16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - ‘Sıradışı Çocuklar’ engelleri notaların gücüyle aşıyor

‘Sıradışı Çocuklar’ engelleri notaların gücüyle aşıyor

Haberton - Haberton
21 Mart 2026
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Sıradışı Çocuklar' engelleri notaların gücüyle aşıyor

'Sıradışı Çocuklar' engelleri notaların gücüyle aşıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sıradışı Çocuklar Orkestrası notaların gücüyle toplumsal ön yargıları yıkıyor.

Kadrosunda Asperger sendromundan otizme, disleksiden görme engeline kadar farklı tanıları olan çocukların yer aldığı orkestra, sahne performansıyla dinleyenleri hayran bırakıyor.

Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücünün engelleri aşabileceğine örnek olan Sıradışı Çocuklar Orkestrası, müziğin evrensel diliyle farklılıkları zenginliğe dönüştürerek toplumsal bir farkındalık yaratıyor. Müzik öğretmeni Tuğrul Öztürk (43) tarafından kurulan orkestra, Asperger sendromundan otizme, disleksiden görme engeline kadar farklı tanıları olan özel çocuklardan oluşuyor. Piyanoda Günsu Ergüven (25), davulda Ecrin Uzar (14), ritimde Utkan Yakalı (19), gitarda Rüzgar Kalem (10), vokalde Zeynep Uzel (14) ve Faruk Balcı'nın (14) olduğu orkestraya, Tuğrul Öztürk orkestra şefi olarak yön veriyor. Müzik öğretmeni Güzel Can Yılmaz (23), topluluğun velilerinden Nevzat Gökmen (47) ve Alper Suner (48) de orkestrada çocuklara eşlik ediyor.

Sahne performansıyla dikkat çeken Sıradışı Çocuklar, nisan ayında ilk büyük konserini vermeye hazırlanıyor.

Sınır Koymazsanız Tüm Engeller Aşılıyor

'Sıradışı Çocuklar' adını verdiği müzik topluğunu 2015 yılında kuran Tuğrul Öztürk, orkestradaki öğrencilerin hepsiyle uzun yıllardır çalıştığını söyleyerek, "Sıradışı Çocuklar Orkestrası'nda piyanistimiz Günsu Ergüven, gitaristimiz Rüzgar Kalem, davulcumuz Ecrin Uzar, vokallerimiz Faruk Balcı ve Zeynep Uzel, ritimde Utkan Yakalı var. Enstrüman çalan babaları da gruba aldık. Çünkü çok ciddi rol model teşkil edecekti. Basgitar çalan Nevzat Gökmen'in oğlu öğrencim. Yine öğrencilerimden birinin babası Alper Suner gruba elektrogitar ile eşlik ediyor. Sıradışı Çocuklar’da müzik öğretmeni olan Güzel Can Yılmaz Hocam da grubu vokal olarak destekliyor. Sınır koymazsanız tüm engeller aşılıyor. Öğrencilerime normal davranıyorum, sonsuz güveniyorum ve bunu çocuklar hissediyor. Engeller müzikle aynı noktada buluşuyor, tek ses oluyor" dedi.

Sıradışı Çocuklar 18 Nisan'da İlk Büyük Konserini Verecek

Orkestralarının pek çok müzik ekibinden daha iyi müzik yaptığını aktaran Öztürk, "Orkestradaki öğrencilerimin hepsi müzisyen kimlikleriyle sahneye çıkıyorlar. Neden bizim çocuklarımız sanatçı olarak yaşamlarını idame ettiremesinler? Sıradışı Çocuklar bu sorunun yanıtını veriyor. Farklı tanı ve özelliğe sahip çocuklar tek bir ses olarak mucizeleri gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Orkestranın ilk büyük konserine hazırlandığını söyleyen Öztürk, "Repertuvarımızda Barış Manço'dan, Erkin Koray'a kadar rock müziğine imza atan pek çok sanatçıya yer var. Nostaljik şarkılara da yer verdik" ifadelerini kullandı.

Sıradışı Çocuklar Orkestrası'nın 1 yıl önce kurulduğunu, birkaç ay sonra da Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda 4 parçalık mini bir konser verdiğini vurgulayan Öztürk, "18 Nisan'da İstinyeArt Performans Arena'da 15 şarkılık dev bir performans konseri gerçekleştirecekler. Orada mucizelere tanıklık edeceğiz. Ben de çok heyecanlıyım. Bu konser yaklaşık 9 yıl önce kurduğum Sıradışı Çocuklar Projesi'nin en büyük meyvesi. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Bomba Gibi Geliyoruz

Orkestranın piyanisti Günsu Ergüven ise 3 yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduğunu söyleyerek, "Tuğrul Hoca’yla yollarımız 9 yıl önce kesişti. Orkestrada olmaktan çok memnunum. Çok mutlu oluyorum, piyanom gelişti" dedi.

Müzikle 2014 yılında ilgilenmeye başladığını belirten Ergüven, "Tuğrul Hoca bana piyanoyu sevdirdi. Orkestra kurulurken 'Sana ihtiyacım var' deyince seve seve katıldım. Konserimiz için aşırı heyecanlıyım ve çok iyi geçeceğini hissediyorum. Çok güzel olacak. Bomba gibi geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Orkestranın vokalisti Faruk Balcı da "Konuşmayı öğrendiğimden beri şarkı söylüyorum. Grupta solistim. Grupta olmak çok güzel hissettiriyor. Konser için çok heyecanlıyım. Konser Tuğrul Hoca’nın fikriydi, ben de katılmak istedim. Kariyer hedefim Türkiye'de başarılı bir sanatçı olmak" diye konuştu.

Etiketler: EğitimKonserTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mutfakta zaman kazandıran basit düzenleme önerileri

Sonraki Haber

Göç yolculuğunda leyleklerin görsel şöleni

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026
Sinema Haberleri

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026

16 Temmuz 2026
Ankara'da '15 Temmuz' sergisi
Kültür ve Sanat

Ankara’da ’15 Temmuz’ sergisi

15 Temmuz 2026
Kıraç, 'Türkiye Kültür Yolu Festivali' kapsamında Van'da konser verdi
Kültür ve Sanat

Kıraç, ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’ kapsamında Van’da konser verdi

14 Temmuz 2026
Aybüke Albere’den bir Sezen Aksu klasiği daha… Sıra “Çakkıdı”da!
Kültür ve Sanat

Aybüke Albere’den bir Sezen Aksu klasiği daha… Sıra “Çakkıdı”da!

14 Temmuz 2026
3 asırlık bedesten, kadın girişimcilere emanet
Kültür ve Sanat

3 asırlık bedesten, kadın girişimcilere emanet

14 Temmuz 2026
Genç müzisyen Su Yavuz, ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yıl kutlamalarında Boston'da konser verdi
Kültür ve Sanat

Genç müzisyen Su Yavuz, ABD’nin bağımsızlığının 250’nci yıl kutlamalarında Boston’da konser verdi

14 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Göç yolculuğunda leyleklerin görsel şöleni

Göç yolculuğunda leyleklerin görsel şöleni

En Güncel Haberler

Manisa'daki orman yangını 14 saat sonra kontrol altında
Gündem

Manisa’daki orman yangını 14 saat sonra kontrol altında

16 Temmuz 2026
İlkyaz Kocatepe'den yeni tekli: "Kalp Bize Tuzak"
Yazarlar

İlkyaz Kocatepe’den yeni tekli: “Kalp Bize Tuzak”

16 Temmuz 2026
Bursaspor - Shakhtar Donetsk maçının biletleri satışa çıkıyor
Spor Haberleri

Bursaspor – Shakhtar Donetsk maçının biletleri satışa çıkıyor

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Takım elbise ve topuklu ayakkabıyla ayrıldığı tersaneye kaynakçı üniformasıyla döndü

16 Temmuz 2026
Yaşam

Minik Arden’in her sabah selamı, temizlik personeliyle sevgi bağına dönüştü

16 Temmuz 2026
Yaşam

1600 rakımlı Stare Dağı’na tırmanıp, yıpranan bayrağı yenisiyle değiştirdiler

16 Temmuz 2026
Yaşam

Venezuela’daki arama kurtarma ekipleri yurda döndü

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026

- Haberton
16 Temmuz 2026

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026 haftasında sinemaseverlerle buluşuyor. Bu hafta 6 film vizyonda. The Odyssey 16 yaş ve üzeri...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Manisa'daki orman yangını 14 saat sonra kontrol altında

Manisa’daki orman yangını 14 saat sonra kontrol altında

16 Temmuz 2026
İlkyaz Kocatepe'den yeni tekli: "Kalp Bize Tuzak"

İlkyaz Kocatepe’den yeni tekli: “Kalp Bize Tuzak”

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton