiye iletişim ve medya alanında görev yapan tüm kurumlarımızla birlikte hakikatten ve adaletten yana bir tutumun önceliğini sergiledik.

İsrail’in Gazze’de hiçbir hedef gözetmeksizin yaptığı saldırıların bir benzeri, yeni medya mecraları başta olmak üzere tüm iletişim ve medya ekosistemi içerisinde hakikate ve hakikatten taraf olanlara yönelik sürdürülmektedir. Maalesef İsrail’in saldırıları nedeniyle öldürülen gazetecilerin sayısı bugün 46’ya ulaşmış durumdadır” ifadelerini kullandı. 

“SİSTEMATİK BİR DEZENFORMASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ” 

Batılı ülkelerin medya kuruluşlarının tavırlarına da değinen Altun, “Bahse konu medya şirketleri, dünya kamuoyunu kandırmak için çok büyük bir gayret sarf ediyorlar. Sarf ettikleri bu gayretlerin büyük bir kısmını, gerçekleri gizlemenin ötesinde, yalan ve sahte haberler yaymak için ortaya koyuyorlar. Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız. İsrail’in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabaları sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkilileri nezdinde de sürdürülüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız. İsrail'in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabaları sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkilileri nezdinde de sürdürülüyor" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sistematik bir dezenformasyonla karşı karşıyayız. İsrail’in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabaları sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkilileri nezdinde de sürdürülüyor” dedi.

İsrail’in ve İsrail yanlılarının gerçekleştirdiği dezenformasyon faaliyetlerine karşı Türkiye, yoğun bir gayretle hakikatin üzerindeki perdeleri kaldırmaya, gerçekleri hızla tüm dünya kamuoyunun dikkatine sunmaya çalışmaktadır. İşlenen savaş suçlarını örtmek ve yapılan soykırımı meşrulaştırmak için dünya kamuoyunun algılarını manipüle etmeye çalışan bu tür girişimlerin, bölgemizde ve hatta dünyada çok daha derin bir krizin kapılarını açma ihtimali bulunmaktadır” dedi.

“BİRÇOK SORUNUN KAYNAĞINDA ‘İSRAİL SORUNU’ OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Altun, “Türkiye’nin adaletten ve hakikatten yana tutumunun birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini görüyoruz. Fakat biz kim rahatsız olursa olsun, kim karşı çıkarsa çıksın; bu insani trajedinin bir an önce son bulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Dış politika ve diplomatik girişimler alanında da bunu sürdüreceğiz, iletişim ve medya alanında da bu gayreti ortaya koyacağız. Elimizdeki tüm imkan ve araçlarla doğruyu ve hakikati savunmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Ortadoğu’daki birçok sorunun kaynağında esasen daha temel bir sorunun olduğunu ve bunun adının da ‘İsrail sorunu’ olduğunu tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

YILDIRIM: FİLİSTİN KONUSUNDA TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA ZERRE FARK YOKTUR 

Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada dezenformasyona dikkat çekerek, “30 yıl Azerbaycan Karabağ zulmünden sonra Türkiye’nin de etkin desteğiyle Karabağ’daki işgal sona erdirildi ve Karabağ Azerbaycan’dır söylemi fiile döndü. Bundan rahatsız olanlar elbette oldu. Bu rahatsızlığı olanlar İsrail Gazze saldırısında fırsatı değerlendirmeye kalktılar. Ne dediler, Azerbaycan İsrail’in yanında yalanını ortaya attılar. Biz bu söylemin arkasındaki maksadın ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

Karabağ da karın ağrısı olanlar, bu olayı hazmedemeyenler can Azerbaycan’ı başka bir yerde konumlandırma gayreti içinde oldular. Biz çok iyi biliyoruz ki Filistin konusunda Türkiye ile Azerbaycan arasında zerre kadar fark yoktur. Eğer iletişimde ve medyada çeşitlendirme olmasaydı, bu yalanla insanların zihninde Azerbaycan hiç de hak etmediği bir kanaate sahip olacaktı” ifadelerini kullandı.  

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

90 metre uzatılan Bolu Dağı Tüneli yarın ulaşıma açılıyor

Sonraki Haber

Göktaş’tan ‘Aile ve Gençlik Bankası’ açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır, SİPER-2'nin atış testi görüntülerini paylaştı
Politika

Bakan Kacır, SİPER-2’nin atış testi görüntülerini paylaştı

26 Ekim 2026
Yapıcıoğlu: Şiddet ve silah herkese zarar verdi, en büyük zararı da Kürde verdi
Politika

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: “Silah devreden çıkacak, siyaset konuşacak!”

25 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 26 Ekim 2026
Dervişoğlu'ndan net mesaj: "Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez"
Politika

Dervişoğlu’ndan net mesaj: “Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez”

25 Ekim 2026
DEM Parti lideri Bakırhan'dan 'somut adım' çağırısı: "Süreç yavaşladı"
Politika

DEM Parti lideri Bakırhan’dan ‘somut adım’ çağırısı: “Süreç yavaşladı”

25 Ekim 2026
MHP lideri Bahçeli'den Kazakistan mesajı: "Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği"
Politika

MHP lideri Bahçeli’den Kazakistan mesajı: “Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği”

25 Ekim 2026
AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret
Politika

AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Göktaş'tan 'Aile ve Gençlik Bankası' açıklaması

Göktaş'tan 'Aile ve Gençlik Bankası' açıklaması

En Güncel Haberler

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın
Yerel Haberler

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama
Moda ve Kadın

Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otomobilin motor kısmına sıkışan yavru kedi kurtarıldı

25 Ekim 2026
Yaşam

Türkiye’de bir ilk Bitlis’te: Çığ riskine karşı ‘kar perdesi’ ve ‘kar köprüsü’ önlemi!

25 Ekim 2026
Yaşam

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

25 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya İtfaiyesi’nden Goodyear ekibine yangın eğitimi: 10 günlük zorlu maraton tamamlandı

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

- Tuğçe Karafakıoğlu
25 Ekim 2026

Her yıl 25 Ekim'de kutlanan Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü, doğuştan gelen sinir sistemi rahatsızlıklarına dikkat çekiyor. Bebeğin omurga...

Hastaneye giden herkesin bilmesi gereken 10 hasta hakkı! Çoğu kişi bunlardan habersiz

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Güncel Haber

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton